Dopalacz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 wiec problem polega na tym ze po wlaczeniu kompa i wejsciu do biosu temperatura na procku skacze do 50stopni celcjusza !!!!!!!!! czy to jest normalne ????? procesor wersja box plyta glowna MSI KT3Vpozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Temperaturka jest za duza , powinno byc mniej Tylko do tych 50* to skacze ci przy bardzo duzym stresie ???? Czy tak jak napisałes odrazu po włączeniu ??? Moze masz zle cooler zalozony lub poprostu czujniki zle ci temp. pokazują ;) Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 temperatura byla sprawdzana termometrem na podczerwien :) a temperatura skakala odrazu po wlacznieu kompa i wejsciu do biosa po 5 minutach chodzenia kompa pokazywal 50 stopni bez stresu !!! temperatura radiatora mial okolo 48 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 a COOLER masz napewno dobrze zalozony ?????? Jesli tak to moze poprostu on nie wydala do tego proca ;) Chociaz jesli to jest BoX'owy to nie wiem czemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 coller jest oryginalny od procka boxowego i jest dobrze zalozony a sie za... grzeje i czego moze to byc przyczyna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 z tego co slyszalem to te athlonki sie wlasnie tak grzeja. zrob pomiar w max full stresie i podaj. jesli masz do 55*C to sie nie przejmuj - te procki takie sa. jak ci sie to nie podoba to wymien na 1700+ (0,13u), wtedy max 40*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 zgadzam sie z Scibi, jesli masz jeszcze na jadrze palomino tak to juz niestety bedzie, chlopaki sie ostro grzeja. Zrob pomiar na max stresie i napisz ile miales..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakma Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jak dlugo go masz? Moze wiatraczek powoli siada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 a moze nie dales pasty :D ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 pasta jest !!!!!!!!!!! a temperatura jest na radiatorze!!!!!!!!! a nieda sie zrobic pelnego stresu bo jak tmperatura podrosnie do 50 stopni w samym !!!!! biosie t opotem komp ma problem z uruchamianiem tylko oddaje dziwny dzwieki 8Xpiiiiii :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 nie no jak radiator ma 48 stopni, toznaczy ze dobrze przejmuje cieplo z procka, moze zaduze zasilanie ma na procku ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 napiecie na procku w biosie jest auto ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Eee tam, mi ten procek chodził przy 68 stabilnie. One tak mają. A miałem założony naprawdę duży miedziany radiator i srebrną pastę. I prawie nigdy temp. nie spadała poniżej 50 stopni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noname Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 U mnie 2000+ osiagał maxymalnie 50 stopni po podkręceniu do 1800MHz i wygrzewaniu CPUStabTest'em. Teraz na 1666 podczas normalnej pracy ma 44 stopnie. Chłodzi go Volcano 7+, pasta - AS3, w budzie 5 wentyli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jak dlugo go masz? Moze wiatraczek powoli siada? HMMMM musialby go miec naprawde dlugo a nie mysle ze bedzie go juz mial z 2 lata. Wiatraczki ktore sa dolaczane do athlonow z serii box sa bardzo wydajne z natury i bardzo zywotne. z tego co pamietam sa to TITANY TTC M5TB!! Moze byc tak ze wentylator nie styka calkowicie z jadrem, tzn. moze byc nierowny i moze z tego taka temp. Co do athlonow w poprzednim poscie zaznaczylem ze w 0.18 u czyli PALOMINO cholernie sie grzaly..... Moze po prostu taka TEMP ma byc..... 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 no chyba jednak cos ci sie pomieszalo. do tych athlonow dodaja jakies badziewne, tanie cooler mastery... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 No jesli jendak Scibi ma racje to proponowalbym zmienic na wyzej podany wentylatorek jest ona bardzo niedrogi a w sumie wystarczajacy(jesli nie podkrecasz procka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 oki ale system sie wywala i dotego po takim nagrzaniu procesora po wylaczeniu kompa i wlaczeniu komp niechdozi niechce sie wlaczyc ???????? i co t omoze byc juz nawet ram wymieniany byl i nic to samo ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Dzis bylem u kumpla ktory kupil sobie kompa z takim athlonkiem 2000+ i u niego temp podczas normalnej pracy to 54*C, dodam ze system temp pisalo 40. Obudowa cala ciepla i trzeba bedzie cos z tym zrobic. A plyta jakas EPOXa, bo nie pamietam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 niestety palomino tak maja, moj 2.0+ mial do 65C w stresie. po ulozeniu tasm od hdd, i wymuszeniu przeplywu powietrza w budzie, mam max 53C w stresie a srednio 48C. lajf iz brutal :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 jol wszystko luz ale cos musi byc nietak jezeli po takim nagrzaniu procka komp ponownie niechce sie uruchomic !!!!!! testowalem ostatno tesz athlona 1700xp na na epoxsie i on mial 35 stopni w stresie a ta 2000xp w stresie bedzie mial pewnie z 70 stopni i jescze sie spali a ja nieche kompa uzywac jako mikrofali bez przesady !:twisted: pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 piszesz ze sie nie chce wlaczyc po przegrzaniu... ostatnio musialem cos takiego naprawic, testowalem wszytsko i... padlo na RAM!! Okazalo sie ze ram sie przegrzewa, jak wyjalem wszystko looz, wiec moze wstrzymaj sie z oskarzeniami ;) na procka odrazu najezdzasz. :D Sprobuj z ramem pokombinowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 napiecie na procku w biosie jest auto !To że na auto to nei znaczy że dobrze :D Nie które płyty zawyżają napięcie nawet o 0,1-0,15 V... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 piszesz ze sie nie chce wlaczyc po przegrzaniu... ostatnio musialem cos takiego naprawic, testowalem wszytsko i... padlo na RAM!! Okazalo sie ze ram sie przegrzewa, jak wyjalem wszystko looz, wiec moze wstrzymaj sie z oskarzeniami ;) na procka odrazu najezdzasz. :D Sprobuj z ramem pokombinowac. oki ale ram byl zmieniany i to samo sie dzialo ! wiec nie jest to wina ramu! to cos bardziej powaznego he ciekawe co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 napiecie na procku w biosie jest auto !To że na auto to nei znaczy że dobrze :D Nie które płyty zawyżają napięcie nawet o 0,1-0,15 V... a z tym napieciem do sie zobaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 jol wszystko luz ale cos musi byc nietak jezeli po takim nagrzaniu procka komp ponownie niechce sie uruchomic !!!!!! testowalem ostatno tesz athlona 1700xp na na epoxsie i on mial 35 stopni w stresie a ta 2000xp w stresie bedzie mial pewnie z 70 stopni i jescze sie spali a ja nieche kompa uzywac jako mikrofali bez przesady !:twisted: pozdrowka A sam montowałeś go czy nie? Bo jeszcze wchodzi w grę: ukruszyłeś jąderko :D proc uwalony od "nowości" i się sam z siebei przegrzewa (słysząłem o takich rzeczach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 jak masz gwarancje na niego to poprostu zwroc :D oni wymienia ci na nowy i jak bedziesz mial fart to dostaniesz 0,13u :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 e no pewenie ze jest gwarancja na niego on jest prawie nowy ma tydzien :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 jol wszystko luz ale cos musi byc nietak jezeli po takim nagrzaniu procka komp ponownie niechce sie uruchomic !!!!!! testowalem ostatno tesz athlona 1700xp na na epoxsie i on mial 35 stopni w stresie a ta 2000xp w stresie bedzie mial pewnie z 70 stopni i jescze sie spali a ja nieche kompa uzywac jako mikrofali bez przesady !:twisted: pozdrowka A sam montowałeś go czy nie? Bo jeszcze wchodzi w grę: ukruszyłeś jąderko :D proc uwalony od "nowości" i się sam z siebei przegrzewa (słysząłem o takich rzeczach) ja go niemontowalem ja tylko dostalem tego kompa zebym go zlukal ! on nie jest moj !!!! a jeszcze ani razu nieudalo mi sie popsuc zadnego procka przy montowaniu :) znam sie troche na tym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soniq Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 :D Czee też mam XP2000+ boxa ma jakiś miesiąc i przy odpaleniu go 55 stopni to norma a 60 to po 2 minutach....z odkrytą jedną ściana pudła 8O niktórzy mówili"panie spłonie inomig" inni że to norma....zainwestowałem 5zł w miedzianą podkładke na procka 2zł n asrebrną paste przesmarowałem i 35 zł za 2 wentle pod zasiłke wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący i na poziomie grafa drugi wtłaczający.Dodam że komp jest praktycznie zabudowany i cienko z tlenem a temp po all day pracy mam 53 i zadnych problemów :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...