deejay18 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Witam mam do was pytanie jaki jest najlepszy program ktory zgra mi czysto film z kamery w duzej rozdzielczosci najlepiej w jakości dvd i potem zeby można bylo zrobic stop klatke po to by zrobic zdjecie z tego filmu? Macie jakies swoje przetestowane programy? Ktos moze cos ciekawego poleci? Bo mam dozysc juz movie maker :blink: i tak tylko kopiuje w rozdzielczosci 320x240 a do tego jak zrobie z tego zdjecie i potem to zdjecie powieksze zeby mi fotograf wywołał to jest tragedia pixel na pixelu:) Z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Coz, nie spodziewaj sie ze zdjecia 320x240 superjakosci ;) A tak naprawde to dowlny inny niz Movie Maker program do videoedycji, w necie jest tego masa i tu tez nieraz byl ten temat poruszany. Pamietaj tylko, ze zaden program nie poprawi Ci jakosci tego co juz masz w kamerze - jesli nagranie jest w 320x240, to w takiejrozdzialce zostanie. Poza tym, stopklatka z obrazu jakosci DVD sie na zdjecie niespecjalnie nadaje, chyba ze jakies malutkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Pinnacle. Prost przejrzysty w obsłudze z polskim językiem wszystkie wymienione funkcje, plus setki innych, w nim znajdziesz. Prydałby sie również mocny sprzęt do obróbki materiału jak i duży dysk. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Jeżeli Movie Maker zgrywa Ci filmy do rozdzielczości 320x240 najwyraźniej film jest w takiej rozdzielczości nagrany.Za pomocą MM zgrywasz do DV Digital_video i taki standard to 720x576 ,nie powinno być strat w jakości ,w MM możesz film odpowiednio poprzycinać/poprzerabiać i ponownie zgrać do DV Pal bez utraty jakości.Dopiero teraz konwertujesz na format jaki Ci pasuje.Co do przechwycenia zdjęcia/klatki możesz użyć czego innego ,nawet AllPlayer przez wciśnięcie F12 potrafi przechwycić klatkę.Co do konwersji z DV na DVD używałem kiedyś Super dvd creator 8.5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) 1. kamera mam nadzieje jest z wyjściem DV ? i łaczysz ja z komputerem przez firewire ? 2. ulead video studio 3. photoshop do obróbki zdjęcia Edytowane 26 Października 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 W 320 na 240 to pewnie zgrywasz po usb przyznaj się.... Jeżeli masz kamerę mini DV to po prostu MUSISZ zgrywać po Fire Wire - powinieneś mieć kontroler na płycie głownej, a jak nie to dodatkowa karta kosztuje jakieś 50 zł. To zapewni odpowiednią jakość i rozdziałkę Co do programu, to ja używam Ulead Video Studio i spokojnie moge go polecić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...