gmfriend Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Właśnie pytam dlatego, źe na allegro są po 1199 i napisane jest, że są nowe i jeśli będzie jakiś bad pixel to wymienią. doczytaj, założę się że chodzi o krakowską firmę CNT, przeczytaj opis aukcji a nie tylko tytuł: MONITORY SĄ PRZECENIONE ZE WZGLĘDU NA WADY MATRYCY. KUPUJĄC TEN MONITOR PRZYJMUJESZ DO WIADOMOŚCI, ŻE NA EKRANIE MOGĄ WYSTĄPIĆ PLAMY LUB RYSY, GDYŻ JEST TO SPRZĘT POWYSTAWOWY Z JEDNEGO Z MARKETÓW. GWARANCJA NIE OBEJMUJE WSPOMNIANYCH TU WAD. JEŚLI CHCESZ KUPIĆ PEŁNOSPRAWNY MONITOR, ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE: dzwoniłem do nich i: w cenie 1199zł monitory z wadami na matrycy ryski cienie w cenie 1585zł monitory 100% nowe ale z 1 badpikslem w cenie 1735zł monitory 100% nowe Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 dzwoniłem do nich i: w cenie 1199zł monitory z wadami na matrycy ryski cienie w cenie 1585zł monitory 100% nowe ale z 1 badpikslem w cenie 1735zł monitory 100% nowe 1735zl jak za nówkę jak to oni mówią to i tak sie opłaca ja sie przymierzam do zakupu tego monitorka. mam nadzieje ze niedługo go nabędę to podzielę sie wrażeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Nieważne widze , że już bylo ;) Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Ale co z tego że ustawisz rozdzielczość Full HD jak i tak ten telewizor wyświetli tylko nomianlną swoją rozdzielczość 1366x768 przy czym nawet obraz zamiast być lepszy będzie wyświetlony gorzej w zależności jakiej jakości ma wbudowany w sobie skaler. A co do matrycy to tak trudno wejść na strone producenta i zobaczyć w specyfikacji :blink: .Nominalna rozdzielczość jak napisałeś jest 1366 x768 więc 1920x1080 przeskalowane na 1366x768 będzie wyglądać lepiej niż 1280x720 przeskalowane na 1366x768. Generalnie jakość skalowania w dół zwykle dobrze wychodzi wyświetlaczom. ps. oczywiście na PC najlepiej ustawić nominalną czyli 1360-1366x768 Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) 1735zl jak za nówkę jak to oni mówią to i tak sie opłaca ja sie przymierzam do zakupu tego monitorka. mam nadzieje ze niedługo go nabędę to podzielę sie wrażeniami. Gateway 2485W to szajs jakich wiele, skusiłem się dzisiaj rano i miałem go przez pare godzin, na szczęście udało mi się go zwrócić. Kyle narzeka że TNki mają 262tys kolorów, ten gateway mimo SPVA ma ich MNIEJ! :) a wszystko z powodu braku regulacji lamp. Jestem zaskoczony taką ogromna róznicą między moją 19" 1985 gateway a 24" 2485W. Gdyby nie ten mały szczegół (reg lamp) monitor byłby świetny a tak: -kiepska czerń -gradienty masakra z bandingiem najgorsze jakie w życiu widziałem -mega ghosting inwersyjny i inne skutki więcej napisałem na mva (fotki film) ODRADZAM! Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Gdzie kupiłeś go? i masz jakieś fotki tego złego podświetlenia itp? Ja rozmawiałem z kilkoma osobami które mają ten monitorek i nic takiego nie mówili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Gdzie kupiłeś go? i masz jakieś fotki tego złego podświetlenia itp? Ja rozmawiałem z kilkoma osobami które mają ten monitorek i nic takiego nie mówiliCzy te osoby sprawdziły monitor watomierzem? Mają zielone pojęcie o sprawdzaniu wyświetlaczy pod tym kątem? - wątpię ... Jestem pewien że to osoby które na widok 24" LCD mówią najwyżej łołołoł nie patrząc czy model wyświetla pełną paletę barw czy jedynie jej marny ułamek co objawia się ohydnym bandingiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 tu kilka fotke wysłanych przez pewną osobę posiadająca tego gatewaya http://www.speedyshare.com/891490134.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Naprawdę w pierwszej chwili wrażenie jest bardzo dobre piękny kolor i kontrast ale jak ktoś ma pojęcie o wyświetlaczach i spojrzy że zamiast 256 odcieni składowej tak naprawdę ma ~64 to tragedia(przy kontraście 0 jest ~16 odcieni szarości LOLOLOLOL!!!) - widać to na filmie http://pl.youtube.com/watch?v=Iz6wDwC69bg gradient wygląda gorzej niż na niejednej 6 bitowej TNce, przynajmniej na ustawieniach "do pracy", na defaultowych czyli 80 jasność 50 kontrast jest w miarę pełna paleta tylko ze 300cd przy takiej jasności nie da się wysiedzieć. Napisałem więcej na mva i dałem fotki dla porównania do mojego obecnego gatka 1985 - róznica KOLOSALNA!. Moj gatek 1985 przy 24" to jak eizo przy samsungu :) Przez chwilę miałem ochotę tego 24" gatewaya jakoś zmodyfikować na wzór yuraku (modyfikacja jasności lamp) - bo to by rozwiązało 98% problemów z tym monitorem. Jednak stwierdziłem że 1300zł to za dużo jak na grzebanie w elektronice monitora. W sklepie przebierałem w 3 egzemplarzach, jeden miał rysę przez środek, drugi 3 plamy na matrycy a trzeci tylko dwie... Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Jaki polecacie monitor do max 1500zł 24 calowy. Będzie służył do wszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Jaki polecacie monitor do max 1500zł 24 calowy. Będzie służył do wszystkiego24" do 1500 PLN? - żaden. Czemu nie chcesz 22" Lenovo L220x na S-PVA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Myślę o XBOXIE 360 a 22cale starczą do tego celu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Naprawdę w pierwszej chwili wrażenie jest bardzo dobre piękny kolor i kontrast ale jak ktoś ma pojęcie o wyświetlaczach i spojrzy że zamiast 256 odcieni składowej tak naprawdę ma ~64 to tragedia(przy kontraście 0 jest ~16 odcieni szarości LOLOLOLOL!!!) - widać to na filmie http://pl.youtube.com/watch?v=Iz6wDwC69bg gradient wygląda gorzej niż na niejednej 6 bitowej TNce, przynajmniej na ustawieniach "do pracy", na defaultowych czyli 80 jasność 50 kontrast jest w miarę pełna paleta tylko ze 300cd przy takiej jasności nie da się wysiedzieć. Napisałem więcej na mva i dałem fotki dla porównania do mojego obecnego gatka 1985 - róznica KOLOSALNA!. Moj gatek 1985 przy 24" to jak eizo przy samsungu :) Przez chwilę miałem ochotę tego 24" gatewaya jakoś zmodyfikować na wzór yuraku (modyfikacja jasności lamp) - bo to by rozwiązało 98% problemów z tym monitorem. Jednak stwierdziłem że 1300zł to za dużo jak na grzebanie w elektronice monitora. W sklepie przebierałem w 3 egzemplarzach, jeden miał rysę przez środek, drugi 3 plamy na matrycy a trzeci tylko dwie... przeczytałem wszystko na mva no i rzeczywiście nie za ciekawie to wyglądało. Ale może trafiłeś na jakiś felerny model? w końcu to wszystko są pogwarancyjne... a inny 24 calowy w tej granicy cenowej tzn 1750zl (bo tylko kosztuje "nowy" gateway) byłby lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) przeczytałem wszystko na mva no i rzeczywiście nie za ciekawie to wyglądało. Ale może trafiłeś na jakiś felerny model? w końcu to wszystko są pogwarancyjne... a inny 24 calowy w tej granicy cenowej tzn 1750zl (bo tylko kosztuje "nowy" gateway) byłby lepszy?Szansa ze to felerny egzemplarz jest bardzo mała, gdyby była uszkodzona reg jasności to nic by się nie zmieniało na ekranie podczas regulowania BRIGHTNESS, ponadto lektura wątku o gatewayu 2485 na hardforum + doświadczenie z tym egzemplarzem i wszystko pięknie układa się w jedną całość, tz zazębia się i jedno wynika z drugiego - dopiero teraz to widzę mimo że wcześniej już testowałem kilka 24 GATEWAY. Faktycznie brak reg jasności zawsze powoduje banding, ghosting inwersyjny, przegrzewanie monitora, słabą czerń, świecenie czerni pod kątem a o tym piszą na hardforum. Kupowałem go w bitcomputer Kraków - polecam fajna firma, miła obsługa, możliwość zwrotu bez większych problemów - tutaj duży plus dla FIRMY. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Naprawdę w pierwszej chwili wrażenie jest bardzo dobre piękny kolor i kontrast ale jak ktoś ma pojęcie o wyświetlaczach i spojrzy że zamiast 256 odcieni składowej tak naprawdę ma ~64 to tragedia(przy kontraście 0 jest ~16 odcieni szarości LOLOLOLOL!!!) - widać to na filmie http://pl.youtube.com/watch?v=Iz6wDwC69bg gradient wygląda gorzej niż na niejednej 6 bitowej TNce, przynajmniej na ustawieniach "do pracy", na defaultowych czyli 80 jasność 50 kontrast jest w miarę pełna paleta tylko ze 300cd przy takiej jasności nie da się wysiedzieć. Napisałem więcej na mva i dałem fotki dla porównania do mojego obecnego gatka 1985 - róznica KOLOSALNA!. Moj gatek 1985 przy 24" to jak eizo przy samsungu :) Przez chwilę miałem ochotę tego 24" gatewaya jakoś zmodyfikować na wzór yuraku (modyfikacja jasności lamp) - bo to by rozwiązało 98% problemów z tym monitorem. Jednak stwierdziłem że 1300zł to za dużo jak na grzebanie w elektronice monitora. W sklepie przebierałem w 3 egzemplarzach, jeden miał rysę przez środek, drugi 3 plamy na matrycy a trzeci tylko dwie... Przejrzałem fotki i filmik na mva i wygląda to wręcz tragicznie. Taki monitor nie nadaje się do użytku. Banding kolosalny, jeszcze takiego nie widziałem. :blink: Zastanawia mnie tylko jedno, skoro piszesz że regulacja lamp rozwiązała by większość problemów, to dlaczego producent nie zastosował takiej możliwości? Przecież taki monitor ( z takimi minusami ) mało kto zaakceptuje. Dziwne wynalazki wypuszczają na rynek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 To zupełnie sie nie nadaje nawet do filmów i zwykłego przeglądania stron, word? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zastanawia mnie tylko jedno, skoro piszesz że regulacja lamp rozwiązała by większość problemów, to dlaczego producent nie zastosował takiej możliwości? OTO jest pytanie :), ten sam problem ma hjundaj W241D - brak reg jasności i podobne objawy To zupełnie sie nie nadaje nawet do filmów i zwykłego przeglądania stron, word? Jasne że się nadaje, nie każdy zauważy ze zamiast palety 16.7 kolorów masz 200 tys. pozornie monitor ładnie świeci i w zastosowaniach office będzie dobry ze świetnymi kątami widzenia, w filmach już gorzej - brak płynności gradientów powoduje większe "kluchy" na obrazie, do tego czerń w ciemnym pomieszczeniu beznadziejna w porównaniu do monitora z regulacją jasności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Pytanko ogólne ale zwłaszcza do posiadaczy Acer 2623W. Monitor oficjalnie obsługuje tylko kilka rozdzielczości. Nie ma np. 1680x1050, 1280x1024. Czy da się jakoś wymusić ( programem albo jakoś inaczej ) te ww rozdzielczości? Chodzi mi o rozdzielczość bez skalowania ( 1:1 ) np. ustawienie rozdzielczości 1280x1024 z czarnymi pasami ze wszystkich stron. Jak ktoś z posiadaczy tego Acera może sprawdzić byłbym wdzięczny. :rolleyes: Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Pytanko ogólne ale zwłaszcza do posiadaczy Acer 2623W. Monitor oficjalnie obsługuje tylko kilka rozdzielczości. Nie ma np. 1680x1050, 1280x1024. Czy da się jakoś wymusić ( programem albo jakoś inaczej ) te ww rozdzielczości? Chodzi mi o rozdzielczość bez skalowania ( 1:1 ) np. ustawienie rozdzielczości 1280x1024 z czarnymi pasami ze wszystkich stron. Jak ktoś z posiadaczy tego Acera może sprawdzić byłbym wdzięczny. :rolleyes: Jeśli sam monitor nie ma opcji 1:1 to zawsze w sterach do grafy da się ustawić... Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jeśli sam monitor nie ma opcji 1:1 to zawsze w sterach do grafy da się ustawić... O opcjach skalowania w sterach od grafiki to wiem. Nie dokładnie o to mi chodzi. W ustawieniach odnośnie monitora gdy jest zaptaszkowany "Ukryj tryby, których ten monitor nie może wyświetlić" dostępnych jest tylko kilka rozdzielczości: 1920x1200, 1280x960 i tak jakieś inne. Nie ma rozdziałek 1680x1050, 1280x1024. Jak odznaczę "Ukryj tryby..." to wtedy wszystkie rozdzielczości są dostępne, ale np ustawienie 1280x1024 powodowało rozciągnięcie obrazu na cały ekran. Nie mam dostępu do monitora, dlatego też pytam posiadaczy. Czy idzie ustawić rozdzielczość w windzie np 1680x1050, 1280x1024 tak, żeby były paski po odpowiednich stronach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 No i zdecydowalem sie wreszcie :D Belinea 2485 S1W. Wiecej o monitorze napisze za kilka dni jak juz sie nim pobawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ludzie możecie podać jakieś serwisy, gdzie ludzie dyskutują o monitorach 24' i więcej bo tutaj i na mva.pl po prostu niewiele nowych informacji się pojawia i wielu monitorów nie mogę znaleźć (opisów, recenzji itd.). Będę wdzięczny jak ktoś poda chociaż z 2 jakieś serwisy gdzie ludzie dużo piszą o monitorach po angielsku bądź polsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Będę wdzięczny jak ktoś poda chociaż z 2 jakieś serwisy gdzie ludzie dużo piszą o monitorach po angielsku http://www.hardforum.com/forumdisplay.php?...mp;daysprune=-1 http://forums.overclockers.co.uk/forumdisplay.php?f=85 http://www.widescreengamingforum.com/forum...85df0784a053bf3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 mam zamiar kupić od znajomego hp pavilion w2408h ( nówkeczka ) za okazyjną cene ok 1100zł. Czy opłaca się kupić tego hp ? Przeraża mnie tylko ilość zużywanej energi 130watt ( wtf? ) i podobno słabe kąty widzenia ( znajomy tak mi powiedział bo pracuje na codzień z lcd'kami ). Co o nim myslicie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 panowie czy ta iiyama ma HDMI z HDCP iiyama ProLite E2403WS-B1? tzn czy nie ma problemów gdy połączę ją z PS3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Panowie co powiecie na ten monitor, firma nie przekonuje ale matryca już tak http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Wyp...pelny,id,51404/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docento Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Oj tak, matryca bardzo przekonuje, szczególnie ten dopisek na dole strony: "dodatkowe informacje: jasne podświetlenie w rogach" Mnie jeszcze przekonuje sam wygląd monitora, a w szczególności: "Rysy na obudowie" :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) Panowie co powiecie na ten monitor, firma nie przekonuje ale matryca już tak http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Wyp...pelny,id,51404/ Już dziesiątki razy ludzie zwracali uwagę na ten monitor, nie Ty pierwszy zauważyłeś jego kuszącą cenę. Jeśli chcesz wiedzieć jakie jest zdanie Gmfriend-a ( to użyj WYSZUKIWARKI (jak on powie, że jakiś monitor jest dobry, to będę mógł spokojnie w ciemno kupować :D) Za taką cenę można by było pewne niedogodności przeboleć... ale ja bym go jednak nie kupił :P (zbyt dużo zwlekałem żeby teraz kupić coś co mnie prawdopodobnie nie usatysfakcjonuje...) Aaaaaa (ziew) dobranoc. Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 kurde nie zauważyłem tych informacji dodatkowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Mysle ze jak sie juz pojawia, to nie bede sie zastanawial...przesiadka z 15 CRT na 26"(25,5?) to bedzie cos :D Jeszcze tylko wczesniej gdzies obejze ta "plamke" i bede wiedzialja się przesiadłem z 17" CRT na 22" lcd wide i dostaje zeza rozbieżnego więc ostrożnie :D natomiast do filmów rewelacja w porównaniu z tym co miałem, co dopiero na 26" <wow> Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...