Luk@s Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) A co powiecie o Dellu U2412M? Tańszy od powyższych, dodatkowo 16:10, skutkiem czego większa rozdzielczość. edit: Zamówiłem FS2331, miałem kiedyś CRT tej firmy, coś pięknego :) Zobaczymy, co to mi doradziłeś :) Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oledo Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja sie skusilem na crossover black tune 27 WQHD ,matryca h-ips LG ta sama co apple pakuje do ATD i iMaca ,jak na razie nie zaluje brak martwych pixeli podswietlenie w normie kolorki super jak w w iMacu -z cłem i vat 1600zl http://www.ebay.com/itm/CROSSOVER-BLACK-TUNE-2735AMG-IPS-LED-2560X1440-27-LG-H-IPS-Panel-PC-MONITOR-/130950942458?pt=Computer_Monitors&hash=item1e7d48cefa Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez oledo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 No i mam go od wczoraj. EIZO FS2331. Specjalnie nic nie robiłem, ustawiłem tylko pod siebie kontrast/jaskrawość, wyłączyłem ulepszacze, 6500* wybrałem. Co mogę powiedzieć. 1. Biel jest biała, na LG była żółtawa i w żaden sposób nie dało się tego poprawić. 2. Znacznie lepsze przejścia między kolorami. Na LG dwa podobne kolory wyglądały tak samo, tutaj można z łatwością odróżnić odcień. Zapewne sprawa elektroniki? 3. Ogólnie ładniejszy obraz. 4. Nie wiem jak to opisać, ale są zdjęcia, gdzie najciemniejsze szczegóły - nie widziałem ich po prostu, na tym monitorze okazuje się, że widać tam detale. Tak jakby monitor lepiej sobie radził z rozpiętością od najciemniejszych elementów do najjaśniejszych. Ogólnie jestem zadowolony, warto było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 No i mam go od wczoraj. EIZO FS2331. Specjalnie nic nie robiłem, ustawiłem tylko pod siebie kontrast/jaskrawość, Kontrast zostaw na natywnym, bo jak dasz mniej niż natywny, to będziesz miał niepotrzebnie gorszy kontrast, a jak dasz za dużo, to będą zlane najjaśniejsze odcienie. Jedynie jasnością tak wyreguluj by było wygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 No źle napisałem. Zostawiłem oczywiście na ustawieniu fabrycznym kontrast. Tak czy siak wszystkim polecam zakup porządnego monitora, muszę z ciekawości porównać kiedyś do jakiegoś LG na IPS, ale myślę, że mój następny monitor, to również będzie EIZO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaderio Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 No źle napisałem. Zostawiłem oczywiście na ustawieniu fabrycznym kontrast. Tak czy siak wszystkim polecam zakup porządnego monitora, muszę z ciekawości porównać kiedyś do jakiegoś LG na IPS, ale myślę, że mój następny monitor, to również będzie EIZO. przetestuj koniecznie a się zakochasz moim zdaniem LG robi najlepsze monitoro do grania w szczególności jak ktoś gra dużo i długo, miałem w swoich ręchac róże monitory ( EIZO też ) i przy LG jestem w stanie wysiedzieć najdłużej , mają płyne wyświetlanie tego co się dzieje na ekranie i bardo realistyczne barwy nie walą tęczą po oczach tak że się patrzeć nie da .. kolory są żywe i ładne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Post zawierał lokowanie produktu... :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Ja to raczej jako żart potraktowałem. Chcę takiego LG zobaczyć, żeby się dowiedzieć jak dużo jest gorszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 To nie żartowniś, tylko jakiś cholerny naganiacz. Firmy zatrudniają gromady takich i mają za zadanie udawać zadowolonych klientów/użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phatee Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Witam poszukuję dobrego moniora 24 cale do 700 zł. W temacie jestem zielony, co polecicie? z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Witam poszukuję dobrego moniora 24 cale do 700 zł. W temacie jestem zielony, co polecicie? z góry dzięki Ja, dla siebie, kupiłbym coś na IPS. Do 700 zł da się kupić max 23" na tej matrycy. 24" to już ~1000zł. Raz mi ktoś zarzucił, że nie napisałem że IPS nie jest doskonała - więc piszę: IPS nie jest doskonała, ale moim zdaniem znacznie lepsza od TN. ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phatee Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Ja, dla siebie, kupiłbym coś na IPS. Do 700 zł da się kupić max 23" na tej matrycy. 24" to już ~1000zł. Raz mi ktoś zarzucił, że nie napisałem że IPS nie jest doskonała - więc piszę: IPS nie jest doskonała, ale moim zdaniem znacznie lepsza od TN. wielkie dzieki http://allegro.pl/lg-ips234v-pn-serii-ips4-gwarancja-do-2018r-i3491372013.html co sądzicie o tym? Edytowane 4 Września 2013 przez phatee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Do gier i filmów ten LG będzie dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzsds Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 witam, szukam czegoś z matrycą 16na10, czy ktoś mogłby cos doradzić ? nic profesjonalengo, zwykłe użytkowanie net plus filmy.sam znalazłem takie coś. http://allegro.pl/nietuzinkowy-hp-la2405wg-24-usb-dvi-poznan-i3525068654.html lub http://allegro.pl/monitor-hp-lcd-la2405x-24-led-tn-16-10-wide-5m-i3522603604.html dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 @grzsds Z powodu rodzaju matrycy "Ja" bym kupił coś typu: DELL U2412M http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/2917592 czy Iiyama X2485WS-1 http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/5236400 ... jeśli nic nie przeoczyłem, oba mają matryce IPS, wejście cyfrowe, przekątną taką jak chcesz (24") i proporcje 16:10 przy rozdziałce 1920x1200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 HP EliteDisplay E271i Review: Solid Performance From A 27" Screen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 HP EliteDisplay E271i Review: Solid Performance From A 27" Screen Coś mi nie gra w tym teście. Najpierw osiągają kontrast 1500:1 (kosmos jak na IPS), a po kalibracji im spada do 1000:1 (masakrycznie). Tak że napisali by konkretnie jak to skalibrowali, bo chyba koncertowo coś spaprali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) Coś mi nie gra w tym teście. Najpierw osiągają kontrast 1500:1 (kosmos jak na IPS), a po kalibracji im spada do 1000:1 (masakrycznie). Tak że napisali by konkretnie jak to skalibrowali, bo chyba koncertowo coś spaprali. Suszna uwaga, bo "testerzy" mierzyli szumy czujnika a nie punkt czerni. Brednie, że ciężko czytać. Ale "Kowalscy" rozumieją jeszcze mniej z tych słupków niż "testerzy" i jak coś ma lepsze wartości w kolorowych wykresach to lepsze. I kupują. To przecież jest główny cel takich "testów". Edytowane 11 Września 2013 przez Tom01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzsds Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 dzieki za pomoc, pewnie masz racje, jednak kupiłem myśle w dobrej cenie za 500 tego LA2405x i myśle ze to nie jest zły zakup, pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Coś dla kinomanów, 29 cali, 2560x1080, AH-IPS za 1650zł, hmmm... http://pcfoster.pl/artykul/aoc-q2963pm---test-monitora/1184-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 Czy ktoś spotkał test / widział na "żywo" Iiyame ProLite XB2483HSU -> AMVA+ LED 1920 x 1080 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom01 Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) Czy ktoś spotkał test / widział na "żywo" Iiyame ProLite XB2483HSU -> AMVA+ LED 1920 x 1080 ? Monitor tybu najgorsze badziewie oparty o matrycę typu dno i wodorosty. Edytowane 22 Września 2013 przez Tom01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 oki, tak myslałem, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemi066 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Siemka, mam 900zł co wybrać z tych monitorów? Monitor musi mieć co najmniej 2xDVI/HDMIPodłączony będzie do kompuitera i PS3.Grać będę na PS3.Dużo filmów FHD na kompie. (głównie wieczór)Od monitora będę siedzieć w okolicach metra gry przyjdzie mi grać/oglądać filmy i 30-50cm przy pracy z komputerem.W nocy nie mam zbyt jasno w pokoju, głównie lampka biurkowa.Chciałbym, żeby matryca była matowa ASUS MX239H (AH-IPS) Mój faworyt...Coś ktoś wie o nim? To już będzie coś lepszego niż budżetowe IPSy?BenQ BL2410PT (AMVA)LG M2482D-PZ (AMVA)LG M2382D-PZ (AH-IPS) Jeśli jest coś innego najlepszego w granicach 900zł śmiało piszcie, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Np. to:http://allegro.pl/eizo-fs2332-foris-i3544119403.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Jak to, nie dowalili ci cła i vatu? To jak to zrobiłeś, wpisana niższa watrość przesyłki, jako gift czy co? I jeszcze jedno pytanie który z tych monitorów jest najlepszy bo wszystkie są w podobnej cenie: QNIX, X-STAR, CROSSOVER, YAMAKASI A te pixel perfect oznacza że monitory są testowane przed wysyłką, czy że jest jakaś dodatkowa gwarancja na bax pixele, że można odesłać w razie czego? Cła od jakiś 2 lat nie ma pomiędzy Polską a Koreą, a VAT naliczony od wpisanej wartości. X-star i Qnix to to samo, pozostałych nie znam. Wszystkie są testowane przed wysyłką tylko Pixel Perfect oznacza że na pewno nie ma m.in. bad pixelów i paru innych niedoskonałości, bo teoretycznie w swoich normach producent dopuszcza ich całkiem sporo. Także zamawiając bez pixel perfect pewnie będzie OK, ale jak masz pecha to trafisz lipny egzemplarz i nic z tym nie będziesz mógł zrobić, bo spełnia normy. Edytowane 26 Września 2013 przez tHe mRuWa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jur007 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Witam. Interesuję mnie monitor 23"-24" cena max 1k zł. Monitor będzie używany do gier, oglądania filmów i przeglądania internetu. Zależy mi na w miarę dobrym jaką oczywiście za tę cenę można dostać odwzorowaniem kolorów i dość szybkim czasem reakcji (eizo foris fs2331 z tego względu odpada). Kąty widzenia mało ważne. Tylko rozdzielczość 1920x1080, obowiązkowo HDMI, mile widziany hub usb. Nie chcę della. Sam znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/monitor-asus-23-cale-lcd-led-pb238q-ips-full-hd-fv-i3552974416.html I jak sądzicie czy ten monitor spełni moje oczekiwania czy może ktoś ma jakąś ciekawszą propozycję? Edit. ogólnie monitor ma być do zastosowań domowych więc może być też jakiś dobry z matrycą TN i wtedy czerń by miał normalną Edytowane 27 Września 2013 przez Jur007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemi066 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) ... Edytowane 30 Września 2013 przez Przemi066 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemi066 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Brać Asus MX279H 27 czy AOC i2757Fm 27? Nic innego mnie nie interesuje. Żaden Ezio czy LG tylko te dwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 To po co w ogóle pytasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...