HeretyK Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) a oto wyniki mojej twórczej pracy blok cpu CUBE 2 ULTRa GPU CUBE PRO pompka hydor L30 i chłodnica na 3x120mm nexxos czy jakoś tam + 3x delta na 5v czena całego zestawu 400zł a tem przedstawiają sie nastepująco otoczenie 25* procesor 27~28*C procesor stress 40-43*C karta 33*C karta stres 36*C a komp chodziła na 3,0Ghz na napieciu auto karta 470/1250 programy testujące everest 2006 / MB5/ oraz dodane przez asusa sp2004/ ati tool do obciążenia karty temperatury jeszcze troche spadna poniewaz mam teraz bardzo dłuuuugie weże sa to dobre wyniki jak na ten proceso zastanawia mnie tylko jedna rzecz dlaczego po wyłaczeniu tego testu temperatura procka odrazu z 43* spada do 28*C , woda jest zimna Edytowane 27 Października 2006 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Bez fotek to ten temat nie bardzo ma sens. Do tego delty na nagrzewie są wydajne ale do cichego wc sie nie nadaja. Ja wytrzymałem z nimi całe 2 tyg i miałem dośc(chodziły na 5v a nawet niżej)-kupiłem czym pręczej fandery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 dokladnie , tez jak zaczynalem z wc to nie zwracalem uwai na cisze -ale to samo przyjdzie :) to widze ten zestawik z allegro kupiles -bo tam byla ta chlodnica i delty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) temperatura 2*C wyższa od temp otoczenia? hmm.. i co mają do temperatury dłuuuuuugie węże ? i dlaczego ten dział ?? "Co kupić? - chłodzenie wodne" :wink: chyba Galeria powinna być, ale zdjecia zapodaj. Edytowane 28 Października 2006 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 zdiec jeszcze niema wszystko jest w fazie testów leży na biurku poza obudową, fotki beda jak kupie termometr cyfrowy i ułoże szystko w obudowie zastanawia mnie tylko temp na procesorze ponieważ ma 27~29* w spoczynku napiecie auto i działający speed step wraz z obciążenie zwieksza sie napiecie z 1,2~1,38V jak zdejmuje blok po 4h teście prime blok i procesor śa całkiem zimne a temp z 43 w teście w 1s spada do 28*C i tak pozostaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Trochę dziwne! Zakładać temat w Galerii WC bez zdjęć. A zagadnienie wysokich temperatur z powodu długich węży bardzo mnie zaciekawiło .... lol ;) P.S.: Naucz sie pisać tzn. używać znaków interpunkcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 temperatury jeszcze troche spadna poniewaz mam teraz bardzo dłuuuugie weże tekst rozwala :D myslenie logiczne nie boli ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 ja nie umieściłem tego w tym dziale zdjęcia będą jutro ponieważ przed chwilą wszystko włożyłe do obudowy a tem przedstawiaja sie nastepująco karta 31*C IDLE 32~33*C sters Procesor 33* IDLE 40~45* w czasie orthosa fotki beda jutro a z temperaturami jak kupie termometr cyfrowy mozecie jakiś polecić ?? tylko w przedziale cenowym do 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Zainteresował mnie temat wiecczekam na fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Przynajmniej dobra decyzja co do bloków. U mnie po zmianie X2P rev.02 na Kyńka Prison proV2 temp. spadły w stresie o 5C też poczekam na fotki ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 a oto fotki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Piękna buda :> Trochę mało widać na tych fotkach ale najważniejsze, że tobie nie przeszkadza chłodnica na zewnątrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Ten wiatraczek stoi na grafice? Nie próbowałeś chłodnicy dać na sufit, albo na bude na kołkach dystansowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) co do wiatraczka wisi na śrubach od bloku wodnego procesora jest skręcony na 1000obr. ale jest niesłyszalny firmy Scythe a co do chłosmicy to zamierzam częsć gdzie przykręca sie wentylatory wypolerować na lustereczko i dać na to lakier bezbarwny i DElty zmienie na fendery do tego dam grile i nie bedzie tak strasznie własnie robie mocowanie do niej. Pompka będzie z tyłu bo nie ma na nią miejsca w środku, wydłuże treoche obudowe na dole i zrobie dla niej obudowe z siatki jak na głośnikach poprowadze do niej rurke miedzianą z chłodnicy i zrobie pożadne odpowietrzenie( choć te działa jak nalezy) karta po Vmode Edytowane 4 Listopada 2006 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Szkoda ze nie wpakowales tej chlodnicy chociazby na top budy. Tak to sie marnuje miejsce kolo obudowy :) - moglby tam stac jakis wielki pasyw :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 e tam chłodnica obok budy jest ok-moja od tygodnai tak stoi-na topie mnie wkurzała :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Pokombinuj troche i przynajmniej pompkę wrzuć do środka budy. Na pewno da się ją wcisnąć. Ludzie mają pompy co/qwu w obudowie weidz wejdzie tam i hydorek :wink: mocowanie/ułożenie chłodnicy - też mi się wydaje że lepiej było by ją wrzucic na top... ta drewniana listewka na której leży chłodnica, jest jakoś przytwierdzona do stołu ? czy taka sobie po prostu leży? i daj troche lepsze foty, przynajmniej takie w świetle dziennym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Bardzo ladnie sie prezentuje i wyniki fajne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Pokombinuj troche i przynajmniej pompkę wrzuć do środka budy. Na pewno da się ją wcisnąć. Ludzie mają pompy co/qwu w obudowie weidz wejdzie tam i hydorek :wink: mocowanie/ułożenie chłodnicy - też mi się wydaje że lepiej było by ją wrzucic na top... ta drewniana listewka na której leży chłodnica, jest jakoś przytwierdzona do stołu ? czy taka sobie po prostu leży? i daj troche lepsze foty, przynajmniej takie w świetle dziennym mocowanie już zrobiłem z płaskownika który przykręciłem pod obudowę co do fotek wszystkie robione wieczorem raz z fleshem raz z zasłoniętym chusteczką :D taki myk ale nie mam aparatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 no i zaczęły sie chody pompka terkocze bardzo uciążliwie odłączałem ja z układu 4 razy rozbierałem składałem pod wodą( w misce) zakładam do mojego układy i znowu terkocze(może lepiej byłoby ją zanurzyć albo dać pojemnik wyrównujący zamiast trójnika co doradzacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 no i zaczęły sie chody pompka terkocze bardzo uciążliwie odłączałem ja z układu 4 razy rozbierałem składałem pod wodą( w misce) zakładam do mojego układy i znowu terkocze(może lepiej byłoby ją zanurzyć albo dać pojemnik wyrównujący zamiast trójnika co doradzacieWymienic papke, lub metode walczaj i wylaczaj az ucichnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Wymienic papke, lub metode walczaj i wylaczaj az ucichnie tę metode próbowałem bez skutku a na pompke zal kasy musiałbym kupic sobie c.o ale jest duuuuża może to być spowodowane różną średnicą weży tzn. wylotowa mniejsza a wlotowa z chłodnicy większa i czy np zbiornik wyrównawczy może rozwiązać ten problem? EHEIM 1048 co powicie o tej pompce jest cichsza? Moge ją nabyc w przyjaznej cenie 130zł Edytowane 19 Listopada 2006 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) zdejmij tą nalepke "Asus workstation" z radiatora na NB to ten wiatraczek będzie miał co robić (schodzi łatwo na ciepło) :rolleyes: a jak zmienisz położenie pompki to też terkocze??(poobracaj nia w różne strony) Edytowane 20 Listopada 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...