ma3ek Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Zobaczcie na stronę ACER 2416WB. Tu wyraźnie napisali, że jest to A-PVA ale ma 160* kąty. I teraz czy to jest PVA czy TN. Bo ja już głupieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Zobaczcie na stronę ACER 2416WB. Tu wyraźnie napisali, że jest to A-PVA ale ma 160* kąty. I teraz czy to jest PVA czy TN. Bo ja już głupieje jezeli 160 i 5ms to TN... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 A ten monitorek to niby co jest? Ma 6ms i 178* kąty, matryca A-PVA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Na ile sie orientuje w 24" acerkach to modele 2416 Ws czy WAS oraz 2423W uzywaly dobrych matryc natomiast nowe rewizje czyli 2416WB i 2423WB uzywaja TNow, wiec trzebaby znalezc jakis egzemplarz ktory x miesiecy lezal w magazynie. No i jesli w sklepie jest napisane w cenniku ze to 2423W to tez trzeba mocno sprawdzac czy przypadkiem nie jest to po prostu stare oznaczenie dla nowej rewizji. Jak ktos chce acera na xVA to chyba juz tylko 2616 i 2623 zostaly ;) Hmm a ma ktos jakies doswiadczenia z LG245WP albo 246WP ? Wlasnie ktos zdaje sie zamawial tego nowego taniego 24" Benqa na TNie i mial sie podzielic wrazeniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 A ten monitorek to niby co jest? Ma 6ms i 178* kąty, matryca A-PVANa polskiej stronie acera jest błąd - nie ma matryc A-PVA :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Błąd nie błąd - raczej marketingowe nazewnictwo. W czym jest to takie zaawansowane PVA nie wiem, aczkolwiek PVA :) A Acer'y - jedyną drogą jest P/N. W tej chwili AFAIR 24" na xVA w krajowej dystrybucji nie ma. Ale ktoś tu z ppc może mieć do sprzedania moje ex-2416W na VA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Błąd nie błąd - raczej marketingowe nazewnictwo. W czym jest to takie zaawansowane PVA nie wiem, aczkolwiek PVA :) A Acer'y - jedyną drogą jest P/N. W tej chwili AFAIR 24" na xVA w krajowej dystrybucji nie ma. Ale ktoś tu z ppc może mieć do sprzedania moje ex-2416W na VA :) Akurat różnica jest dosyć znaczna. S-PVA to nie to samo co A-MVA ( efekt jaki widać na ekranie ) lub starsza P-MVA ... Tak czy inaczej to najprawdopodobniej matryca AUO ( A-MVA ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaTaTaFish Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) To jak jest z tymi 24'' od LG? Warto to coś? Co możecie polecić do 1800pln? Edytowane 14 Października 2007 przez KaTaTaFish Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 W Arest pojawiły się VL2423W, czyli PVA za 1845 zł. Dzwoniłem, potwierdzili, że to PVA a nazwa w sklepie VL2423WB jest pomyłką. Mimo, że jestem z Wrocka, zamówiłem pocztą, zobaczymy co przyjdzie. Najwyżej zwrócę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Mam pytanko. Czy w tym monitorku bedzie mozliwe ustawienie w grach rozdzielczosci 4:3 (z czarnymi pasami po bokach)? Jestem prawie zdecydowany, ale chcialbym sie obejsc bez sli ;d Jezeli ktos ma wersje W lub WZ bardzo bym prosil o sprawdzenie czy mapowanie pikseli wynosi 1:1 oraz czy jest dostepna opcja overscanu w menu monitorka. Edytowane 18 Października 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 W Arest pojawiły się VL2423W, czyli PVA za 1845 zł. Dzwoniłem, potwierdzili, że to PVA a nazwa w sklepie VL2423WB jest pomyłką. Mimo, że jestem z Wrocka, zamówiłem pocztą, zobaczymy co przyjdzie. Najwyżej zwrócę ;) No i jak efekty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 No i jak efekty?A właściwie to sam nie wiem. Jak ktoś mi powie jak odróżnić TN od PVA to powiem na 100%. Zgodnie z danymi producenta to jest Advanced PVA, czyli szybsze od PVA kosztem kątów. Arest podał na stronie i mi przez telefon błędne informacje co do kątów i czasu reakcji, po moich dociekliwych pytaniach już to poprawili. Tzn nawet nie do końca, bo piszą, że kontrast jest 500 cd/m2 a na monitorze jest 400 cd/m2. To co do mnie przyszło to dokładnie ten monitor: AL2423W B. W sumie to od modelu AL2416W B różni się tylko obecnością DVI a kosztuje 350 zł więcej :/ Opłaca się? Odpowiedzi chyba nie muszę Wam pisać. To kto mi powie jak odróżnić PVA od TN mając przed sobą panel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 To kto mi powie jak odróżnić PVA od TN mając przed sobą panel?TN tragicznie wyglada jezeli spojrzysz od dolu. Obraz powinien sie diametralnie zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Na TN jak patrzysz na wprost i masz wyświetlone na ekranie duże powierzchnie w jednolitym delikatnym kolorze to widać gradient pionowy zamiast jednolitego koloru. Takiego efektu nie ma na S-IPS , A-MVA , S-PVA ... jedynie występuje na TN ... przynajmniej na najnowszych dzisiejszych (nie wspominając o starszych oczywiście ) matrycach TN. Edytowane 18 Października 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Czy jest może jakiś użytkownik LG L245WP? Jaką toto ma matrycę? (są sprzeczne dane, raz piszą o s-ips, raz o mva, tudzież o a-mva...). Czy warto brać ten monitor? Jeśli ktoś potrafiłby go odnieść do hpka 2465 lub iiyamek 511 (starych i nowych), bo takimi dysponuję i mogą robić za wzorzec, byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 To kto mi powie jak odróżnić PVA od TN mając przed sobą panel?Można też dotknąć panel paluchem, jak pojawiają się przebarwienia pod palcem podczas dotykania to oznacza TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 TN tragicznie wyglada jezeli spojrzysz od dolu. Obraz powinien sie diametralnie zmienic.Fakt, jak siądę poniżej biurka to obraz czernieje :/ Na TN jak patrzysz na wprost i masz wyświetlone na ekranie duże powierzchnie w jednolitym delikatnym kolorze to widać gradient pionowy zamiast jednolitego koloru. Takiego efektu nie ma na S-IPS , A-MVA , S-PVA ... jedynie występuje na TN ... przynajmniej na najnowszych dzisiejszych (nie wspominając o starszych oczywiście ) matrycach TN. Można też dotknąć panel paluchem, jak pojawiają się przebarwienia pod palcem podczas dotykania to oznacza TN.Sprawdzę, jak wrócę do domu. A co myślicie o tym: DAEWOO Ekran TFT 24" wide LCD24KAL (5ms) - funkcja Pivot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 TN tragicznie wyglada jezeli spojrzysz od dolu. Obraz powinien sie diametralnie zmienic. I to imho jest najlepszy sposob mo mowiac szczerze patrzac na prost do monitorow podpietych pod rozdzielacz sygnalu osobiscie mam powazne problemy by odroznic co siedzi w srodku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 A co myślicie o tym: DAEWOO Ekran TFT 24" wide LCD24KAL (5ms) - funkcja PivotPytałem się Was o monitor z linku powyżej. Oto co znalazłem: dane techniczne DAEWOO 24KAL czyli: - 24" Samsung S-PVA 6ms - DVI - PIVOT - hub USB za jedyne 1900 zł :D Ja już zamówiłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Pytałem się Was o monitor z linku powyżej. Oto co znalazłem: dane techniczne DAEWOO 24KAL czyli: - 24" Samsung S-PVA 6ms - DVI - PIVOT - hub USB za jedyne 1900 zł :D Ja już zamówiłem :P cena jak za ta matryce faktycznie kuszaca. Szkoda ze gotowki brak. Max co moge przeznaczyc to 1500 zl za 24 cale wiec jeszcze poczekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) a jak ten daewoo nadaje sie do grania? zakup nowego monitora spadl na mnie dosyc nieoczekiwanie i teraz na szybko staram sie nadrobic zaleglosci w wiedzy z tego zakresu. mysle nad tym ACERem, ale ta szyba troche mnie przeraza. i moze faktycznie lepiej dolozyc 200 zl do tego daewoo.. tylko wtedy juz bede musial kombinowac z ratami:/ moze lepiej porozgladac sie za 22" na TNkach skoro ma sluzyc do grania/filmow? choc te 24 cale kusza kurcze.. i full hd tez.. pozdrawiam. Edytowane 20 Października 2007 przez Mumin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Tylko , ze ten daewoo jest do kupienia tylko w Pixmanii. Jak pojawi sie w Polsce to mozna sie nad nim zastanawiac. Ehh szkoda ,ze u nas nie ma monitorow Soyo w stanach mozna takiego kupic jak sa obnizki za 300$ i tez jest na MVA czy S-PVA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Tylko , ze ten daewoo jest do kupienia tylko w Pixmanii. Jak pojawi sie w Polsce to mozna sie nad nim zastanawiac. No i co, że w PIXmanii? Przecież ma swój oddział w naszym pięknym kraju i najnormalniej w świecie realizuje zakupy online z Polski. Zamówiłem, dostałem potwierdzenie itd. W poniedziałek przelew i będę czekał na przesyłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) a ogarnia ktos roznice miedzy matryca A-MVA a S-PVA? Zastanawiam sie nad takim cackiem. W tej chwili mam samsunga 173p+ i zastanawiam sie czy nie wymieni stryjek siekierki na kijek? ;d Edytowane 20 Października 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikszy Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 No i co, że w PIXmanii? Przecież ma swój oddział w naszym pięknym kraju i najnormalniej w świecie realizuje zakupy online z Polski. Zamówiłem, dostałem potwierdzenie itd. W poniedziałek przelew i będę czekał na przesyłkę. Jeśli możesz to daj znać po dotarciu przesyłki czy wszystko załatwiono w Pixmanii bezproblemowo. Czy monitor dotarł nie uszkodzony i czy nie musiałeś czekać miesiącami ponieważ naczytałem się trochę na temat Pixmanii. Sam chciałbym zamówić Viewsonica 28" za 2700 zł. Ale na razie się wstrzymuję, trochę się boję jak to jest z gwarancją itd. ponieważ fizycznie Pixmania znajduje się we Francji i nic nie słyszałem o oddziale w Polsce. Ale może się mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) a co sądzicie nt. iiyamy ProLite B2403WS ? http://www.iiyama.pl/default.asp?SID=&...&PROD=10007 czy ta TNka to przy 24" już faktycznie taka słaba jest ? Edytowane 22 Października 2007 przez M4ciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 a co sądzicie nt. iiyamy ProLite B2403WS ? http://www.iiyama.pl/default.asp?SID=&...&PROD=10007 czy ta TNka to przy 24" już faktycznie taka słaba jest ?24" i TN z kątami 160*/160*, szczególnie w pionie, to IMO wielkie nieporozumienie. W poziomie obraz jest taki sobie, a w pionie - masakra. Małe kąty jeszcze bardziej niszczą już i tak słabe kolory matrycy TN. Poczekaj, jak dojdzie do mnie ten S-PVA, nota bene tańszy od Twojego. Ale od razu pokaż, że masz kochones i zamawiaj ;) Nic lepszego w tej cenie i tym rozmiarze nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 To juz bym wolal dolozyc do HPka 2465 niz tego daewoo kupowac ;) A iyama wedlug recenzji to najlepsza 24" na matrycy tn jaka jest szkoda tylko , ze przy okazji koszmarnie droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Dobra, HP 2465 fajny, ale... No właśnie - brakuje mu gniazd wejściowych (może YPbPr), PiP-a, a odnośnie matrycy - jest bardzo jasny - ciężko będzie wytrzymać w ciemnym pomieszczeniu z tak świecącym monitorem. Pytanie: czy jest jakaś alternatywa do tego Hp w jego pułapie cenowym? (Wstępnie myślałem o LG 245WP na MVA) Istotne jest, by miał przynajmniej dvi (lub hdmi) z hdcp. Jeszcze jedno... o lg myślałem również pod kątem jego miesięcznej gwarancji na dead-pixele... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Dobra, HP 2465 fajny, ale... No właśnie - brakuje mu gniazd wejściowych (może YPbPr), PiP-a, a odnośnie matrycy - jest bardzo jasny - ciężko będzie wytrzymać w ciemnym pomieszczeniu z tak świecącym monitorem. Pytanie: czy jest jakaś alternatywa do tego Hp w jego pułapie cenowym? (Wstępnie myślałem o LG 245WP na MVA) Istotne jest, by miał przynajmniej dvi (lub hdmi) z hdcp. Jeszcze jedno... o lg myślałem również pod kątem jego miesięcznej gwarancji na dead-pixele... Jasny ? - ja z nim problemu z nadmierną jasnością nie miałem. Jeśli ten HP jest dla Ciebie za jasny to za jasne będą wszystkie LCD :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...