Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) Witam, oto konfiguracja komputera: Procesor: AMD SEMPRON SOCKET A 2600+ Jakaś płyta MSI Karta graficzna: Radeon 7000 SERIES RAM: 384 Dysk twardy: Seagate 40GB Dwa napędy (CD i DVD), stacja dyskietek, karta sieciowa. Ważna jest bardzo stabilna praca, cisza oraz by ten wstrętny wiatrak nie buczał, gdy komputer wpada wibracje :mur: (to główny powód zmiany). Portfel: 200 zł Powtórzę wymagania: - cisza - stabilna praca - wiatrak nie może buczeć, gdy komputer wpada w wibracje - NOWY - BRAK OC Edytowane 27 Października 2006 przez mpConroe (CodeLyoko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Fortron za 50 zł z 12cm wentylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) - cisza - stabilna praca - wiatrak nie może buczeć, gdy komputer wpada w wibracje - NOWY - BRAK OC Fortron za 50 zł z 12cm wentylem.Czytanie ze zrozumieniem sie klania :D? Edytowane 27 Października 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) modecom mc 300W 12 cm wentyl powinien byc cichy przy tym cfg a z allegro - 400W fortron będzie jak w sam raz i dwa razy taniej :] ( wiem ma być nówka - to modecom ) Edytowane 27 Października 2006 przez lukaxz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Czytanie ze zrozumieniem sie klania :D?No to niech sobie kupi Seasonica, z bogiem. Tylko wydanie 200 zł na zasilacz do takiego kompa to ee... zgadnij sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) To może ma tato sobie kupować nowy komputer do Exela, Internetu i Worda? :mur: A nowa musi być, bo jakoś nie chcemy mieć znów problemów z tym wstrętnym wentylatorem. A co sądzicie o tym? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27528 Edytowane 27 Października 2006 przez mpConroe (CodeLyoko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 HK-350AP, styknie na dluzszy czas. Ale pewne osoby sadza, ze jestem gluchy wiec wiesz. Dla mnie on imho jest cichy. Teraz mam Coolermaster'a 550W i wentyl w nim slysze bardzo ( menda jedna ) a w HK nie slyszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 sluchajcie a moze zacznijmy od jednej prostej sprawy: z jakiej lini kolega ma zasilanego procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Ten komputer jest u taty w pracy, więc jak mam to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) to akurat nie ma znaczenia przy tak "mocarnym" cfg fortron za 60 zł byłby idealny imo to nie wygląda na używkę: 2369991[/snapback] - wiatrak nie może buczeć, gdy komputer wpada w wibracje a dlaczego komputer wpada w wibrację oO Edytowane 27 Października 2006 przez lukaxz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 hmm to jak tak to bym bral tagana U01 330w albo 380w :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Bu? Tego słyszałem, tzn. nie słyszałem. A zawsze można potem upchnąć gdzieś indziej, do innego "grata", bo przyzwoity. Mu? Ale tegom nie słuchał, więc nie wiem jak bangla. 6 letni to grat? To jeśli ja mam ten sam procek i płytę od listopada 1998 to co mam? Zabytek klasy 0? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) socket A to nie Grat , wypraszam sobie :lol: moze ze szeftiec 350W bedzie dobry/ Edytowane 28 Października 2006 przez Witaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Mu? Ale tegom nie słuchał, więc nie wiem jak bangla.ekmh ja widzę że ten feel ma dwie linie 12V ale od kiedy to feel nadaje sie do czegokolwiek poza marketowymi zestawami ( bo tani ) ? ? czy feel 2 to jakies inne zwierze ? bo ja rozbierałem normalnego feela i do fortrona to nie ma żadnego startu - jakość wykonania, masywność, grybość przewodów, izolacje - ja sie na elektronice znam jak wilk na gwiazdach ale dwie rzeczy umiem porównać i wyciągnąć wniosek :] wiec jak jest z tym feel II ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 "Co FEEL to g***o" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 acha .. a co feel II to ? i prosił bym jeszcze o jakieś uzasadnienie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 A ja bym prosił użytkowników, którzy nie mają nic do powiedzenia w temacie o powstrzymanie się od "radosnej twórczości". Feel to zasilacz niskobudżetowy od modecoma, robiony przez różne fabryki (ostatnio przeważa zakład LOGIC'a). Jest głośny, ma kiepskie okablowanie, ale jeśli stoimy przed wyborem albo Feel albo codeshit,tracer, procomp, ropla lub inny wyrób zasilaczopodobny, to wolałbym postawić kompa na Feelu, bo on przynajmniej ma zabezpieczenia, co nie zmienia faktu, że odpowiednio dobrany fortron w dobrym stanie jest lepszy. BTW muszę pogadać z Wronkiem, może na następnych targach ja zrobięwykład o zasilaczach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...