Bernał Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Witam, Probóję zainstalować Windows XP na dysku SATA . Wkładam płytę, podaję mu sterowniki Marvell, wszystko mu pasuje, formatuje partycje, instalator kopiuje pliki, następuje restart i.... instalator zamiast kontynuować zaczyna od nowa. Próbowałem już dwa razy, bezskutecznie. Kasowałem wszystkie partycje. Za drugim razem zrobiłem tylko jedną dla pewności. Nic to nie dało. Może trzeba ustawić coś w biosie płyty głównej (Asus p5w64 ws pro) ? Pomóżcie, bo już mi ręce opadają :( Edytowane 26 Października 2006 przez Bernał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A reszta kompa :>? Pamiątki sprawne etc............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A reszta kompa :>? Pamiątki sprawne etc............a jak mam sprawdzić czy są sprawne? wszystko nowe prosto z pudełka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 tzn jak zaczyna od nowa ? bootuje z płytki czy mija proces bootowania z płytki, bo jak instalator skopiuje pliki i po restarcie, (jak pominiesz bootowanie z płytki, tzn nie naciśniesz klawisza !! ) powinien uruchomić instalatora i pójść dalej bez problemu, ale nie może uruchomić instalatora od początku, chyba że naciskasz po restarcie klawisz i zaczyn bootować z płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 tzn jak zaczyna od nowa ? bootuje z płytki czy mija proces bootowania z płytki, bo jak instalator skopiuje pliki i po restarcie, (jak pominiesz bootowanie z płytki, tzn nie naciśniesz klawisza !! ) powinien uruchomić instalatora i pójść dalej bez problemu, ale nie może uruchomić instalatora od początku, chyba że naciskasz po restarcie klawisz i zaczyn bootować z płytybootoje z płytki ale zamiast kontynuować instalacje - zaczyna od początku, tak jak bym wcześniej nie włączył instalatora, nie sformatował dysku itp nic nie naciskam podczas restartu oczywiście. Wiem że powinien uruchomić instalatora... ale nie uruchamia ;/ tylko znowu sie zaczyna ten pierwszy etap (sterowniki do sata, wybór partycji, formatowanie, kopiowanie plików, restart - i tak w koło Macieju)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 napisałeś bootoje z płytki a właśnie nie powinien, więc po restarcie wyciągnij płytę z napędu i zobacz co się stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Wyjmij płytkę albo po prostu nie naciskaj klawisza (aby kontynuować) gdy instalator o to prosi, lub po prostu jeśli masz możliwość wyboru bootowania z danego dysku to to załącz i wybierz hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Wyjmij płytkę albo po prostu nie naciskaj klawisza (aby kontynuować) gdy instalator o to prosi, lub po prostu jeśli masz możliwość wyboru bootowania z danego dysku to to załącz i wybierz hdd.wyjąłem płytkę i pojawił sie napis: 'Reeboot and select proper boot device or insert boot media' jaka kolejność bootowania powinna być ustawiona w biosie? teraz mam: 1. floopy 2. harddrive 3. cdrom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 wyjąłem płytkę i pojawił sie napis: 'Reeboot and select proper boot device or insert boot media' jaka kolejność bootowania powinna być ustawiona w biosie? teraz mam: 1. floopy 2. harddrive 3. cdrom zmien na 1. floopy 2. cdrom 3. hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 I co działa ???????????? W moim przypadku wymieniłem pamięci Miałem taką sytuację (kiedyś) Zaznaczam że komputer był nowy bez systemu kupiony w dużżżżżżżym sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 I co działa ???????????? W moim przypadku wymieniłem pamięci Miałem taką sytuację (kiedyś) Zaznaczam że komputer był nowy bez systemu kupiony w dużżżżżżżym sklepie teraz to już w ogóle zgłupiałem bo zaczął sie pojawiać taki komunikat przy podawaniu sterowników sata: plik nv61xx.sys wywołał niespodziewany błąd (4110) w wierszu 2113 dyskietkie ze sterownikami utworzyłem z płyty instalacyjnej asusa jednocześnie windows twierdzi że taki sterownik ma w sobie i nie potrzebuje, ale jak mu daje żeby go pobierał to lipa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Już działa. Co zrobiłem źle? :lol: podpiąłem kabel sata do gniazda EXT SATA :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 A w instrukcji jak wół jest napisane by dyski root podpinać pod ich7, a nie Marvella. W innym przypadku trzeba prze F6 dodać do niego sterowniki na poczatku instalki.... Widać czytanie to trudna rzecz..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...