Michaelius Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Umówmy się , że nie mówimy o kosmosie cenowym , ale o high endzie dla domowego usera czyli 2-3k maks. A benq 91 to kiedyś chyba z 1/3 forum miała :) Najlepsze tanie xVA dla graczy w popularnym wtedy rozmiarze 19". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Umówmy się , że nie mówimy o kosmosie cenowym , ale o high endzie dla domowego usera czyli 2-3k maks. Jest parę: EIZO FS2331, S2233W, S2243W, NEC P221W. A benq 91 to kiedyś chyba z 1/3 forum miała :) Najlepsze tanie xVA dla graczy w popularnym wtedy rozmiarze 19". No tak, ale to nie wyznacza kryteriów jakościowych, prawda? To trochę tak jak z tłumem. Jeden rzuci hasło, inni idą. W tej chwili tak się dzieje na forum z DELL-em U2412. Trudno jednak ludzi winić, wszak brak porównania do czegokolwiek normalnego, skutkuje że często buduje się fałszywe, choć niezawinione, stereotypy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jakościowych w sensie absolutnym nie, ale cena jakość miał trudną do pobicia. Tego FS2331 ma kumpel - faktycznie dobry, ale imho moja Belinea 2485 z 2008 mu nie ustepuje w jakis zauwazalny sposob jesli chodzi o granie. Ehh ja chce OLEDa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Akurat Dell 2412 to spełnienie marzeń 95% użytkowników tego forum. Cenowo prawie jak TN, jakościowo jednak dużo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Akurat Dell 2412 to spełnienie marzeń 95% użytkowników tego forum. Cenowo prawie jak TN, jakościowo jednak dużo lepiej. Ja tam bym nie ryzykował odpowiadać za 95% innych. Praktyka, czyli taka sytuacja, że stoimy przed monitorem i obok drugim normalnym, obnaża strasznie ułomności tegoż DELLa. Faktycznie, zdarzają się ludzie, którzy patrząc na monitor za 1 500 zł i obok na monitor za 13 000 zł, stwierdzają, że różnica jest subtelna, ale to promile. Większość raczej widzi bez wysiłku różnicę w monitorach za 1 i za 2 tys zł i nie określają jej jako subtelnej. Od U2412, faktycznie tylko TN-ki bywają gorsze, ale i to nie wszystkie. Z DELLi jeśli sie ktoś upiera, lepszy jest U2311. To bodajże najlepszy z dziadowskich monitorów, jak mawia mój znajomy. Dalszy lepszy wybór to HP LP2465w, LP2475w, seria ZR. Później wspomniany, bardzo prymitywny jak na markę EIZO, FS2331 który miażdży U2412 w każdej możliwej kategorii jakości obrazu. Współczynnik cena/jakość Pan wspomniał. Owszem, istnieje, ale ile taki tani DELL jest tańszy od najtanszego rozsądnej jakości? W procentach pewnie dużo, ale w tej kategorii cenowej to z reguły kilkaset zł. Warto zauważyć, że przekłada się ta kwota na następnych kilka lat pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Tom01, jaki monitor poleciłbyś do 1000zł maksymalnie? Byłem zdecydowany na ten: Sklep internetowy NET-S Gdynia U2412M Monitor 24'' Dell U2412M 16:10 IPS 4xUSB PIVOT DVI/DP (w magazynie, natychmiastowa wysyłka) ...ale widzę, że niezbyt pochlebnie się o nim wypowiadasz, a mam wrażenie, że wiesz o czym mówisz ;) Zastosowanie wszechstronne, od filmów i gier do internetu i worda. Minimum 23" i 1920x1080, ale mile widziane wyższe przekątne i rozdzielczości (jak u della). Dell U2311HM będzie lepszy? Czy warto płacić prawie 2x więcej za HP zR24w ? Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zdecydowanie proponuję dorzucić niecałe 400 do FS2331. To całkiem inna półka jakościowa. W okolicach 1 tys, podałem wcześniej, ale nie powiedziałbym, że polecam. Polecam, to mam czyste sumienie że poradziłem dobrze, a w tych wypadkach to wybór między dżumą a cholerą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tylko czy w tym Eizo FS2331 nie wychodzą ułomności 6bit frc ?? Jak wygląda sprawa przejść tonalnych, stopni szarości ?? Osobiście nie potrzebuję w domu idealnej kalibracji i odwzorowania, ale szlag mnie trafia jak patrzę na "schodkowaną" rzeczywistość z wyraźnymi przeskokami "na tęczy" i w szarościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tylko czy w tym Eizo FS2331 nie wychodzą ułomności 6bit frc ?? Jak wygląda sprawa przejść tonalnych, stopni szarości ?? Osobiście nie potrzebuję w domu idealnej kalibracji i odwzorowania, ale szlag mnie trafia jak patrzę na "schodkowaną" rzeczywistość z wyraźnymi przeskokami "na tęczy" i w szarościach. To jest na tyle nietypowa matryca, że pomimo 6-bitowego sterowania ma poszerzony LUT i wysoką częstotliwość pracy FRC i invertera. Dzięki temu nie widać typowych skutków ekonomicznego sterowania. Liniowość jest o klasę lepsza niż w e-IPSowym U2412. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwester.siminski Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) Moja wypowiedź utknęła gdzieś w Waszej dyskusji, czy moglibyście pomóc mi wybrać monitor tak do 600 zł, 22-24 cale. Na razie waham się między Asus VE228H i BenQ G2222HDL. Czy warto dokładać do tego Asusa, czy na dobrą sprawę oprócz dodatkowych wyjść różni się czymś od BenQ? Czy któraś z tych firm uwzględnia reklamacje martwych pikseli po odpaleniu (ew. w pierwszych dniach użytkowania)? i jak jest z tymi reklamacjami w praktyce, jak często się zdarzają, jak są rozpatrywane? zakupy chcę zrobić w morele.net Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez sylwester.siminski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Lg i iyama daja 30 dni na piksele, Dell chyba przez cale 3 lata, Eizo z tego co pamietam chyba tez daje gwarancje, ze na wejsciu masz zero zlych pikseli (a przynajmniej tak mi tlumaczyli w pewnym sklepie na pytanie czemu na wystawie maja same Eizo i Iyamy :) ) Z takich super tanich moze tego: Dell U2212HM Review zawsze to lepiej niż tn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feldur Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Lg i iyama daja 30 dni na piksele, Dell chyba przez cale 3 lata, Eizo z tego co pamietam chyba tez daje gwarancje, ze na wejsciu masz zero zlych pikseli (a przynajmniej tak mi tlumaczyli w pewnym sklepie na pytanie czemu na wystawie maja same Eizo i Iyamy :) ) Pamiętaj tylko że Delle mają gwarancje na ciągle świecące piksele, nieświecących może być kilka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 odnośnie martwych pixeli to 30 dni w zupełności wystarcza, z doświadczenia wiem że jak nic nie wyskoczy w pierwszych dniach to już do końca użytkowania tak będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Nie zapomnij o cenie. Jesli za cene Lepszego TN moge kupic zwyklego jak mowisz IPSa to chyba oczywiste, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Witam, Prawię się łapię w tematyczne kryteria :) Tak więc szybkie pytano dla znawców tematu: DELL 3008WFP czy jednak DELL U3011 ? Podziękował za odp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 A jest wątek o 30" gdzieś tam. :D Różnice są marginalne, któryś tam ma niby mniejszy input lag, ale który to już nie pamiętam. Jakieś konkretne zastosowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) A jest wątek o 30" gdzieś tam. :D Różnice są marginalne, któryś tam ma niby mniejszy input lag, ale który to już nie pamiętam. Jakieś konkretne zastosowania? Komponenty mają mieć podobne a U3011 to następca 3008WFP i z tego co pamiętam to nowszy ma mniejszy input lag. Zastosowania to chyba standardowe: klepanie kodu/tekstu/minimalna ilość grafiki oraz jakiś film od czasu do czasu. Natomiast co do tematu o 30" to chyba już umarł śmiercią naturalną :) łedit: Wybór padł na U3011 :) Edytowane 2 Maja 2012 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Też bym brał nowszy model. Jak głównie do grania to celowałbym w HP ZR30W, do ogólnej pracy to ten Dell będzie w sam raz. Wątek umarł, bo mało kto to kupuje. Ostatnie wpisy to chyba były moje i to sprzed roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Współczynnik cena/jakość Pan wspomniał. Owszem, istnieje, ale ile taki tani DELL jest tańszy od najtanszego rozsądnej jakości? W procentach pewnie dużo, ale w tej kategorii cenowej to z reguły kilkaset zł. Ja kupując nowy monitor miałem takie wymagania: - koniecznie format 16:10 (1920x1200), - minimum 24 cale, - w miarę dobre kąty (głównie pionowy patrząc z dołu) - mały input lag - szybkość na tyle duża by dało sie grać w CS 1.6 (grywam w CS 1.6 czasami) Za 2412 zapłaciłem 1000zł. Z rozważań wyszło mi że muszę dołożyć drugie 1000zł żeby kupić coś lepszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Też bym brał nowszy model. Jak głównie do grania to celowałbym w HP ZR30W, do ogólnej pracy to ten Dell będzie w sam raz. Wątek umarł, bo mało kto to kupuje. Ostatnie wpisy to chyba były moje i to sprzed roku. Ja od kilku lat pracuję na monitorach 30" i teraz nie potrafię żyć bez 2560x1600 przed twarzą :) Dwa XHD3000 służyły mi wiernie ale powoli już zaczynają szwankować no cóż najlepszej firmy to one też nie były ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) A typowo pod lapka monitor, żeby obejrzeć film, serial, co byście polecili w każdym razie gry odpadają. :wink: Edytowane 4 Maja 2012 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 [...] Za 2412 zapłaciłem 1000zł. Z rozważań wyszło mi że muszę dołożyć drugie 1000zł żeby kupić coś lepszego... A i nie koniecznie ta lepszość jest do wykorzystania w różnych zadaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Ja od kilku lat pracuję na monitorach 30" i teraz nie potrafię żyć bez 2560x1600 przed twarzą :) Dwa XHD3000 służyły mi wiernie ale powoli już zaczynają szwankować no cóż najlepszej firmy to one też nie były ... Tak, ta rozdzielczość rozpieszcza. A jaki konkretnie defekt w tych gejtłejach? Z tego co pamiętam to chyba był problem z kondensatorami na płytce głównej, zielony ekran, linie itp. A typowo pod lapka monitor, żeby obejrzeć film, serial, co byście polecili w każdym razie gry odpadają. :wink: Pod filmy to bym się trzymał 1920x1200/1080. Konkretnych modeli nie przytoczę, bo już nie śledzę rynku LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Ja jestem generalnie zdziwiony ta cala dyskusja... Przez XX stron był tylko Dell U2412 albo wczesniej jeszcze byly achy i ochy na ZR24 i jak ktos sie glupio pytal "co polecacie" to odpowiedz byla przewaznie jedna DELL. A jak kupilem Della, to nagle sie okazuje ze to chłam, syf i klasa TN. No nie robcie sobie jaj. Mam Della i generalnie nie moge sie do niczego przyczepic. Zarabiscie duzy, ma wszystko co potrzeba i zarabiscie tani. 2100zl za mojego poprzedniego NECa 20WGX2 bolało i jeszcze musialem znosic cholerna matryce glare. Jasne, jak sobie postawie kolo Della jakis wypasiony EIZO za 5000 to spewnoscia mi sie go odechce, ale tak to mozna wszystko nazwac chlamem. Kolo Eizo postawie monitor za 10 000zl i wtedy ktory bedzie lepszy ? A tak jak napisal TOMS83, kto wykorzysta super wypas LCD za kilka tysiakow ? 7 lat temu zanim kupilem NECa 20" IPS gapilem sie w 17" bankę i co, wtedy tez jakos zylem i monitor byl dobry. A porownujac tamten prymityw do Della to nie ma nawet o czym pisac. Wiec naprawde zrobta sobie temat monitory dla eXpertów i tam sobie snujcie rozwazania ktory monitor jest cacy bo ma jedno gniazdko wiecej. Sorry ale sie wkurzylem bo zaczynacie fanzolic od rzeczy (niektorzy). PS. I zeby nie bylo, stac mnie na monitor za 2-3k ale pytanie po co mi ? Do gier, a moze do filmow ? A juz wiem, do zaawansowanej grafiki, czyli obrabiania fotek do aukcji na allegro. Phi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) Jasne, jak sobie postawie kolo Della jakis wypasiony EIZO za 5000 to spewnoscia mi sie go odechce W zupełności wystarczy obok takiego za niecałe 1400 zł. 7 lat temu zanim kupilem NECa 20" IPS gapilem sie w 17" bankę i co, wtedy tez jakos zylem i monitor byl dobry. A porownujac tamten prymityw do Della to nie ma nawet o czym pisac. Racja, nie ma o czym pisać. Poza wielkością, oba były conajmniej o klasę lepsze od U2412. Tyle, że z pewnością mniej efektowne, co wielu często myli z jakością. PS. I zeby nie bylo, stac mnie na monitor za 2-3k ale pytanie po co mi ? Do gier, a moze do filmow ? A juz wiem, do zaawansowanej grafiki, czyli obrabiania fotek do aukcji na allegro. Phi. Nie. Monitory za około 2-3 tys zł to dobre uniwersalne amatorsko-domowe. Nie mylić tej klasy z chińszczyzną. Edytowane 4 Maja 2012 przez Tom01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) @ PolandMET W robocie siedzę przy dużych monitorach klasy pro. Jak wracałem do domu i siadałem przed swoim kompem po prostu obraz bolał. Odkąd mam Eizo 1931 mogę bez większego dyskomfortu siedzieć przy nim. Właśnie dlatego następny monitor nie może spaść z jakością obrazu w dół. Od razu to odczuje. Stąd właśnie pytania o półkę wyżej niż ten Dell czy inne na eIPS. Nawet boję się trochę ryzykować z Eizo FS2331. To mnie gryzie - różnica w cenie pomiędzy nim a następnym w kolejce to jakieś 900zł. Warto byłoby zaoszczędzić (lub wydać np na radka 7850), bo dom to nie praca i tutaj nie ma takich wymagań, ale boję się tego dyskomfortu przy codziennej przesiadce z pro na coś sporo gorszego. P.S. Literówki z rana Edytowane 5 Maja 2012 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Tak, ta rozdzielczość rozpieszcza. A jaki konkretnie defekt w tych gejtłejach? Z tego co pamiętam to chyba był problem z kondensatorami na płytce głównej, zielony ekran, linie itp. ... Prawie wszystko się zgadza z wyjątki iż nie o kondensatory chodzi a o układ ALTERA który najnormalniej w świecie z czasem się przegrzewa. Moja pierwsza 30" dostała tego niesławnego już efektu zielonych pasów jakiś czas temu ale zmniejszenie rozdzielczości do 1920x1200 pomogło i służy mi teraz jako monitor tylko do filmów. Sprawa zaczęła się komplikować jak i drugi zaczyna mi pasy pokazywać póki co rzadko są i znikają po chwili ale już wiem że jego dni są policzone stąd zakupy :) Tak czy inaczej oba mają koło 3 lat co jak na monitor 30" i cenę koło 2,5k zł to niezły wynik jak na tamte czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Lepiej potraktować to na luzie. W typowych domowych zastosowaniach: system, word, inernet, poczta, gry itd. DELL U2412 spisuje się dobrze i do takich zastosowań jest kierowany. To nie jest monitor do zastosowań pro. obórki grafiki itp. Kwestja gustu czy komuś pasuje czy nie, lepiej samemu sprawdzić. Błagam was!! niech mi ktoś poda cenę i markę lepszego monitora który ma 24 cale przy 1920x1200, z przyzwoitymi kątami małym, input lagiem i szybkością matrycy do gier FPS. Czekam... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 W zupełności wystarczy obok takiego za niecałe 1400 zł. Jeśli też będzie 1900x1200 24" to proszę...podaj mi model a pozbędę się szybko U2410. No chyba że znów zobaczę propozycje 19" eizo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Lepiej potraktować to na luzie. W typowych domowych zastosowaniach: system, word, inernet, poczta, gry itd. DELL U2412 spisuje się dobrze i do takich zastosowań jest kierowany. Bzdura. To monitor dla korporacji do celów biurowych. W warunkach domowych, przy słabym świetle wykazuje duże defekty obrazu, co jest normalne z uwagi na zastosowany panel. Monitory domowe robi się w oparciu o PVA i tego się póki co nie da obejść, niezależnie ile kłamstw nawypisują szuje nazywani specjalistami od marketingu. Zresztą DELL żyje głównie z korporacji i większość oferty jest kierowana do takich klientów. Jeśli chodzi o działkę monitorową, DELL nie ma ani jednego monitora kierowanego faktycznie do domu. Rozumiem zachwyty i zadowolenie z nabytku w stylu U2412 kiedy wcześniejsze doświadczenia opierały się prawdopodobnie o hipermarketową masówkę. Jednak doradzając innym należy być obiektywnym i opierać się o fakty a nie swoje wyobrażenia i domysły. Jeśli też będzie 1900x1200 24" to proszę...podaj mi model a pozbędę się szybko U2410. No chyba że znów zobaczę propozycje 19" eizo.. Może Pan wskazać gdzie padła propozycja 19" EIZO? Bo jakoś nie zauważyłem. Pomijając drobny fakt, że ten rozmiar nie jest już od dość dawna produkowany. Poza tym, wielkość to nie wszystko. Osobiście uważam, że jeśli będzie taki dylemat, lepszym wyborem jest mniejszy ale wyższej klasy. Pisząc o 1400 zł miałem na myśli faktycznie EIZO, model FS2331. 1920x1080, 23". Nie ma rozsądnej jakości monitorów 1920x1200 poniżej 2,5-3,5 tys zł, aczkolwiek od U2410 wyraźnie lepsze są HP LP2465w i LP2475w. Przynajmniej regulacja jaskrawości jest bardziej ludzka i nie wypalają oczu żywcem. Edytowane 5 Maja 2012 przez Tom01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...