Conti Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 a no z wiekiem ludzie tak zaczynają mieć .... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Rzeczywiście, pewnie dlatego nam się tak spokojnie w tym temacie rozmawia. Ale ale -weterani a zapomnieli że OT zawsze bywał mocno ganiany ;) Proponuje więc wrócić do rozmowy na temat. Moja praca polega na uświadamianiu, nie naganianiu do zakupów. Obserwuję u ciebie od dawna tą postawę, za co słowa pełnego uznania się należą. Na mva w wadach modelu fs2331 wytknąłeś brak regulacji podstawy. Powiedz proszę, nie ma kompletnie regulacji nawet w zakresie przechyłu o kilka stopni? Czy miałeś wtedy na myśli PIVOT? Edytowane 5 Maja 2012 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Na mva w wadach modelu fs2331 wytknąłeś brak regulacji podstawy. Powiedz proszę, nie ma kompletnie regulacji nawet w zakresie przechyłu o kilka stopni? Czy miałeś wtedy na myśli PIVOT? Niestety, postawa jest całkowicie sztywna, jak w marketowych LG-kach. Co bardziej zdeterminowani wywalają ją i przykręcają normalną wielofunkcyjną stopę. Da się używaną kupić za 50-150 zł, nowe 150-250 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Wersje dla NEC są z czujnikiem a dla EIZO to wersje tylko dla EIZO - z czujnikami, selekcjonowane i nie spotykane w żadnych innych monitorach. Trudno więc mówić o tym samym wyświetlaczu. Był jeden maniak na Hardforum co rozebrał swoje CG243W. Matryca to dokładnie ten sam model co montowany w LP2475W. Oczywiście są dodatkowe kwestie, jak wspomniany czujnik, selekcja i cała dalsza droga zanim taki panel wyląduje w sx/cg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Mam obecnie przed oczami U2711 z najnowszej rewizji czyli model znacznie lepszy. Odbywa w moim warsztacie długodystansowy test i nie mogę się doczekać kiedy go odeślę w diabły. ;) Przepraszam ze sie wtracam, ale ten test mozna gdziekolwiek przeczytac online? A tak wracajac do Tego Eizo FS2331-mam rozumiec ze ten model jest lepsza wersja od jego nastepcy(?) opartym na IPS-ie? Przymierzam sie do zmiany monitora jakim jest Asus PA238 bo ten poziom czern czasami mnie dobija. Mowie o monitorze przedewszystkim dla gracza. Dziekuje za odp. Edytowane 6 Maja 2012 przez hoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Był jeden maniak na Hardforum co rozebrał swoje CG243W. Matryca to dokładnie ten sam model co montowany w LP2475W. Oczywiście są dodatkowe kwestie, jak wspomniany czujnik, selekcja i cała dalsza droga zanim taki panel wyląduje w sx/cg. Widziałem szczegółowo bebechy wszystkich CG, rozbierałem sam kilka HP-ków, ale do głowy mi nie przyszło spisać kompletny symbol matrycy z tych modeli. Model główny jest na pewno ten sam, czyli IPS zrobiony przez LG Display a pod tymi hasłami kryje się jeden symbol "LM", potem przekątna, zero, wersja, po której można rozpoznać LVDS i ewentualnie dodatkowe oznaczenia. Pomimo pozornie takiego samego oznaczenia głównego, z całą pewnością nie możemy mówić o tym samym panelu. Ewentualnie prawie. A prawie robi różnicę. ;) Przepraszam ze sie wtracam, ale ten test mozna gdziekolwiek przeczytac online? Rzadko opisuję moniotry, a już szczególnie te które mało leżą w moim kręgu zainteresowania. Ten akurat tym bardziej, bo mam go ku własnemu polepszaniu doświadczenia, nie jest to robota na zlecenie. Na życzenie, skrótowo charakteryzuję niektóre znane mi dobrze monitory tu: MVA.PL • Zobacz dział - Krótkie recenzje monitorów W każdym razie, jeśli mogę pomóc, proszę pytać, postaram się maksymalnie obiektywnie odpowiedzieć. Oczywiście proszę nie oczekiwać w pocie czoła robionych porównań do jakichś Samsungów i innego barachła. :) A tak wracajac do Tego Eizo FS2331-mam rozumiec ze ten model jest lepsza wersja od jego nastepcy(?) opartym na IPS-ie? FS2332 nie jest następcą. FS2331 i FS2332 to dwa równolegle robione modele. W zastosowaniu domowym FS2331 jest wyraźnie lepszy, przede wszystkim dzięki ładnej, wielokrotnie lepszej czerni, braku srebrzenia i rozświetlania narożników. Jednak jak na monitor domowy, ma słabo ustawiony dopalacz i trzeba trochę pogrzebać. Paradoksalnie wyłączenie wynalazków dla graczy daje lepszy efekt niż włączenie. Dopiero linia wyższa S, np S2233W jest dostrojona perfekcyjnie czyli nie ma ani smużenia ani obwódek na szybkozmiennych obiektach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Myslalem ze typowy monitor dla graczy od Eizo to seria Foris. Zreszta S2233W jest monitorem 22" calowym a mnie interesuje od23" wzwyz. Tak wiec co by Pan polecil w cenie tak do 2,5tys zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Myslalem ze typowy monitor dla graczy od Eizo to seria Foris. Tak, ale też bardzo "ekonomicznym". Zreszta S2233W jest monitorem 22" calowym a mnie interesuje od23" wzwyz. Tak wiec co by Pan polecil w cenie tak do 2,5tys zl? 22" 16x10 jest większy niż 23" 16x9. A dodatkowo, przy rozdzielczości 1920x1200 jaką ma model S2243W ma większy obszar roboczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) Jeżeli prostokąt o przekątnej 22" ma większą powierzchnię niż taki o przekątnej 23" to chyba nie uważałem na matmie. Mniejsza z tym. Potrzebuję monitor 24" z rozdzielczością 1920x1200 i koniecznie musi mieć regulację wysokości (większość monitorów jest dla mnie za niska, a nie lubię siedziec zgarbiony). Byłoby uroczo, gdyby ten monitor miał czujnik światła dopasowujący jasność ekranu w zależności od oświetlenia, jak to ma miejsce w moim macbooku, w każdym razie byłoby dobrze, jeżeli monitor będzie miał chociaż dedykowane temu 2 przyciski (bez błądzenia po menu). Jaki najtańszy monitor spełniający te warunki jest godny polecenia? Budżet około 3000zł, chociaż dell kusi :P Edytowane 7 Maja 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) Jeżeli prostokąt o przekątnej 22" ma większą powierzchnię niż taki o przekątnej 23" to chyba nie uważałem na matmie. Mniejsza z tym. Ale te prostokąty mają inne proporcje boków! Przy zwiększeniu przekątnej i jednoczesnym zmniejszeniu stosunku boków, wcale nie przyrasta proporcjonalnie powierzchni. Poza tym, co zresztą znacznie ważniejsze, o postrzeganiu wielkości decyduje wysokość a nie przekątna. Ten mechanizm wynika z psychologii postrzegania i działa nie tylko u ludzi, ale i w świecie zwięrzecym. Nigdy nie powiemy o czymś "duże" co jest niskie i szerokie. A 23" jest niższy (!) niż 22". Potrzebuję monitor 24" z rozdzielczością 1920x1200 i koniecznie musi mieć regulację wysokości (większość monitorów jest dla mnie za niska, a nie lubię siedziec zgarbiony). Byłoby uroczo, gdyby ten monitor miał czujnik światła dopasowujący jasność ekranu w zależności od oświetlenia, jak to ma miejsce w moim macbooku, w każdym razie byłoby dobrze, jeżeli monitor będzie miał chociaż dedykowane temu 2 przyciski (bez błądzenia po menu). Jaki najtańszy monitor spełniający te warunki jest godny polecenia? Jeśli dopuści Pan możliwość 22" 16x10 1920x1200 to najlepszym możliwym monitorem uniwersalnym na rynku w cenie do ok 2,5 tys zł jest EIZO S2243W. Proszę sobie poczytać, poszukać informacji o nim. To PRZEPAŚĆ jakościowa w stosunku do wszystkich DELLi i podobnych. Od 24-tki różni go tylko wielkość kątowa, co można zmieniać po prostu przysuwając się bliżej monitora. Wersja 24", oznaczona S2433W wykracza wyraźnie poza 2,5 tys zł. Edytowane 7 Maja 2012 przez Tom01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 A jak sie ma S2243W do Forisa FS2331? Czy mam rozumiec ze seria FlexScan jest lepsza jakosciowo? I czy ten monitor takze sprawi sie w graniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 A jak sie ma S2243W do Forisa FS2331? Czy mam rozumiec ze seria FlexScan jest lepsza jakosciowo? I czy ten monitor takze sprawi sie w graniu? Seria S jest lepsza od FS w każdej dziedzinie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Dziekuje za odpowiedz. Przed zakupem rozwaze jeszcze modele z serii SX. Nie ta polka cenowa ale jakosciowo napewno lepsze od serii S. Mysle tu o modelu SX2262 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Dziekuje za odpowiedz. Przed zakupem rozwaze jeszcze modele z serii SX. Nie ta polka cenowa ale jakosciowo napewno lepsze od serii S. Mysle tu o modelu SX2262 SX ma przede wszystkim elektroniczną stabilizację podświetlenia, zarówno w dziedzinie jasności jak i chrominancji, sprzętową kalibrację 3DLUT umożliwiającą m.in. kalibrację gamutu. Jest to, krótko mówiąc, monitor klasy zawodowej pełną gębą. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 A samsung i ich nowe matryce PLS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 A samsung i ich nowe matryce PLS? To odpowiedź na eIPS LG Display. Konkurencja na poziomie sprzętu masowego. Z puktu widzenia ludzi rozbestwionych jakością moniotorów lepszej klasy, nie jest to nic godnego uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 klepanie kodu/tekstu Nie jest to szczęśliwy wybór. Ten monitor wali po oczach jak spawarka. Minimalna jakstawość 150 nitów. Znacznie lepszym pod tym względem jest U2711. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feldur Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) Coś, zdaje się, mówiłem o sile marketingu? ;) Ujmijmy to inaczej: Obecnie, w zalewie tanich, przeznaczonych dla niewybrednych klientów monitorów z e-IPS, da się znaleźć szybsze, z bardziej agresywnie dostrojonym dopalaczem, niż na PVA. Taka ciekawostka ze specyfikacji technicznych matryc LM220WE4(eIPS z Della 2209WA) i LTM230HP01(PVA z Eizo FS2331) Czas reakcji pomiędzy 10% a 90% (on/Off) LM220WE4 = 5.5/6.5 ms LTM230HP01 = 17/8 ms :wink: Edytowane 12 Maja 2012 przez Feldur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Taka ciekawostka ze specyfikacji technicznych matryc LM220WE4(eIPS z Della 2209WA) i LTM230HP01(PVA z Eizo FS2331) Czas reakcji pomiędzy 10% a 90% (on/Off) LM220WE4 = 5.5/6.5 ms LTM230HP01 = 17/8 ms :wink: Czas reakcji rozważa się jako charakterystykę czasów przejść tonalnych przy różnych odcieniach i jasnościach. Jest to funkcja dwóch zmiennych, czyli wykres trójwymiarowy. Te charakteryswyki znacznie się różnią w przypadku IPS i PVA i powaznym błędem jest porównywanie jednego czy dwóch czasów przejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Posucha w temacie, ale jak ktoś wcześniej napisał w tym segmencie ekranów zastój jak nic. Piszę jednak tutaj, bowiem po długich męczarniach stałem się w końcu posiadaczem panoramy Dell U2711. Przeglądanie opisów i rad, w tym wątków na PurePC, to był istny wybuch informacji. Człowiek szuka, zadaje pytania, a jak już znajdzie odpowiedzi to okazuje się, że rodzą one kolejne pytania. Nie jest łatwo. Do rzeczy jednak. Monitor od niecałego tygodnia zajął miejsce Nec'a 90GX2Pro - 19 calowej TFT-ki. Rozmiary Dell'a porażają po takiej przesiadce. Do dzisiaj jestem w osłupieniu. Na razie próbuję porozgryzać ustawienia w różnych aplikacjach, oraz staram zaznajomić się z ergonomią monitora. Większość opini na temat U2711 potwierdziło się. Ogromna jasność, z którą musiałem zjechać do 20-15 (wciąż testuję), a także rozmazywanie obrazu w niższych rozdzielczościach niż natywna. Trochę mnie zastanawia jak inni mogą pracować z 0 brightness - dla mnie stanowczo za ciemno i wyblakło. Nie zgodze się jednak z opinią odnośnie czcionek. W moim odczuciu sytuacja na tym polu jest ok. Monitor oczywiście pracuje na kablu DVI. Matowy ekran to kolejny plus, podobnie jak i regulacja, która daje dobre możliwości ustawienia panelu. Plusami są również wejścia i wyjścia, hub usb, porządna postawa, czarna obudowa i ciekawy panel menu (przyciski). W pudle Dell zostawia zestaw kabli, instrukcję ,gwarancję i płytę ze sterownikami. Zastanawiam się czy nie dokupić panelu soundbar, bo taka opcja jest dostępna dla tego monitora, podobnie chyba jak i u większego 30 calowego brata. Z chęcią wysłucham więc Waszych opini odnośnie tego dodatku o ile go posiadacie. Mam równiez pytanie do posiadaczy w/w monitora. Czy u Was też po wyłączeniu kompa monitor wyświetla komunikaty o braku sygnału? Jeśli tak to trochę to denerwuje, bo nie miałem dotąd w zwyczaju uzywania przycisku power w monitorze. Co do ustalania kolorów i pracy, sRGB oraz Adobe to tryby, które używam naprzemiennie z profilami w windzie. Zresztą daję linka poniżej do opisu jakto ustawiał jeden z użytkowników może się przyda komuś: Dell U2711 - Calibration - bit-tech.net Forums Z filmami na bluray odpalanych w PDVD 11 jest znakomicie. Podobnie ze zdjęciami i kolorami. O kątach już nie wspomnę, bo wiadomo jak prezentują się na IPS'ach. Ogólnie jestem zachwycony, wiem że pewnie za sporą częśc tego stanu odpowiada sam rozmiar, ale kolory i to co mogłem do tej pory na tym dell'u zdziałać daje potencjał. Trzeba jeszcze pogrzebać w ustawieniach. Jeśli macie uwagi czy rady to z chęcią skorzystam. Specjalistą w tym temacie nie jestem totez przepraszam za lakoniczny wywód. Może zarzucę jakiś filmik z pracy na nowym ekranie. PS. Nec na sprzedaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Szukam 27" dla znajomego. Przeznaczenie głównie gry, więc czas dostępu dość ważny, ale też znajomy najchętniej kupiłby coś powyżej 1080p i ze 120Hz (naczytał się opinii jakie to 120Hz fajne w 2D). Budżet to około 2000 PLN (do 2200, ale powiedział, że dołoży ewentualnie jeśli będzie warto). Wiem, że trochę ciężko w takim przedziale cenowym, więc pewnie trzeba będzie zrezygnować albo z wysokiej rozdzielczości albo ze 120Hz. Znalazłem dla niego Iiyame PLG2773HS póki co, ewentualnie Acera HN274. W grę wchodzi jeszcze Samsungi serii S27A(750,850,950). Oczywiście Dell U2711 też mu się podoba (te 6ms nie robi raczej różnicy) ale jest już dużo ponad budżet. Warto brać któryś z powyższych, czy może jeszcze coś innego? pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 @jurek911 z Dell'em U2711 cenowo nie jest aż tak wysoko. Ja wyrwałem go za niecałe 2.6 k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Nie jest to szczęśliwy wybór. Ten monitor wali po oczach jak spawarka. Minimalna jakstawość 150 nitów. Znacznie lepszym pod tym względem jest U2711. Prawdopodobnie ma Pan rację ale U2711 nie spełnia wymogu co do rozdzielczości :) Pomijam już fakt że dorwałem nówkę U3011 w cenie U2711 :) Edytowane 24 Maja 2012 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 dorwałem nówkę U3011 w cenie U2711 :) Oby coś go nie bolało. Albo nie miał cyrków z gwarancją. Najlepiej wziąć od sprzedawcy numer Service Tag i wklepać na stronach DELLa w sekcji sprawdzania gwarancji. Wielokrotnie stwierdziłem, że te tanie są bez gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Oby coś go nie bolało. Albo nie miał cyrków z gwarancją. Najlepiej wziąć od sprzedawcy numer Service Tag i wklepać na stronach DELLa w sekcji sprawdzania gwarancji. Wielokrotnie stwierdziłem, że te tanie są bez gwarancji. Zdaję sobie sprawę z ryzyka, nie mój pierwszy zakup na Allegro. Cóż ów monitor upolowałem dopiero w zeszły czwartek, więc prawdopodobnie będzie u mnie na początku przyszłego tygodnia. Sprzedawca sądząc po komentarzach wydawał się wiarygodny, sprzęt ma być nowy w oryginalnym pudełku (była aukcje z rzekomo nowym sprzętem w zastępczych opakowaniach) na gwarancji 36m. Do czasu przyjścia paczki nic więcej powiedzieć nie mogę, dam znać jak już zawita do mnie. Na chwilę wracając do rozdzielczości to jak już mówiłem wcześniej po blisko 3 latach pracy na 2560x1600 nie wyobrażam sobie pracy na mniejszych wartością, człowiek się tak szybko przyzwyczaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 (edytowane) Witam Pytanie do Tom01: Mam okazję kupić monitor Dell 2408WFP rev A02 za grosze. Czy jest to monitor warty uwagi jeśli 90% czasu spędzonego przy nim to będzie programowanie i internet, pozostałe 10% czasu to filmy i czasami starsze gry pokroju Unreal III. Bardzo przydatna byłaby informacja jak ten model prezentuje się w porównaniu do polecanego wszędzie U2412M. Edytowane 26 Maja 2012 przez Leoni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 2408 ma minimalną jaskrawość na poziomie 150-200 nitów. Taka sobie mała domowa spawarka. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Jak używany, a na pewno bo nowych już nie robią, to będzie sporo mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 (edytowane) No właśnie to będzie używany, ale cena sporo niższa niż nowy U2412M i dlatego mam dylemat. Ogólnie uparłem się na 24 cale i rozdzielczość 1920*1200 i mam dylemat czy do moich potrzeb lepsza będzie matryca PVA w 2408 czy eIPS w U2412M. Chyba, że ktoś ma propozycję jeszcze innego monitora w cenie zbliżonej do U2412M. Edytowane 27 Maja 2012 przez Leoni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Jak tak bardzo się wahasz to najlepszym rozwioązaniem było by osobiste przetetowanie któregoś z tych monitorów w warunkach podobnych do tych jakie masz. Od siebie dodam że do programowania U2412M nadaje się dobrze. Jestem dość wrażliwy na wysoką jasność a tu mam ustawioną na 28 na 100 i jest dobrze. W pracy mam NEC EA261WM na TN 26 cali 1920x1200 i ten U2412M jest o dwie klasy lepszy. Więc najlepiej sprawdzić samemu czy monitor pasuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...