Miguel707 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Za tyle kasy nie znajdziesz czegoś lepszego, choć nie powinno być źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 - pivot - nie jest to konieczne, choc jak dla mnie uzyteczne, nawet bardzo. Jesli Pivot to automatycznie monitor musi byc *VA. Przy TNce po pivocie musialbys patrzec na monitor pod katem z boku i to tego , ktory byl spodem ekranu. Chociaz to jednak zbedny bajer jest po pierwsze przekrecanie 24" jest niewygodne, a po drugie efekt po przekreceniu jest komiczny bo trzeba gdzies hen wysoko zadzierac glowe (nie dosc , ze ekran sie wydluza to jeszcze fizycznie musisz go podniesc w gore zeby nie zachaczyc o krawedzi biurka :) ) a zauwazalny zysk glownie w programach w ktorych nie da sie przeniesc paskow czy dodatkowych paneli na boki ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 nie napisalem dokladnie po co mi to potrzebne i jak go bede wykorzystywal... jest to jednak w moim przypadku dosc uzyteczny wynalazek. W pracy na 22 calowej TC-ce mi wystarcza, wiec czemu nie mial bym kupic 24 z pivotem? nawet jesli bedize to TN i nie bedzie zbytnio wygodne to po prostu czasem sie przydaje i pozwala mi zaoszczedzc sporo czasu... Co do ostatecznej decyzji pewnie podejme ja w przyszlym tygodniu jak bede mial chwilke zeby wpasc do jakiegos sklepu i przerzucic kilka minotorkow, wtedy wybiore pewnie najodpowiedniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 http://www.funtech.pl/product-pol-4_FPD248...onitor-LCD.html chce kupic ten monitor.. do gier przedewszystkim i do filmow hd.. ;] mam hajs, i chce go kupic.. podoba mi sie, i do tego na 2x hd4850 top bedzie smigal cacy, tylko pytanie czy ma jakies wady ukryte, typu ze sie grzeje bardzo .. itp.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Moze laskawie przeczytaj kilkanascie ostatnich stron watku to bedzie wiedzial :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 jak ma hajs i parcie niech kupuje. ale jakby znalazl jeszcze troche czasu zeby wrzucic w szukajke co trzeba i przeczytac opinie na temat tego monitora to moze zmieni zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 przejrzalem dawno, ale o zdanie pytam i was, a wątku nie czytalem, 30 stron.. wiec poprostu zapytalem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Nie jeden wątek ma 70 albo więcej i jak sie jest zainteresowanym tematem to sie czyta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) poszukuje monitora, tak gdzies zeby mial 26-28" najchetniej (obecnie siedze na telewizorze 32", nie najnowszym samsung le32m71b i jednak to nie jest to, co tygrysy lubia najbardziej) ze wszlekimi wejsciami typu scart, aby mogl sluzyc rowniez jako telewizor, ktorego uzywam glownie do konsoli, wiec osobny ekran by mi tylko niepotrzebnie zajmowal miejsce w pokoju... ogolnie moje kryteria to: - wielkosc - przywyklem juz do 32", wiec by bylo milo, aby mial przynajmniej z 26" (chociaz to juz i malawy) - rozdzielczosc 1920x1200 - monitory sa 16:10, wiec w sam raz bedzie pasowac do fullHD 16:9 1920x1080..nie wspominajac o tym, ze nie znalazlem jeszcze sterow nvidii do mojego 8800GT, ktore by sie nie krzaczyly przy proporcjach 16:9 (w moim przypadku 1366x768) na windzie, a o linuksie juz nie wspomne... - chocby namiastke zalet telewizora - nie musi miec koniecznie tunera (choc jest mile widziany), ale chce zeby mial SCARTa i jemu podobne + glosniki (a w zasadzie wyjscie sluchawkowe :) ) - bo giercuje sporo tez na starych konsolach - wtedy podlaczam jako TV do moich glosnikow i nie musze sie babrac z przejsciowkami z chincha do nich osobno, s-video do ekranu osobno itp - wszelkie zalety monitora, bo glownie jako monitor ma mi on sluzyc, do multimediow generalnie, chociaz na pc czasem tez zdarza mi sie pograc w cos - ale zwykle w jakies oldskule, wiec byloby tez dobrze, aby chociazby jako tako dawal rade z niskimi rozdzialkami przy emulacji itp...no i najchetniej matryca s-pva, no ale cena, cena, cena - no wlasnie...cena, chocby w miare osiagalna dla przecietnego smiertelnika zastanawiam sie nad wspomnianym powyzej samsungu , ale on wlasnie przymalawy nieco jest, cena od biedy znosna (tak, zdaje sobie sprawe, ze to nie sa tanie rzeczy i tylko dlatego znosna, bo inaczej - DROGO) no i obudowa ma paskudny kolor :) ale jak narazie robie rekonesans (bo zakup pewnie bedzie dpiero po remoncie w domu, a ten chwile potrwa i moze na rynku jeszcze cos sie pojawi - tylko musze wiedziec czego szukac...) to on wydaje sie byc mimo wszystko najciekawszy... ludzie mi tez polecaja jakiegos getawaya 24", ale on nie ma potrzebnych dla mnie wejsc, ma maly ekran i ponoc w polsce jest kaszana, zeby dostac cos, co nie pochodzi z reklamacji, czy polek wystawowych (dzieki czemu maja taka fajna cene)... jakies podpowiedzi? Edytowane 5 Lipca 2008 przez sylkis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Jesli Pivot to automatycznie monitor musi byc *VA. Przy TNce po pivocie musialbys patrzec na monitor pod katem z boku i to tego , ktory byl spodem ekranu. twierdzenie ze jak pivot to musi być *VA to nie wiem czy nie nazbyt "niejednoznaczne". z TN są problemy owszem... nawet nie biorąc pod uwagę już pivotów. IMO w ogóle *VA lub *IPS to jedyne sensowne zakupy. 1. Chociaz to (pivot) jednak zbedny bajer jest 2. po pierwsze przekrecanie 24" jest niewygodne, 3. a po drugie efekt po przekreceniu jest komiczny bo trzeba gdzies hen wysoko zadzierac glowe 4. nie dosc , ze ekran sie wydluza to jeszcze fizycznie musisz go podniesc w gore zeby nie zachaczyc o krawedzi biurka :) ) 5.a zauwazalny zysk glownie w programach w ktorych nie da sie przeniesc paskow czy dodatkowych paneli na boki ekranu. ad1. wcale nie jest zbędny. aczkolwiek przy wysokości 1200pix X 0.27mm bez pivota można się obejść i pivot powoli staje się dodatkiem. i to całkiem rzadko używanym. ad2. bzdura. 1 ręką i 1 ruchem podnoszę monitor do góry z wys. 'użytkowej'; analogicznie z przekręcaniem - 1 ruch i 1 ręka. jedyny kłopot, że należy zmienić jeszcze przecież obraz...... (pomijam auto-pivot bo to nie ta klasa $$$) ad3. ??? obracam, siedzę wyprostowany, punkt wzroku wypada na 60-70% wys monitora po obróceniu. bez przesady z tym zadzieraniem głowy. no chyba, że ktoś ma tooootalnie nieergonomiczne stanowisko z monitorem. ad4. nic się nie wydłuża. i nic nie trzeba podnosić by nie zachaczyć o biurko. przecież po obrocie panel się obniża aż do styku z biurkiem (!) ad5. zauważalny zysk jest dla wszystkich tych zastosowań w których wydatnie nie wystarcza wysokość panelu. to wszystko. np. dużoformatowe wydruki fotografii portretowych. i IMO mało do tego mają programy, a bardziej zastosowania. (mówię o 'pivotovaniu' 24" wide) nie napisalem dokladnie po co mi to potrzebne i jak go bede wykorzystywal... jest to jednak w moim przypadku dosc uzyteczny wynalazek. po prostu czasem sie przydaje i pozwala mi zaoszczedzc sporo czasu...mniejsza o dokładnnie jaki powód (nie będę go deprecjonował, bo to przecież monitor dla ciebie, a każdy ma inne wymagania), więc skoro masz powód - szukaj z pivotem. na szczęście wszystkie wymienione przeze mnie 24"wide na spva mają pivot. więc bez obaw o problemy z jego brakiem albo ze specyfiką matrycy w tym aspekcie (tak jak w przypadku TN). 1. chce kupic ten (gateway FPD 2485W) monitor.. do gier przedewszystkim i do filmow hd.. 2. mam hajs, i chce go kupic.. podoba mi sie, i do tego na 2x hd4850 top bedzie smigal cacy, 3. tylko pytanie czy ma jakies wady ukryte, typu ze sie grzeje bardzo .. itp.. ad1. skoro chcesz.... ad2. no i co z tego, że masz hajs? ;) na "2x hd4850" powinien śmigać w gierki ładnie. owszem. aczkolwiek nie jestem wyrocznią w tej kwestii, ponieważ nie gram. (dla mnie karta graficzna jest po to by dobrze wyświetlać i nie wydawać żadnych dźwięków) ~ jakby znalazl czas przeczytac opinie na temat tego monitora to moze zmieni zdanie. problem z tymi monitorami jest taki, że większość egzemplarzy w PL to śmiecie. mające różne śmiecio-dolegliwości. (przy których zapytanie czy się 'grzeje' to dziecinne mikołajowe życzenie) tak więc: może ten monitor nie jest jakimś syfem biorąc po uwagę fabryczną, dobrze wykonaną nówkę z fabryki.... ma jakieś tam nawet dodatkowe funkcje (np. PIP), sporo wejść, etc... ale trafić taki dobry egzemplarz w naszym kraju to jak w lotto. Nie jeden wątek ma 70 albo więcej i jak sie jest zainteresowanym tematem to sie czyta ;)zgadzam się @rafa. jak ja chcę coś kupić np. monitor to poświęcam najpierw swój czas zanim zacznę zawracać d* innym. takim to sposobem oszczędziłem ponad 1400zł na monitorze... i 900zł na PC... kupując dobre rzeczy za dobrą cenę w dobrym miejscu. ale jak komuś się nie chce czytać. @rafa: nie ma co uszczęśliwiać innych na siłę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Zaiste :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 http://www.funtech.pl/product-pol-4_FPD248...onitor-LCD.html chce kupic ten monitor.. do gier przedewszystkim i do filmow hd.. ;] mam hajs, i chce go kupic.. podoba mi sie, i do tego na 2x hd4850 top bedzie smigal cacy, tylko pytanie czy ma jakies wady ukryte, typu ze sie grzeje bardzo .. itp.. ja kupiłem ten monitor tylko że na aukcji http://allegro.pl/item388178483_piekny_gat...v_gw36m_cy.html wygląda jak nowka, drobne ryski na obudowie widoczne tylko przy mocnym świetle dziennym (jak bym nie wiedział że jest powstawowy to bym sie nie zorientował) żadnych rys ani plamek na matrycy nie ma o obrazie sie nie wypowiadam bo narazie działam na kablu d-sub bo mój DVI ma za mało pinów (swoją droga ciekawy jestem czy bedzie duża różnica, jak myslicie ?) na pierwszy rzut oka działa ok. kolory 100 razy ładniejsze niż na mojej 17 lcd nec'a do symulatorów typu rfactor, lfs, gtr2, race07, iracing, czy GTL jest po prostu idealny jutro napisze coś wiecej, ewentualnie odpowiem na pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 TO pewnie dla Ciebie za drogo, choć monitor całkiem przyzwoity. Inne monitory, które przejrzałem na alledrogo nie mają odpowiednich złącz. Ja zamiast w/w monitora miałem mieć TV LCD lecz trochę za duży jak na moje pomieszczenie. Ma fHD i wszystkie potrzebne złącza, może to byłoby wyjście dla CIebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) ten dell fakt, drogi i nie ma tych zlacz(archaicznych), na ktorych mi zalezy... co do telewizora jako monitor - wiem, ze 1360x768 to dosc...egzotyczna rozdzialka czego by nie wymyslil i pewnie 1080p nie robiloby takich problemow, ale jednak to ma mi glownie do pc sluzyc i dopiero na tv poczulem, jak ogromna roznice robia rozne wydania sterownikow od roznych grup (podczas gdy na CRT to bylo co najwyzej kilka ptk w 3Dsmarku). kazde stery to zupelnie inne generowanie kolorow i ogarnianie wszystkiego na nowo i przy kazdych sterach przeskalowanie obrazu wyglada zupelnie inaczej - czasem nie trafia w ekran i nie moge tego przesunac, bo nie ma opcji jak monitor... i w tym momencje jak emuluje gry z playstation 1 musze grac na minimum 800x600 (co nie wyglada za dobrze), bo przy 640x480 na obecnych sterach obraz jest za wysoko i przesuniety w lewo...a z kolei inne stery potrafia byc bardzo niestabilne przy customowych rozdzielczosciach - gdyby ktos mi to powiedzial, nie uwierzylbym, ale mialem juz nie jednego crasha (zwlaszcza w nowszych grach, o wiedzminie to zdazylem jzu zapomniec, ze wywalilem na niego kase..)... tego typu niedogonosci przy tv zawsze bedzie sporo, dlatego szukalem monitora, ktory bedzie mogl za (pseudo)tv posluzyc... edit: jaka jest roznica miedzy wspomnianym TV LCD, a tym TV LCD? poza kolorem i duzo nizsza cena, jedyne co w specyfikacji znalazlem, to technologia "clear panel" zamiast "ultra clear panel" - ma ktos moze pojecie, czym to sie rozni, ze roznica cen az taka? Edytowane 7 Lipca 2008 przez sylkis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 A może ma ktoś z Was do sprzedania monitorek 24' (chętnie też kupię DELLa)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Ilość HDMI i z tego co się orientuję to matryca inna= inna cena. Wpadnij na http://www.hdtv.com.pl/index.php i poczytaj, popytaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) faktycznie w czerwonym jedno HDMI wiecej. w sumie to widzialem na necie na konkurencyjnym serwisie arta, na ktorym (czarnego) ktos przetestowal i zachwalal, ze dobrze daje rade jako monitor, specjalnie dedykowane HDMI i te klimaty (nie to co w moim staruszku, gdzie musze sie na D-SUBie meczyc)...moze jednak warto sie skusic? pewnie jak bede kupowal to za jakies pol roku to (czarny) spadnie do ~2k...lub pojawi sie cos na serio fajniejszego... w sumie nawet jesli w tym drozszym jest lepsza matryca, to przy takiej roznicy cenowej nie zalezy mi na niej tak bardzo, skoro ludzie zachwalaja tanszego...ktory przy okazji ze wzgledow estetycznych (te czewone obudowy sa imo paskudne, ale to imo jakby co) mi sie bardziej podoba ;) no nic, trzeba bedzie rozwazyc to na powaznie... edit: roznica w matrycy miedzy nimi to minimalnie krotsze opoznienie (4ms zamiast 5ms) i oslawione tryb 100Hz lub jego brak itp, czyli eyecandies, ktorych w zasadzie sie nie widzi...no i chyba tuner DVB-T, jedyna naprawde wazna rzecz. wiec jesli nie wyjdzie czarna wersja A656 to wole taniej brac A551...chyba, ze pojawi sie cos jeszcze innego, co zmiazdzy obie opcje (jak np A656 w czarnej wersji i 28" i nizszej cenie :D) ;> Edytowane 7 Lipca 2008 przez sylkis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Gdzieś czytałem, że już planują serię 7xx. Czytnik kart, USB(przeglądanie zdjęć z pendriva) i chyba znów jakieś zmiany z matrycą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Czy jest ktoś w posiadaniu monitora Samsung LCD LE26A451? Albo czy ktoś o nim coś wie. Niestety pokój mam 9m2 więc nic innego jak 26' nie wchodzi w grę. A tv będzie pełnił funkcję monitora/tv/i gł działal w tandemie z PS3/XBOX360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Chociaz to jednak zbedny bajer jest po pierwsze przekrecanie 24" jest niewygodne, a po drugie efekt po przekreceniu jest komiczny bo trzeba gdzies hen wysoko zadzierac glowe (nie dosc , ze ekran sie wydluza to jeszcze fizycznie musisz go podniesc w gore zeby nie zachaczyc o krawedzi biurka :) ) a zauwazalny zysk glownie w programach w ktorych nie da sie przeniesc paskow czy dodatkowych paneli na boki ekranu. Dawno nie czytałem takich bzdur. Pivot to zbędny bajer?! Może jeszcze napiszesz, że strony internetowe najlkepiej ogląda się na panoramie bez pivota? A z regulacją monitora po ustawieniu pivota no to jest faktycznie straszny problem..... Weź się najpierw zastanów zanim coś napiszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) nie bierz go. 1360x768 - niestandardowa rozdzialka. gdzies czytalem, ze ona istnieje dlatego, ze latwiej jest costam z ramem wewnatrz TV ogarnac, jesli rozdzielczosc ma ponad 1Mpix, a 1280x720 to jest odrobine ponizej... za to dla uzytkownika to jest rzecz straszna w odbiorze. sama telewizja zostaje rozciagnieta z 1280x720 do 1360x768 - jak patrzysz z daleka, to w zasadzie roznicy nie ma - za to z bliska nie wyglada to najladniej... a jesli jeszcze chcesz go jako monitor uzywac - to miej na uwadze, ze sterowniki (zwlaszcza an linuksie, ale na windzie niestety tez) przy nietypowych proporcjach (bo na PC widescreen to 16:10 a nie 16:9) sie sypia, gry sie crasciach!a, naprawde szkoda nerwow...no i z biurka widzisz piksele tak dokladnie, ze az widac jak kolory i rozmycie sie w nich rozklada, nie to co na fullHD...tzn zdjecia, kolorowe rzeczy - wygladaja swietnie, ale bialoczarne rzeczy (wbrew pozorom bardzo szczegolowe, czyli np niepozorny czarny tekst na bialym tle) - ma kolorowa poswiate rozmywajaca go do gladkosci, co z daleka jest niewidoczne, a z bliska niezafajne...i tak, mam dobrze skonfigurowany obraz - a zabawa w ustawienie odpowiednio kolorow, kontrastu itp zarowno w samym TV, jak i sterownikach karty graficznej, to wielodniowa zabawa, bo roznica przy najmniejszej zmianie (nawet sterownikow) jest gigantyczna, a nie jak na monitorach CRT niezauwazalna... teraz mam jako monitor TV z taka rozdzielczoscia - jesli masz zamiar uzywac wylacznie windowsa i to wylacznie do multimediow - od biedy da rade, ale nie polecam...za to jesli lubisz czasem jakas gierke odpalic albo myslisz o innych systemach operacyjnych - zapomnij o tej rozdzielczosci... mowie z wlasnego dowsiadczenia, gdyby nie te niedogodnosci to bym sobie zostawil swojego le32m71b, bo zajebiscie jest z duzym ekranem i w ogole super wygoda z multimediami i graniem na lozku z padem w reku - ale reszta jest dosc uciazliwa przez ta rozdzielczosc, ona jest dobra jednak tylko do TV, gdy patrzysz z daleka... edit - samsung LE32A556 - prawie dokladnie taki sam, jak 551, cena moze ze stowke wyzsza i trudniej znalezc w sklepach, ale za to ma tuner dvb-t, czyli najwazniejsza zaleta 656 odpada...wiec zobaczymy, czy do czasu az remont mi sie skonczy nie wyjdzie 756 i co w jakies cene bedzie soba prezentowac :) bo jak narazie to nastawiam sie chyba na 556... Edytowane 8 Lipca 2008 przez sylkis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Ale za żadne skarby do mojego pokoju nie wpakuje 32', nie da się wymusić na obsługi w rozdziałce 720p? Chodzi o działanie pod XP. TV jednak głównie będzie do oglądania TV + PS3. Ale chciałbym czasem włączyć na nim coś z kompa w rozdzielczości HD. Co do 26' jaki TV polecacie. PS. do TV będzie jakiś monitor: 22' albo 24' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) zapomnij o 720p przez D-SUBa...chyba, ze tam jest HDMI spolpracujace z PC, ale watpie by do malych ekranow takowe dawali (z wyjatkiem 32" i to tez z nowych serii). jesli chcesz cos 26" to obadaj TO. bedzie bdb sluzyc jako TV, fullHD, tuner dvb-t...jedyny mankament to kolor obudowy, ale to juz kwestia gustu - moze tobie przypasi :) sam bym go bardzo chetnie bral tylko dla mnie troche przymalawy jest i wlasnie kolor mi sie strasznie nie podoba. kilka postow wczesniej masz jego test tak btw ;) Edytowane 9 Lipca 2008 przez sylkis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 jesli chcesz cos 26" to obadaj TO.Matryca TN - omijałbym szerokim łukiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro18 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Dawno nie czytałem takich bzdur. Pivot to zbędny bajer?! Może jeszcze napiszesz, że strony internetowe najlkepiej ogląda się na panoramie bez pivota? A z regulacją monitora po ustawieniu pivota no to jest faktycznie straszny problem..... Weź się najpierw zastanów zanim coś napiszesz. Zgadzam się. Mi się pivot bardzo przydaje - szczególnie jak się uczę z pdfów albo plików worda. No ale może tylko mi się przydaje...? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 a sa w ogole telewizory z inna? :D myslalem, ze pva/s-pva to monitory tylko, a kolega o TV w zasadzie pytal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Tak TV ma HDMI z HDCP - jednak do takich małych dają. W ogóle rynek małych TV 26' jest bardzo zaniedbany. Ale czy ktoś miał osobiście tak złe doświadczenia z tym TV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 ale co ma DHCP do dzialania jako monitor?:D DHCP pozwala na przekaz zakodowanego sygnalu HD z np filmow na BluRay, co wcale nie znaczy, ze bedzie wspolpracowac z karta graficzna jak nalezy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Dawno nie czytałem takich bzdur. Pivot to zbędny bajer?! Może jeszcze napiszesz, że strony internetowe najlkepiej ogląda się na panoramie bez pivota? A z regulacją monitora po ustawieniu pivota no to jest faktycznie straszny problem..... Weź się najpierw zastanów zanim coś napiszesz. Kolega wogle ma monitor 24" zeby wiedziec o czym mowi ? Bo 1200 linii zdecydowanie do www wystarcza (17/19 po obrocie ma 1280). @maro Ja wtedy odpalam dwie strony obok siebie poziomo w ukladzie ksiazki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 a sa w ogole telewizory z inna? :D myslalem, ze pva/s-pva to monitory tylko, a kolega o TV w zasadzie pytal :DRaczej, wcale nie ma telewizorow z taka, tylko pva i ips. TN w telewizorze to bylaby porazka ze wzgledu na katy widzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...