orzi Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Chce zamontować na pamięci karty graficznej radiatory lecz skończyły mi sie taśmy samoprzylepne i tu mam pytanie: Czy mogę zmieszać troche super glue i pasty arctic silver 5 i przykleić ? Czy niezbyt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) pasta na środek klej na rogi memek Edytowane 27 Października 2006 przez lukaxz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 W dziale o chlodzeniu bylo chyba kiedys. Tak. Posmaruj pasta a na rogach NA PASCIE daj minimalnie troche kleju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 W dziale o chlodzeniu bylo chyba kiedys. Tak. Posmaruj pasta a na rogach NA PASCIE daj minimalnie troche kleju.A jaki ten klej? Superglue nie za mocny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) kropelke (klej kropelkę xD ) ludzie dawali i mówili, że później się dało zdiąć radiatory - ale to chyba to samo co superglue :D Edytowane 27 Października 2006 przez lukaxz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Chce zamontować na pamięci karty graficznej radiatory lecz skończyły mi sie taśmy samoprzylepne i tu mam pytanie: Czy mogę zmieszać troche super glue i pasty arctic silver 5 i przykleić ? Czy niezbyt ?Można użyć super glue, kropelki itp. Nawet parę osób tak robiło, ale ja bym nie ryzykował ;). Trochę szkoda karty gdy przy odklejaniu radiatorków trochę pamięci Ci z nimi odejdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) po co miałby radiatorki odklejać ? ten gf jest warty 100 już nie przesadzaj :] edit: @^goku^ czcza gadka xD poza tym zawsze można uzyć normalnej pasty termo i drucików-sprężynek jak za dawnych lat xD http://servisant.w.interia.pl/vga/13.jpg Edytowane 29 Października 2006 przez lukaxz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 po co miałby radiatorki odklejać ? ten gf jest warty 100 już nie przesadzaj :] A dlaczego miałby nie odklejać? Może zechce ją w przyszłości sprzedać a radiatorki sobie zostawić :razz:. 100zł to przecież też pieniądze <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 FAQ http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=8033 POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Uwaga! Dobrze radze nie przyklejajcie radiatorków na klej a zwłaszcza super glue lepiej te 10zł wydać na tą taśme termoprzewodzącą.... Dziś chciałem odkleić jedez z radiatorków i niestety odszedł wraz z pamięcią karty :( Wyłamał sie eh.... Teraz musze nową karte kupić.... Jako ciekawostke dodam że karta z ułamaną pamięcią uruchamia sie lecz obraz jest niepełny, brakuje literek i różnych pierdół ale ok 3/4 pulpitu widzi.... Heh to tyle. Jeszcze raz radze nie kleić radiatorków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 wypadało by dodac do "FAQ" :lol: kondolencje z powodu karty :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Całe szczęście że to karta za ok 100 zł a nie 700zł. Ale mimo to szkoda mi jej, zawsze by sie do czegoś przydała. Ale jeszcze jej nie wyrzucam, może uda mi sie zdobyć taką kość pamięci i wtedy ją wlutuje, mam w domu specjalistyczny sprzet do tego wiec z tym problemu nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Najlepiej przyklejac tak jak ja robie : :lol: :wink: 1.Czyscimy dokladnie radiator i kosc pamieci np. acetonem lub czystym spirytusem. 2.nakladamy na rogach radiatora male kropelki SYLIKONU 3.smarujemy pasta srodek kosci. 4.dociskamy radiator do kosci i zostawaimy na jakis czas do wyschniecia. 5.plusem jest to ze mozna to zawsze oderwac bez jakichkolwiek uszkodzen i pozostalosci. POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) tia tylko że ten revolteca miedziane potworki to z silikonu pewnie pospadaja <_< Edit: ja tez mówię o radiatorach na pamięci revoltec coś tam coś tam - takie miedziane kostki- sześciany - ktore odpadają przyklejane na orginalne taśmy a nie na silikon tu i ówdzie <_< Edytowane 29 Października 2006 przez lukaxz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 tia tylko że ten revolteca miedziane potworki to z silikonu pewnie pospadaja <_< :lol2: radiatorki?? Nie mowie tu o radiatorach na rdzen tylko na memki :lol: , wiec raczej nie ma takiej opcji. Sylikon dosc mocno trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...