XibalbaPL Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Witam! Mam Neo 512 od wczoraj i chce kupić router 4 portowy, by rozdzielić internet, na drugiego kompa i dboxa :) Jaki najlepszy, z allegro: D- LINK Linksys Neostrada modem ? Pentagram I który! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misioman Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Mam cerberusa tylko stary model i powiem tak: łatwo się instaluje i konfiguruje tylko czasami jak wyłączysz router i właczysz to musisz odczekać trochę (około 1 min). Jak spróbujesz podłączyć się wcześniej to nie pójdzie i będziesz musiał jeszcze raz czekać minutę, ale router jest dobry. Reszta nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Ja polecam d-linka - mam i jest super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordmichu Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Ja używam Asmax 804u. Co prawda nie wspominałeś o nim, ale mogę go polecić. Mam go już ponad 2 lata. Nigdy nie miałem z nim problemów. Zazwyczaj dzielił Neostradę na 3 kompy. Czasem na 1 lub 2. Obecnie pracuje na pełnych obrotach (4 komputery) i jak zawsze, bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Więc tak mam tego pentagrama, ale mam problem? Nie wiem, czy musze odinstalować ten modem od tepsy ZXDSL 852, czy nie i jak skonfigurować ten router żeby był net. Nie wiem gdzie mam wpisać nazwe użytkowanika i hasło jakie dała mi TPSA do Neo 512? Tutaj daje linka do ustawień: Pentagram Adsl Lite Co mam wpisać w polu Service name? Username : tutaj mam wpisać nazwe użytkownika od Neostrady? Password : a tu hasło od neo? Pomóżcie ! Tam gdzie jest Static IP settings jakie mam wpisać IP? Edytowane 12 Listopada 2006 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Tak na szybko.... DHCP CLIENT daj ENABLE Service Name nic nie wpisuj Dane jakie masz od TEPSY wpisz właśnie w Username i Password. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Zrobiłem że odpala mi się mój komp, brata komp i dbox i wszystko działa mijają 2 min i już nikt nie ma neta :( Nie wiem co jest nie tak!!! Edytowane 12 Listopada 2006 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...