pmp Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 (edytowane) Nie potrafię Ci obiektywnie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Nie czuje żadnego dyskomfortu w graniu na 26 porównując do 24. Edytowane 25 Lutego 2007 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Dzieki pmp, naprawde mi pomogłes. AL2623W zawita na moim biurku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 NA Face a Face pojawił się 27" Dell http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=...ma2=52&ph=7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiwi Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Zachęcony ciekawym opisem Acera AL2623W poważnie zainteresowałem się tym monitorem. Mam ogromną prośbę. Pmp, czy mógłbyś udostępnić fragment instrukcji dotyczący możliwości regulacji obrazu ewentualnie coś więcej o tym napisać. To ubogie menu trochę martwi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Nie różni się niczym od modelu 24" do którego instrukcję znajdziesz TU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Francuski tescik acera 2616 vs dell 27" http://www.hardware.fr/articles/658-1/test...-acer-dell.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Zastanaiwam sie właśnie and zmianą tego co w podpisie - no i za dopłatą 500zł mógłbym zamienić tego swojego 20WGX2 na Acera AL2423WS opłaca się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neov6 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Do posiadaczy Acera AL 2623W: Kupiłem Acera AL 2623W i owszem obraz rewelacyjny(mam jedynie zastrzeżenie do czerni że nie jest zupełnie czarna, ale jest o niebo lepsza niż na rocznym lcd LG i co ważne nie ma nierównomierności w podświetleniu). Jednak mam problem z emitowanym przez monitor dźwiękiem. :sad: Słychać dwa dźwięki: jeden to pisk z prawdopodobnie układu zasilającego (buczenie) znikający po ustawieniu jasności na ponad 95%. Drugi dźwięk to szum/skwierczenie - zostaje nawet po ustawieniu jasności na maxa. Mam komputer pasywnie chłodzony - uruchomionego komputera wcale nie słychać z odległości 1 m w środku nocy. A monitor słyszę bardzo dobrze z drugiego końca pokoju, a nawet z przedpokoju. Czy to co opisałem jest normalne czy kwalifikuje się do naprawy/wymiany gwarancyjnej. Pracowałem na wielu monitorach lcd i najgorsze przypadki były z dziesięć razy cichsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusFenix Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Francuski tescik jest juz po angielsku. pmp dzięki za recenzję, czy widziałeś już może AL2616W? Jakie są różnice? Mógłbyś również napisać jak odbierasz to buczenie? Trochę mnie to zmartwiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 CEBIT: Fujitsu wprowadza 27" DVI HDMI SPVA 1200Euro http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=31356 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Francuski tescik jest juz po angielsku. pmp dzięki za recenzję, czy widziałeś już może AL2616W? Jakie są różnice? Mógłbyś również napisać jak odbierasz to buczenie? Trochę mnie to zmartwiło. AL2616W - widziałem przez kwadrans - i nie widzę (poza wizualną zmianą designu) żadnej różnicy w stosunku do mojego monitora. Kwestia buczenia - ja nie słysze żadnego, poza syczeniem ale w stopniu zupełnie normalnym - monitor to nie głośnik, pozatym syczenie słychać "od tylca" a nie od przodu więc w moim przypadku absolutnie nikt na to nie zwraca uwagi. Edytowane 23 Marca 2007 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neov6 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Odesłałem swojego Acera AL 2623W do sklepu. Nie mogłem znieść tego szumu i buczenia. Każdy kto wchodził do pokoju zauważał od razu szum. Jak się ustawiło ucho nad monitorem to aż w ucho kuło syczenie. Wygląda na to że miałem pecha. A że norma głośności to chyba 30db to by w serwisie nie uznali za usterkę. Poczekam na samsunga 275T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 jak ma sie sprawa z sprowadzeniem monitora z usa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) jak ma sie sprawa z sprowadzeniem monitora z usa?Zaden sklep niewysyla do Polski,znajomy musi ci wyslac bez orginalnego opakowania zeby nieplacic cla najlepiej polonez parcel service.. Co do panoram chcac a niechcac kupilem LCD TV i tak zostal podlaczony do kompa i juz zostal moj Dell 1905FP lezy sobie , jest to troszke wieksza niz tu w temacie matryca 32" .Telewizor to Westinghouse LT32w3 HD ,rozdzialke na kompa obsluguje 1366x768 wzupelnosci wystarcza,obraz jest ostry bez zadnych znieksztalcen(podwarunkiem ze podlaczysz przez DVI),a to zdjecia.i filmik 52MB przedstawiajacy katy widzenia http://www.megaupload.com/pl/?d=Y7KGO1SX i jak wyglada granie 42mb http://www.megaupload.com/?d=45RQPV04 Telewizor kosztuje 600$ i bardzo dobrze spisuje sie jako monitor i telewizor http://www.westinghousedigital.com/details.aspx?itemnum=14 Edytowane 25 Marca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zastanawiam sie nad kupnem monitora DELL http://www.allegro.pl/item177563921_dell_2...v_a03_hdtv.html Jest dostepna takze revizja A04, czym rozni sie od poprzedniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 jaka byscie kupili 24 do 4000zł. Do grania miedzy innymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakemonus Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 no, gdyby tylko mial 2 razy wieksza rozdzielczosc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) wielkie dzieki za testy, a wracając do input lagu oceniasz go na taki sam jak w AL2423W? Input lag trzeba sfotografować podłączając LCD i CRT jednocześnie, włączając w tle film, a nie nieruchome tło i uruchamiając stopwatch. Inaczej to tylko sugestywne oceny. Mnie input lag bardzo interesuje, gram w gierki online :) EDIT: jak wygląda sprawa z tym syczeniem, czy to normalne czy tylko jeden uszkodzony model??Do czego można porównać ten dźwięk, jeśli chodzi o głośność? Mam komputer chłodzony wodą, nie chciałbym, zeby ten monitor hałasował (swoją drogą to nienormalne, ma być bezgłośny jak CRT, albo zasilacz zewnętrzny i ukryć go daleko, zaizolować) Edytowane 27 Marca 2007 przez schriss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Jak staniesz za monitorem, w nocy, włączysz to usłyszysz cichutkie syczenie - nie można tego porównac do niczego :-) syczenie węża ? za głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Zastanawiam sie nad kupnem monitora DELL 2550995[/snapback] jaka byscie kupili 24 do 4000zł. Do grania miedzy innymi. Z perspektywy posiadania (obecnie i historycznie) kilku modeli 24" - jeżeli mówisz o modelach na matrycach S-PVA lub P-MVA to większość modeli i tak opartych jest na tych samych matrycach (względnie kilku rewizjach), owszem diametralnie różnie wygląda kwestia 1:1 PM, obsługi HDMI/HDCP itp. W takim budżecie - ja bym przycelował w BenQ 241W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Acer AL2623W (ET.L810C.002) na jednym biurku z Acer AL2423W (ET.L680B.003) Nakręcisz filmik ze statywu podczas grania np. w Battlefielda, Counter Strike lub coś podobnego? Jestem zainteresowany tym monitorkiem. O ile pamiętam, ktoś wspomniał, ze matryca w Acer AL2623W jest MVA, a input lag około 20ms? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Nie ma problemu, z boku trochę może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Nie ma problemu, z boku trochę może być ? Ostatecznie może być z boku :lol: Byłoby super. Gdyby się dało jeden filmik w 30fps i ewentualnie drugi w 60fps (nawet jeśli mniejsza rozdzielczość), ja takie filmiki oglądam normalnie a potem przeglądam klatka po klatce i szukam ghostów :lol2: (mam też film dla Samsunga 226bw w trybie clone z CRT obok, momentami nawet na CRT widać mały ghosting, ale moze to wina 30fps zamiast 60) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 OK, w weekend zasiąde do tematu, wyedytuje posta, żeby nie śmiecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Sraty pierdaty... ja już blisko 3 miesiąc używam AL2423W, coprawda gram tylko w BF2, ale laga przeszkadzalnego nie ma... ok, pomijając akceptowalnego laga, jak oceniasz ghosting? (chyba gdzieś prosiłem o filmik ale już nie pamietam, zbyt wiele forów i topików jednocześnie :lol: ) Jak machasz myszką na boki to rozmazuje? A jak robisz "strafe" w lewo lub w prawo, chodzenie bokiem, to jak wygląda w porównaniu z CRT? I ostatnie: jak przewijasz okno Internet Explorera z tekstem czarne na białym, np. scrollem myszki, to jak wtedy? (moze fotka? :D ) - da się czytać podczas scrolowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Wiesz co, skoro będę nagrywać Ci filmik 26" to nagram Ci 24" - nic mi nie przeszkadza w graniu w BF2 (to jedyne co gram nie licząc brydża i innych gier stołowych). Przy scrolowaniu - a da sie na jakimkolwiek monitorze ? :blink: jak nadążysz okiem za ruchomym obrazem to da ;-) A o porównanie do CRT mnie nie pytaj - od 2003 roku siedze na LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 OK, w weekend zasiąde do tematu, wyedytuje posta, żeby nie śmiecić. Super, to będę czekał na info o filmach z obu monitorków :D Obecnie mam panoramiczny CRT 24" Sony (oznaczony jako HP A1296A). A nie ma możliwości, żebyś przy okazji postawił obok CRT na potrzeby input laga? Chyba pisałeś, że nie masz CRT :unsure: Ale jeśli Acer AL2623W ma input lag nie więcej niż 20ms i nie smuży w Battlefieldzie, to chyba zakończę poszukiwania. Mam filmy z SAMSUNGa 226BW, Cunter Strike wydawał się chodzić ładnie, ale tam to chyba TN, szybsza. Oby AL2623W zdał test :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Wiesz co, skoro będę nagrywać Ci filmik 26" to nagram Ci 24" - nic mi nie przeszkadza w graniu w BF2 (to jedyne co gram nie licząc brydża i innych gier stołowych). Hej, i jak tam filmiki? :D Bo już mam tylko jeden dylemat: Acer AL2423W czy raczej wiekszy Acer AL2623W - to do gier ma być (w tym gry online) i do filmów w HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 a jak to jest z tym HDCP? al2423w ma go czy nie? i wogole do czego to potrzebne ? : > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 no i przesiadlem sie z belki 102035W na benka FP241WZ. praktycznie wszystkie wejscia, pivot, PIP :) , "wspomagacz" filmow/gier. ladne kolory, lepsze podswietlenie. no co tu duzo pisac - C&C3 w 1920x1200 wyglada zacnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...