piotrekmor Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Witam, już sam nie wiem co jest nie tak. Instaluje sterowniki ze strony Hp i podczas instalacji wyskakuje mi coś takiego: "Wymagany sterownik magistrali HD Audio nie został znaleziony" Laptop dzisiaj do mnie przyszedł i jest to pierwsza instalacja sterowników. Jak wiecie co z tym zrobić to bardzo prosiłbym o pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmor Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 No i dalej nie wiem co robić. Przeinstalowałem system i po kolei instalowałem sterowniki: - intel chipset installation utility for ICH7 - następnie grafika - potem kartę sieciową - no i audio (najpierw USS Bus Driver for HD Audio - to zainstalowało się bez problemów no i później ADI Soundmax HD Driver for Windows 2000/XP no i tutaj wywala mi ten komunikat "Wymagany sterownik magistrali HD Audio nie został znaleziony") Bios już był w najnowszej wersji a więc go nie instalowałem Prosiłbym o pomoc użytkowników którzy również instalowali sterowniki na nx7400 lub nx6310 - co instalowali po kolei i czy mieli takie problemy. Mój model Hp jest bez Windowsa - zrobiłem sobie płytkę nlite i dograłem sterowniki S-ATA i z tym nie było problemu Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Na stronie HP są dwa sterowniki Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio, którego użyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmor Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Witam, poradziłem sobie z tym problem a okazało się to niezwykle proste - może komuś to pomoże. Trzeba zainstalować poprawkę SP2 a następnie sterownik UUA i potem ADI. Utworzyłem sobie płytkę instalacyjną nlite z windowsa z SP2 ale widocznie coś poszło nie tak no i dodatkowo musiałem dograć sobie tą poprawkę do postawionego już windowsa. Dziwna sprawa bo nawet jak wchodziłem w Mój Komputer to widniał napis "WIndows XP Professional + SP2" czy coś w tym stylu po instalacji z płytki nlite. Reasumując, jak coś jest nie tak z tym sterownikiem to należy dograć (czasem nawet jeszcze raz) SP2 Temat do zamknięcia myśle Pozdrawiam Piotr Morawski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...