dem Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Wszystko na full @ 1280x1024 E6400 7800GT 2GB Jak dla mnie, to jakaś porażka. W MW przy takich detalach mam ponad 50FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) ath: Na jakich ustawieniach grasz ? I ile mniej wiecej masz klatek ? Edytowane 27 Października 2006 przez Kinslayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 zagrałem i nie jest źle, na pewno nie gorzej niż w poprzednich częściach :) wszystko na maks, 1024x768 AAx0 nie jest źle, ale w trybie canyon gdzie kamera zaczyna świrować jest już nie wesoło, trzeba będzie z czymś zjechać w dół, ogólnie bardzo przyjemnie mi się jeździło B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Coś mało słów krytyki jak na razie w stosunku do tego co się działo w drugim przedpremierowym topicu. A tak ode mnie co do wydajności wszystko na max. rozdziałka 1024x768 blury i inne śmiecie na "on" aa x4, aniso 30-45 fps. MW chodził szybciej no ale chyba nikt się nie spodziewał że Carbon będzie szybciej latał przy tych samych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) ath: Na jakich ustawieniach grasz ? I ile mniej wiecej masz klatek ? Blur off, shadery low, reszta all, bez aa. chodzi 50-60-70 fps. Kolejny filmik, tym razem poltorej minuty wyscigu. ;] http://www.filefactory.com/file/54a1ae/ ps. nic nie pilem %) Edytowane 27 Października 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) ZAL.PL Kupilem piwko, zassalem demko i garm: Gdybym nie wylaczyl "blura" nie czul bym wogole , ze jade jakims autem (troszke pomaga drgajaca kamera w odczuciach jazy). Pierwszy wyscig , 2 miejsce, powtorka i juz 1 z duza przewaga ( nawet nie uzylem nitro) , dalej, wypuszczam "blokersa" a on zamiast blokowac glownego oponeta zajechal mi skrot. Graficznie wyglada to jak "przecukrowane najslodsze ciasto + ladrynki i zaglaskany kot" , ehh przy tym MW to klasyk. Drift, jak juz zapanujesz nad autem mozesz nawet ladnie je kontrolowac w poslizgu i masz 120 k przewagi nad 2 w tabeli ( AI kuleje i poziom trudnosci ). Kanion to dla mnie totalna porazka. Z calej zabawy najlepsze bylo piwo. Edytowane 27 Października 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Blur off, shadery low, reszta all, bez aa. chodzi 50-60-70 fps. Kolejny filmik, tym razem poltorej minuty wyscigu. ;] http://www.filefactory.com/file/54a1ae/ ps. nic nie pilem %) Włącz 1024x768, aax2, wszystko na full i powiedz jaki masz fps :) Bo jak tylko przyjdzie karta to B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Włącz 1024x768, aax2, wszystko na full i powiedz jaki masz fps :) Bo jak tylko przyjdzie karta to B) Ta pewnie, chcesz zobaczyc slideshow ? ;] Pisalem, ze blur zjada tak ~30-40% fps a shadery ~50%. ;] Wole zjechac troche z grafa, ale utrzymac przyzwoity framerate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Ta pewnie, chcesz zobaczyc slideshow ? ;] Pisalem, ze blur zjada tak ~30-40% fps a shadery ~50%. ;] Wole zjechac troche z grafa, ale utrzymac przyzwoity framerate.Niby tak ale u Ciebie na filmiku odświeżanie refleksów na aucie to leży :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) ZAL.PL Kupilem piwko, zassalem demko i garm: gdybym nie wylaczyl "blura" nie czul bym wogole , ze jade jakims autem (troszke pomaga drgajaca kamera w odczuciach jazy), pierwszy wyscig , 2 miejsce powtorka i juz 1 z duza przewaga ( nawet nie uzylem nitro) , wypuszczam "blokersa" a on zamiast blokowac glownego oponeta zajechal mi skrot, graficznie wyglada to jak "przecukrowane najslodsze ciasto + ladrynki i zaglaskany kot" , ehh przy tym MW to klasyk. Drift, jak juz zapanujesz nad autem mozesz nawet ladnie je kontrolowac w poslizgu i masz 120 k przewagi nad 2 w tabeli ( AI kuleje i poziom trudnosci ). Kanion to dla mnie totalna porazka. Z calej zabawy najlepsze bylo piwo. A czego sie spodziewales ? Niby tak ale u Ciebie na filmiku odświeżanie refleksów na aucie to leży :) No moze nie wlaczylem tej opcji, juz nie pamietam, ale tak jak pisalem, najwiecej fps zjadaja tamte 2 opcje, reszta sie nie liczy. edit Zobaczylem w opcjach i te refleksy to opcja shader, czyli jak wezme na medium to spada fps o 50%, wiec jednak wole bez. ;] Edytowane 27 Października 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 A czego sie spodziewales ? No moze nie wlaczylem tej opcji, juz nie pamietam, ale tak jak pisalem, najwiecej fps zjadaja tamte 2 opcje, reszta sie nie liczy. edit Zobaczylem w opcjach i te refleksy to opcja shader, czyli jak wezme na medium to spada fps o 50%, wiec jednak wole bez. ;] No to dość duży wałek bo i w U2 i w MW ta opcja wcale nie zjadała dużo fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 No to dość duży wałek bo i w U2 i w MW ta opcja wcale nie zjadała dużo fps. No widzisz, tutaj musieli cos odwalic, aby sztucznie podniesc wymagania gry, jako, ze nowa gra to i wymagania musi miec duze. :D Prosze bardzo, wszystko na full + lekki tuning w virtua dub i juz mamy plynna gre. :lol2: http://www.flurl.com/item/carbon_pigula__D_u_197892 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Oho zaczynają się mody :wink: Tylko czekać na trainera i odblokowanie innych samochodów jak RX czy Mazda lub Charger B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) u mnie motion blur nie dziala :o Edytowane 27 Października 2006 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 u mnie motion blur nie dziala :oBo karta nie ma PS 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 A mi sie jednak udalo dzis jeszcze zagrac... Powiem tak - czuje ze po mimo tych wszystkich upiekszaczy graficznych w koncu NFS powroci do zrodel ;o Najlepiej jezdzi mi sie muscle-carem tak jak zreszta przypuszczalem. Ale w 1280x960 z wszystkim co jest mozliwe na full gra ssie ;sss No nic wiecej napisze i zapodam jakies screeny pozniej jak sie wczuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Moze mi ktorys z szanownych panow powiedziec jak zmienic kamerke? :blink: Czy jestem takim 'noobem', ze nie potrafie tego zrobic czy sie po prostu nie da :?: :P Zawsze jezdzilem z widokiem ze zderzaka i nie podchodzi mi widok mojego samochodu przede mna. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 nacisnij klawisz "c" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 ZOBACZE JESZCZE JEDEN RAPORT NA TEMAT TEJ GRYA MOZECIE BYC PEWNI ZE ZADEN TEMAT O CRBONIE NIE POZYJE DLUZEJ NIZ 24GODZINY. MAM NADZIEJE ZE WSZYSCY PRZYJELI DO WIADOMOSCI!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 zagrałem i nie jest źle, na pewno nie gorzej niż w poprzednich częściach :) wszystko na maks, 1024x768 AAx0 nie jest źle Dziwne, ja dalem AAx4, poza tym wszystko na max i smiga. Co nie zmienia faktu, ze gra zalatuje kupa. Jedyny plus - model jazdy. Musze przyznac, ze daje rade. Ale reszta jest tragiczna (a nie, jeszcze fajna laseczka na poczatku mowi zeby pasy zapiac). Nie wiem czy mam cos z oczami ale wg mnie grafa jest gorsza niz ta w MW, Autosculpt to tez jakis na sile robiony bzdet a jak zasmakowalem drifta to od razy exit i uninstall. Poza tym mnie to juz nudzi, non stop to samo, fury ktorych nie powinno sie tuningowac z wiejskimi "upiekszaczami", doslownie jakbym Paris Hilton na kolkach ogladal. Vomit i tyle, to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 FUJ! Rozpisał bym się co mi się w tej grze nie podoba, ale nie chce mi się, tyle tego jest. NFS U2 to przy tym czymś poezja. Przynajmniej ładnie mi to świństwo działa z wszystkim na full w 1024 (cholerny 15"LCD :x , no i ten muscle car jest nawet fajny, mimo że model jazdy jest skopany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) sry ale co to za drift? :lol: rzucanie autem na lewo i prawo :D a po nim, taki piękny komunikat :D Edytowane 27 Października 2006 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) A mi sie jednak udalo dzis jeszcze zagrac... Powiem tak - czuje ze po mimo tych wszystkich upiekszaczy graficznych w koncu NFS powroci do zrodel ;o Najlepiej jezdzi mi sie muscle-carem tak jak zreszta przypuszczalem. Ale w 1280x960 z wszystkim co jest mozliwe na full gra ssie ;sss No nic wiecej napisze i zapodam jakies screeny pozniej jak sie wczuje oj chlopie grzeszysz, porownywac ten wybryk natury do takich klasykow jak nfs2se, nfs3 to grzech ;) swoja opinie opieram narazie na fotkach i opisach ;] jutro sie zaopatrze w demo zeby sie utwierdzic w przekonaniu ze to kupa ;] ps. Plusk fajny masz driftujacy po pulpicie komunikat :D Edytowane 27 Października 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) nacisnij klawisz "c" "c" o ile mnie pamiec nie myli sekundy szybszy byles;) Hehe, czyli normalnie jak zawsze. :P Nie wiem jak jak wciskalem te klawisze, bije sie w piers. :oops: B-) Pogralem troche i jak na razie mam mieszane uczucia. Za krotko jednak pykalem by ocenic gre, trzeba poczekac na fulla i przysiasc na dluzej. ;] Fajne jest to jak wypadamy z trasy (urzeklo mnie to jak historie w dawnym programie pt. "Cela numer"). :D EDIT Gra co drugi/trzeci raz po uruchomieniu i pozniejszym oczekiwaniu na wyscig wywala mi sie do windy. :? Gwaltownych spadkow fps'ow znanych z MW na razie nie doswiadczylem. ;] Edytowane 27 Października 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 A jak odblokować ten 3 wyścig (To chyba Kanion)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 A jak odblokować ten 3 wyścig (To chyba Kanion)?wygrać dwa poprzednie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 1. Framerate wyglada nastepujaco (oczywiscie jak mowilem 1280x960, AAx 4, Anizo x16, w grze wszystko MAX) (a- blur ON, b- blur OFF): Race 1 ___ a- ~ 35fps ___ b- ~ 41fps Drift ___ a- ~ 37fps ___ b- ~ 42fps Canyon ___ a- ~ 30fps___ b- ~ 38fps takze najbardziej komfortowo gra mi sie na blur off (choc sa momenty z blur on gdzie mam 50fps), moze jutro sprobuje wylaczyc cos jeszcze zeby przetestowac wiekszy framerate 2. @ Plusk tez mi juz wyskoczylo info "wystapil problem z aplikacja", widocznie demo jest niedopracowane 3. Mowiac o "zrodlach" mam na mysli rywalizacje, nie grafe. Gra jest w nocy wiec to normalne ze sa skojarzenia z seria U (dobrze ze nie dali wiesniackich neonow) 4. tryb Carbon czy jak kto woli Canyon kojarzy mi sie z driftem z U2 (byly tam misje wlasnie na otwartej drodze), zobaczymy w wersji full, w sumie nie jest latwy (camaro dla mnie sie tu zdecydowanie nie nadaje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Moje FPSy - wszystko na max, AAx4: Taka sobie ta gierka. Grafika nie odbiega chyba od MW, a za to ciśnie bardziej kompa. Ten cały drift jest prostszy niż w U2. Jedyne czym może się bronić ta gierka to nowy typ rozgrywek, ale w demku nie za wiele tego widać. Raz mi się wywaliła do pulpitu - po pierwszym odpaleniu i zabawie z sculpt'em. Wyłączyłem profilaktycznie Kasperczaka, ale po wypowiedziach widzę, że chyba nie o to chodzi ;) Ad. 4 To moim zdaniem była najfajniejsza implementacja driftu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Demko jest dość dziwne :) Drift jest do bani, ułatwiony na maksa ( z filmików inaczej to wyglądało ), sculpt przycięty bardziej niż w demie na X pudło, jazda lancerem to nie jazda tylko patrzenie jak komputer nas prowadzi O_o Lambo nie śmigałem ale Camaro ładnie jeździ, IMO nawet bardzo ładnie, FPS są zadziwiające bo od 24 do 70 :lol: ciężko jest ustawić gre tak żeby mieć płynnie i ładnie bo w opcji cieni zawarli 20 innych :/ A team pójdzie w odstawke na dzieńdobry albo przesunek ten guzik tak daleko jak świat tego nie widział :D P.S w regedit zobaczyłem opcje rain enable :wink: i brightness na 32 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) Ja tez juz po testach :D I najbardziej denerwuje mnie ten drift... fatalnie jest. Muzyka tez taka sobie, teraz juz calkowicie pelni role tylko tla, jest monotonna :? A! I jeszcze ten blur... SAM BLUR! nawet tekstur nie widzc tylko blur blur blur :mad: Edytowane 28 Października 2006 przez deadfrog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...