Skocz do zawartości
neomagnet

Tania Zasiłka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zastanawiam się jaki zasilacz kupic dla kompa z siga (pozycja 2). Zastanawiam się nad fortronami ale nie mam pojecia jakiego wybrac. Zalezy mi na podkreceniu, bo procek ma potencjał, tylko nigdy dobrej zasiłki nie dostał i raczej oc odpadało. Cena do 60zł moze troche wiecej, ale fundusz mam ograniczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, dobre - do płyty zasilającej procka z 12-nastki polecasz zasiłkę z 15A na 12-tce... :blink: Bzdura. Już 350MDN będzie lepszy. Ja bym oczywiście polecał jakiegoś FSP, ale może coś w stylu THA-P, np. TEN :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, niezły zonk - w wersji PRO jest już zasilanie procka z 12V:

http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=236

Miałem EP-8RDA+ w łapskach i byłem przekonany, że PRO to taka dopakowana dodatkami wersja. W takim wypadku rzeczywiście najlepiej FSP THA-P 350W albo trochę zaczekać - może znowu pojawią się tanie HLN 350...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc najlepiej brać tego co polecił djsaint?? Chyba się na niego zdecyduje bo jest całkiem tani, ale mam jeszcze 1 pytanko: czy w razie czego pociągnie bez problemu mojego nowego kompa? I jaki wentyl ma ten fortron bo na tej aukcji pisze ze 12 a nizej ze 8, i teraz nie wiem.

A co byście powiedzieli o tym?

http://www.allegro.pl/item136932062_profes...sata_pci_6.html

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, chyba wezme tego co sam podałem bo ma wtyczki sata i pcie, no i chyba mocniejszą linie 12V, tylko teraz znowu nie jestem pewny czy ma pojedynczą linie czy dwie. No ale 24pin to chyba ma 2, ale ja sie nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

pozwole sobie podłączyć się do tematu.

Czy ktoś ma tego fortrona FSP 350-60MDN( R ) z podanej wyżej aukcji za 55zł. Bo i cena atrakcyjna i DaRoN poleca. Czy ktoś mógłby parę słów rzec na jego temat.

Ja chciałbym swojego 1163H wymienić na właśnie taki, bo ten mój wyje strasznie, a wymiana wiatraczków kosztowałaby mniej więcej tyle co nowa zasiłka.

Myślę, że małym haczykiem w tej aukcji jest gwarancja- tylko 14dni.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi