hesus Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 no jak wszyscy to i ja zamówiłem... ostateczni padło na fp241vw. w poniedziałek do odbioru, mozliwosc zwrotu w przypadku bad-pixela;] mogłem niby <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wz, ale jednak masa osób mówiła ze z x360 miewa on humory;] (swoją drogą ciekawe kiedy sie tej konsolki dorobie :P) ustawie na półce to podziele sie wrażeniami itd;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 no jak wszyscy to i ja zamówiłem... ostateczni padło na fp241vw. w poniedziałek do odbioru, mozliwosc zwrotu w przypadku bad-pixela;] mogłem niby <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wz, ale jednak masa osób mówiła ze z x360 miewa on humory;] (swoją drogą ciekawe kiedy sie tej konsolki dorobie :P) ustawie na półce to podziele sie wrażeniami itd;] Mozesz powiedziec jakie problemy sa WZ z xboxem? Bo sam planuje kupic ten monitor a uzywam pc/xbox360. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Mozesz powiedziec jakie problemy sa WZ z xboxem? Bo sam planuje kupic ten monitor a uzywam pc/xbox360. Pozdro!Witam, Osobiście tez zastanawiałem się nad kupnem Benq WZ ale,trzeba szukać monitora wyprodukowanego sierpień + , wcześniejsze rev. mają coś zwalone ze scalerem i albo nadmiernie obcianają obraz albo rozszerzają 1:2 a przede wszystkim w konsolach jest to bardzo ważne, aby poprawnie działało, bo wiadomo, że nie wszystkie gry obsługują 1080p i wtedy kicha z grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Mozecie doradzic jakis kabel dual link dobrej jakosci? Bo mam wrazenie , ze moja 24" gubi klatki przy niektorych grach/aplikacjach 3d. Efekt wystepuje zarowno na 7600gt jak i na radku 2900 , wiec mysle ze to moze byc kwestia syfnego kabla dvi danego przez producenta, zwlaszcza ze nie wystepowal na poprzedniej 17". Hmm moze taki: http://www.allegro.pl/item295693726_kabel_..._osob_w_wa.html Pytanie do osob ktore maja radeony: ustawilem centrowanie obrazu bez rozciagania w CCC i np. w wiedzminie jest ok w 1680x1050 pokazuje czarne pasy po bokach, natomiast 3dmarki sa dalej rozciagane na caly ekran ? Edytowane 20 Stycznia 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesus Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, Osobiście tez zastanawiałem się nad kupnem Benq WZ ale,trzeba szukać monitora wyprodukowanego sierpień + , wcześniejsze rev. mają coś zwalone ze scalerem i albo nadmiernie obcianają obraz albo rozszerzają 1:2 a przede wszystkim w konsolach jest to bardzo ważne, aby poprawnie działało, bo wiadomo, że nie wszystkie gry obsługują 1080p i wtedy kicha z grania. tak jak kolega pisał, problemy z ustawieniem obrazu, a do tego dochodził jeszcze nieprzyjemny fakt ze monitor potrafił walić blackout nawet kilka razy na dzien: czyli poprostu ekran gasnie na sek-dwie... moze w nowych wersjach sie tego pozbyli, choc nigdy nie wiadomo. co prawda nie są to fakty sprawdzone osobiscie, a jedynie wyczytane na przeroznych forach, no ale ja tam wole nie ryzykować;] EDIT nooo przyszło :D Pierwsze wrażenie: miazga;] przejscie z 17 na 24 naprawde rozwala. jak wczoraj podłączyłem tak sie zakochałem;] Gears of War na takim czymś to zupełnie inna historia... Bad-pixeli nie stwierdzono. srebrzenie troszke wkurza, ale i tak lepiej niz w przypadku LG, czy Neca ktore ogladałem przed zakupem. no i kurde świeci to jak małe słońce... musiałem stonować do ok 20 zeby mozna bylo normalnie pracowac. Z filmami narazie nie eksperymentowalem, (w HD to cale 2 posiadam;p) ale i tak jest nieźle... moze poźniej coś dopisze jak wysępie od kumpla coś porządnego. Co do gier: narazie testowane tylko na Gears - no i poprostu pieknie... co prawad gra pokazuje ze czarny to tylko na CRT, ale to szczegół. i tak jest cacy. no i przeraza mnie chwilowo mnogosc opcji w menu... ma ktoś jakieś optymalne ustawienia? Edytowane 22 Stycznia 2008 przez hesus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Sedes Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ja mam FP241W Benq (już drugi dzień i jeszcze działa) i muszę stwierdzić że jest trochę większy od 17". Ekran jest podświetlony równomiernie i świeci że hej, z jasnością zjechałem na 20 i też chwilami myślę że to za dużo. Rozdzielczości niższe niż 1920x1200 można sobie przeskalować albo na cały ekran, albo zachowując proporcję,albo 1:1 Ma nawet pivota, ale niespecjalnie to praktyczne, ekran ma wtedy przeszło pół metra wysokości, a to już za dużo. Tak przy okazji - skąd można sciągnąć trailery Full HD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V_D_O Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam. Ma ktos juz Benq G2400W ?, co o nim mozecie napisac bo cena jest naprawde interesujaca :). Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, Dzisiaj otrzymałem właśnie Benq-a G2400W. Pierwsze wrażenie jaki on duży i ładny ;). Ale przechodząc do sedna sprawy, obraz jest jak na matryce TN i ogólnie dla mnie osobiście świetny, kolory jak i oświetlenie matrycy jest bardzo podobny do poprzedniego mojego Samsung-a 206BW. Co tutaj dużo pisać, Xbox360 działa za.....biście żadnych wad co do złego scalera nie stwierdziłem, bardzo ładnie sobie radzi z 1080p/i jak i zwyczajnym 720p. Teraz może trochę zdjęć na deser :D . Monitor wart na pewno każdej wydanej złotówki, jeżeli ktoś potrzebuje taniego i bardzo dobrego monita, musi go mieć na swoim biurku :) Ps. Sorki za słabej jakości fotki, ale były robione aparatem z komórki. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Kolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie.tak Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam, Dzisiaj otrzymałem właśnie Benq-a G2400W. ... Jak wygląda czerń w tym monitorze? Szybkość matrycy zadowalająca? To chyba jedno z najtańszych 24 " z dvi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jak wygląda czerń w tym monitorze? Szybkość matrycy zadowalająca? To chyba jedno z najtańszych 24 " z dvi :) Czerń jest dla mnie b.dobra ( mogę porównać ją do modeli LG 226 lub Samsunga 206BW z takimi miałem do czynienia ), co tutaj dużo pisać, trzeba to samemu zobaczyć. A co do szybkości matrycy też nie mam żadnych zastrzeżeń, jest szybka, jak i w wyścigach na X-a np: Pros Steet, PGR4 żadnych smużeń nie zauważyłem ( oczywiście monitor posiada szereg możliwości zmian począwszy od trybu Photo, Dynamika, Film, sRGB ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Tani ten benq G2400, 1264zł w agito znalazłem samsunga w podobnej cenie 245B 1349zł http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/2478 francuski test 24" w tym ben 2400W i innych ekonomicznych panoramek tej wielkości: http://www.lesnumeriques.com/article-240.html KOLOS: mógłbyś zrobić fotki z jakims jasnym tłem strony www np onetu i pod lekkimi kątami z boku od dołu - tak jak zrobiłeś 2 pierwsze fotki tylko zeby tło było stroną www onet lub podobną białą Edytowane 24 Stycznia 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Tani ten benq G2400, 1264zł w agito znalazłem samsunga w podobnej cenie 245B 1349zł http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/2478 francuski test 24" w tym ben 2400W i innych ekonomicznych panoramek tej wielkości: http://www.lesnumeriques.com/article-240.html KOLOS: mógłbyś zrobić fotki z jakims jasnym tłem strony www np onetu i pod lekkimi kątami z boku od dołu - tak jak zrobiłeś 2 pierwsze fotki tylko zeby tło było stroną www onet lub podobną białą Dzisiejsze fotki z białym tłem --> PS: Ciężko jest zrobić zdjęcie z białym tłem aby oddawało w 100% real, na zdjęciach widać refleksy których nie widać przy normalnym użytkowaniu !. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Dzięki, faktycznie niewiele z tego skorzystam, chodziło mi o ocenę kątów na bieli bo z innych fotek np na pcpop wynika że monitor jakby miał słabsze od konkurencji na TN kąty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Tak przy okazji - skąd można sciągnąć trailery Full HD? Dużo zwiastunów łatwych do ściągnięcia jest na tej stronce: http://www.hd-trailers.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie.tak Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Tani ten benq G2400, 1264zł w agito znalazłem samsunga w podobnej cenie 245B 1349zł http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/2478 francuski test 24" w tym ben 2400W i innych ekonomicznych panoramek tej wielkości: http://www.lesnumeriques.com/article-240.html No to teraz będzie dylemacik to czy samsung ;) w tym teście samsung tylko (aż) 3 gwiazdki ale samsunga 226cw(który ma dobre opinie) ma tylko 2... Teoretycznie lepiej się opłaca Iiyama ProLite B2403WS cena niewiele wyższa ~1500zł (5 gwiazdek) a ten samsung w digitalo podejrzanie tani. Pytanie czemu w tym teście jako minusy wymieniane jest że iiyama nie ma gwarancji na zero pixeli( chyba wszystkie maja 30 dni?) Edytowane 24 Stycznia 2008 przez nie.tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 jak tak dalej będę się decydować o kupnie monitora 24" to może doczekam DELLa 2408WFP tu macie szczegóły: http://support.dell.com/support/edocs/moni...en/UG/about.htm Po obejrzeniu iiyamy 2403 jestem cigągle sceptycznie nastawiony do TN, ale i tak dzięki za podzielenie się odczuciami i wsadzenie zdjęć, na pewno wielu osobom to pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 znalazłem samsunga w podobnej cenie 245B 1349zł http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/2478 Cos w tej ofercie jest dziwnego - ten sam samsung kosztowal w okolicach 1800-2000 przed swietami, jakos nie chce mi sie wierzyc by cena spadla o 600 zeta w miesiac. @nie.tak - we Francji ta 30 dniowa gwarancja jest dokupowana opcjonalnie, u nas jest gratis do monitorow kupionych u oficjalnych partnerow iiyamy (lista do sciagniecia na ich www). iiyama kupiona w Polsce w pierwszym lepszym sklepie nie ma 30 dniowej gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Cos w tej ofercie jest dziwnego - ten sam samsung kosztowal w okolicach 1800-2000 przed swietami, jakos nie chce mi sie wierzyc by cena spadla o 600 zeta w miesiac. sklep jak każdy inny, to polski oddzial niemieckiego digitalo.de, zazwyczaj mają ceny wyższe od PL :) BTW najnowszy samsung 24' TN 10000:1 juz jest w ich cenniku :) http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/2480 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ja jakies 2 tyg temu zakupilem NEC 2470WNX za 2450. Mialem brac Benq ale NEC to NEC. Monitor przylazl opakowany w co sie dalo, zabezpieczenie super. Na razie siedze tylko na dsub bo komp bedzie w srode (czekam na E8400) to moze pozniej cos jeszcze skrobne. Poki co moge powiedziec ze nie zauwazam zadnego input laga ani smuzenia, kolorki super, zero badow. Ogolnie nie zaluje ani grosza wydanego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leanier Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Też się do niego przymierzam. Powiedz (jeśli to nie tajemnica) gdzie kupiłeś i w wolnej chwili skrobnij jakąś recke ze zdjęciami i ogulnymi przemyśleniami. PS. Czy do monitora dodawany jest kabel DVI? Jeśli tak to czy dobrej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie.tak Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Cos w tej ofercie jest dziwnego - ten sam samsung kosztowal w okolicach 1800-2000 przed swietami, jakos nie chce mi sie wierzyc by cena spadla o 600 zeta w miesiac. @nie.tak - we Francji ta 30 dniowa gwarancja jest dokupowana opcjonalnie, u nas jest gratis do monitorow kupionych u oficjalnych partnerow iiyamy (lista do sciagniecia na ich www). iiyama kupiona w Polsce w pierwszym lepszym sklepie nie ma 30 dniowej gwarancji. No już cena jest większa 1479(tego samego dnia zwiększyli) ale i tak strasznie mała.. chodź teoretycznie porównując do cen zagranicznych ma sens. chciałem kupować lg227 ale teraz zastanawiam się czy nie lepiej będzie benq g2400w, iiyama 24 czy właśnie ten samsung z digitalo.(monitor głównie filmy i net) Czytając zagraniczne recenzje rozwiązania nie znalazłem... teoretycznie wszystkie podobne.. Ktoś coś doradzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Też się do niego przymierzam. Powiedz (jeśli to nie tajemnica) gdzie kupiłeś i w wolnej chwili skrobnij jakąś recke ze zdjęciami i ogulnymi przemyśleniami. PS. Czy do monitora dodawany jest kabel DVI? Jeśli tak to czy dobrej jakości. kupilem w apollo.pl, nie mieli na stanie ale sprowadzili w ciagu 2 dni. bezproblemowo zupelnie. kabel dvi jest w komplecie i wyglada porzadnie, ale tutaj ekspertem nie jestem, sprawdze jak dziala w polowie nastepnego tygodnia. recke i zdjecia sprobuje zrobic, ale obecnie nie posiadam cyfrowki tak wiec to troche bedzie musialo poczekac. w razie konkretnych pytan piszcie, sprobuje odpowiedziec. mnie ogolnie wkurza jedna rzecz, pojawiajace sie czasem takie delikatne mrowienie na ekranie wygladajace jak zaklocenia sygnalu. wyczytalem ze to podobno kwestia podpiecia przez dsub tak wiec czekam az dvi wlacze.chyba, ze ktos z was ma inne pomysly czego to moze byc efektem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Zakupilem IIyame 24" 2403W. Po wylaczeniu komputera z poziomu windowsa mam taki niebieski ekran ktory po jakis 30 sek. zanika i normalnie monitor sie wylacza. Kolega z PPC tez ma taki monitor i ma to samo - czyli tak ma mbyc :) Czy da sie pozbyc tego? Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) ciekawe porównanie 4 monitorów, ktos jednocześnie kupił 4 monitory: Acer P221WBD Vs. Samsung 2232BW Vs. Dell E248WFD Vs. BenQ G2400W wygrywa BENQ G2400W :) http://www.drainweb.com/?p=95#more-95 Edytowane 1 Lutego 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Witam. Zakupilem IIyame 24" 2403W. Po wylaczeniu komputera z poziomu windowsa mam taki niebieski ekran ktory po jakis 30 sek. zanika i normalnie monitor sie wylacza. Kolega z PPC tez ma taki monitor i ma to samo - czyli tak ma mbyc :) Czy da sie pozbyc tego? Ja mam podobne objawy w swoim Benq G2400W ale po wejściu HDMI, na innych jest OK. Też się zastanawiałem co jest nie tak, ale rzadko z hdmi korzystam to mi nie przeszkadza ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Ale ja mam tylko HDMI i D-sub :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Ale ja mam tylko HDMI i D-sub :)I pewnie tylko ten objaw występuje ( niebieski ekran ) ja cos masz podlaczone przez HDMI po vga jest ok tak?. Nieważne ile miałbyś wejść to i tak po HDMI tylko coś takiego wystąpi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V_D_O Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Witam, co byście wybrali BenQ G2400W czy IIYAMA B2403WS ?, cena nie gra roli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Zamówiłem dzisiaj Benq G2400W w miejscowym sklepie za 1250zł. Monitor ma być w poniedziałek o godzinie 13 akurat gdy mam egzamin :-P Pobawię się nim troszkę i postaram się zdać jakąś recenzję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Zamówiłem dzisiaj Benq G2400W w miejscowym sklepie za 1250zł. Monitor ma być w poniedziałek o godzinie 13 akurat gdy mam egzamin :-P Pobawię się nim troszkę i postaram się zdać jakąś recenzję ;) Tylko zwróć uwagę, na oznaczenie monitora jaki tobie przyślą, ja miałem zamówiony model G2400W a przysłali przez pomyłke Wa i musiałem czekać kolejne 2 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...