Skocz do zawartości
łysyjacek

Windows Włącza Się Bardzo Długo...

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczęło się od tego, że przyszedłem do domu ze spaceru... Patrzę, czarny ekran, monitor wyłączony, więc ruszam myszką, a tu nic. Restart. Dysk zamielił kilka razy nienaturalnie głośno, ale nic się nie stało (czarny ekran). Kilka razy pod rząd to samo. Przepiąłem dysk pod zwykłe złącze ATA, żeby zainstalować na nowo systemik, ale postanowiłem dać komputerowi jeszcze jedną szansę :lol2: . Po jakichś 2 minutach pokazał się biały pasek, po kolejnych 2 minutach Windows wreszcie raczył się załadować. Teraz za każdym razem uruchamia się w ten sam sposób i to tylko na zwykłym ATA (mam jeszcze 2x UltraATA). O co chodzi? :lol: (Dodam, że jak już się włączy, działa bez zarzutu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj system uruchamial sie dlugo przez niepoprawna konfiguracje / ulozenie zworek. Nagrywarka ATA oraz dysk SATA - w efekcie system ladowal sie ponad 12 "kresek". Sproboj obie zworki na master, lub inne kombinacje - probowac, moze akurat to pomoze... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj system uruchamial sie dlugo przez niepoprawna konfiguracje / ulozenie zworek. Nagrywarka ATA oraz dysk SATA - w efekcie system ladowal sie ponad 12 "kresek". Sproboj obie zworki na master, lub inne kombinacje - probowac, moze akurat to pomoze... :wink:

Heh, problem jak sam widzisz tak właściwie nie tkwi w długim włączaniu systemu, tylko w tym, co dzieje się przed ładowaniem windy. Zresztą zworki same by mi nie przeskoczyły... :lol2:

Sprawdził byś czy nie masz czasem badsecotrów.

Nie stwierdzono... ;)

Edit: A jednak są. Napisałem, że nie ma z przyzwyczajenia, bo nigdy nie było. Chyba Barracudy zaczynają się sypać... ;)

HDD Regenerator pomógł, włącza się już normalnie.

Dzięki za pomoc... :)

Edytowane przez .:SpIrIt:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi