dr@bollo Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 no mysle ze jest podobnie do tych ustawien z recenzji TFTCentral co podawalem wczesniej! ja nie siedze w programach graficznych wogole wiec moze nie mam takiego zmyslu co TY ;) ja tylko szukam dobrego profilu do gier i filmow bo do internetu juz mam ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Ja tam jestem tylko zwykłym użytkownikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brestinder Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 To moze ja sie dopisze, jako ze moj 22" crt z neca powiedział mi ze mnie nie kocha i ze bedzie mi zwerzac ekran do milimetrowego paska... no jednym słowem pomyslalem ze podejde go tym ze kupie sobie wkoncu jakiegos lcd'eka ;) jako ze w calach nie lubie sie cofac, mysle ze 24" beda dobrym wyborem, no chyba ze przy moim jakze smutnie niskim zasobie pienieznym tylko 22" beda sie do czego kolwiek nadawac ;) a wiec : 24" i max 1250zł , myslalem nad gateway'em na spva tym z plamkami badz zarysowaniami, bo cenowo mi bardzo odpowiada, no i peformance/cena tez chyba jest dobry, no chyba ze zyje w błogim przekonaniu ze tak jest a w prawdzie jest zupełnie inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 jako ze w calach nie lubie sie cofacMonitor 22" CRT ma ~20" przekątnej widzialnej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brestinder Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Monitor 22" CRT ma ~20" przekątnej widzialnej :] To chyba nie wyklucza 24" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) To chyba nie wyklucza 24" ;]Nie wyklucza nawet 20" :] ps. najciekawsze to HP LP2275 i Lenovo L220X ... ale w HP są jakieś problemy ze skwierczeniem i obecnie są wycofywane z rynku (zamieniane może na sprawne) a w Lenovo są pewne błędy ostrości (błąd firmware). Za ~1550 jest ciekawy HP LP2475 (IPS). Edytowane 27 Września 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyszek21432 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Z tego co widzę to ten HP LP2475W nie jest hd (czy może źle widzę ;)). Tak się zastanawiam, czy wybrać ten monitorek czy jakiś kupic TV Full hd np. 32 cale. Sprzęt będzie podłączany pod lapka i będzie służył do pracy. Może ktoś doradzić :) ? Wybieram pomiędzy: SAMSUNG SyncMaster T240HD VS HP LP2475W VS TV 32 cale VS cos innego I nie mogę się zdecydować. Edytowane 28 Września 2008 przez tyszek21432 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) dla tych co nie wiedza czy 24 cale to za duzo :wink: Edytowane 28 Września 2008 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 @tyszek21432 Najwyraźniej nie masz pojęcia jaka rozdzielczość to FullHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Z tego co widzę to ten HP LP2475W nie jest hd (czy może źle widzę ;)). No HD rzeczywiscie nie jest, za to ma fullHD... :wink: Pytanie do posiadaczy HP Jak wyglada sprawa zdechlych pikseli na waszych egzemplarzach?? dla tych co nie wiedza czy 24 cale to za duzo :wink: Piekna ta czerwien na szarym pasku zadan windowsa... :blink: Edytowane 28 Września 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 No HD rzeczywiscie nie jest, za to ma fullHD... :wink: Pytanie do posiadaczy HP Jak wyglada sprawa zdechlych pikseli na waszych egzemplarzach?? Piekna ta czerwien na szarym pasku zadan windowsa... :blink: zdechlakow nie ma u mnie! a ta czerwien to wina aparatu a nie monitorka ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) zdechlakow nie ma u mnie! a ta czerwien to wina aparatu a nie monitorka ;D Bo tak sie zastanawiam czy lepiej dozbierac i lyknac Eizo czy lepiej kupic monitor niskiej klasy(np. 2475W), a reszte zostawic i zaczekac na rozpowszechnienie sie tech. podswietlenia LED. A powinno to nastapic bardzo szybko bo imho kres technologii LCD jest juz bliski :gitarzysta: :banana: Osobscie czekam na wyjecie przez producentow z szuflady technologii OLED... Edytowane 28 Września 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Zdechlaków nie ma, a co do czekania na coś lepszego i nowszego to w świecie komputerów to średnio udany pomysł. Tu OLED, tam TMOS. Jutro cie samochód przejedzie i guzik będziesz miał z tego czekania :f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Zdechlaków nie ma, a co do czekania na coś lepszego i nowszego to w świecie komputerów to średnio udany pomysł. Tu OLED, tam TMOS. Jutro cie samochód przejedzie i guzik będziesz miał z tego czekania :f To jutro nie wychodze z domu... Idac tym tokiem rozumowania trza byloby kupowac w pierwszym lepszym sklepie osiedlowym z przebitka 50% bo jak pojde gdzie indziej to samolot spadnie mi na glowe. Nie tedy droga, aczkolwiek wiem co miales na mysli. Hp dostali w znaku za 1700zł, takze jak juz to tam, bo wysylkowo nie bede ryzykowal. Po prostu nie zniose nawet jednej cwiartki zdechlaka jesli to bedzie choc minimalnie widoczne. Bede sie czul jak ostatni frajer porobiony przez cwaniactwo producentow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 To jutro nie wychodze z domu... Idac tym tokiem rozumowania trza byloby kupowac w pierwszym lepszym sklepie osiedlowym z przebitka 50% bo jak pojde gdzie indziej to samolot spadnie mi na glowe. Nie tedy droga, aczkolwiek wiem co miales na mysli. Hp dostali w znaku za 1700zł, takze jak juz to tam, bo wysylkowo nie bede ryzykowal. Po prostu nie zniose nawet jednej cwiartki zdechlaka jesli to bedzie choc minimalnie widoczne. Bede sie czul jak ostatni frajer porobiony przez cwaniactwo producentow... Tzn. chcesz odbierać osobiście sprzęt? I sobie na miejscu sprawdzisz piksele? Hmm. Takie dziadostwo może Ci wyskoczyć nawet po kilkuset godzinach pracy. Lepszym sposobem byłoby wysyłkowo i zwrot w ciągu 10 dni. Oczywiście wiąże się to z kosztami odsyłania towaru do sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Tzn. chcesz odbierać osobiście sprzęt? I sobie na miejscu sprawdzisz piksele? Hmm. Takie dziadostwo może Ci wyskoczyć nawet po kilkuset godzinach pracy. Lepszym sposobem byłoby wysyłkowo i zwrot w ciągu 10 dni. Oczywiście wiąże się to z kosztami odsyłania towaru do sklepu. Ale przeciez do 10 dni mozna zwrocic jesli towar nie nosi sladow uzytkowania... Samo rozerwanie tasmy na kartonie chyba juz powoduje utrate mozliwsci zwrotu tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brestinder Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) rozumiem ze o gateway'u ktory mnie intresował nie dowiem sie nic konkretnego na tym forum, poza tym ze nie jest popularny i powszechnie polecany... totez mniemam ze jest z nim cos nie tak btw. nie głupieje ten hp'ek nad tym nie ekranowanym geniusem? Edytowane 28 Września 2008 przez Brestinder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Ale przeciez do 10 dni mozna zwrocic jesli towar nie nosi sladow uzytkowania... Samo rozerwanie tasmy na kartonie chyba juz powoduje utrate mozliwsci zwrotu tak?? Odbierając osobiście nie ma prawa zwrotu w ciągu 10 dni, jest tylko możliwość zwrotu z powodu niezgodności towaru z opisem czy jakoś tak. A co do śladów użytkowania, to nie powinno być widać mechanicznych uszkodzeń na towarze. Taśmę można spokojnie zerwać B-) , chyba że dotyczy to oprogramowania, typu jakiś windows itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brestinder Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 dobra, poszukałem i ograniczyłem sie do dwóch modeli : Samsung SMT240 lg W2452T-PF wiem ze to jest niska półka, no ale pytanie co lepsze pozostaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 dobra, poszukałem i ograniczyłem sie do dwóch modeli : Samsung SMT240 lg W2452T-PF wiem ze to jest niska półka, no ale pytanie co lepsze pozostaje. jak LG to LG W2452V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brestinder Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 jak LG to LG W2452V No faktycznie fajny, hdmi sie przyda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 na moim hp lp2475w tez nie zauwazylem bad pixeli, a co do wrazen, jak dla mnei bomba ogromny monitor swietnie wyglada i bardzo latwo reguluje sie jego pozycje. zarzucilem ten sam profil co podal radiergummi i takie same nastawy jednak wydaje mi sie ze kolory nadal sa troche za bardzo nasycone szczegolnie czerwony i zielony. nie wiem moze musze si eprzyzwyczaic bo moj stary crt mial juz problemy z kolorami i na pewno brakowalo mu odpowiedniego ich nasycenia. tak czy siak jestem bardzo zadowolony:) jeszcze w nic nie gralem bo moj nowy radek 4870 nie startuje z nowym kompem a na starym (tym z siga) mam arty, jak juz mi sie uda to oczywiscie podziele sie wtrazeniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 wydaje mi sie ze kolory nadal sa troche za bardzo nasycone szczegolnie czerwony i zielony.Uruchom profilowanie pod przeglądarką www, w programie graficznym i przeglądarką obrazów a przesycenie w obrazach sRGB zniknie. Ściągnij obraz w AdobeRGB a przesycenia nie będzie nawet bez profilowania. ps. sRGB to bardzo wąska przestrzeń barwna na której nic nie widać ... na monitorach z szerszą przestrzenią jest rozciągnięta i przez do jest efekt przesycenia ... dzięki profilom przestrzeń sRGB jest zawężana do swoich naturalnych rozmiarów kiedy mamy monitor o szerszej przestrzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Uruchom profilowanie pod przeglądarką www, w programie graficznym i przeglądarką obrazów a przesycenie w obrazach sRGB zniknie. Ściągnij obraz w AdobeRGB a przesycenia nie będzie nawet bez profilowania. ps. sRGB to bardzo wąska przestrzeń barwna na której nic nie widać ... na monitorach z szerszą przestrzenią jest rozciągnięta i przez do jest efekt przesycenia ... dzięki profilom przestrzeń sRGB jest zawężana do swoich naturalnych rozmiarów kiedy mamy monitor o szerszej przestrzeni. zdjecia ogladalem w normalnym windosowskim podgladzie obrazow, myslalem ze on korzysta z profili...w firefoxie3 juz odpalilem sobie profilowanie , jesli chodzi o filmy to uzywam subedita nie moglem w nim znalezc profilowania, na razie jestem w pracy takze nic wiecej nie bede mogl powiedziec poki nei dotre do domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 No ładnie się prezentuje monitor. Ja biore brałem pod uwagę do tej pory tylko Benq fp241w za około 1750zł tego HP lp2475 można mieć za 1600. Pytanie jak ma się jakośc wyświetlanego obrazu do Benq. W tej niemieckiej recenzji zauważyłem że jeśli chodzi o martwe piksele to bierze sie pod uwage Klase 2 a przy benq chyba byla 1. W każdym razie jak wypada Benq FP241w vs LGLP2475 ? MVA Premium vs s-ips ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 W tej niemieckiej recenzji zauważyłem że jeśli chodzi o martwe piksele to bierze sie pod uwage Klase 2 a przy benq chyba byla 1. W każdym razie jak wypada Benq FP241w vs LGLP2475 ? MVA Premium vs s-ips ?Na pewno NIE ! (w BENQ klasa też II) Z tych dwóch ja bym wybrał HP na IPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Na pewno NIE ! (w BENQ klasa też II) Z tych dwóch ja bym wybrał HP na IPS. im wiecej czytam tym bardziej podoba mi sie ten HP. *mniejsza jaskrawość *więcej złącz, w tym HDMI i display port *ładniejszy stylistycznie *nowszy, ten benq ma juz ze 2 lata, a HP dopiero wyszedl W tej samej cenie jest też hp 2465 na s pva, wydaje sie plasowac pomiedzy benq i tym hp na ips. I jeszcze jedna rzecz. W rankingu Chipa, ktory uważam za jeden z najlepszych, w monitorach 24" benq zajął 4 miejsce, a HP 2465 9. Ranking jest tutaj szkoda ze nie ma tego na ips. Kyle ( i nie tylko) co sądzisz o tym? został mi tydzień do wypłaty, ktora pojdzie na monitor, musze wiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 im wiecej czytam tym bardziej podoba mi sie ten HP. *mniejsza jaskrawość *więcej złącz, w tym HDMI i display port *ładniejszy stylistycznie *nowszy, ten benq ma juz ze 2 lata, a HP dopiero wyszedl W tej samej cenie jest też hp 2465 na s pva, wydaje sie plasowac pomiedzy benq i tym hp na ips. I jeszcze jedna rzecz. W rankingu Chipa, ktory uważam za jeden z najlepszych, w monitorach 24" benq zajął 4 miejsce, a HP 2465 9. Ranking jest tutaj szkoda ze nie ma tego na ips. Kyle ( i nie tylko) co sądzisz o tym? został mi tydzień do wypłaty, ktora pojdzie na monitor, musze wiedziec. Bezapelacyjnie HP. BenQ ma bardzo wysoki minimalny poziom jasności, możesz mieć problemy z pracą w nocy przy małym oświetleniu. Poza tym, H-IPS a MVA to jest różnica klas. Miałem przez chwilę Benq wersję WZ i mam tego HP. Niebo a ziemia. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Bezapelacyjnie HP. BenQ ma bardzo wysoki minimalny poziom jasności, możesz mieć problemy z pracą w nocy przy małym oświetleniu. Poza tym, H-IPS a MVA to jest różnica klas. Miałem przez chwilę Benq wersję WZ i mam tego HP. Niebo a ziemia. :lol2: To mi wystarczy. Kupuje w Poniedziałek (za tydzień). dzięki Edytowane 29 Września 2008 przez ZlyDzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Uruchom profilowanie pod przeglądarką www, w programie graficznym i przeglądarką obrazów a przesycenie w obrazach sRGB zniknie. Ściągnij obraz w AdobeRGB a przesycenia nie będzie nawet bez profilowania. ps. sRGB to bardzo wąska przestrzeń barwna na której nic nie widać ... na monitorach z szerszą przestrzenią jest rozciągnięta i przez do jest efekt przesycenia ... dzięki profilom przestrzeń sRGB jest zawężana do swoich naturalnych rozmiarów kiedy mamy monitor o szerszej przestrzeni. A jak w filmach i grach? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...