Lanc Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 To nie camaro tylko Dodge Charger :wink: A co do gierki - ja dzisiaj zaczynam zabawe :) Eee ? :blink: 1 screen to Camaro SS A następne 2 to Dodge Charger R/T ... Nie napisałem w tamtym poście inaczej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajaczek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Idzie, wyłączasz Car reflection uprade rate czy jakoś tak. dzieki :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) jestem dzisiaj wyjatkowo w stanie tego uzyc... od 2 dni probuje przejsc wyscig z szefem i ni cholery nie moge... dzisiaj doszlo do tego ze po 3 h wylaczylem gre i chcialem ja odinstalowac co mi sie dosc rzadko zdarza:P EDIT: za 4 razem przeszedlem frajera :P wreszcie :) 43% gry :) Ja się najbardziej namęczyłem kiedy załatwiałem drugi raz Wolfa w murcielago :) Dariusa musiałęm powtarzać na Lapach ale w kanionie to w rure, wyprzedziłem i gotowe :) P.S Czy wam też autosculpt zamula ? Jak wciskam strzałke to musze chwile czekać na reakcje. Edytowane 5 Listopada 2006 przez Shiningami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 U mnie brak zamulania, reakcja od razu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 a ja mam takie pytanko - czy w pelnej wersji sa replaye z wyscigow ? w demie nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 a ja mam takie pytanko - czy w pelnej wersji sa replaye z wyscigow ? w demie nie ma...Metodą dedukcji można ustalić, że nie ma. Od U1 do Carbona, nie mamy okazji doświadczyć powtórek w grze. A szkoda... Ostatni nfs, w którym były powtórki to Hot Porsuit 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 no nie do konca - w u2 jeszcze byly... a w sumie z calej rozgrywki najbadziej mnie rajcuje obejrzenie powtorki z latajacej wokol kamery :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Kurde nie sądziłem że mi się spodoba nowy NFS a tutaj duża niespodzianka. Mimo wszystkich ALE bardzo fajnie się gra szczególnie się cieszę że mi gra wyciąga 45-60 FPS na 1024@HiGHx4x8... musieli coś poprawić w silniku. Bardzo mi się podoba jazda z chase kamera nigdy tak się nie dało jeździć a w Carbon nawet da się poprawnie prowadzić auto :> Mam 2 pytania techniczne: -jak wyłączyć FF w kierownicy ? -nie mogę włączyć blura... dlaczego ? chodzi o PS3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Dla wszystkich posiadaczy gf6800 ktorzy maja problem z artami przy ustawieniu 16/6 ;) ----- U mnie pomoglo przelaczenie agp na 4x :D mam wciaz problem z teksturami, niby filtrowanie anizotropowe jest wlaczone, ale droga wyglada beznadziejne, wszystkie inne opcje na max i dalej to samo :mur: @ kaczala jesli chodzi o blura to obsluguja go tylko karty z ps3, podobnie jest z shaders details u ciebie high nie da sie ustawic (tzn mesium i high wygladdaja tak samo na kartach z ps2) na blurze nic nie tracisz bo w tej grze efekt jest przesadzony Edytowane 6 Listopada 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Moje pytanie brzmi: Czy ten Carbon to taki UnderGround z nową nazwą? Czyli wiejski tuning i wiejska jazda? Czy powrót do stylu Porsche ktoś odczuł? Carbon to misz masz Underground, Underground 2 i MW. Kompletnie nie ma nic nowego. Jezdzi sie jak w MW, a nocka z podziemii. Fabula oczywiscie denna ,w MW byla lepsza bo sie wspinalo po szczeblach. Tutaj przejmowanie terytoriow. Kur**, przy 25% wymiekam i na sile siedze przed gra tylko ze wzgledu na Chargera ktorego sobie wlasnie zakupilem. To jest niezaprzeczalny plus tej gry - umiesnione amerykany ! Aha, kolejny plusik to jak gra chodzi. U mnie troszke gorzej niz MW (mniej FPS) ale za to zero przyciachow - gra jest bardziej komfortowa dzieki temu. Wiadomo, cukierki, bajerki, kolorki, stworki, rozmycia, itp niepotrzebne spowalniacze klatek. Jedynie na pochwale jezeli chodzi o grafe zasluguja modele wozow ale do tego juz sie przyzwyczailismy. A muzyka !!! Ja pier**** co za szmira. jak ja tego nie lubie. Edytowane 6 Listopada 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 gierka spoko ale za krotka 3 takie miasta i byloby super ,grafa ladna znaczy na moja karte to taka sredniaka;P ale spoko brakowalo mi rozgrywki typu drag co jeszcze szkoda ze nie mozna bylo np halogenow sobie projektowac:) Gre skonczylem na mitsubishi evo IX samochodzik wymiata ladnie w zakrety wchodzi polecam:) w skali 5pkt daje grze 3+ z dosyc duzym niedosytem gry sie robia coraz krotsze a kasy tyle samo kosztuja mogli by sie postarac troche bardziej tym bardziej ze to EA metropolia w swiecie games. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Narazie za dużo powiedzieć nie moge o grze dopiero 6% przeszedłem....ale zaczne może od modelu jazdy który w MW był do pupy, tutaj zdecydowana poprawa czuć że auto waży troche ( wybrałem muscle car) no i zdezenia z policja sa juz bardziej "realistyczne", wiem ze to 100% arcade ale mimo to ten model jazdy odpowiada mi troche lepiej. Co do płynnosci gram w 1024x768 i na max detale potrafi spasc niekiedy do 17 fps ale nie ma problemow z jazda ( a jak wylacze blura jest juz git malina:D) Sama fabuła jest bardzo sztampowa panowie z EA widac ze sa zafascynowani Za szybkimi Za wściekłymi:D No ale nic grać sie da i to jest najważniejsze tylko kuzwa znowu same wyscigi w nocy.... nie moga zrobic cyklu dobowego:D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 1024x768, wiekszosc na high, motion blur off bo mnie wkurza. AAx4, filtrowanie anizotropowe itp włączone i tak dalej... pla pla Czy na takich ustawieniach samochod powinien wygladac jakby zostal obciagniety prezerwatywa/został zalakowany? Z refleksami samochody wygladaja brzydko, za to bez jak gliniane modele... jakas rada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 refleksy na samochodzi na medium ale i tak wtedy auto wciaz wyglada 'cukierkowato' jakich sterow uzywasz do gf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) A muzyka !!! Ja pier**** co za szmira. jak ja tego nie lubie. De gustibus, dla mnie lepsza jest muza z Carbona niz klasyczne tam daram dam, tam daramdaram dam :lol: Edytowane 6 Listopada 2006 przez wkamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Aktualnie 96.89 od Guru3D, ale w ogole nie sprawdzalem na innych. Przerzucilem sie w ciemno na te z X-Treme 84.75 bodajze. Jesli masz jakies lepsze to bym prosil o numerek/linka, bo jak juz pisalem - te sobie sciagnalem na slepo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « od paru godzin pogrywam w fulla Carbona i jak dla mnie ta gra jest rewelacyjna, gram tylko w rts i rpgi a ta gra kurcze strasznie mnie wciagneła , bardzo mi sie podoba , demka , filmiki , jest bardzo wciągająca , myślałem , że się szybko nudzi bo ile mozna wyścigów pokonywac , ale nie a już wyścig z pierwszym bosem mnie rozwalił super to zrobili , jak dla mnie to mw zjada na śniadanie tam mi się już po paru godzinach nie chciało grac , nudziły mi się nawet pościgi policyjne ciągle te same autostrady a tu teren jest bardzo rozległy. Nie wiem co wy się grafiki czepiacie jak dla mnie sliczna gram z ps 2.0 a i tak jest miodzio do tego ma fantastycznie niskie wymagania (wiem wiem ps 2.0 ale po co mi blur który jest do kitu i jakieś tam dodatkowe swiatła) na radku x800gto i sempie 2.5 ghz gierka smiga z wszystkim max oprócz blura z af i aa4 jak szalona srednio z 50 fps , płynnośc wspaniała , grafika też do tego mam 512 mb i naprawde rzadko kiedy "chrupnie" , optymalizacja jest rewelacyjna, niektórzy się chyba na siłę czepiają , do tego model jazdy dla mnie jest rewelacyjny to nie jest symulator a tu sama jazda szczególnie muscle carami dostarcza ogromnej frajdy (ach te poslizgi :) ), czytając wypowiedzi niektórych można dojśc do wniosku , ze gra jest do kitu (ta sama stała ekipa , która narzeka , że tylko porsche jest super a reszta nfs jest be , z czym sie nie zgadzam bo porsche jest nudny w porównaniu do takiego carbona) kupiłem i jestem zachwycony , polecam a po polsku to [ciach!]a pisac nie potrafisz?? :mad: ja rozumiem, ze pokolenie neostrady, ze polska jezyka trudna jezyka, ale takiego potoku mysli to nie widzialem od czasu Ulissesa :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 sami zobaczcie jak u mnie te wszystkie tekstury i droga brzydko wygladaja :? rozdzialka 1024x768 aa4 w grze anizotropowe (w sterownikack x16) reszta opcji na high Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Eee ? :blink: 1 screen to Camaro SS A następne 2 to Dodge Charger R/T ... Nie napisałem w tamtym poście inaczej.... Moja wina - nie zobaczylem podpisu screenow z chargerem :) Spoko Co do gierki...Narazie nie mam zadnych zastrzezen. Gra sie fajnie. Natomiast muzyke mogliby zmienic, gdyz niektore kawalki sa z MW :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 sami zobaczcie jak u mnie te wszystkie tekstury i droga brzydko wygladaja :? rozdzialka 1024x768 aa4 w grze anizotropowe (w sterownikack x16) reszta opcji na high http://img296.imageshack.us/img296/9461/beztytuuue8.th.png Sprawdź Cieniowanie na pozycji Max, u mnie w demku wyostrzało dalszy plan. Nie cytujemy obrazków Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Sądząc po demie oczekiwałem czegoś dużo gorszego. Nie jest jednak tak źle i gra potrafi trzymać przy monitorze... przynajmniej do czasu ukończenia kariery. Później jest trochę gorzej; nie wiem czy komuś będzie się chciało stukać ponownie wyścigi w karierze (za ponowne wygranie wyścigu, w którym już braliśmy udział dostajemy jedyne 500$), aby zgromadzić 1mln $ potrzebny do odblokowania czegoś tam. Obliczyłem sobie, że wraz z kasą którą posiadam musiałbym pojechać 'jedyne' 1000 wyścigów. Takich sztucznych 'przedłużaczy gry' jest sporo - patrz: 'reward cards', chociaż niektóre są fajne. Na plus: +CatchUp rywali wydaje się nie być już tak wkurzający i perfidny jak w undergroundach, +Grafika, chociaż mam wrażenie, że w MW była ładniejsza, +Jakaś namiastka uszkodzenia samochodu w postaci popękanych szyb i porysowanego lakieru (dobre i to), +Oprawa dźwiękowa osobiście uważam, że bez zarzutu (kwestia gustu), +Konieczność zmiany auta (na mocniejsze) w trakcie postępowania kariery, ja przynajmniej w pewnym momencie zacząłem dostawać strasznie w tyłek startując na maksa wyżyłowaną Brerą, +Trudniejsza niż w MW policja - takie odniosłem wrażenie, być może dlatego, że w MW robiłem kółka po autostradach, tu jakoś nie ma gdzie tak się bawić, prędzej czy później autostrada się kończy i musimy zawracać lub zjechać w miasto bardziej ryzykując złapaniem, poza tym maksymalny stopień ‘wanted’ to chyba 8 (w karierze chyba 5), +Canion duele i możliwość wypadnięcia w przepaść, Na minus: -Samochód rywala waży 40 ton, nie sposób wyrzucić przeciwnika z urwiska w 'canion duelach', -Nawet najsłabsze radiowozy spokojnie śmigają 900km/h ;) i są w stanie odrobić stratę 30s w 2 sekundy, -Pursuit breakery często zawodzą, pomimo iż je uruchamiamy to radiowozy i tak jakoś siedzą nam na zderzaku, -Brak kontroli nad autem po uruchomieniu pursuit breakera - czasami niekierowany samochód potrafi wjechać sobie w kolczatkę, -Brak możliwości przemapowania opcji 'widoku w tył', -Dziwne odblokowywanie aut w karierze, bardziej interesujące odblokowują się pod sam koniec kariery (gdy już nie są potrzebne) lub nie pojawiają się wcale. Przez całą karierę nie doczekałem się kilku fur które chciałem kupić, -Członkowie teamu którzy często bardziej przeszkadzają niż pomagają, -Zawinięta fabuła, nie wiadomo co tam robi np. Cross, jaka jest jego rola. -Wygrywamy samochód 'Dariusa', ale nie ma go w garażu w karierze, wtf? -Boss’owie, którzy podczas wyścigów uruchamiają w naszym samochodzie transmisje video z ich samochodów, gadają głupoty i cieszą się pomimo zostawania daleko w tyle, -Pomocnik typu ‘Scout’, który nie robi nic innego poza odnajdywaniem i pokazywaniem nam skrótów na mapie. Mogliby tu wymyślić coś lepszego jak na przykład ktoś odciągający uwagę policji od naszego auta. Osobiście polecam 'Blockerów' do normalnych wyścigów i 'Drafterów' do Speedtrapów, -Policja ściga oczywiście tylko nas, więc jeżeli po skończonym wyścigu członek teamu mówi 'rozdzielmy się, może pojadą za mną' to radzę się nie łudzić, -Krótka kariera, -Latająca kamera w 'canion duelach', Na plus można by też zaliczyć jakby nie patrzeć dość niskie wymagania sprzętowe (z tego co czytam na kartach z PS3.0 jest gorzej). Gram w 1024x768 bez AA, AF, wszystko na high z wyjątkiem shader detail (low), oczywiście bez blura (PS2.0) i jest znośnie. Zdarzają się spadki poniżej 25fps przy szybszych akcjach, jednak jest to raczej wina zbyt małej ilości Ramu. Nie występują półsekundowe przycinki jak w MW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) W ogóle jest bez sesnu z tymi autami niestandardowymi co się odblokowują (Audi Le Mans, KoenigCCX, Chevelle czy np teraz odblokowałem główne M3) bo ani w karierze nie można sobie popykać nimi, ani w "Moje Samochody" sobie pozmieniać cosik ;s tylko do np szybkiego wyścigu... ch**nia niesamowita. A w karierze też dno bo max można 5 aut mieć (w MW bodajże 10), ehhhhh :///////////////// PS - W następnym "NFS-xxxxxxxx" (swoją drogą mega lol) powinni udostępnić możliwość słuchania własnych mp3, na wzór np GTASA. Edytowane 6 Listopada 2006 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 U kolegi na GF 6600GT po włączeniu Carbona jest porypana grafa... wszystko jest rozciągniete w "naszą" strone. Ma zainstalowane najnowsze stery i DX. Wie ktoś co trzeba zrobić żeby ładnie chodził? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Wie ktoś co trzeba zrobić żeby ładnie chodził?Ładnie to pojęcie względne. Niech da screena najlepiej, i pokombinuje z ustawieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Tzn. żeby normalnie wyświetlało grafike, bo na razie to wszystko jest jakby porozciągane i potargane. Dam póżniej screena jak to wygląda. Edytowane 6 Listopada 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 100% kariery i zostało jeszcze 12 wyzwań do zrobienia :] ufff :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 A ja mam problem podczas grzebania w opcjiach gra mi restartuje kompa. Ale gdy jezdze scigam sie i ogólnie to nic. Grafa jest ustawiona na max i rozdziłaka 1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Tzn. żeby normalnie wyświetlało grafike, bo na razie to wszystko jest jakby porozciągane i potargane. Dam póżniej screena jak to wygląda. ARCI Ci oj ARCI :/ Grafa do wymiany? ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 ARCI Ci oj ARCI :/ Grafa do wymiany? ;onie grafa do wymiany, tylko zmien agp na x4 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 nie grafa do wymiany, tylko zmien agp na x4 ;) podobnie miałem w dodatku do f.e.a.r - najnowsze stery od nv 93.xx pomogły ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...