Michaelius Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 A to nie jest przypadkiem zwykla Tnka z fajna marketingowa nazwa? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 A to nie jest przypadkiem zwykla Tnka z fajna marketingowa nazwa? :)Wyczytałem na nvision, że A Si to może być TN albo PVA, większość matryc tak sie teraz robi, żadna sensacja ;) chwyt marketingowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary00 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 hello. ludziska kto zna niemiecki (ble)? http://www.chip.de/preisvergleich/76695/Acer-AL-2623W.html acerek 2623w za 600 euro. tylko czy wysylaja do nas i za ile? moze ktos zerknie plis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 A co wiecie o matrycy A Si? Pierwszy raz widze monitor z taka matrycą, kto robi te matryce, jaką mają trwałość i jaką jakość obrazu? I co możecie napisać o tym monitorze Hyundaia? Kiedyś miałem CRT i sie psuł więc nie mam dobrej opinii ale od tamtej pory mogły się poprawić ;) Widziałem tego hjundaja na żywo, z daleka robi całkiem niezłe wrażenie, ale jak mu się przyjżeć z bliska... kąty beznadziejne jak w TN czyli od dołu negatyw, podświetlenie matrycy pozostawia wiele do życzenia, nawet nie trzeba było wyświetlać czarnego ekranu żeby zobaczyć że od dołu i od góry świeci dużo jaśniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Poczytałem sobie forum na pradzie (autotranslatorem ;) ) i chlopaki z 24" polecaja albo LG 245WP albo Belinee 2485 i wedlug tych ktorzy mieli oba roznice sa paktycznie niezauwazalne w obrazie. PS. Poczytałem forum ananda i według nich A-Si to ogolna nazwa technologii w matrycach TFT , która potem dzieli się na TN, VA, S-ips. Czyli pod takim oznaczeniem może ukrywać się dokładnie wszystko - a więc zapewne TNka bo gdyby było coś lepszego to by się pochwalili :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GofNet Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) hello. ludziska kto zna niemiecki (ble)? http://www.chip.de/preisvergleich/76695/Ac...623W.htmlacerek 2623w za 600 euro. tylko czy wysylaja do nas i za ile? moze ktos zerknie plis. - EU-Ausland Pozdrawiam ..::GofNet::.. Edytowane 26 Listopada 2007 przez GofNet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ASUS_wrk Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Mam problem, posiadam monitoro/telewizor Samsung LE23R81 Odkąd go zakupiłem obraz skakał/mrygał coś a'la słabe odświeżanie w CRT jednak od niedawna jest to już aż tak uciążliwe ze 15min praca kończy się bólem oczu. Czym to może być spowodowane? co z tym robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Mam problem, posiadam monitoro/telewizor Samsung LE23R81 Odkąd go zakupiłem obraz skakał/mrygał coś a'la słabe odświeżanie w CRT jednak od niedawna jest to już aż tak uciążliwe ze 15min praca kończy się bólem oczu. Czym to może być spowodowane? co z tym robić? praca ? tzn granie gry czy co? bo imo telewizor LCD to nie jest monitor i nie nadaje sie do wielogodzinnego przesiadywania w niewielkiej odległości / do pracy z tekstem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary00 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Czy ktos moze wie czym rożnia sie te dwa monitorki: Acer AL2623W (ET.G23WZ.002) http://web.hoh.de/hoh/(S(jkw43e550cocbv452...912&CT=3418 Acer AL2623W (ET.L810C.002) http://web.hoh.de/hoh/(S(jkw43e550cocbv452...651&CT=3418 bo juz sie podjaralem acerkiem za 600 euro ale widze ze sa dwa i znajac zycie ten tanszy to pewno jakas zjeb... edycja na tn. ten drozszy to chyba na pva? w naszych sklepach z tego co widze oferowane sa ET.L810C.002 w cenach powyzej 2700 i opisywane sa jako pva. na przyklad tu http://www.morele.net/produkt/90384 czy ktoś moze rozjasnic mi sytuacje? bo nic nie kumam tego. dzieki z gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 praca ? tzn granie gry czy co? bo imo telewizor LCD to nie jest monitor i nie nadaje sie do wielogodzinnego przesiadywania w niewielkiej odległości / do pracy z tekstem...Dokladnie. Im jestes blizej tym bardziej daje po galach. Wbrew temu co napisal ASUS_wrk to nie jest monitoro/telewizor tylko sam TELEWIZOR. Wielkosc plamki ma tu chyba decydujace znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) najtansza 24 to Acer AL2416WAs ktora wcale nie jest zla bo na matrycy PVA za mniej niz 1600zł http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/135373 UWAGA bo acer wprowadzil tez 24 z matryca TN model Acer AL2416WB chodza ponizej 1500 zł wada obu modeli to brak DVI Sprzet był by nawet ale: Typ gniazda wejściowego: 15-stykowe D-Sub Głośniki: Nie Obrotowy ekran: Nie Takiego nie chcę, ale cena by była akurat ;) może koło marca będą już takie jak chcę w tej cenie lub taniej. Edytowane 27 Listopada 2007 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nestatynaboy Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 widze ze 24 calowy HYUNDAI W241D pojawil sie w proline i zrobili ciekawa mini recenzje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 widze ze 24 calowy HYUNDAI W241D pojawil sie w proline i zrobili ciekawa mini recenzjeto nie recenzja tylko marketingowy belkot ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GofNet Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 A co on jest wart? Parametry są OK, ale wykonanie i jakość obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 A co on jest wart? Parametry są OK, ale wykonanie i jakość obrazu? podobno całkiem fajny: http://forums.overclockers.co.uk/showthrea...3479&page=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 podobno całkiem fajny: http://forums.overclockers.co.uk/showthrea...3479&page=2 Pewnie to taki HP LP2465 w innej "budzie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbxx Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 W końcu nie kupiłem bo w komputroniku zaczeli mnie przekonywac do 24" belinei na MVA, wiec stanelo na tym ze maja sciagnac ja na miejsce zeby sie dalo oba zobaczyc i wybrac. Wiec relacja dopiero w przyszly czwartek :D Witam Ja sobie kupilem da belinee wlasnie w komputroniku i jestem bardzo zadowolony! BF2 w 1920x1200 to masakra! Programowanie to bajka (z lewej kod z prawej rezultat) Swoja stara matryce 102035w dalem zonie pozdr BBXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Troche pozno go sprowadzili , teraz w okolicach 2100-2200 mozna juz wyrwac HP 2465/ LG 245 czy Belinee 2485. PS. Trzymajcie za mnie jutro kciuki , zeby do komputronika przyszedl egzemplarz bez bad pikseli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Szukam optymalnych ustawień do monitorka HP LP2465 szukalem już w googlach i nic nie znalazlem. Czy byłny ktoś tak miły i mógłby zapodać te ustawienia bądź link do takowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 http://www.prad.de/en/monitore/review/2007...ndai-w240d.html Test hyundaia 240d (czyli wersji na TN) na prad.de . Coz jak widac ten monitor ma w sobie to ukryte fuj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Coz jak widac ten monitor ma w sobie to ukryte fuj ;) Bzdury piszesz wasc ten test na prad.de wypadl calkiem ok... zreszta jaki sens brac ten model na matrycy TN skoro na S-PVA jest jakies 200 zl drozszy jedynie http://www.proline.pl/shop.php?n=ogromny-2...potwor-na-s-pva Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 ten test na prad.de wypadl calkiem ok...jak całkiem OK skoro monitor otrzymał najgorszą ocenę w historii testów na tej stronie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 jak całkiem OK skoro monitor otrzymał najgorszą ocenę w historii testów na tej stronie :) zapewne dlatego ze nie byl to moel na PVA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Bzdury piszesz wasc ten test na prad.de wypadl calkiem ok... zreszta jaki sens brac ten model na matrycy TN skoro na S-PVA jest jakies 200 zl drozszy jedynie http://www.proline.pl/shop.php?n=ogromny-2...potwor-na-s-pva Ten Hyundai mi się podoba, szczególnie ciekawe mocowanie do ściany i możliwość bocznego kręcenia po zamocowaniu na ścianie. Ale może inne monitory 24" na S PVA polecicie? Zależy mi na cenie w lutym-marcu 2008. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ten Hyundai mi się podoba, szczególnie ciekawe mocowanie do ściany i możliwość bocznego kręcenia po zamocowaniu na ścianie. Ale może inne monitory 24" na S PVA polecicie? Zależy mi na cenie w lutym-marcu 2008. Nie bedziesz mial nic tanszego na PVA w tej cenie... Hyundai to dobra matryca ale kiepskie wykonanie, zapewnie mozna trafic na calkiem przyzwoity model - oczywiscie lepszyten hyundai niz Gateway. No ale cena tez nie jest zbyt wygorowana... cos za cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 I jeszcze jedno pytanie, czy lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> S PVA takiej firmy jak Gateway czy japoński TN IIyama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Idz do sklepu i zobacz ;) Imho z pary gateway Iiyama lepsza jest iiyama, ale zaraz ktos na mnie naskoczy ,ze PVA z definicji jest super i TNki moga sie schowac bo jak wiadomo wszyscy lubia ogladac monitor spod biurka :) No ale z drugiej strony to konkretne dobre modele na MVA/PVA kosztuja 2200-2400, wiec jak kogos stac to warto dolozyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Wlasnie wrocilem do domu i testuje Belinee ;) Niestety nie mieli na miejscu LGkow ani Benqow zreszta gosc wybaluszyl na mnie galy jak poprosilem zeby przytargal belinee i iiyame z zaplecza i wlaczyl je do porownania :D No ale dobra pozniej marudzil ,ze nie ma miejsca to sie zgodzilem na rozpakowanie samej Belinei , gosc wyciaga montuje a potem pada pytanie , ktore zwalilo mnie z nog "Czy mam ja wlaczyc?" :D W kazdym razie obadalem czy nie ma pikseli, rownomiernosc podswietlenia , a kolory miala takie ,ze juz nie bylo potrzeby wypakowywania Iiyamy :D Teraz kurcze odpalilem sobie moj jedyny filmik w formacie 1080p i wgniata w fotel ;) Skalowanie niby dziala obraz statyczny jest swieny ale przy 1024x768 bylo widac szarpanie przy wiestlaniu obiektow (no ale to syfiasty MMO napisany przez koreanczykow byl), teraz wrzucam Dawn of War i zobacze jak sie gra w RTSy. Tak w sumie gosc w komputroniku mowil ,ze to normalna matryca ale jak dla mnie widoczny jest spory polysk, choc szyba to to nie jest. Jak na razie na pytanie czy warto kupic zacytuje pewnego polityka "YES, YES, YES" PS. Po obnizeniu jasnosci do 18 cicho sobie buczy co slychac jak sie przylozy ucho do monitora. Ps2. W porownaniu do mojego starego acera teraz zalosnie malo bajerow i kabli pakuja do pudelka ;) Ps3. Czy ktos moze pamieta link do strony z darmowymi 1-2 minutowymi filmami HD? Albo moze macie jakies linki do tapet pasujacych do 24". PS4. Jak macie zamowienie na jakies konkretne fotki monitora to powiedzcie i sprobuje to sfotografowac i wrzucic. Edytowane 29 Listopada 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ps3. Czy ktos moze pamieta link do strony z darmowymi 1-2 minutowymi filmami HD? Albo moze macie jakies linki do tapet pasujacych do 24". tapetki: http://interfacelift.com/wallpaper/index.p...1920&h=1200 trailery np http://www.apple.com/trailers/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Wlasnie wrocilem do domu i testuje Belinee ;) Niestety nie mieli na miejscu LGkow ani Benqow zreszta gosc wybaluszyl na mnie PS4. Jak macie zamowienie na jakies konkretne fotki monitora to powiedzcie i sprobuje to sfotografowac i wrzucic.ja chetnie zobacze fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...