Havoc Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 A ktoś z Was nie ma kalibratora? Może np. fajną opcją byłoby wypożyczenie? Wiadomo że jakieś 500zł kaucji zwrotnej czy coś. Ew. zakupmy na spółkę, poużywajmy a potem i tak się odsprzeda na allegro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayy Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Jaką matrycę mają obecnie sprzedawane monitory Dell U2410 LM240WU4-SLB1 czy LM240WU1? I który monitor jest lepszym wyjściem przy braku dostępu do kalibratora. Dell U2410 czy HP LP2475W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Panowie, z jeszcze jednym pytankiem się zwracam. Rozważam uzbieranie funduszy na della czy hp. Jednak taka kasa odwlecze upgrade kompa. Czy jest możliwość skalowania gier do niższej rozdzielczości, kosztem obszaru roboczego? 24" potrzebne mi do PSa i filmów, a grać to gra mi się całkiem dobrze na moim 17" Benq, jednak on poleci do drugiego pokoju. Słowem nie chcę full hd w grach, czego na bank mój 8800gs nie uciągnie- da się to zrobić? Czarne pasy na około monitora mnie nie zabiją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Hmm jak gram w coś z PS3 czyli 1280x720 rozciągnięte do 1920x1080 na lG z podpisu to spokojnie da się pograć i jakoś nie powoduje to wypłynięcia oczu :) No i w sumie to w sporej części konsolo portów czy nieco starszych rzeczach 1920x1200 pójdzie nawet na tym GFie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 @Havoc Spokojnie się da, zresztą ja sam takie rozwiązania używam ( chociażby C&C Generals, gdzie nie działa rozdzielczość panoramiczna ). Daję 1600x1200 w trybie 1:1 i mam ładne czarne pasy po bokach. Możesz to zrobić korzystając z opcji skalowania w karcie graficznej, a dodatkowo sam monitor ( HP LP2475W ) ma taką opcję w menu. Aha, dodatkowo z monitorów HP LP2475W, Dell 2410U czy ZR24 nadal wybrałbym LP2475. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 A gdyby LP2475 był dla Ciebie za drogi? Dell czy ZR? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Chyba ZR, ale musiałbym zagłębić się w szczegóły obu monitorów. Na tftcentral jest test ZR, a na prad.de Dell. Poczytaj, zobacz co Ci będzie bardziej pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 HP LP2475W 24'' NOWY! SUPEROKAZJA! (1017296550) - Aukcje internetowe Allegro Brać i nie pytać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 własnie się do niego przymierzam ( pierwotnie wolałem 22 cale) moze ktoś coś szepnie o tym monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Heh, w tej cenie to brać póki jest!!! Ogólnie najlepszy monitor w rozmiarze 24" z półki rozrywkowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Akurat ta aukcja trochę podejrzana. Tym bardziej że ten sprzedający wystawia również to: HP LP2475W 24'' NOWY! SUPEROKAZJA! (1024825449) - Aukcje internetowe Allegro Monitor ten sam a cena 150zł niższa. Dlaczego taka rozbieżność? Tym bardziej że rynkowa dużo wyższa? Ja myślę że po prostu pogwarancyjny i tyle. Nie wiadomo czy znów nie padnie i czy nasz "gwarant" w postaci sprzedającego nie zniknie nagle. A stracić 1500zł to ból mocny. Co myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Trzeba się spytać jaka to gwarancja, czy wystawiana przez kolesie, czy normalna z kwitem od HP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Jak dla mnie temat aukcji m zna pominać - chodzi mi o sam monitor czy można wejsć w jego posiadanie i cieszyć sie parę latek że nie jest do tyłu za bardzo z technologią? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Ale co niby ma być do tyłu z technologią, ten 2475W? Przecież to ma najnowszą matrycę IPS i nie różni się niczym na minus w stosunku do np. Dell 2410u czy ZR24W, ba, nawet jest od nich lepszy, gdzieniegdzie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Teraz zwróciłem uwagę, w tym podanym przeze mnie jest gwarancja 3m-ce a w tym za 1440zł 3-letnia. Mam nadzieję że w tym drugim to nie literówka :D Maila napisałem, ciekawe czy dostanę odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Gdzie może leżeć problem różnych odcieni kolorystycznych względem samego systemu, przeglądarek graficznych i np. photoshopa? Przykład: ustawienia kolorów dobierałem w panelu monitora + sterowniki grafiki. W systemie jest wszystko ok tzn. biały to biały itd. Przeglądarką www tak samo wyświetla barwy jak system, to samo można powiedzieć o Picassa. Natomiast przy otwarciu Photoshopa zamiast białego pola mam lekko zielone, taka sama sytuacja jak otwieram zdjęcie przeglądarką plików graficznych Microsoftu. Można jakiegoś ujednolicić wyświetlanie tych barw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Czy sensownym będzie pytanie/problem - zamiast omawianego HP 24" wybrać jakiś 22" ale o lepszych właściwościach matrycy - czy coś takiego istnieje na rynku? Full hd żeby było itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Gdzie może leżeć problem różnych odcieni kolorystycznych względem samego systemu, przeglądarek graficznych i np. photoshopa? Przykład: ustawienia kolorów dobierałem w panelu monitora + sterowniki grafiki. W systemie jest wszystko ok tzn. biały to biały itd. Przeglądarką www tak samo wyświetla barwy jak system, to samo można powiedzieć o Picassa. Natomiast przy otwarciu Photoshopa zamiast białego pola mam lekko zielone, taka sama sytuacja jak otwieram zdjęcie przeglądarką plików graficznych Microsoftu. Można jakiegoś ujednolicić wyświetlanie tych barw? Masz niewskazany profil monitora w przeglądarce (np. Firefox 3 obsługuje profilowanie) i/lub w Photoshop. Dodatkowo sprawdź czy w systemie masz wgrany profil monitora (np. przeglądarka plików graficznych z Visty potrafi korzystać z profili) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) Witam Potrzebuje drugi monitor do gier i neta i filmow. Mam juz swoj 20" na S-IPS i jako drugi LCD kusi mnie cos taniego typu Benq 24" G2420HDBL LED. Ewentualnie cokolwiek 24" do 700zl wartego kupna. Chce podlaczyc oba monitory do jednego kompa i 20" miec na normalna prace a te 24" TN do rozrywki w wygodnym fotelu (filmy). Choc troche tez mnie kusi aby kupic jakis lepszy IPS 24", tylko co wtedy z 20". Na fotel nie pojde skoro na biurku bedzie 24" no i wydatek +1000zl ekstra. Czy jest sens brac te monitory z podswietleniem LED ? Chodzi o jakosc podswietlenie a nie o oszczednosc energii. Ach, i zauwazylem ze model BENQ G2420HDBL ma matowa matryce. Dla mnie to duzy + .... no chyba ze HP ZR24w za 1500zl :| Edytowane 11 Maja 2010 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zastanawiam się nad przesiadką z mojego LG W2361V na coś lepszego. Na obecny monitorek przesiadłem się wprawdzie dość niedawno z CRT 19", ale strasznie wkurzają mnie kąty (szczególnie dolny - jak się walnę na łóżko i chcę film pooglądać to wszystko co ciut ciemniejsze zlewa się w jedna papkę). Do wydania mam około 1.5k zł, monitorek 23" lub 24". Zastosowanie: 50% text, 40% filmy, 10% gry (RPG głównie więc nie wymagam super szybkiej matrycy). Na początku zastanawiałem się nad NEC EA231WMi - czytałem trochę recenzji, ale ostatnio ktoś na forum pisał, że zdarza się sporo egzemplarzy z subpixelami. Z 24" polecacie monitorki, które znacznie wykraczają poza przewidziany przeze mnie budżet - jak HP LP2475W - HP LP2475W 24'' NOWY! GWARANCJA, SUPEROKAZJA! (1036041424) - Aukcje internetowe Allegro - może ktoś pisał do kolesia jak z tą gwarą jest i dostał odpowiedź? Bo ja nie otrzymałem do na razie. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 ceny skoczyły na tego hp ka znlazłem tylko za 1950 w jednym sklepie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) Cos słabo szukasz Techplanet.pl - HP 24'' ZR24w - sklep internetowy, najniższa cena!!! nie mowiac o Allegro. No chyba ze mowisz o HP LP2475W ale ten jest na allegrto za 1600zl Czy te oba monitory roznia sie tylko tym ze jeden ma HDMI i 6ms a drugi 7ms bez HDMI ? Matryce maja takie same ? Edytowane 13 Maja 2010 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Matryce są inne, zr24w pokrywa tylko zakres srgb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Ja mam tego ZR24W i nie narzekam. Wiadomo ze każdemu się nie dogodzi ale jak dla mnie zwykłego użytkownika do Filmów internetu i czasami gier w zupełności wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 No wiem wiem :) Dlatego rozwazam tego Benq 24" bo nie wiem czy bedzie jakas szalona roznica miedzy TN a S-IPS poza kątami ktore raczej nie sa do szczescia potrzebne. A nawet jesli jest roznica to tylko jak sie ma oba kolo siebie, bo jak sie ma tylko jeden to chyba po godzinie sie juz czlowiek przyzyczaja. Choc ja ze swojego S-IPS jestem zadowolony szalenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Chcesz zrobić krok wstecz z ips na tn? Ryzykowne przedsięwzięcie, ale może się uda. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Cos słabo szukasz Techplanet.pl - HP 24'' ZR24w - sklep internetowy, najniższa cena!!! nie mowiac o Allegro. No chyba ze mowisz o HP LP2475W ale ten jest na allegrto za 1600zl Czy te oba monitory roznia sie tylko tym ze jeden ma HDMI i 6ms a drugi 7ms bez HDMI ? Matryce maja takie same ? Słaba to jest informacja na temat gwarancji tych monitorów z allegro B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 A w końcu ktoś kupił tego Della U2711 ? Bo widzę , że są już dostępne bez problemu w PL w całkiem przyjemnych cenach <2900 PLN. Dell U2711 Review Test TFT central też calkiem pozytywny , no i niedlugo powinno byc tlumaczeniu testu z prada. Ja kupilem wlasnie dzisiaj :) Jesli jest ktos zainteresowany to moge jutro podeslac zdjecia jakies. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Zdjątka + jakiś opis od siebie mile widziany. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Zdjecia chetnie wrzuce jutro rano, ale opis nie wiem czy bedzie wiarygodny, zwlaszcza ze mam go od paru godzin. Cos tam moze skrobne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...