Michaelius Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) tapetki: http://interfacelift.com/wallpaper/index.p...1920&h=1200 trailery np http://www.apple.com/trailers/ Dzieki, bardzo fajne tapety, chociaz z filmikami to nie do konca o ta mi chodzilo, bylo cos takiego gdzie mieli wszystkie filmiki czesto wykorzystywane do testow monitorow. PS. Zdjecia beda po weekendzie. [Edit] pogralem troche w DoWa i w sumie smuzenia za bardzo nie widac, input laga tez nie odczuwam, no ale po necie nie szalalem. Do gier nie obslugujacych widescreenu najlepiej 1600x1200 i wlaczyc skalowanie w opcjach karty wtedy sa tylko dwa male czarne pasy po bokach. Za to jakis geniusz dal 4 porty usb z tylu monitora tam gdzie wchodza wejscia DVI i kabel zasilajacy, czyli podlaczenie czegokolwiek do nich wiaze sie z podniesieniem 20 kg monitora :D Wiec mozna tam sobie conajwyzej jakas myszke, drukarke czy kabel od aparatu podlaczyc bo o pendrivach mozna zapomniec. Acha i dla wielbicieli zakupow przez internet - kable i instrukcja sa spakowany w sposob umozliwiajacy ich bezinwazyjne wyjecie bez trwalego uszkodzenia opakowan. Edytowane 30 Listopada 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 [Edit] pogralem troche w DoWa i w sumie smuzenia za bardzo nie widac, input laga tez nie odczuwam, no ale po necie nie szalalem. Do gier nie obslugujacych widescreenu najlepiej 1600x1200 i wlaczyc skalowanie w opcjach karty wtedy sa tylko dwa male czarne pasy po bokach.A sprobuj podlaczyc jakis odtwarzacz dvd/hd-dvd albo konsole. Ciekawy jestem czy zostana zachowane proporcje. Btw sprawdzales, czy w opcjach monitora nie ma mapowania pikseli 1:1? Wtedy mozna ustawic rozdzielczosc jaka sie chce, bez grzebania w ustawieniach karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Belka nie ma HDCP wiec HD tylko z dysku. Zwykle DVD odtwarzane w komputerze z tego co widzialem na kilku testowanych to wszystko zalezy od ustawien playera przy wybraniu zachowania orgyginalnych proporcji sa pasy gora dol. Ustawienia 1:1 jeszcze nie znalazlem , ale chyba musze poczytac instrukcje do niej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Belka nie ma HDCP wiec HD tylko z dysku. Zwykle DVD odtwarzane w komputerze z tego co widzialem na kilku testowanych to wszystko zalezy od ustawien playera przy wybraniu zachowania orgyginalnych proporcji sa pasy gora dol.Chodzilo mi bardziej o zabawe z proporcjami ekranu bez wlaczania kompa. Czy w meni sa w ogole jakies opcje? Jak wiadomo nominalna rozdzialka to 1920x1200. To o 120 pikseli za duzo w pionie... oczywiscie jezeli mysli sie o podpieciu konsolki, odtwarzacza hd-dvd or sth ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) może mój post nie będzie zupełnie na temat byłem na giełdzie, muszę se kupić mobo+proca+grafę i kiedyś tez monitor B-) poprosiłem gościa z terra-com żeby mi pokazał mobasa, a on "wybaczy pan, ale... nie chce mi się" (i się uśmiechnął) :blink: wysoki poziom obsługi mają... Wcześniej ten sam gościu opowiadał komuś, że jakość grafiki na radku 3850 (bez AA) jest lepsza niż na 88gt z "aljazingami" (btw. a wy ile ich macie?). Co do samego Gatewaya - podłączony przez rozdzielacz itd. wiec ciężko ocenić, statyczna grafa nawet całkiem całkiem. Sama obudowa - błyszcząca - średnio mi się podoba. Generalnie nie zamierzam go kupować... Edytowane 2 Grudnia 2007 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferkus Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 ACER Ekran TFT 24" Wide X243W Znalazłem tylko na http://www.pixmania.com/pl/pl/632174/art/a...de-x243w-5.html 1246 zł to niewielka cena za 24' (to chyba jeden z nowszych modeli acera) Tylko że nigdzie nie moge znaleźc wyczerpującej specyfikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docento Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ten Acerek ma tylko wejscie D-SUB wiec troche kiepsko :-| , ale jak sie rozejrzec po pixmanii to jest panel 24" jeszcze tanszy i posiada DVI http://www.pixmania.com/pl/pl/628192/art/i...de-mb24w-6.html MB24W oferuje kąt widzenia 180° w poziomie i w pionie. Jest reaktywny, posiada czas odpowiedzi 6 ms. Ekran TFT MB24W posiada głośniki stereo, jest idealny do wszystkich konfiguracji. Ten monitor zawiera automatyczne regulowanie oświetlenia aby dostosować się do otoczenia. Jest dostarczony z kablem HDMi /DVI. Cena 1221 zł Wyglada nie szpetnie, nawet ładnie :) ale jakiej jakosci oferuje obraz? Niech ktos kupi i przetestuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Kilka obiecanych fotek belinei: Porownanie z 17": czytanie pdfów: obraz od przodu: i pod katem: gra w 1600x1200 (czarne paski po bokach) Ale kurcze cos slabo wychodza te fotki ;) Chyba musze dac wieksza rozdzielczosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) czy przypadkiem ustawiłeś duże czcionki? :blink: wygląda to paskudnie :P sam monitorek spoko :wink: Edytowane 3 Grudnia 2007 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) czy przypadkiem ustawiłeś duże czcionki? :blink: wygląda to paskudnie :P sam monitorek spoko :wink: Czcionki może faktycznie nieco za wielkie ... ale czy od razu wygląda to paskudnie ? Paskudnie to wyglądają standardowe czcionki czy z cleartype czy bez. Wracając do monitora - po takich fotkach nie można za wiele ocenić. Ale niektóre są pomocne np. na pierwszej widać jak spisuje się powierzchnia. Można by zrobić biały ekran aby ocenić równomierność luminacji, albo kolejna fotka z delikatnie zielonym jednolitym na dużej pow. kolorem aby ocenić kąty ( na np. TN kiedy patrzymy na wprost i tak jest nierównomiernie a na MVA/PVA/IPS jest OK ). Dodatkowo powiedz czy jest srebrzenie koloru czarnego przy patrzeniu z lekkiego kąta. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) To nie sa ustawiane specjalnie czcionki tylko pdf z army listem do gry bitewnej - rackham ustawil takie czcionki i takie sa. Chodzilo bardziej o pokazanie wielkosci pola roboczego a akurat takiego pdfa mialem darmowego i pod reka. Fajnie tez czyta sie komiksy/mange na takim ekranie w programikach do przegladania mozna ustawic dwie strony i wtedy mamy obraz 1:1 tak jakbysmy otworzyli przed soba komiks no i odpada koniecznosc scrollowania gora dol bo w 17" cala strona sie nie miescila. Swoja droga to w win xp mam ustawione duze czcionki i ikony no , ale mam tez -1,75 dioptrii na okularach :D Patrzac na porownanie odbicia flasha w belce i acerze widac ,ze nie jest to w 100% matowa powierzchnia i jest lekki efekt polysku. Srebrzenie owszem jest widoczne, chociaz jakos strasznie sie z boku nie pogarsza ( moze to po prostu wynika z roznicy kata pod jakim patrze na lewy i prawy bok ekranu w stosunku do srodka bo najbardziej widoczne jest w tych obszarach) , w sumie to powiem wam ,ze MVA ma moim zdaniem wieksza zmiennosc kolorow w ciemnych odcieniach przy zmianie kata patrzenia niz TNka (patrzac na boki) glownie poprzez efekt zlewania ciemnych kolorow na matrycach *VA, chociaz i tak powiedzialbym ,ze wyprzedza tutaj o lata swietlne nieszczesnego gatewaya 2485. Jednolitosc podswietlenia sprobuje dzis wieczorem sfotografowac - tylko jakim programikiem najlepiej wyswietlac jednolite plansze w danym kolorze na caly ekran ? Acha i czym wyswietlic palete gradientow to tez cykne i zobaczymy ile gubi na teoretycznie najlepszych ustawieniach 18 jasnosci i kolorach r/g/b 100/100/90 (wedlug francuzow z hardware.fr). No i pamietajcie ,ze te fotki to bylo 19xx na ilestam wiec trudno zeby dobrze oddawaly obraz na monitorze ktory sam z siebie ma 1920x1200 ;) PS. Jak na to wszystko co przejrzalem w sklepach to specjalnie odkrywczy nie bede mowiac ,ze jak dla mnie matryce w kolejnosci od najlepszej do najgorszej to S-IPS >MVA > PVA > TN szkoda tylko ze 24" necow na S-ips u nas nie mozna kupic bo na taki to bym nawet kredyt wzial :D Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Jeśli chodzi o gradient to najlepiej zrobić go w Photoshop np. w 1536x1024 ( pojedynczy odcień będzie miał szerokość 6 pix ). Pamiętaj o wyłączeniu ditheringu i zbudowaniu własnego gradientu od czerni do bieli który będzie liniowy - standardowy z photoshop nie jest liniowy (różna szerokość przejść w zal od położenia - czy jesteśmy w środku czy na krańcu gradientu ). I oczywiście zapisz gradient do formatu bezstratnego. Sfotografować może być ciężko - właściwie to trzeba zrobić właściwie cztery fotki : Z korekcją RGB w OSD fotka 1 - wyświetlasz gradient 1:1 i oceniamy równomierność błędów (które przy 8 bit LUT są zawsze - czasem są równomiernie rozłożone i gradient wydaje się płynny a czasem jak na Gateway 21" jest nierównomierne rozłożenie błędów i widać przekłamania całego gradientu czyli wielki banding) fotka 2 - trzeba tak gradient powiększyć aby było np. 7 odcieni. -uwaga- powiększasz filtrem najprostszym - bo bicubic / bilinear wprowadzają dodatkowe barwy - tu gdzie będą "grubsze" wzgl. innych przejść tu będziemy wiedzieć że jest zgubiony kolor fotki 3 i 4 to samo ale na RGB np. po 75 i kontrast 75 - po prostu na wartościach natywnych ... które często są osiągane przy sumie 150 z RGB + kontrast Skoro piszesz że powierzchnia jest dosyć gładka - to dobrze ... pomimo rozpraszania odblasków nie powinno być znacznego efektu śniegu Ciekaw jestem czy np. na bieli widać różowienie jak na BENQ na P-MVA czy na Philips 200WP7ES A-MVA Jeśli miałbym pogrupować matryce to bym napisał : S-IPS-S-PVA-A-MVA długo nic TN Na MVA drażni przede wszystkim srebrzenie ... mniej różowienie - o śniegu nie mówię bo to kwestia powierzchni i może być identycznie na SIPS MVA PVA i TN Na PVA nie ma różowienia i srebrzenia czerni - ale "rozciąga" się przestrzeń barwna pod kątem w cieniach Na IPS nie ma różowienia, rozciągania, srebrzenia ale jest złocenie/fioletowanie czerni i na zwykłym IPS (NEC WGX2 PRO ) widać nierównomierności w czerni wynikające z naprężeń. Dodatkowo PVA i AMVA mają większy kontrast niż IPS TN to kaszana - nawet nie warto pisać co się dzieje z kolorami ... widziałem Samsunga 206BW (jeden z lepszych TN ) - patrzysz na wprost jednolitego koloru i jest gradient, jednolite barwy mienią się w tęczy barw (np. szare tło w paint ) - porażka na całego ... itd. itd. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Hmm a nie ma gdzieś gotowych gradientów do testowania monitorów ? Bo tak średnio chce mi się w to bawić a grafike ostatni raz usiłowałem robić 10 lat temu. Zresztą nieważne poszukam na MVA.pl może tam coś mają w programach do testowania. Ale coż jak zwykle potwierdza się ,że każdemu podoba się co innego mi srebrzenie jakoś bardzo nie przeszkadza , a utrata ciemnych odcieni owszem ;) PS. Czy efekt sniegu widac na wszystkich kolorach czy tylko na czerni ? Bo moze to nie srebrzenie a efekt sniegu ? Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Hmm a nie ma gdzieś gotowych gradientów do testowania monitorów ? Bo tak średnio chce mi się w to bawić a grafike ostatni raz usiłowałem robić 10 lat temu. Zresztą nieważne poszukam na MVA.pl może tam coś mają w programach do testowania. Ale coż jak zwykle potwierdza się ,że każdemu podoba się co innego mi srebrzenie jakoś bardzo nie przeszkadza , a utrata ciemnych odcieni owszem ;) PS. Czy efekt sniegu widac na wszystkich kolorach czy tylko na czerni ? Bo moze to nie srebrzenie a efekt sniegu ? Na S-PVA nie są tracone ciemne odcienie - tak na początek :wink: Nie myl tracenia z rozjaśnianiem pod kątem. Efekt śniegu widać na wszystkich kolorach poza praktycznie czernią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam, Mam pytanie czy HDCP jak mają monitory to chodzi tylko o zabezpieczenie DVI a VGA jest wolne od wszystkiego, tzn. jak będę chciał podłączyć XBOX360 po VGA lub DVD z HDMI -> VGA to monitor ma czy nie HDCP obraz będzie pokazywał ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Na S-PVA nie są tracone ciemne odcienie - tak na początek :wink: Nie myl tracenia z rozjaśnianiem pod kątem. Efekt śniegu widać na wszystkich kolorach poza praktycznie czernią. Hehe no dobrze odcienie nie sa tracone tylko od frontu ich nie widac ;) No ale wracajac do MVA udalo mi sie znalezc pare fajnych plansz testowych w nec monitor tescie: jednolitosc czerni: jak widac srebrzy sie az milo , ale ekran jest jednolity, niestety musial zostac punkt z nectestem zeby aparat mial na czym lapac ostrosc inaczej za bardzo rosl czas otwarcia migawki i efektem byl srebrny ekran na zdjeciu :) No i of course az tak srebrny to on nie jest tylko aparat scalkowal po czasie :D jednolitosc bieli: w sumie to na zdjeciu za wiele nie da sie zobaczyc ale imho bardzo dobra (patrzylem tez RGB i rowniez bez problemow) gradienty znalazlem takie: wydaje mi sie ,ze widac malenkie rownolegle rozmieszczone paski film w 1080p z ok 1,5-2m: Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoloos Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czy ktoś wie czym różni się BenQ FP241W od FP241WZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czy ktoś wie czym różni się BenQ FP241W od FP241WZ Wersja WZ ma system BFI który niweluje ghosting. Ogólnie nowsza wersja. Więcej info tutaj: http://www.behardware.com/articles/646-1/b...-screening.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baxterio Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Michaelius a jak ze smuzeniem w filmach? Bardzo widac? Oswieccie mnie, bo w technologii hd jestem niezbyt zorientowany - zalozmy, ze mam czytnik np blu-ray w kompie i chcialbym obejzec film, a monitor nie ma HDCP... Jak to sie wtedy zachowuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Czy ktoś wie czym różni się BenQ FP241W od FP241WZJak juz zdecydujesz sie na wz to lepiej doplacic do vw ;d wiecej opcji w menu z proporcjami ekranu masz ;) a ja mam takie pytanko - czy w benq roznica miedzy modelami w i wz jest widoczna dopiero po wlaczeniu perfect motion? Jezeli tak to imho nie ma sensu doplacac. Nawet na standardzie nic nie smuzy, a po wlaczeniu PM obraz po prostu ciemnieje :? Edytowane 4 Grudnia 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Na benchmark pl ukazało się ciekawe porównanie 24" HP SPVA kontra HP TN... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) Dell 2405 (1800zł) co mi mozecie powiedziec na temat tego monitora? Warto? Zastosowanie to: - praca (z tych mniej typowych to np. SolidWorks) - filmy - gry: z racji ogromnej natywnej rozdzielczosci, mam pytanie jak ze skalowaniem na tym monitorze - biore rowniez pod uwage rozdzielczosc 1600x1200 bez rozciagania z pasami po boku, ale pewnie i to bedzie za duzo dla GF8600GT Edytowane 6 Grudnia 2007 przez tHe mRuWa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Dell 2405 (1800zł) co mi mozecie powiedziec na temat tego monitora? Warto? Ja sie zapytam tak: jaki jest sens brac starocia za 1800 zeta , w dodatku zapewne bez gwary skoro to dell , ktorego oficjalnie u nas praktycznie nie ma biorac pod uwage ,ze za 2200-2400 masz nowy dobry monitor na MVA/PVA jak HP 2465, LG245Wp czy moja Belinea 2485, o tym ze za 1700-1800 mozna miec swietne Tnki nie wspominajac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Mam podobne zdanie co Michaelius (ja pewnie bym wziął Benq-a 241W za ~2400) PS. Jeśli ktoś nadal zastanawia się nad Gatewayem, to na gronie typunio się wozi, że ma takiego, więc można go wypytać :P http://grono.net/pub/u/1623170/gallery/4497799/1/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 o tym ze za 1700-1800 mozna miec swietne Tnki nie wspominajac. kwota mi odpowiada, a co to za modele - widzialem 22" samsungi i generalnie pasowaly mi - a przy 24" nie bedzie problemow katami w koncu taka matryca jest juz na prawde szeroka?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Ja kupilem Hyundai'a W241D... z minusow -obudowa ..tam gdzie sa umieszczone przyciski..jest dosyc mocno docisnieta do matrycy..przez co przy nieco mocniejszym naciskaniu przeklada sie to na matryce. -przy polaczeniu dvi mamy tylko kontrole ..jasnosc kontrast..nie wiem jak to jest w innych modelach. ale mozna regulowac w sterowniku karty. -blyszczaca obudowa zostawia slady palcow po uzyciu przyciskow. Na dzien dzisiejszy nie zauwazylem martwych pixeli..a matryca wydaje sie dobrze podswietlona. efektu pillars i clouding nie widac. Edytowane 8 Grudnia 2007 przez Ogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 kwota mi odpowiada, a co to za modele - widzialem 22" samsungi i generalnie pasowaly mi - a przy 24" nie bedzie problemow katami w koncu taka matryca jest juz na prawde szeroka?;) Jak dla mnie sa 3 TNki warte uwagi Iiyama 2403 , Belinea o 4.1 (to samo w innej obudowe) i HP 2408 (z szybka) Na razie kumpel ma Iiyame i nie narzeka na katy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Jak dla mnie sa 3 TNki warte uwagi Iiyama 2403 , Belinea o 4.1 (to samo w innej obudowe) i HP 2408 (z szybka) Na razie kumpel ma Iiyame i nie narzeka na katy. z szybka odpada bo mam raczej nasloneczniony pokoj, wiec w zasadzie zostaje 1model?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Od piatku jestem szczesliwym posiadaczekm iiyamki b2403ws (Polecam sklep sirius.pl gdzie ja kupilem , zamowilem ja w czwartek o 17 a w piatek o 15 dostalem tel ze juz przyszla paczka). Sam monitor w porownaniu z moim 17" lg flatron (crt) prezentuje sie wspaniale i bardzo polecam ten monitor. Jezeli chodzi o katy niekt z kim ogladalem film nie zglaszal problemow z obrazem a bylo duzo ludzi. Edytowane 9 Grudnia 2007 przez Brush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary00 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 jestem troszke w szoku. 24 cale na pva za 1727 zeta. oczywiscie daewoo w pixmani. http://www.ceneo.pl/GotoURL.aspx?accountProductID=3582141 i nie wiem co teraz bo bylem zdecydowany juz w sumie na benka fp241w za 2350. wiem ze pewnie jakosc tych monitorow rozni sie, ale czy az tyle? jak by nie bylo to szesc stowek roznicy. doradzcie cos bo swieta ida i monitorek trza zamawiac. co myslicie o tym benq? jak w nim jest w koncu z tym skalowaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...