Skocz do zawartości
orzi

Czym Przykleic ?

Rekomendowane odpowiedzi

kropelke (klej kropelkę xD ) ludzie dawali i mówili, że później się dało zdiąć radiatory - ale to chyba to samo co superglue

:D

Edytowane przez lukaxz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce zamontować na pamięci karty graficznej radiatory lecz skończyły mi sie taśmy samoprzylepne i tu mam pytanie: Czy mogę zmieszać troche super glue i pasty arctic silver 5 i przykleić ? Czy niezbyt ?

Można użyć super glue, kropelki itp. Nawet parę osób tak robiło, ale ja bym nie ryzykował ;). Trochę szkoda karty gdy przy odklejaniu radiatorków trochę pamięci Ci z nimi odejdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co miałby radiatorki odklejać ?

ten gf jest warty 100 już nie przesadzaj :]

edit:

@^goku^ czcza gadka xD

poza tym zawsze można uzyć normalnej pasty termo i drucików-sprężynek jak za dawnych lat xD

http://servisant.w.interia.pl/vga/13.jpg

Edytowane przez lukaxz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga! Dobrze radze nie przyklejajcie radiatorków na klej a zwłaszcza super glue lepiej te 10zł wydać na tą taśme termoprzewodzącą....

Dziś chciałem odkleić jedez z radiatorków i niestety odszedł wraz z pamięcią karty :( Wyłamał sie eh.... Teraz musze nową karte kupić....

Jako ciekawostke dodam że karta z ułamaną pamięcią uruchamia sie lecz obraz jest niepełny, brakuje literek i różnych pierdół ale ok 3/4 pulpitu widzi....

Heh to tyle.

Jeszcze raz radze nie kleić radiatorków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe szczęście że to karta za ok 100 zł a nie 700zł. Ale mimo to szkoda mi jej, zawsze by sie do czegoś przydała. Ale jeszcze jej nie wyrzucam, może uda mi sie zdobyć taką kość pamięci i wtedy ją wlutuje, mam w domu specjalistyczny sprzet do tego wiec z tym problemu nie bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej przyklejac tak jak ja robie : :lol: :wink:

1.Czyscimy dokladnie radiator i kosc pamieci np. acetonem lub czystym spirytusem.

2.nakladamy na rogach radiatora male kropelki SYLIKONU

3.smarujemy pasta srodek kosci.

4.dociskamy radiator do kosci i zostawaimy na jakis czas do wyschniecia.

5.plusem jest to ze mozna to zawsze oderwac bez jakichkolwiek uszkodzen i pozostalosci.

POZDRO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia tylko że ten revolteca miedziane potworki to z silikonu pewnie pospadaja <_<

Edit: ja tez mówię o radiatorach na pamięci revoltec coś tam coś tam - takie miedziane kostki- sześciany - ktore odpadają przyklejane na orginalne taśmy a nie na silikon tu i ówdzie <_<

Edytowane przez lukaxz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi