Skocz do zawartości
cavarr

Need For Speed: Carbon

Rekomendowane odpowiedzi

Tekstury sa bidne, po to ten blur, samochody jako tako wygladaja fajnie. W ogole jaki podzial na dzialnice :D tu tuners, tam classic, a gdzie indziej mieszkaja muscle :lol:. Jak dla mnie koncepcja do bani. Fajna pani w intro... spalilbym gumę. Ten drift to ja nie wiem co to jest, w U, U2 był lepszy. Zeby sie porozbijac mozna było... "Pimp my Urdenground 2" takie zaliczyłem odczucie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nfshit sie sciaga, ale tylko z dziennikarskiego obowiazku. dzisiaj tez wyszlo demo RACE od simbim, producentow GTR, GTL i GTR2, model jazdy jest trosze uproszczony, zprawdzcie ta gre zamiast nfshit:u4 i odpusccie te odgrzewane kotlety.

sam sciagam z tad:

http://largedownloads.ea.com/pub/demos/NFS...bon_Demo_EU.zip

z predkoscia jakie mi ISP dal [; ale juz dzisaj nie pogram, bo ide spac ;]

zastanowcie sie czy lepiej nabijac kabze EA poraz 4 za to samo czy sie troche pomeczyc, nauczyc uzywac hamulca i pograc w cos ambitniejszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pograłem sobie chwilę i na temat samej gry wypowiem się jak zagram w fulla. Na razie nie podoba mi się model jazdy... w MW też mi się nie podobał ale mniejsza z tym. Po prostu nie umiem w takie gry grać za dobrze . Nie czuje się najlepiej. W NFS2 jakoś lepiej mi się grało ;)

Screeny (nie wiem czemu ten fraps mi ucina licznik FPS :|) . 1024x768 reszta na max AF bez AA:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

FPS wacha sie od 14 do 37. Średnio jest na tyle ok że da się grać na max detalach.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładne te muscle :)

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Też trochę pograłem i najbardziej mi się spodobał canyon.

Można od razu kolesia wyprzedzić i wygrywamy albo przy końcu trasy siedzimy mu na zderzaku i przechodzimy do drugiej tury w której to my teraz jesteśmy pierwsi.

Niestety jednak można dostać klaustrofobii grając w CARBONA, bo ta noc i te strasznie wąskie są te uliczki... wizualnie tak to się odbiera. Odpaliłem MOST WANTED i od razu mi się lepiej zrobiło. Przestrzeń, większe prędkości, świeże powietrze, no i co najlepsze gra na takich samych ustawieniach chodzi o WIELE SZYBCIEJ.

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zawiodlem znowu skillem przeciwników, chyba że poprostu w demie tak jest. Na gto2 moge sobie pograć na maxa przy 1280x1024 - to mi się podoba. Drfit łatwiutki, wpaść w poślizg i utrzymywać go jedną strzałka.. To mi się już nie podoba.; Ogólne wrażenie grafiką ok. Podsumowując - liczyłek znowu na więcej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrażenie prędkości zerowe :mur: To co było w Most Wanted to niebo w stosunku do Carbona... Działam na ALL high + Anizo + AAx2 + Blur + Shaders off @ 1024. Minimimalny FPS na starcie w race ~22, tak podczas jazdy 30-40 :) Drift aż za łatwy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Framerate wyglada nastepujaco (oczywiscie jak mowilem 1280x960, AAx 4, Anizo x16, w grze wszystko MAX) (a- blur ON, b- blur OFF):

Race 1 ___ a- ~ 35fps ___ b- ~ 41fps

Drift ___ a- ~ 37fps ___ b- ~ 42fps

Canyon ___ a- ~ 30fps___ b- ~ 38fps

takze najbardziej komfortowo gra mi sie na blur off (choc sa momenty z blur on gdzie mam 50fps), moze jutro sprobuje wylaczyc cos jeszcze zeby przetestowac wiekszy framerate

2. @ Plusk tez mi juz wyskoczylo info "wystapil problem z aplikacja", widocznie demo jest niedopracowane

3. Mowiac o "zrodlach" mam na mysli rywalizacje, nie grafe. Gra jest w nocy wiec to normalne ze sa skojarzenia z seria U (dobrze ze nie dali wiesniackich neonow)

4. tryb Carbon czy jak kto woli Canyon kojarzy mi sie z driftem z U2 (byly tam misje wlasnie na otwartej drodze), zobaczymy w wersji full, w sumie nie jest latwy (camaro dla mnie sie tu zdecydowanie nie nadaje)

jak aniso x16 ? tam jest tylko opcja TRINLEAR, BLINEAR oraz anisotropic (chyba ze w sterach przestawiales) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera jasna, czy ktos mi wytłumaczy o co chodzi?

Instalacja zaczyna sie autkualizowaniem składników dx'a, po czym karze mi zrestartować kompa. Ok, ale po zrestartowaniu robi to samo, nie przechodzi dalej do instalacji samej gry, chyba juz z 8 razy resetowałem kompa i non stop instaluje te cholerne składniki. Czy ktoś się z tym spotkał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowanie w wyścigu beznadziejne... w drifcie jeszcze gorsze a ten ostatni wyścig zakończyłem po pierwszym zakręcie ( nie nie wypadając tylko wyprzedzając ). Chyba wróce do Most Wanted jakoś to demo mi pokazało, że nie jest aż taki zły.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale KASZANA!! nie spodziewalem sie ze az tak ten carbon bedzie beznadziejny

to jest poprostu update U2 :D , tyle ze im cos to nie wyszlo...

most wanted 100x lepszy

ten carbon ma smiesznie niskie wymagania, na maxa mam wsio ustawione i mam od 30-50FPS

pierwsze to co schszanili w tym carbonie to oczywiscie ze jest caly czas noc, a za tym idzie reszta gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2370431[/snapback]

pierwsze to co schszanili
;/

@ KUBA TM - w sterach mam ustawione anizo x16 HQ, a w grze przestawilem texture filtering na anisotropic; natomiast po zalaczeniu trilinear w kazdym wyscigu zyskuje na oko 5fps (takze przy blur on czy off)

@ Ludwiczek - no do canyonu najlepsze jest evo, juz po ok 15sek mozna wygrac calosc; camaro na beznadziejnego drifta, a lambo na wyscig

...btw tez macie demo w wersji 1.2? ;o

nie cytujemy obrazków Domik

Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ LCC - jak zrobiles ze masz kolor czerwony?

@ LuKe - nie no, twoj post mnie rozbawil... "ten carbon ma smiesznie niskie wymagania" LOLL, powiedz lepiej jaki masz sprzet bo pewnie grasz na 800x600, skoro na moim sprzecie w full detalach idzie srednio ~40fps... mega lol

ps - ;/

@ KUBA TM - w sterach mam ustawione anizo x16 HQ, a w grze przestawilem texture filtering na anisotropic; natomiast po zalaczeniu trilinear w kazdym wyscigu zyskuje na oko 5fps (takze przy blur on czy off)

@ Ludwiczek - no do canyonu najlepsze jest evo, juz po ok 15sek mozna wygrac calosc; camaro na beznadziejnego drifta, a lambo na wyscig

mam wersje 1.2, co do zmiany koloru samochodu to masz przyklad: wyedytowalem screena kolegi ktory umiescil kilka postow wyzej muscle cara:

Dołączona grafika

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem jak ja będe w tym driftował po tylu godzinach gry w LFS'a na myszce ale zobaczy się. Demo ściagniete, zainstalowane a teraz tylko czekać na grafe :/

Powiedzcie - Jak muzyka komponuje się z grą ? Bo jak słuchałem OST'a to mi się wymiotować chciało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muza podczas gry nawet ok, ale sama gra do bani. Najgorszy jest ten kanion, wypadłem na pierwszym zakręcie. Drift jest wmiare ok, na początku jest ciężko się przywycziac, ale potem na kazdym zakręcie w cholere punktów sie zdobywa, ręczny jest zbędny, ja z niego nie korzystałem bo on tylko spowalnie auto i blokuje drifta. Inteligencja przeciwników jest znikoma, wygrałem wszytko (prócz kanionu) za 1 razem. Nie wiem czy bede grał w fulla, chyba ze jakis kolega sciagnie pirata, bo nie zamierzam tego shitu kupowc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muza podczas gry nawet ok, ale sama gra do bani. Najgorszy jest ten kanion, wypadłem na pierwszym zakręcie. Drift jest wmiare ok, na początku jest ciężko się przywycziac, ale potem na kazdym zakręcie w cholere punktów sie zdobywa, ręczny jest zbędny, ja z niego nie korzystałem bo on tylko spowalnie auto i blokuje drifta. Inteligencja przeciwników jest znikoma, wygrałem wszytko (prócz kanionu) za 1 razem. Nie wiem czy bede grał w fulla, chyba ze jakis kolega sciagnie pirata, bo nie zamierzam tego shitu kupowc.

A nie da sie ustawić AI na hard ;] ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

demko przeszedlem za 1 razem, jest banalne.... Co do AI przeciwnikow to mysle, ze w full wersji bedzie do wyboru: EASY, medium. hard. Mysle, ze w demku zastosowali EASY :D

farba cameleon w NFS CARBON demo :)

Dołączona grafika

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstałem o 6:00 pograłem w demo i co oni nam zrobili.

Jakbym jadł na śniadanie surowego carbona, co za obślizgłe obrzydlistwo.

Grafika totalne dno , jeżdzące pojazdy mają beznadziejne zachowanie.

Skaczący obraz i przycinki 0,1 sekundowe

Z taką polityką to EA pójdzie na dno .

Flatout 2 jest 10x ładniejszy i szybszy oraz posiada super grywalność dla multiplayer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ LCC - jak zrobiles ze masz kolor czerwony?

@ LuKe - nie no, twoj post mnie rozbawil... "ten carbon ma smiesznie niskie wymagania" LOLL, powiedz lepiej jaki masz sprzet bo pewnie grasz na 800x600, skoro na moim sprzecie w full detalach idzie srednio ~40fps... mega lol

ps - ;/

... mam radka X800 PRO i gralem na 1024 rozdzialce z AA ktory nic nie wnosi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... mam radka X800 PRO i gralem na 1024 rozdzialce z AA ktory nic nie wnosi

ja w sterach przestawilem AA na 16x, odpalilem gre i wyglada tak samo jak wygladala, roznica miedzy anisotropic a trilinear jest znikoma (porownywalem screeny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnolem pogralem i... i musze powiedziec ze ten drift wyglada znacznie bardziej realistycznie niz w nfs:u tylko ze troszke za latwo sie jezdzi... i to psuje caly efekt

możesz mi powiedzieć co w tym drifcie jest takiego realistycznego, bo ja tam widze tylko autko zabawkę w łapach przedszkolaka :lol: W NFS U2, przynajmniej drift dostarczał nieco frajdy, mimo że też zbyt realistycznie się nie jeździło, a tutaj jest dno, samochód sam się prowadzi i wystarczy nie ładować się co 5s. w bande by nabić kosmiczny wynik :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po testach i cóż moge powiedzieć, grafika raczej bogatością detali itp. nie wyróżnia sie od tej z MW, wymagania: na kompie z podpisu ( Venice def, galaxy tez def.) w trybie circuit na 1024x768 AA x4 detale otoczenia, samochodu i te inne bzdety na high, oprócz blura który jest na off mam 45-50fps a samotny drift 55-60fps, drift jest raczej uproszczony, nie do bólu ale gra sie łatwo, spodobała mi sie jedna rzecz a mianowicie w muscle dźwięk silnika i praca sprężareczki :twisted: bardzo fajny efekt, gra sie ogólnie całkiem całkiem ale niema w tej grze nic nad wyraz szczególnego, nie jestem jakos szczególnie przekonany do tej części NFS-a gdyż nie jestem fanem driftu :wink: to tyle

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bua ha ha ha ha....

Co za shit. Ta gra to jedna wielka padaka. Sprzęt z podpisu: 1280x124 nie grywalne, 1024x768 mało grywalne, 800x600 to samo co przed chwilą... Paranoja.

Drift jest jak dla kosmitów.

Wyścig jest beznadziejnie prosty.

Kanion jest głupi jak but. Nie wiem czym sie można jarać w tym ,,kanionie".

Blee...

Most Wanted 100000 razy lepszy B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi