przemo3642 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Witam, zastanawiam się nad niedrogą przesiadką na 64 bity. Planowałem: Barton 2500+@3200+ --------------------------------> A643200+ s939 (dopłata ok 70zł) GA7N400-L (nForce 2 Ultra)--------------------------> Asrock 939dual-sata2 (dopłata ok 100zł) Zależało mi na agp bo posiadam przyzwoitą kartę (x800gto@xl 256mb/256bit) oraz pcx (możliwość przyszłego upgrade). Niestety Asrock'ów już nie ma, więc plan pada. :mur: I tu pojawia się pytanie: czy istnieje jakaś alternatywa wobec asrocka (agp+pcx+przyzwoite o/c). Może jeszcze pojawią się te płyty za jakiś czas, gdy dystrybutor uświadomi sobie, jakie jest na nie zapotrzebowanie? Jeśli nie, czy jest coś w granicach 200-230zł z PCX, co pozwoli mi puścić A643200+ na 2.5-2.6Ghz? Nie ukrywam, że szkoda byłoby się pozbywać półrocznego, zmodowanego radka z Silencerem i jeszcze dającego się nieco wykręcić (440/548) i w sumie zastanawiam się czy taka przesiadka miałaby sens. Mój sprzęt dużo przecież już nie straci na wartości a przecież jest jeszcze całkiem wydajny, nie wspominając o grafice, którą od wielu miesięcy można kupić po tej samej cenie... więc może wogóle odpuścić sobie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 A co to jest? http://www.allegro.pl/item126327482_asrock...taii_raid_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 A co to jest? http://www.allegro.pl/item126327482_asrock...taii_raid_.html 1. Aukcja już zakończona (a cena 275zł z kosztem transportu) 2. Na wątku o tej płycie ludzie piszą już od ładnych paru dni, że nigdzie jej nie ma i nawet jeśli jakiś sklep ma ją na stanie, to tylko "wirtualna" oferta, bo fizycznie płyt nie ma. Ale dzięki, może zamailuje do nich ta czy inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) No to pozostaje Ci coś na nf3 albo poszukać mobo z drugiej ręki. A z drugiej strony zorientuj sie ile dostałbyś za Radka bo być może cena będzie na tyle satysfakcjonująca że zamienisz sobie od razu grafe na pcie. Edytowane 27 Października 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Wal do esc.pl - tam mają tą płytę jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Na stronie sklepu nie ma już Asrocka, chyba że zza lady cos jeszcze wyskrobią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 A to to co?? >> http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=5447 Ale trzeba raczej najpierw do nich zadzwonić, żeby się upewnić, czy faktycznie je mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Dochodzę do wniosku, że za dużo czasu, eregii i stresu zabiera mi to szukanie i umartwianie się nad kompem. Zrobiłem więc tak: znalazłem i zamówiłem internetowo w jednym z wrocławskich sklepów (czyli w mieście w którym mieszkam) tą płytkę - 240zł+odbiór własny. Jeśli napiszą mi, że nie ma to trudno: zostaje przy tym co mam. A że większy problem w przyszłości z rozbudową? Najwyżej za mojego złoma dostanę sporo mniej- ale co tam, ile mogę stracić maxs, 200zł? Te płyty są dlatego dobre, że są tanie i przyzwoite. W Ecs musiałbym zabulić 260zł+ z 15-20zł za przesyłkę, wyszłoby blisko pod 3stówki, więc w sumie już nie byłaby to wielka okazja i idea żeby zmodernizować kompa po jak najniższych kosztach trochę by się zdeaktualizowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...