Skocz do zawartości
wojtasmaniak

Odzyskanie Systemu?!

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam maly problem...a mianowicie kupilem ostatnio hp nx7400...i potraktowalem go na starcie partition magicem :mur: ...niestety nie wiedzialem ze zlikwiduje to "partycje odzyskiwania" i nie moge teraz zrzucic systemu na plyte...;/.jednak cos jest na dysku ukryte bo zjada mi jakies 8 giga...nie wiem co teraz zrobic;/slyszlalem ze hp w takich wypadkach wysyla plyty z xp oraz sterownikami..??;>pomozcie please!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam maly problem...a mianowicie kupilem ostatnio hp nx7400...i potraktowalem go na starcie partition magicem :mur: ...niestety nie wiedzialem ze zlikwiduje to "partycje odzyskiwania" i nie moge teraz zrzucic systemu na plyte...;/.jednak cos jest na dysku ukryte bo zjada mi jakies 8 giga...nie wiem co teraz zrobic;/slyszlalem ze hp w takich wypadkach wysyla plyty z xp oraz sterownikami..??;>pomozcie please!!

to w taki mrazie partycja jest :) tylko mbr'a ci wcieło ;/a jak chcesz system zrzucic na plyte? ghosta czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałeś co zrobiłeś tej partycji więc ciężko ocenić co powinieneś teraz zrobić. Jeżeli jesteś przekonany że partycja istnieje (przecier to łatwo sprawdzić?) to możesz np. skorzystać z PTDD Partition Table Doctor. To jedna z lepszych aplikacji do naprawy uszkodzonych partycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a napisales ze brakuje cic 8GB czy jaos tak ale mam nadzieje ze wiesz ze przelicznik w dyskach twardych 1GB to 1000MB zatem dysk 80GB ma 80000MB zatem to ok 78 czy 76 GB zatem pamietaj to patzrzac na ilosc miejsca chyab ze partitiona magic pokazuje ci ze jest partycja o rozmiarze 8GB...

no i jak wyzej napisz co robiles :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- napewno cos tam jest bo lap jest "goly" tzn nic na nim nie insalowalem jescze ...tylko partition magiz za pomoca ktorego zmienilem tylko rozmiary partycji...tzn zmniejszylem C na rzecz D...ale nic nie usowalem...no i przy zainstalowanym tylko winie oraz tych innych [ciach!]lah od hp na C mam zajete 11 Giga...a windows zajmuje jakies 1.3..i nie moge znalezc tego co tam jest;/ jak to zrobic... a hp w takim wypadku przysle mi te plytki?? chyba posiadanie tych plyt ( z tego co sie orientuje jedna jest z xp-kiem a 2 z sterownikami od hp ) jest chyba najlepszym rozwiazaniem?? bo gdy zrobie system z tych plyt to nie bedzie tam juz tej ukrytej partycji??Pozdrawiam!!

a tak nawiasem mowiac to jak odpalilem partition magica to wyswietlil normalnie 2 partycje ...nie bylo tam zadnej dodatkowej , ukrytej.... ja tylko za jego pomoca zmienilem rozmiary partycji... to moj 1 laptop wiec prosze o wyrozumialosc:) nigdy nie mialem doczynienia z takimi wynalazkami jak system ukryty na dysku...zawsze byla plyta i nie bylo problemu...A tam w hp dostane te plytki bez problemow?? czy trzeba ich prosic?? podobno musza je wyslac jak sie poprosi?? Pozdrawiam:)!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy masz gdzies jakas plytke z windowsem? wazny jest tylko serial... zformatuj calego kompa i zainstaluj sobie od zera czysciutki system itd a potem potraktuj go ghostem i tak wg mnie jest najlatwien/najszybciej/najwygodniej* niepotrzebne skreslic...

to ze parittion magiciem zmieniles objetosc dysku to to w 80% nic nie znaczy ale nie raz wysypal mi sie system jak zrobilem cos takiego...zatem nie mogles usunac ukrytej partycji a system byl juz na dysku c ( pliki instalacyjne ) poszukaj w opcjach folderow pokaz pliki i foldery ukryte i wtedy poszperaj... ale tylko czy to warte zachodu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi