verin Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) Jasny ? - ja z nim problemu z nadmierną jasnością nie miałem. Jeśli ten HP jest dla Ciebie za jasny to za jasne będą wszystkie LCD :blink:Mam porównanie w pracy - iiyamke 511s i s2 (na odpowiednio ips i pva), jest również rzeczony hp-ek Jest znaczna różnica w możliwościach ustawień jasności paneli (hp po prostu "daje po oczach" stojąc obok iiyamy). Ed: monitory do porównania ustawione w tryb sRGB, iiyamy mają wgrane profile kolorów do systemu, żaden monitor nie był kalibrowany... (hp nie ma ustawień kolorów, ponieważ nie znalazłem czegoś takiego). Edytowane 22 Października 2007 przez verin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Mam porównanie w pracy - iiyamke 511s i s2 ... iiyamy mają wgrane profile kolorów do systemu, żaden monitor nie był kalibrowany...To by wiele wyjaśniało. Po wgraniu profilu pewnie gamma jest przesunięta w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 A witam wszystkich, czytałem temat o widescreen 22, ale nei wiedziałem, że istnieje temat o większych. Chcialem coś dorzucić od siebie. Posiadam od paru godzin monitorek HP L2335 i narazie nie jestem w stanie opisać wrażeń, może dlatego, że jestem przytłoczony rozmiarem. W porówaniu w przesiadce z 15' na 23' jest wielki skok. z Faktów matryca S-IPS, kąty 170/170 (jednak gorsze niż w starej IIyamce), Full HD, wejścia Video, wyjścia D-SUB, DVI, Pivot. Oto zestawienie: Zainteresowanym polecam Datasheet recenzje: www.anandtech.com digitaltrends.com www.penstarsys.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 23" S-IPS ("stare") ma gorsze kąty od Twojej starej Iiyama ? Co to za model tej Iiyama ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 TN, niegdyś topowy model 15', z resztą do końca chyba najlepsze 15' http://www.pcworld.pl/artykuly/45920.html Co do tych kątów, to rzeczywiście tam jest lepiej, ale nie narzekam. Nawet przy odchyleniu 25* w pionie i poziomie matryca nadal świeci dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 To juz bym wolal dolozyc do HPka 2465 niz tego daewoo kupowac ;) Tylko, że to dokładanie to kwota ponad 400 zł, równie dobrze można napisać "dołóż 600 i będziesz miał 26" S-PVA. Poza tym nikt nie widział w akcji tego Daewoo (bądź co bądź na matrycy Samsunga) a jest oceniany jako gorszy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Ten daewoo jest: - niesprawdzony przez nikogo - nie ma ani jednej recenzji - nie wiadomo czy ma polska gwarancje (czyli jest szansa , ze w wypadku problemow trzeba go bedzie slac do francji) - jest do kupienia tylko w PIXMANII - jak sklep ma srednia ocene 4.63 na 10 mozliwych punktow to nie swiadczy to o nim zbyt pozytywnie Jak mam wywalic 1900 zeta na cos takiego to wole dolozyc te 400 i miec sprawdzony sprzet. A acer 2623 owszem w kuszacej cenie ale nie ma HDMI co mnie osobiscie dosc boli w swietla planow nabycia PS3. Na chwile obecna moim favorytem z 24" jest LG 245WP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (...)acer 2623 owszem w kuszacej cenie ale nie ma HDMI co mnie osobiscie dosc boli w swietla planow nabycia PS3. Na chwile obecna moim favorytem z 24" jest LG 245WP Sam nadal myślę o tym LG... Jednakowoż szperając po forum znalazłem wiele pochlebnych opinii dotycz. della 2407. Ma on dvi z hdcp, co jak dla mnie jest w sumie wystarczającym zastępnikiem hdmi... szczególnie że nie widzę potrzeby transferowania dźwięku do monitora :) Jak jest z dostępnością i gwarancją tego della w tym naszym pięknym kraju (nie licząc alledrogo)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Apropo tanich PVA to pojawil sie nowy Hyndai siostrzany model do 240 ale tym razem z ciekawsza matryca ;) http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=...rid=l24HyuW241D Hmm w sklepach z mniej wyzylowanymi cenami niz znak powinno byc troche taniej ;) Aczkolwiek chyba zrobili copy-paste z danych modelu TN sadzac po tym co tam jest wpisane :lol2: Edit: znalazlem nieco ciekawsza cene ;) http://www.lcd4you.pl/monitor/hyundai_W241D.php?cena=4 Do tego komplet wejsc D-sub, DVD, HDMI wyglada bardzo obiecujaco teraz trzeba czekac na jakas recenzje i dostepnosc w sklepach ;) Edytowane 23 Października 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 24" i TN z kątami 160*/160*, szczególnie w pionie, to IMO wielkie nieporozumienie. W poziomie obraz jest taki sobie, a w pionie - masakra. Małe kąty jeszcze bardziej niszczą już i tak słabe kolory matrycy TN. Poczekaj, jak dojdzie do mnie ten S-PVA, nota bene tańszy od Twojego. Ale od razu pokaż, że masz kochones i zamawiaj ;) Nic lepszego w tej cenie i tym rozmiarze nie znajdziesz. to w końcu o którym monitorze mówisz ? wpierw zamawiałeś ACERa, teraz DAEWOO; co do zakupu to mi się nie śpieszy :) chciałbym wydać max 2K PLN na monitorek ale istotne prócz matrycy jest gwarancja pixelowa (plus dla tej IIYAMY - niektórzy sprzedawcy dają 0px na miesiąc i to samo jest z LG); a jak inne marki ? wszędzie widać tylko tą cholerną klasę II :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Apropo tanich PVA to pojawil sie nowy Hyndai siostrzany model do 240 ale tym razem z ciekawsza matryca ;) http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=...rid=l24HyuW241D Hmm w sklepach z mniej wyzylowanymi cenami niz znak powinno byc troche taniej ;) Aczkolwiek chyba zrobili copy-paste z danych modelu TN sadzac po tym co tam jest wpisane :lol2: Edit: znalazlem nieco ciekawsza cene ;) http://www.lcd4you.pl/monitor/hyundai_W241D.php?cena=4 Do tego komplet wejsc D-sub, DVD, HDMI wyglada bardzo obiecujaco teraz trzeba czekac na jakas recenzje i dostepnosc w sklepach ;) W opisach sklepowych widzę bzdury piszą ( aż takiego gmatwania się nie spodziewałem :mur: ). Dopiero: http://www.hyundaiq.com/Eng/product/GoodsV...;SmallCode=S136 .... po stronie producenta widać że jest na xVA. Edytowane 24 Października 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Wiesz to z jakiegos sensownego zrodla czy tylko na podstawie opisow sklepowych ? edit: a wlasnie mialem dac znalezionego w ciagu dnia linka do specyfikacji bez bledow ;) Za to apropo LG 245 pojawil sie w artykule na x-bit labs razem z 3 samsungami i paroma innymi. http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/24inch.html Edytowane 24 Października 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacior Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 BenQ 24'' FP241W Hewlett Packard LCD 24'' LP2465 LG LCD 24'' Flatron L245WP-BN Który z tych monitorów polecilibyście ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) BenQ 24'' FP241W Hewlett Packard LCD 24'' LP2465 LG LCD 24'' Flatron L245WP-BN Który z tych monitorów polecilibyście ?? Mam podobny problem. Powiedzmy ze mam 2,5k na monitor, choc jesli jest cos do 3k duzo duzo lepsze niz te monitorki powyzej to moglbym sie skusic. Nie gram, wiec na jakies super szybkiej matrycy mi nie zalezy. Monitor bedzie glownie uzywany do pracy z tekstem (programowanie) jak i grafika (webdesign). Od czasu do czasu jakis film. Zalezy mi tez na dobrym odwzorowaniu kolorow. Jeszcze nie tak dawno bylem zdecydowany na HPeka, ale pojawilo sie ostatnio wiecej 24'' i znowu mam problem. Edit: Co do tych kolorow, to wystarczy mi ze beda "przyzwoite"... nie oczekuje oczywiscie w tej cenie kolorow z Eizo serii ColorEdge :) Edytowane 24 Października 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Mam podobny problem. Powiedzmy ze mam 2,5k na monitor, choc jesli jest cos do 3k duzo duzo lepsze niz te monitorki powyzej to moglbym sie skusic. Nie gram, wiec na jakies super szybkiej matrycy mi nie zalezy. Monitor bedzie glownie uzywany do pracy z tekstem (programowanie) jak i grafika (webdesign). Od czasu do czasu jakis film. Zalezy mi tez na dobrym odwzorowaniu kolorow. Jeszcze nie tak dawno bylem zdecydowany na HPeka, ale pojawilo sie ostatnio wiecej 24'' i znowu mam problem. Edit: Co do tych kolorow, to wystarczy mi ze beda "przyzwoite"... nie oczekuje oczywiscie w tej cenie kolorow z Eizo serii ColorEdge :) Wszystkie 24" do 2500 PLN "gubią" kolory po korekcji RGB w OSD ( powiedzmy 20% , "zgubione" barwy bywają często podbarwione ) bo mają 8 bitowy zapis koloru. Dobry monitor do zabaw z grafiką to taki który ma min. 10 bit LUT czyli stać Cię na np. EIZO S2031W 20" Monitory wymienione przez kolegę wcześniej nadają się do zabawy ... w np. oglądane filmy, do grafiki jeśli chcesz widzieć dokładniej co płodzisz to lepiej je pomiń. Jeszcze może Cię zainteresuje Eizo FlexScan S2110W ( podobno ma lepszą "równomierność" - generalnie nieco więcej widać ) Poczytaj : http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32374 To co pisze Tom01 pokrywa się praktycznie z tym co ja myślę. Edytowane 24 Października 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Kurde, niech ktos powie ze zakupy to sama przyjemnosc :( Przerabialem juz kiedys zakup Eizo S2110W/NECa 2090UXi, ale 'napalilem' sie na obszar roboczy 24calowek. Najgorsze w tym wszytkim jest to ze nie mam wogole mozliwosci porownania sprzetu. Moja grafika bedzie ogladana tylko przez www, a biorac pod uwage monitor przecietnego kowalskiego to zakup sredniej/nizszej klasy monitorkow do grafiki troche mija sie z celem. Z drugiej jednak strony... I tak mozna bez konca, a wybrac cos wkoncu trzeba... Wczoraj bralbym HPeka, dzisiaj juz Eizo, co bedzie jutro? :) Dzieki za odpowiedz Kyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Macie jakis pomysl skad wytrzasnac Benq 241w z data produkcji od czerwca br? Juz mase maili pisalem po sklepach, ale same stare monitorki maja bez opcji overscanu. Paranoja - czlowiek juz jest gotowy wydac te 2,5k a trzeba lazic i sie prosic, zeby sprawdzali w hurtowniach itp :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Bo kupienie w tym kraju czegos co nie jest najtansza masowo wybierana opcja graniczy z cudem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Bo kupienie w tym kraju czegos co nie jest najtansza masowo wybierana opcja graniczy z cudem ;)Taa, co smieszniejsze probowalem nawet w sklepach ktore wala ceny do 200 zl wiecej od konkurencji. Ale jak widac, nawet takie marze to za malo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) ma ktoś jakieś informacje odnośnie: IISonic IIM24WB ~1500zł (wtf?) [pixmania] Daewoo LCD24KAL ~1900zł [pixmania] Xerox XM7-24W ~2050 (na allegro trochę taniej) Hyundai X240WD (A-Si) Hyundai W241D (PVA) (sądząc po kątach żaden nie ma TN) poza tym na allegro pojawił się GATEWAY FPD2485W za 2 kafle (S-PVA; wygląda sensownie (brak tylko hdmi, ale to drobiazg), trochę o nim poczytam...). Sensownie jeszcze wygląda ten 'hapek' LP2465 o którym już mówiliście, ale HDCP może się kiedyś przydać (w końcu monitor ma służyć jakiś czas - ja jeszcze mam prawie 5-cio letniego NECa 1700NX wartego wtedy 2,7k (cudeńko ^^)). Dell 2407FWP-HC jest sporo droży (nawet jak skołuję zniżkę będzie pewnie tyle co na allegro ;p) i nie wiem jak z tym wyraźnym (w porównaniu do innych) ghostingiem. pozostaje jeszcze ViewSonic VX2435wm za 2,7 na allegro Benq FP241W LG Flatron L245WP-BN BELINEA 24 LCD 2485 S1W NEC 2470WNX (słyszeliście coś o nim ciekawego?? ja mam pozytywne wrażenia z NEC-iem ;p) Kurcze, nawet se nie zdawałem sprawy, ze taki wybór jest ^^ Edytowane 1 Listopada 2007 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Panowie, co z tym opisem BenQ T 241W? Ktoś się deklarował, że napisze parę słów i cisza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) właśnie, po przejrzeniu wielu recenzji itd. tego Benq-a umieściłem na szczycie mojej top listy ;p oczywiście muszę go jeszcze zobaczyć w realu, no i nie pogardzę waszymi opiniami... Edytowane 2 Listopada 2007 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 właśnie, po przejrzeniu wielu recenzji itd. tego Benq-a umieściłem na szczycie mojej top listy ;p oczywiście muszę go jeszcze zobaczyć w realu, no i nie pogardzę waszymi opiniami...Nigdy nie widziałem tego benq w realu, jednak na zagranicznych forach bardzo go chwalą i podają jako alternatywe dla droższego della 2407wfp w których to ponoć występuje loteria matryc. U mnie również jest na celowniku ów benek, a zaraz za nim HP LP2465 którego można dostać już za 2,2k. Miałem okazję go porównać z prawie 2x droższym Samsungiem 244T i muszę przyznać że w jakości obrazu mu wcale nie ustępuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Tez chcialbym dorwac tego benq'a ale trzeba uwazac, zeby monitor byl wyprodukowany w czerwcu lub pozniej. Od tego momentu zaczeli wgrywac normalny firmware. Wczesniej nie bylo opcji overscan on\off co powodowalo, ze po podlaczeniu odtwarzacza blue-ray, hd dvd czy np konsolki natywny obraz 1920x1080 byl rozciagany do 1920x1200 :/ Wersje ogolno dostepne full hd to maja tylko w nazwie... poki co wyslalem maila do kilku sklepow ale [gluteus maximus] Edytowane 2 Listopada 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Mozecie rzucic jakims dobrym testem tego monitora, znalazlem tylko ten z behardware.com. I jeszcze jedno, jak mozna sprawdzic date produkcji tego Benq? PS. Tak dla pewnosci, to piszecie o 241WZ czy 241W? :) Edytowane 3 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Ja polecam duzy temat na HardOCP na kilkadziesiat stron poswiecony temu monitorowi. A tutaj info na temat nowych acerkow: http://www.prad.de/en/news/shownews_tft1170.html P243 to wersja z szybka DVI i HDMI za 450 euro X243Wd z normalnym ekranem i DVI za 400 X243W tylko z d-subem za 380 Wyglada na to , ze beda to najtansze TN w z wyjsciami DVI oraz DVI+HDMI jakie mozna kupic na rynku. Za to ostatnio jestem chory na Belinea 2485 http://www.prad.de/en/monitore/review/2007...s1w-part14.html ehh zeby tylko miala HDMI to bym nawet te 2650 w kompuszrocie za nia przelknal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobweb Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 szkoda ze u nas nie ma takch promocji http://www.cdrinfo.pl/news/11824 "Za jedyne 469$ klienci z USA mogą kupić nowy monitor firmy Dell pracujący w rozdzielczości 1920x1200 pikseli." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Mozecie rzucic jakims dobrym testem tego monitora, znalazlem tylko ten z behardware.com. I jeszcze jedno, jak mozna sprawdzic date produkcji tego Benq? PS. Tak dla pewnosci, to piszecie o 241WZ czy 241W? :) data produkcji powinna byc na naklejce zbiorczej na opakowaniu monitorka, ale ciezko trafic nowszy model (o ile to w ogole mozliwe, ja probuje od 2 tygodni ;d). Co do ocen to w wiekszosci maksymalne mozliwe xD, sporo lepiej oceniaja od drozszego dell'a. btw tutaj masz topic poswiecony temu monitorkowi - ponad 200 stron xD ale ludzie ktorzy maja z nim do czynienia wiecej powiedza niz jakas recka ;) Edytowane 3 Listopada 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Witam wszystkich. Przeglądam ten temat od samego początku. Sam zastanawiam się nad kupnem monita 24". W tej chwili, po przejrzeniu stosów artykułów w grę wchodzą: BenQ FW 241 W lub WZ :unsure: Dell 2407 ( nie HC ) Pytanie do posiadaczy tych modeli. 1. Czy ten Dell 2407 ma problemy z ghostingiem tak jak jest to w wersji HC? Z tego co przeglądałem zagraniczne fora, to jest to dosyć problematyczna kwestia. 2. BenQ jest na matrycy S-PVA, czy MVA? W niektórych sklepach napisali że jest MVA. :unsure: 3. Jak wygląda sprawa z Input Lag w w/w monitorach? Czy jest ona dostrzegalny dla osoby która nie jest pro graczem? 4. W tej chwili jestem posiadaczem NEC 1970NX S-IPS z czasem reakcji 25 ms ( ta pierwsza wersja ). Wydaje mi się, że w tej kwestii ( czas reakcji ) przy tych monitorach nie będzie problemu? Matryce w tych w/w monitach są chyba szybsze od tej w NEC? 5. Czy BenQ wersja W różni się od WZ tylko brakiem technologii Perfect Motion, czy jeszcze jakimiś innymi parametrami? Warto dopłacić tych kilka stówek? 6. Ogólne wrażenie z użytkowania tych monitów mile widziane. :rolleyes: Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Benq jest na spva. Czy warto doplacac, musisz sam zdecydowac do czego bedziesz uzywal tego monitra. Poczytaj http://www.behardware.com/articles/646-1/b...-screening.html W moim przypadku byloby to nie oplacalne, bo i tak do pracy 'biurowej' zalecaja wylaczenie BFI. Ja juz mam dosc czytania, jutro zamawiam HPka. Jesli nie spelni moich oczekiwan to oddam i wezme cos mniejszego (Eizo/NEC). Prawda jest taka ze zaden z tych 24 calowych monitorow, nie wyroznia sie jakos szczegolnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...