Skocz do zawartości
HeretyK

Chłodzenie Wodne

Rekomendowane odpowiedzi

a oto wyniki mojej twórczej pracy

blok cpu CUBE 2 ULTRa

GPU CUBE PRO

pompka hydor L30

i chłodnica na 3x120mm nexxos czy jakoś tam + 3x delta na 5v

czena całego zestawu 400zł

a tem przedstawiają sie nastepująco

otoczenie 25*

procesor 27~28*C

procesor stress 40-43*C

karta 33*C

karta stres 36*C

a komp chodziła na 3,0Ghz na napieciu auto karta 470/1250

programy testujące everest 2006 / MB5/ oraz dodane przez asusa

sp2004/ ati tool do obciążenia karty

temperatury jeszcze troche spadna poniewaz mam teraz bardzo dłuuuugie weże

sa to dobre wyniki jak na ten proceso

Dołączona grafika

zastanawia mnie tylko jedna rzecz dlaczego po wyłaczeniu tego testu temperatura procka odrazu z 43* spada do 28*C , woda jest zimna

Edytowane przez HeretyK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperatura 2*C wyższa od temp otoczenia?

hmm.. i co mają do temperatury dłuuuuuugie węże ?

i dlaczego ten dział ?? "Co kupić? - chłodzenie wodne" :wink:

chyba Galeria powinna być, ale zdjecia zapodaj.

Edytowane przez oskarro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdiec jeszcze niema wszystko jest w fazie testów leży na biurku poza obudową, fotki beda jak kupie termometr cyfrowy i ułoże szystko w obudowie zastanawia mnie tylko temp na procesorze ponieważ ma 27~29* w spoczynku napiecie auto i działający speed step wraz z obciążenie zwieksza sie napiecie z 1,2~1,38V jak zdejmuje blok po 4h teście prime blok i procesor śa całkiem zimne a temp z 43 w teście w 1s spada do 28*C i tak pozostaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę dziwne! Zakładać temat w Galerii WC bez zdjęć.

A zagadnienie wysokich temperatur z powodu długich węży bardzo mnie zaciekawiło .... lol ;)

P.S.: Naucz sie pisać tzn. używać znaków interpunkcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie umieściłem tego w tym dziale zdjęcia będą jutro ponieważ przed chwilą wszystko włożyłe do obudowy a tem przedstawiaja sie nastepująco karta 31*C IDLE 32~33*C sters

Procesor 33* IDLE 40~45* w czasie orthosa fotki beda jutro a z temperaturami jak kupie termometr cyfrowy mozecie jakiś polecić ?? tylko w przedziale cenowym do 50zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do wiatraczka wisi na śrubach od bloku wodnego procesora jest skręcony na 1000obr. ale jest niesłyszalny firmy Scythe a co do chłosmicy to zamierzam częsć gdzie przykręca sie wentylatory wypolerować na lustereczko i dać na to lakier bezbarwny i DElty zmienie na fendery do tego dam grile i nie bedzie tak strasznie własnie robie mocowanie do niej. Pompka będzie z tyłu bo nie ma na nią miejsca w środku, wydłuże treoche obudowe na dole i zrobie dla niej obudowe z siatki jak na głośnikach poprowadze do niej rurke miedzianą z chłodnicy i zrobie pożadne odpowietrzenie( choć te działa jak nalezy)

Dołączona grafika

karta po Vmode

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez HeretyK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokombinuj troche i przynajmniej pompkę wrzuć do środka budy. Na pewno da się ją wcisnąć. Ludzie mają pompy co/qwu w obudowie weidz wejdzie tam i hydorek :wink:

mocowanie/ułożenie chłodnicy - też mi się wydaje że lepiej było by ją wrzucic na top...

ta drewniana listewka na której leży chłodnica, jest jakoś przytwierdzona do stołu ? czy taka sobie po prostu leży?

i daj troche lepsze foty, przynajmniej takie w świetle dziennym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokombinuj troche i przynajmniej pompkę wrzuć do środka budy. Na pewno da się ją wcisnąć. Ludzie mają pompy co/qwu w obudowie weidz wejdzie tam i hydorek :wink:

mocowanie/ułożenie chłodnicy - też mi się wydaje że lepiej było by ją wrzucic na top...

ta drewniana listewka na której leży chłodnica, jest jakoś przytwierdzona do stołu ? czy taka sobie po prostu leży?

i daj troche lepsze foty, przynajmniej takie w świetle dziennym

mocowanie już zrobiłem z płaskownika który przykręciłem pod obudowę co do fotek wszystkie robione wieczorem raz z fleshem raz z zasłoniętym chusteczką :D taki myk ale nie mam aparatu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i zaczęły sie chody pompka terkocze bardzo uciążliwie odłączałem ja z układu 4 razy rozbierałem składałem pod wodą( w misce) zakładam do mojego układy i znowu terkocze(może lepiej byłoby ją zanurzyć albo dać pojemnik wyrównujący zamiast trójnika co doradzacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i zaczęły sie chody pompka terkocze bardzo uciążliwie odłączałem ja z układu 4 razy rozbierałem składałem pod wodą( w misce) zakładam do mojego układy i znowu terkocze(może lepiej byłoby ją zanurzyć albo dać pojemnik wyrównujący zamiast trójnika co doradzacie

Wymienic papke, lub metode walczaj i wylaczaj az ucichnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienic papke, lub metode walczaj i wylaczaj az ucichnie

tę metode próbowałem bez skutku a na pompke zal kasy musiałbym kupic sobie c.o ale jest duuuuża

może to być spowodowane różną średnicą weży tzn. wylotowa mniejsza a wlotowa z chłodnicy większa i czy np zbiornik wyrównawczy może rozwiązać ten problem?

EHEIM 1048 co powicie o tej pompce jest cichsza? Moge ją nabyc w przyjaznej cenie 130zł

Edytowane przez HeretyK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdejmij tą nalepke "Asus workstation" z radiatora na NB to ten wiatraczek będzie miał co robić (schodzi łatwo na ciepło)

:rolleyes:

a jak zmienisz położenie pompki to też terkocze??(poobracaj nia w różne strony)

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi