Skocz do zawartości
damike83

Monitory panoramiczne - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Planuję w tym tygodniu zamówić nowy monitor i chciałbym abyście mi coś doradzili przed tym. Na początek trochę informacji:

Mój profil: (80% Chrome i kodzenie, 20% gry MMO/RTS, praktycznie nie gram w FPS czy bardziej kompetytywne tytuły, filmów nie oglądam, okazyjnie jakiś serial).
Oczekuję:

• 27"
  • 1440p
  • IPS/VA (byle nie TN)
  • cena 1000-1500zł (wolałbym wydać blizej dolnej granicy chyba, że naprawdę warto

Fajnie gdyby było:

• raczej płaski (nie skreślam, zakrzywionych ale preferuję proste)
  • więcej niż 60Hz
  • FreeSync zgodny z kartami nVidii
  • cienkie ramki

Sam szukałem od kilku dni i znalazłem 4 pozycję, choć jestem otwarty na nowe:
ACER NITRO 27" VG270UBMIIPX (słyszałem o różnych problemach z nim)
ACER NITRO 27" VG270UPBMIIPX (to co wyżej ale 144Hz, warto dopłacać 350zł ? )
SAMSUNG 27" CJG50 (LC27JG50QQUXEN) (zakrzywiony, popularny, dość sprawdzony, słabe kolory)
SAMSUNG 27" THE SPACE LSR750 (LS27R750QEUXEN) (fajnie wygląda, stabilna podstawka, 144Hz, podobno ma wyjść update z FreeSync? tylko czy warto dopłacać względem pozostałych?) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 22.11.2020 o 19:58, Major303 napisał:

Jakiś "tani"  (powiedzmy do 700 złociszy) monitor z pivotem? Potrzebuję monitora pobocznego, 1080p 60Hz w zupełności wystarczy. Obecnie moim faworytem jest Dell P2419H.

Podpinam sie. Full HD (1920-1080) 60-75Hz. IPS. W polecanych tutaj na purepc jest Philips za 400-500zl. Monitor do codziennego uzytkowania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

Panowie poszukuje Monitora tak zacnego jak mój byl HP ZR 24w(1920X1200) co wyzioną ducha ale przepracował bez awaryjnie 10 lat! jaki polecacie godny uwagi.

Wymagania 24 cale i praca minimum 5lat:)

Praca na karcie zintegrowanej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej.

Szukam monitora, by podpiąć go do laptopa.

Monitor służyć ma mi głównie do Internetu, nauki jakichś dokumentów i okazjonalnego grania.

Myślę przede wszystkim nad 24" i FullHD, jako że z tą rozdzielczością w 27" będzie już sporo gorzej.

Chciałbym by monitor posiadał regulację wysokości oraz funkcję pivot.

Model na który zwracam największą uwagę to Samsung Odyssey G3 24" 144hz. Kosztuje około 800 zł i okolice tej kwoty mnie interesują. Nie chcę wydawać więcej, bo też nie jest to zakup na lata i jak tylko będzie sposobność to zmienię na coś lepszego.

Co o nim myślicie? A może macie jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi