toms83 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Nie wiedziałem, że na Hardforum testuje się ludzi i do tego wykastrowanych :P Pisząc o sensie użycia słowa kastrat odwołałem się do korzeni, że tak powiem. ;+) :lol2: Ale tam jest przecinek, więc pasuje wszystko. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Sensu merytorycznego wypowiedzi nie podważałem. Napisałem jedynie, że tylko zmiana ilościowa nie usprawiedliwia użycia słowa kastrat. Można nadmienić, iż słowo to jest w branży it nadużywane, zwłaszcza przez rożnego rodzaju fanboi. P.S. Jak to jest, że w telewizorach może być kontrast statyczny 1:2400, a w monitorach tego nie ma ? http://www.purepc.pl/audio_video/dwa_nowe_...w_ofercie_funai Edytowane 15 Stycznia 2010 przez Virtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Moim zdaniem dla 23" fullHD to zbyt duzo i troszke sie zawiodłem.. w 1650x1050 wszystko jest wieksze i takie ładniejsze ale niestety jakośc obrazu ulega pogorszeniu przez skalowanie. Np w 1920x1080 czcionki w niektorych programach są zbyt male , co z tego ze w firefox powieksze jak np. w jakims programie bedą malutkie. W moim 19" 1280x1024 wszystko bylo idealnie, nic nie musialem powiekszac ani zmniejszac. Mysle ze rozsądne minimum do fullHD to 24 cale wzwyż, wole nawet nie myslec jak fullHD wyglada w 21,5cala monitorach ktore sa bardzo popularne na allegro. 21,5" 1920x1080 przypuszczam ,że świetnie wygląda do grania. A co do 23" 1920x1080 to on ma pixel tylko kilka procent mniejszy niz 24" 1920x1200. Poza obszarem roboczym to nie jest duża różnica jak porównuje swoje dwa. Ale fakt ,że ideałem dla mnie byłby 26-27" 1920x1200 pod względem wielkości plamki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepegold Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam wszystkich, szukam monitora 17"-19". Mam mały pokoik i małe biurko, więc nie chce 22 czy 24 cali ;) Chciałbym wydać nie więcej niż 500 zł. Nie potrzebne mi są technologie IPS czy PVA. Mój monitor ma mi służyć do normalnej pracy, czasami może jakaś mało wymagająca gra, więc myślę, że zwykła TN-ka wystarczy. Chciałbym uzyskać od was informacji na temat jakiś ciekawych modeli spełniających moje wymagania, może jakieś wskazówki albo inne rodzaju ciekawe rzeczy. Za każdą odpowiedź dziękuję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostdog70 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 wiec czemu piszesz tutaj ? to jest temat o monitorach 23-24 " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Panowie jutro jade po Dell'a U2410 :unsure: ktoś mi chce to skutecznie odradzić ? czy jechać śmiało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostdog70 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 przekopalem tony postow szukajac monitora 24" dla siebie i na te chwile ten dell jest dla mnie numero uno, chyba lepsze sa eizo ale ich ceny sa kosmiczne, mam ogromna prosbe, jak go kupisz i troche pouzywasz to napisz o nim tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 przekopalem tony postow szukajac monitora 24" dla siebie i na te chwile ten dell jest dla mnie numero uno, chyba lepsze sa eizo ale ich ceny sa kosmiczne, mam ogromna prosbe, jak go kupisz i troche pouzywasz to napisz o nim tutaj Spoko, tylko że byłem w kuplaptopa w rzeszowie i okazało się że go nie mają a na stronie było co innego ;/ sciagna go może na jutro albo na poniedziałek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) 120 hercowiec dla graczy - niestety tylko dla graczy. test: http://www.digitalversus.com/article-357-7352-38.html Wolisz PVA i dobry kontrast ? : http://www.digitalversus.com/article-357-6293-36.html Edytowane 15 Stycznia 2010 przez Virtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Nie ma to jak wypasiona kontrola jakości LG.Philips ( matryce IPS ): After 4 replacements (5 monitors total) I still have the pink tint problem on the right side of the display. I thought it was gone with the 2nd monitor, but it got worse after about 300 hours on the backlight. I think I will just wait and see if HP solves the problem and then replace it. Fortunately, the pink hue is only noticeable on a white or light-gray background. This problem does not seem to be limited to any specific hardware revision or firmware. All 5 of the monitors I got had various manufacturing dates and revision (but the same firmware) and were made in China.Below are the 5 monitors information:Monitor Revision Firmware Manufacturing Date1 (new) GIG153 GIG072 Sep-092 GIG111 GIG076 late 2008 (I forgot the record the date)3 GIG143 GIG076 Mar-094 GIG133 GIG076 Jan-095 GIG133 GIG076 Feb-09 Minęło 1.5 roku od momentu kiedy kupiłem tego HP ( zaraz po wyjściu tego modelu na rynek ) i jak widzę nic się w tej kwestii nie zmieniło. Kiepsko to rokuje jeśli chodzi o inne monitory na IPS, co zresztą miałem możliwość przekonania się na własnej skórze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 dlatego właśnie podjąłem decyzję o zakupie najtańszego monitora, nie będę miał wtedy bólu że straciłem kasę bo dostałem monitor z wadami. Prawda jest taka że produkcja jest podzielona na rózne rynki, a my jesteśmy rynkiem 3 kategorii (najgorszym) , wszystko tu się wciśnie. Najlepszy towar idzie do USA , Niemcy, Francja, Holandia, później UK, a na końcu Uzbekistan, Kazahstan i Polska. Pozatym wystarczy sobie wejść na jakiś zagraniczny sklep , np w USA i porównać ceny tych samych modeli co u nas so ok 1200zł, to u nich po 200 USD, ile przepłacamy na marketingowców. Kupując najtańszy sprzęt, nie przepłacamy bo cena jest zrównana do tej z USA. uff.. tak to sobie wypersfadowałem i w przyszłym tygodniu biore pożyczkę od rodziców na noego BENQa w ledzie. A jak go spłacę to dokupię sobie jeszcze kabel DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Najlepszy towar idzie do USA , Niemcy, Francja, Holandia, później UK, a na końcu Uzbekistan, Kazahstan i Polska. Z tym też różnie bywa, bo powyższy cytat pochodzi z [H]ardforum, na którym większość użytkowników to US a i tak szmelc dostają, czy to HP/Dell. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Panowie, co sądzicie o iiyamie B2712HDS? link Tak, wiem, to TNka i zdaję sobie z tego sprawę, ale może ktoś używa, albo widział w akcji ten monitor i wypowie się na jego temat? Jak wypada w porównaniu z innymi TNkami? Jaki jest komfort pracy z takim monitorem przy założeniu, że oczy będą od niego oddalone średnio 90-100cm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Witam Miałem kupować HP LP2475W, a ostatnio pojawił się Dell UltraSharp Premium U2410 IPS 3L GWA. Który waszym zdaniem będzie lepszy? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 P.S. Jak to jest, że w telewizorach może być kontrast statyczny 1:2400, a w monitorach tego nie ma ? TV lcd jest sporo do przodu jeśli chodzi o matryce. Dodatkowo takie tv niekoniecznie musi jakościowo dorównywać monitorom. Są monitory na matrycy -cPVA z kontrastem 1:7000 ( Eizo EV2333 ). Jaki jest komfort pracy z takim monitorem przy założeniu, że oczy będą od niego oddalone średnio 90-100cm? Większa TN, większy problem z kątami. Co do komfortu, nie będzie problemu. Kwestia przyzwyczajenia. Miałem 30" z 80cm i po kilku dniach był luz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Witam Miałem kupować HP LP2475W, a ostatnio pojawił się Dell UltraSharp Premium U2410 IPS 3L GWA. Który waszym zdaniem będzie lepszy? Pozdrawiam. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy dopłacanie ok 1000zł do matrycy IPS napewno będzie wykorzystywane i się zwróci. Tzn czy często patrzysz na monitor pod różnymi kątami, np z łóżka. Albo czy robisz projekty dla agencji reklamowych tzn czy potrzebujesz najbogatszej barwy kolorów. Trzeba też uważać aby nie był to refurbished ze Stanów bo często sprzedawcy udają że nie wiedzą o co chodzi, jak w pudełku to dla nich nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 120 hercowiec dla graczy - niestety tylko dla graczy. test: http://www.digitalversus.com/article-357-7352-38.html A kto inny by niby 120 Hz potrzebował jak nie gracze? :) Wolisz PVA i dobry kontrast ? : http://www.digitalversus.com/article-357-6293-36.html Na cholere komu dobry kontrast jak monitor gubi kolory w ciemnych odcieniach ? O żenującym ghostingu nie wspominając. @ Corso - może 23" Neca ? Tam nie ma takich jazd z jakością z tego co wiemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dell kosztuje 1900zł a HP 2400zł. Dell jest na matrycy IPS a HP S-IPS, obecnie posiadam Neca na tej matrycy. Zastanawiam się na czym dokładnie polega różnica. Osobiście skłaniam sie w stronę Della. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 (edytowane) Albo czy robisz projekty dla agencji reklamowych tzn czy potrzebujesz najbogatszej barwy kolorów.Tani monitor na IPS nie jest sprzętem na którym robi się "projekty dla agencji reklamowych". I szerokie kąty wcale nie są po to by nie było zmian obrazu kiedy patrzymy "z łóżka" tylko po to by przy patrzeniu na wprost góra miała bardziej zbliżoną barwę do dołu. IPS/PVA są dla tych którzy po prostu oczekują wyższej jakości, czegoś więcej od budżetowych najtańszych w produkcji TN. Oczywiście jeśli ktoś pracuje z kolorem to "z zawodu" lepiej niech TN omija szerokim łukiem. Edytowane 19 Stycznia 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Że TN nadaje się do Worda to ja wiem. ;) Monitora używam głównie do Auto Cada i grafiki 3D. Jednocześnie dość często wieczorkiem chce zobaczyć sobie film, albo pograć co nieco na PC lub PS3. Te dwa monitory według mnie spełniają kryteria. Natomiast, pytanie który ma się okazać wybrańcem?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dell i HP mają tę samą matryce H-IPS (tylko w innej rewizji). Na korzyść Della przemawia cena i sprawnie działający tryb sRGB (jeśli nie wiesz jak sobie poradzić z wide gammut) Na korzyść HP cała reszta m.in. kontrast, czerń. Rożnica w cenie jest dość istotna, wiec myślę, że Dell ci styknie. P.S. jak to dobrze, że mnie HP'ek kosztował 1600zł nówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostdog70 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 z tego co przeczytalem o obu ( a wiele tego bylo) to oba sa do siebie bardzo podobne, imo na korzysc DELL przemawia jego obsluga gwarancyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Decyzja zapadła, różnice są prawie marginalne a Dell jest tańszy i ładniejszy. :) Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy dopłacanie ok 1000zł do matrycy IPS napewno będzie wykorzystywane i się zwróci. Tzn czy często patrzysz na monitor pod różnymi kątami, np z łóżka. Albo czy robisz projekty dla agencji reklamowych tzn czy potrzebujesz najbogatszej barwy kolorów. Trzeba też uważać aby nie był to refurbished ze Stanów bo często sprzedawcy udają że nie wiedzą o co chodzi, jak w pudełku to dla nich nowy. A to już normalny człowiek nie wykorzysta lepszych walorów bardziej dopracowanej matrycy? Śmieszy mnie pojęcie " czy wykorzystasz". Po drugie, żaden monitor o który kolega pytał nie nadaje się do pracy, bo to są zabawki dla normalnych ludzi. Do pracy masz Nec'a serię wuxi albo Eizo sx/cg. Dell kosztuje 1900zł a HP 2400zł. Dell jest na matrycy IPS a HP S-IPS, obecnie posiadam Neca na tej matrycy. Zastanawiam się na czym dokładnie polega różnica. Osobiście skłaniam sie w stronę Della. :/ @Radier piszał, matryce są te same. "Spece" w firmach różnie oznaczają, IPS, SIPS, HIPS, eIPS itp. Faktycznie kiedyś było IPS, potem S-IPS. Obecnie jest H-IPS i basta. Wersja e-IPS jest tańsza w budowie bo zrezygnowali z jakiś pierdół. Jakościowo nie różni się to od H-IPS. Tyle w kwestii matryc. Na chwilę obecną Dell tak samo kulawy jak HP. Chodzi o kwestię jakościową. Zafarb, tryb sRGB na monitorze o szerokim gamucie to bujda. Nie da się "zmusić" takiego monitora, żeby poprawnie wyświetlał srgb. Jest to możliwe tylko w aplikacji obsługującej zarządzanie kolorem + odpowiedni profil monitora. A cały system nie jest przecież Color Aware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Na cholere komu dobry kontrast jak monitor gubi kolory w ciemnych odcieniach ? O żenującym ghostingu nie wspominając. Wystąpił brak czytania ze zrozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 A czy ktoś wypowie się na temat: LG M2794DP-PZ Czy warto go brać w promocji z Media-Markt za 1290PLN? Monitor głównie będzie używany do rozrywki (gry, internet, filmy, w przyszłości prawdopodobnie X360), trochę do pracy (ale tylko tekst / kod źródłowy, żadna grafika, nic z tych rzeczy). Miałem brać 24" w cenie koło 1000-1200, ale później zacząłem się zastanawiać nad 27". Teraz trafiła się ta promocja i jestem w kropce, a do jutra trzeba zdecydować... Tuner TV zasadniczo jest dla mnie jakimś tam plusem. Proszę tylko nie polecać czegoś na innej matrycy, bo w cenie do 1500 mogę raczej kupić tylko 23" NECa, a tymczasem chciałbym coś większego. BTW. Mojego Benq FP91GP i tak raczej sobie zostawię, bo żal mi go sprzedawać za marną cenę po jakiej chodzą na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atais Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam, Właśnie mam identyczny problem co kolega wyżej - HP LP2475W czy Dell U2410. Generalnie grafikiem nie jestem, monitor głównie tekst, filmy, gry (w takiej kolejności). Obecnie posiadam matrycę PVA i bardzo obawiam się o input laga i o kąty widzenia. Czy przy wyborze 24" monitora, każdy ma input laga? TNki też? Jak to jest z tymi kątami, czasem zdarza się mi korzystać z monitora jako ekranu do filmów no i przy 24" to pewnie bym oglądał z łóżka, trochę niżej, trochę na lewo... no wydaje mi się, że TNka będzie zniekształcać kolory :/ Generalnie no te 2.000 mogę wydać i wydaje się, że warto, tylko strasznie wkurza mnie, że TNka duzo lepsza jest w grach, a IPS w pozostałych zastosowaniach i tak jakby trzeba wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Generalnie grafikiem nie jestem, monitor głównie tekst, filmy, gry (w takiej kolejności). Obecnie posiadam matrycę PVA i bardzo obawiam się o input laga i o kąty widzenia. Czy przy wyborze 24" monitora, każdy ma input laga? TNki też? Jak to jest z tymi kątami, czasem zdarza się mi korzystać z monitora jako ekranu do filmów no i przy 24" to pewnie bym oglądał z łóżka, trochę niżej, trochę na lewo... no wydaje mi się, że TNka będzie zniekształcać kolory :/ Generalnie no te 2.000 mogę wydać i wydaje się, że warto, tylko strasznie wkurza mnie, że TNka duzo lepsza jest w grach, a IPS w pozostałych zastosowaniach i tak jakby trzeba wybrać? 24" TNki idzie wybrać z minimalnym lagiem <16ms, choć 0 absolutnego jak w niektórych 22" nie będzie raczej. Jeśli twój wybrany *VA czy IPS ma 2-3 klatki input laga to raczej tego nie zauwazysz jesli nie grasz profesjonalnie w FPSy albo w SHMUPy/bijatyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witam, Właśnie mam identyczny problem co kolega wyżej - HP LP2475W czy Dell U2410. Generalnie grafikiem nie jestem, monitor głównie tekst, filmy, gry (w takiej kolejności). Obecnie posiadam matrycę PVA i bardzo obawiam się o input laga i o kąty widzenia. Czy przy wyborze 24" monitora, każdy ma input laga? TNki też? Jak to jest z tymi kątami, czasem zdarza się mi korzystać z monitora jako ekranu do filmów no i przy 24" to pewnie bym oglądał z łóżka, trochę niżej, trochę na lewo... no wydaje mi się, że TNka będzie zniekształcać kolory :/ Generalnie no te 2.000 mogę wydać i wydaje się, że warto, tylko strasznie wkurza mnie, że TNka duzo lepsza jest w grach, a IPS w pozostałych zastosowaniach i tak jakby trzeba wybrać? TN nie jest dużo lepsza w grach ... bywa że jest wolniejsza od np. IPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atais Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 24" TNki idzie wybrać z minimalnym lagiem <16ms, choć 0 absolutnego jak w niektórych 22" nie będzie raczej. Jeśli twój wybrany *VA czy IPS ma 2-3 klatki input laga to raczej tego nie zauwazysz jesli nie grasz profesjonalnie w FPSy albo w SHMUPy/bijatyki. Profesjonalnie niby nie gram, no ale jak już to raczej dając 2000 za monitor wolałbym, żeby tak nie odwalał, teraz nie gram bo za bardzo nie mialem czasu w semestrze, ale nowy plan w letnim może to zmienić ;). A czy jest jakiś dobry (IPS) monitor 22" który posiada 0 input laga? Np ten polecany Dell 2209WA? W sumie 2 cale za 1000zł i jeszcze dokładają gratis input lag, no jakoś mi nie leży. Jak rozumiem 26 cali i dalej to już lag tylko rośnie. Tak swoją drogą zanosi się jakaś nowa technologia matryc, żeby tego laga zniwelować i zachować własności IPS czy nie warto czekać i śmiało kupować teraz ten ekran? Bo bardzo mi się jakoś nie pali a mam wrażenie ze kiedyś jak było tylko PVA/MVA to przynajmniej nie było takich problemów z wyborem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...