Anonymous Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) topower p6 520W athlon venice 3000+ dfi ultra-d bios bigtoe maxtor sata 250GB X800gto2 2x512MB Patriot 600Mhz Pamięci też nie, obojętnie jak ustawiony bios, kręcone coś czy nie... Najpierw było tak że baaardzo rzadko komp się restartował sam. Olałem, bo myślałem że to skoki napięcia w gniazdku czy coś, potem nagle zaczął się zawieszać przy menu w csie (dołożyłem wtedy sb x-fi music, zwaliłem to na stery karty). Nagle skopał się cs po którymś restarcie, i od tego momentu komputer zaczął się losowo zawieszać (restartować), najpierw po jakimś czasie, potem od razu po włączeniu. Raz czy dwa udało mi się zobaczyć bsod, minidump zgrał się uszkodzony... IRQ, raz IRQ driver raz jakiś plik od ster. sieciówki... Najgorsze z tego wszystkiego że zaczęła się data resetować po każdym restarcie :blink: A póżniej Windows w ogóle nie startował, reinstalacja pomogła na 30 min... Co to może być ? ? PS temp baaardzo chłodne, dysk ok, pamięci ok, jakby ktoś nie zrozumiał. PS2 Mam popsutą bańkę, obraz jest "krótszy" niż powinien być, może to być od tego? PS2 Tak sobie właśnie myślę czy to nie od wentyli wpiętych na MOBO, ale chyba raczej nie ? ? Edytowane 26 Października 2006 przez Anonymous Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Sprawdź pamięci goldmemory, poszukaj wirusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) GoldMem jeszcze sprawdzę, sprawdzałem już MemTestem i nic nie było, wirusów nie mam , no gdyby to było takie proste to bym nie pisał... Dodam że na począku, oprócz restartów (naprawdę rzadkich) pecet był full stable, kręcony czy nie, prime, gry, kodowania, wszystko... :( W środku czysto. Nie rozumiem... PS Aha, no i w trybie awaryjnym się zawieszał także, tyle że czasem freeze a nie restart. Przy instalacji Win też był freez... Pamięci raczej dobre, to moje gwarancyjne 3 (1 miały błąd w Memeteście, ale działały ok, 2 nie miały błędów ale nie można było Wina nawet zainstalować, te ostatnie były pół roku dobre...) Edytowane 26 Października 2006 przez Anonymous Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Może wyciągnij baterię podtrzymującą bios na czas bliżej nieokreślony. Jeśli wszystkie inne sposoby zawiodą rozłóż kompa na "czynniki pierwsze", przeczyść, przedmuchaj i złóż- być może jesteś ofiarą praw Murphiego. A jak komp jest na gwarze to na serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Jak długo ta baterią powinna być wyciągnięta? Nie skasowały się nawet moje ustawienia z CMOS Reloaded, tylko te które akurat miałem w tym momencie... Kolejny problem- podczas zgrywanie plików z cd na dysk, celem instalacji xp, pojawił sie wielekrotnie "nie można zapisąc pliku *.* naciśnij enter aby ponowić" , a po pewnym czasie wyskoczylo driver corrupted mmpool.... co to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Moze dysk pada. Sproboj z innymi przewodami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Dysk jest ok. /w SMARCIE wyglądał ostatnio idealnie/ Przewody też. /od DFI dostałem, nówki właściwie/ Hmmm... Odskoczyły gdzieś ? /no tak. jestem teraz na jednej kostce. wszystko działa ok. 3 raz RAM do wymiany :mur: ? / Edytowane 26 Października 2006 przez Anonymous Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...