Skocz do zawartości
Hard-Pc

Chieftec 450w

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem jak ten szef ciągnął e6600 i x1900 Cross Fire.

Jeśli nie będziesz kręcił, to starczy.

Zauważył ostatnio taką tendencję, że ludzie kupują sobie grafiki za ok. 1200 zł, a nie mogą wydać na dobry zasilacz ok. 300 zł. Cos tu jest nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem jak ten szef ciągnął e6600 i x1900 Cross Fire.

Jeśli nie będziesz kręcił, to starczy.

Zauważył ostatnio taką tendencję, że ludzie kupują sobie grafiki za ok. 1200 zł, a nie mogą wydać na dobry zasilacz ok. 300 zł. Cos tu jest nie tak.

no fakt to jest pewien objaw ignorancji,

w sumie to wybor tego co kupuje, my mozemy tylko doradzac:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pacjent przeżył?

Tak, dostałem Huntkeya, daj spokój to masakra ;) Pod tym sprzetem i po o/c miał skoki napięć o max 0.01-0.02V w stressie. Zasiłka świetna ;) Tylko sie nie wyspałem bo przez noc trzeba było zrobić test grafy, ramu i zasiłki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dostałem Huntkeya, daj spokój to masakra ;) Pod tym sprzetem i po o/c miał skoki napięć o max 0.01-0.02V w stressie. Zasiłka świetna ;) Tylko sie nie wyspałem bo przez noc trzeba było zrobić test grafy, ramu i zasiłki

Naskrob recke jak będziesz miał czas ;) na takim konfigu to już jakieś wnioski o zasilaczu można wysnuć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No recka będzie ;) Z jednej rzeczy nie jestem zadowolony :/ Z wyników Grafiki, tylko 20500pkt w marku 03

Normalny wynik w 2003 jak na 1900XTX i 6300. Ja z 6400 + ta grafa mialem cos lekko wiecej. Karta pokazuje co potrafi w 05 i 06.

A HK to logicznie ze sobie z tym poradzi bez problemu. Skoro u nas dal rade na NetBurts@6GHz i modowany 7800GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalny wynik w 2003 jak na 1900XTX i 6300. Ja z 6400 + ta grafa mialem cos lekko wiecej. Karta pokazuje co potrafi w 05 i 06.

A HK to logicznie ze sobie z tym poradzi bez problemu. Skoro u nas dal rade na NetBurts@6GHz i modowany 7800GT.

W 05 miałem 11k a w 06 6100pkt, karta sie strasznie grzeje, 80*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coby nowego tematu nie zakładać napisze tutaj

kupic Chiefteca 450W czy lepiej dopłacić do tagana TG380U01 50zl ew. 60zl do HuntKeya 400W?

ma unieść Pentiuma D915, Galaxy 7600GS z o/c, 2x512, dysk sata, dvd i 2 karty pci

Huntkey jest boski, polecam ;) On zdzierży wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy poczytać opinie które są wyżej (np. Devilka), porównania nie robiłem bo bałem się podłączyć sprzet za kilka tysięcy na dłuższy czas pod tego pod szefa. Przecież wszyscy wiemy, że okres świetności szefów skończył się gdzieś z 2 lata temu.

Edytowane przez Lexus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to lexus dales czadu -fachowo wyraziles opinie o czyms czego nie testowales nawet -slowa uznania sie naleza

a ze devilek bzdury pisze o tych chieftecach to norma -juz nie pierwszy raz to czytam , a pewnie nawet nie mial tego zasilacza w reku .

a era chiefa sie skonczyla? wystarczy tylko poczytac o jego najnowszych zasilkach robionych przez sierteca -wg benita lepsze od seasonicow itp...

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to lexus dales czadu -fachowo wyraziles opinie o czyms czego nie testowales nawet -slowa uznania sie naleza

a ze devilek bzdury pisze o tych chieftecach to norma -juz nie pierwszy raz to czytam , a pewnie nawet nie mial tego zasilacza w reku .

a era chiefa sie skonczyla? wystarczy tylko poczytac o jego najnowszych zasilkach robionych przez sierteca -wg benita lepsze od seasonicow itp...

Ja nie testowałem? No ciekawe ;] Chodzi o szega czy o Huntkeya? Jeśli chodzi o szefa fakt nie testowałem ale wystarczy to że podłączyłem tam na chwile XTX i 2GB ramu i ledwo wcisnąłem power a komp sie resetowal ;) Może jakaś słabsza sztuka :E. Poza tym gadałem z osobami które siedzą w zasilaczach i usłyszałem to "No możesz spróbować podłączyć pod tego szefa tylko obniż taktowanie i napięcie na procku" Edytowane przez Lexus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje inteligencji i odwagi w podłączeniu takiego sprzętu do szefa z siga.

Nie od dziś wiadomo, że ATi zaleca do x1900XT/XTX zasilacz z 30A na 12V (w rzeczywistości wystarcza mniej)

Poza tym dwurdzeniowy procesor. Nie wiem, co Ty sobie myślałeś robiąc to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje inteligencji i odwagi w podłączeniu takiego sprzętu do szefa z siga.

Nie od dziś wiadomo, że ATi zaleca do x1900XT/XTX zasilacz z 30A na 12V (w rzeczywistości wystarcza mniej)

Poza tym dwurdzeniowy procesor. Nie wiem, co Ty sobie myślałeś robiąc to.

Do kur..... przeczytałeś cały temat? My tutaj mówimy o zasilaczu 450W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie ten radzio to najprądożerniejsza karta jaką miałem okazję widzieć w akcji na żywo. I wcale bym sienie zdziwł jakby w zestawieniu z prockiem dwujajowym HK nie dał rady, GPS 450 z resztą też.

Co do autora tematu. Procek dwujajowy + OC + potwór made by Ati to zasilacz 500W by się przydał, prawdziwe 500W.

Najtaniej w wykonaniu Sirteca właśnie CFT A12S.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanko , chcę kupić Chiefa 450W GPS-450AA-101A

I Czy pociągnie to co mam w sig , z możliwością podkręcania ??

Lub jaki zasilacz dobry mogę kupić do 230zł ??

Edytowane przez piotrc00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi