Domell Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Nie wiem co się stało z ceną samsunga ale jeśli się potwierdzi i nie zrobili jakiś zmian w modelu to KUPUJE 245T bo bije wszystko inne co jest w cenie do 3k. Ma świetną elektronikę, bardzo prawdopodobne że z 10bit lut jak wspominają na prad.de, jest to 10 bitowa obróbka kolorów - (zamiast 8 bit 16.7) dająca znacznie bardziej płynne stabilne kolory w całym gradiencie bez względu na regulacje kontrastu składowych, dodatkowo takie funkcje jak regulacja gammy co 0.1 (-2 do +6), regulacja "6 kolorów" RGB+CMY - to są funkcje zarezerwowane dotychczas dla EIZO Co do INput Lag to ja wyniki na serwisie digitalversus olewam bo są skopane, czeski serwis wspomina o ok 32ms IL, to samo niemiecki prad to typowe wartości dla SPVA. Jeśli nie grasz w np UT online na poziomie PRO to IL nie ma większego znaczenia. Matryca to 50% jakości monitora ale zostaje elektronika stąd różnice mogą być duże, nie bez powodu taki gateway 2485 to SZAJS mimo że ma super matrycę samsunga SPVA (tylko elektronika jest do bani) Czyli rozbieznością IL BenQ też się nie przejmować?? Co do Samsunga to może poprostu nastąpiła znaczna obniżka cen i tyle.... Akurat staram się obserwowac rynek LCD ostatnio i nigdzie nie natknąłem się na jakiś nowy model Samsunga 245T, który miałby wejśc na rynek jak np. odświeżony model 275T+.... http://www.hardforum.com/showpost.php?p=10...mp;postcount=20 Tutaj posiadacz tego modelu robił testy na IL i wyszlo mu wyraźnie mniej niż na Digitalversus.com.... Tak ze raczej nalezy dac wiare testom na PRAD i tych przeprowadzanych przez indywidualnych użytkowników.... Co do gier to akurat preferuje takie jak Gothic 3, seria Splinter Cell ale też i FPP ala FEAR itp. W każdym razie po sieci nie gram w ogóle a tym bardziej w jakieś Deathmatche w UT czy Qłejka :rolleyes: Hmm musze przyznac że teraz znów jestem w kropce a ten Samsung kusi, tym bardziej, że jako znawca tematu, piszesz o nim w takich superlatywach.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Powiem Ci z mojego doświdczenia z 24calowcami. Na Dell'u 2407 który ma ok 30ms da się grać w battlefield2 ale IL jest odczówalny i wkurzający. Na NEC'u z tą samą matrycą ale lepszą elektroniką który ma 15ms gra się znacznie lepiej ale w FPP wciąż jest odczuwalny. Z tym że można się już do niego przyzwyczaić. Wartości IL strzelam z głowy bo nie pamiętam na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Samsung nie chwali sie tym 10 bit LUT w 245T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Samsung nie chwali sie tym 10 bit LUT w 245T?tak napisali na prad de, w oficjalnych spec nic o tym nie ma ale zobaczę jak kupię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 cytat z pred.de "we strongly believe that the model comes with at least a 10-bit LUT, similarly to the Eizo S2431W."To jest niemożliwe ... ale gdyby okazało sie prawdą ... to byłbym zmuszony go kupić :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 To jest niemożliwe ... ale gdyby okazało sie prawdą ... to byłbym zmuszony go kupić :twisted:A że się tak spytam - po czym poznać że ma on ten cały 10-bit LUT czy nie ma?? Jest to widoczne przy użytkowaniu albo możliwe do wychwycenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) A że się tak spytam - po czym poznać że ma on ten cały 10-bit LUT czy nie ma?? Jest to widoczne przy użytkowaniu albo możliwe do wychwycenia??Aby to bardzo łatwo zobaczyć wystarczy wyświetlić nieditherowany ale dokładny w pełni liniowy gradient w dużym powiększeniu i zmieniać nastawy RGB (w OSD monitora) od wartości domyślnych. Na modelach 8 bit/kanał będzie się zmniejszać ilość przejść po odstrojeniu od natywnych (czyli zamiast np. 10 widocznych przejść zobaczysz 7 itp.) a na modelach 10 i więcej bit będzie stała ilość barw. Edytowane 25 Maja 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) tak napisali na prad de, w oficjalnych spec nic o tym nie ma ale zobaczę jak kupię :) Mi juz sie znudzilo czekanie na Siemensa i dzwonienie do sklepow czy jest dostepny i tez zdecydowalem sie na cos innego. Mozna zapytac kiedy planujesz kupno? Moze podzielilbys sie recka ;) szczegolnie jesli chodzi o ten input lag. Ja myslalem nad Benqiem Wz i Neciem ale skoro doszedl ten Samsung to go dodalem jako trzeciego. Natomiast ja bym nie deprecjonowal digitalversus... Edytowane 26 Maja 2008 przez Eclipse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Mi juz sie znudzilo czekanie na Siemensa i dzwonienie do sklepow czy jest dostepny i tez zdecydowalem sie na cos innego. Mozna zapytac kiedy planujesz kupno? Moze podzielilbys sie recka ;) szczegolnie jesli chodzi o ten input lag. Ja myslalem nad Benqiem Wz i Neciem ale skoro doszedl ten Samsung to go dodalem jako trzeciego. Natomiast ja bym nie deprecjonowal digitalversus... dzisiaj jadę w poszukiwaniu, najpierw saturn później MM, koniecznie chciałbym kupić osobiście a nie wysyłkowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 dzisiaj jadę w poszukiwaniu, najpierw saturn później MM, koniecznie chciałbym kupić osobiście a nie wysyłkowo... Myslisz ze tam juz dowiedzieli sie o przecenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) Myslisz ze tam juz dowiedzieli sie o przecenie ;) byłem w kilku sklepach SATURN, MM, BITCOMPUTER i nie ma szans ALE właśnie dostałem maila z apollo i mogą mi ściągnąć ten monitor za 2217zł więc zamówiłem :) --- Zaczynam mieć wątpliwości, użytkownicy tego modelu narzekają na piszczenie i dźwięki wydobywające się z monitora co uprzykrza pracę przy kompie (mam wyciszony sprzęt). Dodatkowo duża nie dająca się wyregulować jasność (na min jest 150cd) podobnie jak w obecnym gatewayu 24 TN to sporo za dużo jak dla mnie. Do jutra mam czas na decyzję i zastanowię sie... Edytowane 26 Maja 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Ile kosztuje najtanszy 24" LCD na ktorym mozna grac w fps-y typu cs, et, cod IV? Najlepiej jakis LG. Mialem kupic 22" ale zaczalem sie zastanawiac czy nie lepiej dolozyc do 24" i miec full hd do filmow i pracy, a przy okazji milo bedzie pograc na takim klocku.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Ile kosztuje najtanszy 24" LCD na ktorym mozna grac w fps-y typu cs, et, cod IV? Najlepiej jakis LG. Mialem kupic 22" ale zaczalem sie zastanawiac czy nie lepiej dolozyc do 24" i miec full hd do filmow i pracy, a przy okazji milo bedzie pograc na takim klocku.. :D może benq G2400 V2400, LG ma jeden drogi marny 24" TN 246W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Dodatkowo duża nie dająca się wyregulować jasność (na min jest 150cd) podobnie jak w obecnym gatewayu 24 TN to sporo za dużo jak dla mnie. Do jutra mam czas na decyzję i zastanowię sie...Min 150 cd - faktycznie trochę to straszy ... ale bardziej dziwi. Przyjmijmy 10 bit lut ... i dla kontrastu dodajmy ten wąski zakres regulacji podświetlenia - coś tu śmierdzi. Zwykle jest tak że te lepsze monitory (10 bit lut) przy okazji mają szeroki zakres regulacji lamp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 @gmfriend odnośnie tej jasności przypomniałeś mi jak bodaj na forum.pclab ktoś mi wmawiał oburzony, że samsung 27" jest napewno lepszy od 27"EIZO z serii SX bo ma wyższą jasność i kontrast i w ogóle to ma lepszą matrycę (tą sama zresztą) bo samsung sobie najlepsze zostawia. a wnioskował to pewnie z tego że ma 550cd/m2....;) 550cd/m2 to w sam raz na torturowanie podczas przesłuchań... a odnośnie tego 150cd/m2 i twoich obaw @gmfriend: na przykładzie S2431W. moich oczu i testów prad.de: -wg producenta ma 450cd/m2. a zmierzone przez nich: 382cd/m2 -przy 20% określili na 140cd/m2. -trochę mnie to dziwi (tak po zakupie już), sądziłem że przy 20% jest mniej cd/m2. to mój pierwszy LCD i 140cd/m2 wydawało mi się dużą wartością (na 'papierze'). -a teraz ogólnie siedzę przy nim na 25% (+/-5%) na 24/7 i nie jest to 'rażąca' wartość. czasem 20% do txt w nocy. czasem 30% przy mocnym świetle w południe. -(pomijając filmy bo wtedy: tryb movie i 70%) może to ci pomoże trochę w podjęciu decyzji. nie powiem ci oczywiście czy w 100% analogicznie się oba użytkuje przy tych wartościach i czy prad.de podaje poprawne wartości. dla przykładu samsung 245T wg. tego co piszesz ma min. 150cd/m2 a wg ich testów: "The minimum brightness of the SyncMaster 245T is exactly 100 cd/m², whilst the maximum value is an excellent 360 cd/m²" (przy czym wspominają coś o 2 różnych matrycach w tym modelu: wg. producenta mające jedna max 300 inna max 400) ps. tak w ogóle to z ich testu widzę, że to całkiem niezły monitorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) Dzięki Sorest, jest tak: Na 15 (w skali 0-100) kończy się regulacja lamp w samsungu 245T przy tym nastawie i domyślnym kontraście jest ~150cd, później już tylko ściemnianie matrycą i owszem da się osiągnąć 100cd ale przy braku dolnych kolorów. W czeskich pomiarach jest jeszcze gorzej, podają 159cd na ustawieniu "0". Dla porównania 24" samsung TN 2493HM ma potężną regulację jasności od 36-365cd: http://www.svethardware.cz/art_doc-90FBBBD...53005D28F3.html oglądałem go wczoraj przy okazji w saturnie i rzeczywiście ściemniony na 0 czerń jest czarna jak noc przynajmniej w porównaniu do stojącego obok LG246W też wyregulowanego na "0" Dla mnie to jedna w ważniejszych spraw bo chce mieć pełne kolory 16.7 bez utraty odcieni a jednocześnie małą jasność <100cd bo moje oczka są przewrażliwione, na obecnym gatewayu 24" który na "0" ma 178cd muszę ustawiać kontrast na połowę żeby redukować jasność, efekt mam znacznie zmniejszoną paletę kolorów. Fujitsu P24W-3 jest pod względem reg. jasności lepszy, tam da się zejść na oko do ok 80cd na samych lampach. Do tego to bzyczenie z elektroniki w 245T o którym w teście na prad piszą a użytkownik z prad na forum podaje że to jest nie do wytrzymania i jak wyłącza monitor to ulga dla uszu... Dlatego jak kupie to wyłącznie po organoleptycznej kontroli egzemplarza w sklepie a nie na zamówienie w ciemno:) Edytowane 27 Maja 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Jak wiernosc kolorow ma byc podstawa to chyba jednak odpada :) http://www.behardware.com/articles/680-2/l...msung-245t.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Jak wiernosc kolorow ma byc podstawa to chyba jednak odpada :) http://www.behardware.com/articles/680-2/l...msung-245t.html monitory z WCG tak mają, spójrz na della 2408 http://www.behardware.com/articles/712-2/l...ir-vs-dell.html ale te cukierkowe nienaturalne kolory podobają mi się :), dodatkowo 245T dzięki bogatym regulacjom na pewno da się jakoś skalibrować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 No coz tak to juz bywa w zyciu , ze to co wierne nie zawsze jest ladne :D Co do kalibracji to sadzac po wynikach z behardware z uzyciem kalibratora to "jakos" to dobre okreslenie :) Chociaz jakby 245T nie kosztowal 3500 w grudniu to tez bym sie nad nim zastanawial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 No coz tak to juz bywa w zyciu , ze to co wierne nie zawsze jest ladne :D Co do kalibracji to sadzac po wynikach z behardware z uzyciem kalibratora to "jakos" to dobre okreslenie :) Chociaz jakby 245T nie kosztowal 3500 w grudniu to tez bym sie nad nim zastanawial. problem w tym że co test to inne wyniki: http://www.anandtech.com/displays/showdoc....i=3302&p=14 moj gateway ma mieć najgorsze kolory z możliwych deltaE>8 a ja sobie chwalę i nie mam zastrzeżeń - są piękne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Wyniki inne bo pewnie kazdy serwis testuje monitor na innych ustawieniach kontrastu i jasnosci. Wedle tego co uwaza za sluszne :) Np. z tego co widzialem moja Belinea 2485 wyciaga najlepszy rezultat w okolicach 19 jasnosci i 80 kontrastu, inne monitory moga miec inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheq Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) ja mam 4 pytania :) 1. czy samsung 245T jest dobry? ( dla człowieka chcącego oglądać filmy w normalnych divx'owskich rozdzielczościach jak i w HD 720p i 1080p, grającego w nowe gry i korzystającego z programów tj CAD, Photoshop, itp ). pisaliście o tym że hałasuje ale czy to wystepuje w całej serii czy tylko w jednym wadliwym przypadku? 2. jeśli odpowiedź na pytanie nr 1. jest pozytywna, czyli np. "tak!" to nasuwa się drugie pytanie. czy jest jakiś monitor o parametrach bardzo podobnych ( najlepiej identycznych ) tyle że tańszy? 3. mój kolega kupił NEC'a i nie miał martwych pikseli tylko hmm zakręcone. innymi słowy wyświetlały inne barwy niż powinny. jak tego uniknąć przy zakupie i czy ew. w przypadku Samsunga podlega to wymianie? 4. czy żeby grać w Crysisa na MAX detalach starczy np SLI 8800gts g92? Komputer jak w stopce, rozważam zrobienie sli.. ( piszę o Crysisie bo jest dla mnie wykładnią jeśli chodzi o wymogi gier ) Edytowane 28 Maja 2008 przez sheq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 może benq G2400 V2400, LG ma jeden drogi marny 24" TN 246WV2400 nie znalalzme, G2400 znalazlem w dwoch wersjach: G2400Wa - http://www.neo24.pl/index.php?target=produ...uct_id=-4899831 G2400W - http://www.ceneo.pl/GotoURL.aspx?accountProductID=6197494 O tym 2-gim ktos pisal, ze gral w cod IV, bf-a i ze bylo ok. Bedzie on dobry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 V2400 nie znalalzme, G2400 znalazlem w dwoch wersjach: G2400Wa - http://www.neo24.pl/index.php?target=produ...uct_id=-4899831 G2400W - http://www.ceneo.pl/GotoURL.aspx?accountProductID=6197494 O tym 2-gim ktos pisal, ze gral w cod IV, bf-a i ze bylo ok. Bedzie on dobry? V2400 ma 2ms i będzie dostępny na początku wakacji G2400Wa ma tylko dsub i odradzam G2400W ma DVI i HDMI a 5ms wystarczy do grania we wszystko co się rusza nawet dynamicznie ;) Jezeli ma być najtaniej to benq będzie najlepszy , jezeli trochę drożej to 24 samsung 2493 możesz też zastanowić się nad takim wynalazkiem http://www.allegro.pl/item371013253.html mam i nie narzekam, HDMI, 3ms monitor rakieta, masa wejść PIP, tylko powłoka typu "szyba" trzeba być do tego przekonany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 W tej chwili stac mnie jedynie na tego Benq, na cokolwiek innego bede musial czekac z kasa.. :) Zastanowie sie nad tym, ale raczej wezme tego G2400W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 A co powiecie na 22" EIZO FlexScan S2231WE-BK jako kontrofensywa do 24" monitorów dla 30% czasu grania w FPP. Test na prad.de znam ale ciekaw jestem waszej opinii. Filmy oglądam na TV więc 24" wielkośc nie jest całkiem konieczna ale nie do pogardzenia. Ciekawi mnie też Eizo 24" FlexScan S2431W-GY. Mój dotychczasowy faworyt to NEC 2470WNX ale im więcej czytam tym mniej jestem pewien wyboru, choć podobaja mi sie jego żywe kolory :D Główne zastosowanie to tekst (strony www) i gry (jak pisałem do 30% czasu) głównie Battlefield a czasem RTS ale do tego nie trzeba zbyt wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 ja mam 4 pytania :) 1. czy samsung 245T jest dobry? ( dla człowieka chcącego oglądać filmy w normalnych divx'owskich rozdzielczościach jak i w HD 720p i 1080p, grającego w nowe gry i korzystającego z programów tj CAD, Photoshop, itp ). pisaliście o tym że hałasuje ale czy to wystepuje w całej serii czy tylko w jednym wadliwym przypadku? 2. jeśli odpowiedź na pytanie nr 1. jest pozytywna, czyli np. "tak!" to nasuwa się drugie pytanie. czy jest jakiś monitor o parametrach bardzo podobnych ( najlepiej identycznych ) tyle że tańszy? 3. mój kolega kupił NEC'a i nie miał martwych pikseli tylko hmm zakręcone. innymi słowy wyświetlały inne barwy niż powinny. jak tego uniknąć przy zakupie i czy ew. w przypadku Samsunga podlega to wymianie? 4. czy żeby grać w Crysisa na MAX detalach starczy np SLI 8800gts g92? Komputer jak w stopce, rozważam zrobienie sli.. ( piszę o Crysisie bo jest dla mnie wykładnią jeśli chodzi o wymogi gier ) Ad1. Kazdy z wymienianych tu jako dobre monitorow MVA/PVA bedzie dobrze wyswietlal filmy. Divx trzeba sie odsunac na te 1,5 od ekranu, materialy hd wygladaja swienie na 24". Ad2. Benq 241, LG 245WP, Belinea 2485, HP 2485 + pare innych bedzie zblizonych klasa do niego (chociaz chyba odrobinke gorszych) Ad3. Mozna odsylac przez 10 dni jak monitor byl kupiony z netu, w dobrych sklepach stacjonarnych mozna obejrzec monitor przed zakupem pod tym katem, tylko LG i Iiyama daja 30 dni gwarancji na bad i subpiksele (to co piszesz to subpixel) Ad4. Hmm nie mam pojecia, do Wiedzmina starczal radeon 2900 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieslaw75 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) Witam chciałem sie dowiedz czy ten monitorek będzie sie nadawał do gier: BenQ FP241VW typu FPP TPP ? i jaka tam jest matryca wiecie może ? na skapiec.pl podają TN , sirius.pl podaje ze MVA Premium Edytowane 28 Maja 2008 przez Wieslaw75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Witam chciałem sie dowiedz czy ten monitorek będzie sie nadawał do gier: BenQ FP241VW typu FPP TPP ? i jaka tam jest matryca wiecie może ? na skapiec.pl podają TN , sirius.pl podaje ze MVA Premium Matryca A-MVA produkcji AUO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieslaw75 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 czy warto kupić ten monitor ? BenQ FP241VW za 1925 ? bardzo was proszę doradźcie mi coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...