CKM18 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 jak wyżej muszę rozdzielić neostradę 256 na 3 kompy router będzie chodził 24 na 7 czyli non stop, ze względu na ograniczone fundusze mam do wyboru 2 modele : Microcom 2656 lub PENTAGRAM Cerberus ADSL Lite - który router będzie lepszy ??? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 jak wyżej muszę rozdzielić neostradę 256 na 3 kompy router będzie chodził 24 na 7 czyli non stop, ze względu na ograniczone fundusze mam do wyboru 2 modele : Microcom 2656 lub PENTAGRAM Cerberus ADSL Lite - który router będzie lepszy ??? z góry dzięki za odpowiedź Oba się nadają do..... :) Może zanim zdecydujesz się na takie g.... poczytaj co o obu piszą ludzie na http://forum.neostrada.info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Witam. Ja polecam Pentagrama. Niezawodny sprzęt, dobry serwis, świetna pomoc techniczna i zero problemów z konfiguracją i działaniem właśnie 24h na dobę. Stawiałem go właśnie pod Neo 256, na codzień działa na 2 kompy, a jak jade podpinam laptopa i nie ma z nim żadnych problemów. Tego drugie niestety nie znam. --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Witam. Ja polecam Pentagrama. Niezawodny sprzęt, dobry serwis, świetna pomoc techniczna i zero problemów z konfiguracją i działaniem właśnie 24h na dobę. Stawiałem go właśnie pod Neo 256, na codzień działa na 2 kompy, a jak jade podpinam laptopa i nie ma z nim żadnych problemów. "niezawodny sprzęt" - heh, dobre sobie :) lekture poniżej polecam. http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=6101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No to teraz ja się powinienem śmiać kolego @Shake. Podałeś link do posta kolesia który Mysle, ze to moce byc problem z DNS albo DHCP ale nie wiem jak to skonfigurowac :/... no. A po za tym czy miałeś kiedyś styczność z tym sprzętem, czy nabijasz sobie tylko posty? Bo ja wypowiadam się jedynie w tematach w którcych mam jakieś pojęcie, a tu akurat jak już powiedziałem mogę zabrać głos. Postawiłem w sumie trzy takie routery i od przeszło roku nawet do nich nie zaglądałem. Brak jakichkolwiek problemów. Pomijając fakt że jednego trafiło po burzy... ale to przypadek. Po za tym jeśli uważasz, że jest to sprzęt do D i nie warto inwestować, to poleć zainteresowanemu jakiś inny, "lepszy" sprzęt?! A może opisz swoje doświadczenia jeśli chodzi o ten router - bo jeśli trafiłeś przypadkiem na post kolesia, który nie wie jak ustawić podstawowe funkcje i chcesz tym argumentować to, że urządzenie jest najgorsze to wybacz, ale to dobiero jest śmiechu warte! --- Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No to teraz ja się powinienem śmiać kolego @Shake. Podałeś link do posta kolesia który ... no. A po za tym czy miałeś kiedyś styczność z tym Pośmiej się, broni Ci ktoś? sprzętem, czy nabijasz sobie tylko posty? Bo ja wypowiadam się jedynie w tematach w którcych mam jakieś pojęcie, a tu akurat jak już powiedziałem mogę zabrać głos. Postawiłem w sumie trzy takie routery i od przeszło roku nawet do nich nie zaglądałem. Brak jakichkolwiek[/ śmieszny jesteś, a raczej Twoje kategorie oceny ludzi ("nabijasz sobie posty", heh). Sprzętem sieciowym zajmuje się tak troszke dłużej od Ciebie i to takim którego raczej nie znajdziesz na półce sklepowej - i jak każdy kto zarabia m.in tym na życie z politowaniem patrze na takie produkty jak choćby w/w Pentagram - firma która sprzedawała wiatraczki wzieła się za modemy - czekam aż zaczną jeszcze TV i kuchenki robić :] (czytaj: kupować je od podwykonawców) Pomijając fakt że jednego trafiło po burzy... ale to przypadek. Po za tym jeśli uważasz, że jest to sprzęt do D i nie warto inwestować, to poleć zainteresowanemu jakiś inny, "lepszy" sprzęt?! A może opisz swoje doświadczenia jeśli chodzi o ten router - bo jeśli trafiłeś przypadkiem na post kolesia, który nie wie jak ustawić podstawowe funkcje i chcesz tym argumentować to, że urządzenie jest najgorsze to wybacz, ale to dobiero jest śmiechu warte! Śmiechu warte jest pobieżne czytanie wątków i niechęć do używania archiwów i 'search'a - gdybyś zajrzał na w/w forum i poczytał o pentagramach, o tym jak trzeba flashować je innym firmware'em żeby zaczeły przyzwoicie działać, to może przestałbyś tak zachwalać coś, co dziwnym trafem pojawiło się na rynku :) Pytasz się co polecam? Firmy które zajmują się tą tematyką od lat: US Robotics, LinkSys (Cisco), Zyxel, 3Com na dobry początek - a nie jakieś wynalazki w stylu pentagram czy asmax :] P.S. wątek na kilka stron o wspaniałym pentagramie: http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=9846 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detomis Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 speedtouch 330 2 lata bez szwanku non stop!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 speedtouch 330 2 lata bez szwanku non stop!!:lol: :mur: Podpinam sie pod pytanie, niech ktos poleci router do neosyfu interesuje mnie sieć bezprzewodowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Panowie, czytajcie poprzednie tematy, bylo o tym dziesiatki razy... - wariant "full-luksus": Linksys WRT54GL z alternatywnym softem + modem ethernetowy w trybie bridge - wariant mniej skomplikowany: jakis Linksys z wbudowanym modemem ADSL Annex A IMO nie ma co sie pchac w tanie wynalazki, lepiej dac wiecej za markowy sprzet i miec spokoj, niz sie potem uzerac z badziewnym routerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...