mavericq Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Witam Jestem na etapie zakupu laptopa, po dlugich poszukiwaniach, przekladania roznych recenzji opisow etc. metoda eliminacji pozostaly mi 2 odpowiadajace mi komputerki, Tecra A7-202 i Satellite Pro A100-244. Konfiguracja jest niemal identyczna i powstal problem, czy oplaca sie doplacic 250zl do Tecry ? Czy jest duza roznica w jakosci wykonania?, Tecra posiada dodatkowe zabezpieczenia dysku etc. oraz 3 letnia gwarancje. Mam jeszcze pytanie, czy seria PRO rozni sie tylko systemem operacyjnym od zwyklych Satellite ? Pozdrawiam i prosze o sugestie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adalb1 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Jeżeli ma to być laptop często przenoszony,tzn. naprawdę mobilny to ze względu na wzmocnienia obudowy i zabezpieczenie dysku opłaca się i to bardzo.Trzyletnia gwarancja też za tym przemawia. Jeżeli ma zastąpić deskopa i być używany tylko w domu to wystarczy Satellite. Tak Pro świadczy tylko o systemie operacyjnym, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericq Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Jeżeli ma to być laptop często przenoszony,tzn. naprawdę mobilny to ze względu na wzmocnienia obudowy i zabezpieczenie dysku opłaca się i to bardzo.Trzyletnia gwarancja też za tym przemawia. Jeżeli ma zastąpić deskopa i być używany tylko w domu to wystarczy Satellite. Tak Pro świadczy tylko o systemie operacyjnym, pozdrawiam. Laptop ma glownie zastapic komputer stacjonarny, co jednak nie oznacza ze w ogole nie bedzie nigdzie przenoszony. Przegladajac wczoraj jeszcze raz oferty, trafilem na Satellite A100-192, jest w cenie Tecry A7, z tym ze ma procesor T2500 i dysk 100gb, i teraz pojawil sie kolejny dylemat... Czy bedzie zuwazalna roznica pomiedzy T2400 a T2500 ? Gdzies rowniez wyczytalem, iz Satellite sa gorzej wykonane od Tecry ? Mial moze ktos doczynienia z tymi dwoma urzadzeniami ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adalb1 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Na zewnątrz niektóre modele Tecry i Satellite są identyczne i zrobione z tych samych materiałów, dlatego trudno mówić o gorszej jakości wykonania. Całość tkwi we wzmocnionym wnętrzu, jako że Tecra jako lapek biznesowy ma podołać ciągłemu noszeniu i może być bardziej narażony na wstrząsy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Moim zdaniem zdecydowanie WARTO. To nie dlatego, że mam coś do zarzucenia serii Satellite, ale dodatkowe wzmocnienia i o 12 miesięcy gwarancji więcej zdecydowanie jest warte dopłacenia 250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericq Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Dzieki za odpowiedzi, biore jednak Tecre, mam nadzieje ze sie nie zawiode. Komputerek bedzie we wtorek, najpozniej czwartek (eh te swieta :P ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...