sector Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 http://i162.photobucket.com/albums/t254/sectorek/9adddd2a.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t254/sectorek/abc50be5.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t254/sectorek/046f4f4a.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t254/sectorek/9015d10f.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t254/sectorek/1a20e4d7.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t254/sectorek/bef881c6.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t254/sectorek/8c624e4b.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t254/sectorek/3af36572.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t254/sectorek/c822c662.jpg Nie chce sie rozpisywac specjalnie narazie na temat monitora bo nie mialem za wiele stycznosci w moim zyciu z LCD (stacjonarnym) bo zawsze mialem CRT lub jakas wypasiona matryce w laptopie. Co moge powiedziec na chwile obecna, to to, ze monitor jest ogromny :) Przez rok siedzialem przy 13.3" Laptopie (widoczny na zdjeciu) i przesiadka na 27" jest mega. Wczoraj po 30 pierwszych minutach juz mnie bolaly oczy bo nei wiedzialem gdzie mam sie patrzec :) Dzis jest juz o wiele lepiej! Jakosc obrazu jak dla mnie bomba. Nie moge tego jeszcze do konca stwierdzic jak bedzie ostatecznie bo czekam na dostarczenie mi gratow do nowego PC, takze niestety narazie obraz mam podlaczony z lapka przez VGA. Jesli ktos chcec o cos zapytac to walcie. Mysle, ze cos wiecej napisze w tygodniu jak odpale GFa i podlacze monitor przez DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Potrzebuje monitor do neta gier filmów, mam tylko kilka warunków. 1) Najlepiej full HD ale nie musi być koniecznie. 2) Ma mieć kolory oraz dosyć głęboka czerń (oczywiście w miarę możliwości LCD). 3) Panorama na głośnikach i innych bajerach mi nie zależy. 4) Czas reakcji matrycy brak smużenia. Nie musi być TN, nie narzekał bym na podświetlenie diodowe. Monitor ma służyć kilka lat.. Cena to 1000zł-1600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rothard Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) Przymierzam się do kupna Benq 24" g2420HDGL Led Monitor LED BENQ 24" LED G2420HDBL - Monitory - Agito.pl . Czytałem o nim dużo, właściwie zbierał same dobre komentarze, ale moje pytanie trochę z innej beczki. Niestety jestem w posiadaniu karty 8600gt 256mb Gigabyta i moje pytanie jest takie. Czy po zakupie tego monitorka ta karta da sobie jakoś radę, nie chodzi mi o granie w FullHD, ale też nie chciał bym sytuacji, że będzie działać tylko w 800x600 bo to by trochę dziwnie wyglądało. Muszę wymienić monitor bo w starym CRT zasilacz zaczął piszczeć i mnie to *. Kartę graficzną wymienię na coś mocniejszego, ale dopiero jak nazbieram i chodzi o to czy na tej obecnej karcie przemęczę się te góra 2 miechy. Edytowane 15 Maja 2010 przez Rothard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Będzie działać bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Zastawiam się nad wyborem monitora do gier (FPS) neta filmów grafiki pewnie też. Myślę nad HP ZR24W, HP LP2475w, Dell UltraSharp U2410. HP sa podobno lepsze od dela, ale który z nich wybrać? HP LP2575W jest lepszy ale droższy, tylko czy jest sens dopłacać czy brać ZR24W? Edytowane 17 Maja 2010 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) taka mała ciekawostka: http://www.consumer.philips.com/c/cinema-21-9/30849/cat/gb/ Edytowane 17 Maja 2010 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Fajne, ale nie na temat imho ;P Ja tam chce 24" do amatorskiej grafiki, i do filmów, plus pivot. A przy takim 21:9 to sobie z tabletu podstawkę pod piwo mogę zrobić co najwyżej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 @ Havoc Jak masz 4k na zbyciu, to jest tylko jeden słuszny wybór, Nec 241PA. Sprzęt masakruje wszystko co jest na rynku w tej samej cenie, a nawet większej ( SX2462 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Mam do was pytanie. Poniewaz nigdy nie mialem stycznosci z monitorem LCD (lepszym LCD) a moj komputer jeszcze sie sklada, to mam nastepujace pytanie. Na chwile obecna monitor mam podlaczony pod laptopa przez kabel VGA, ale jest minus. Nie moge ustawic natywnej rozdzielczosci. Moge max ustawic 2048x1152, czyli to za malo o 500/300px. Czy wynika to z ograniczen kabla VGA czy o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 @ Havoc Jak masz 4k na zbyciu, to jest tylko jeden słuszny wybór, Nec 241PA. Sprzęt masakruje wszystko co jest na rynku w tej samej cenie, a nawet większej ( SX2462 ). EIZO powinno coś z tym zrobić ... albo zjechać z ceną, albo odblokować sprzętową kalibrację w SX. ps. ja dla siebie najchętniej to bym kupił 22", 1920x1200, szeroki gamut, IPS, model klasy NEC PA - EIZO SX/CG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) A ja nie mam 4kafli, na razie jest 1k. I nie wiem ile mi zajmie dozbieranie do LP2475. Zaczynam cofać się i myśleć o tym osławionym dellu 2209...czy do zadań amatorskich (znając życie mój wzrok nie zauważy gigantycznej różnicy pomiędzy oboma) warto za 2" więcej płacić 600zł? ;] Edytowane 24 Maja 2010 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Jak dla mnie, to warto wywalić kupę kasy na wypasiony monitor. W sumie to zamierzam, ale nie uprzedzajmy faktów. ;) A co do dopłaty 600 zł za 2", to w sumie masz większą rozdzielczość, mniejszy pikselek ( gładszy, ostrzejszy obraz ). Dla mnie na chwilę obecną, to 24" są małe, no ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Jak masz 4k na zbyciu, to jest tylko jeden słuszny wybór, Nec 241PA. Sprzęt masakruje wszystko co jest na rynku w tej samej cenie, a nawet większej ( SX2462 ). Na poprzedniej stronie: No nie wiem czy taki dobry. Na plus ( dla niektórych osób ) to fakt że jest sRGB, znika problem przesycenia kolorów i bardzo mały Input Lag. Reszta raczej już średnio wypada, czerń to ma tragiczną, ledwo wyciąga 460:1, krok wstecz niestety. Przebitka po włączeniu dopalacza, brak opcji skalowania 1:1 ( inne są, ale tej brak ), mniej wejść niż 2475. Coś sie zmieniło w międzyczasie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Na poprzedniej stronie: Coś sie zmieniło w międzyczasie ? No nie wiem czy taki dobry. Na plus ( dla niektórych osób ) to fakt że jest sRGB, znika problem przesycenia kolorów i bardzo mały Input Lag.Reszta raczej już średnio wypada, czerń to ma tragiczną, ledwo wyciąga 460:1, krok wstecz niestety. Przebitka po włączeniu dopalacza, brak opcji skalowania 1:1 ( inne są, ale tej brak ), mniej wejść niż 2475. To dotyczyło HP ZR24W nie Neca 241PA. Cytuj uważniej po wprowadzasz zamęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasiek Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Witam Poszukuję monitora do do 800zł. Cel to gry filmy. Musi być złącze HDMI. Możecie coś polecić?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 (edytowane) ... a tematu nie wypada przeczytać chociaż ze 3 strony wstecz ? Po za tym masz dział : Co kupić ! Edytowane 20 Maja 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Tak jak ostatnio pisałem, Eizo S2433WH-GY był u mnie na biurku, po czym bardzo szybko się zmył. Sprzęt za 3 500PLN nierówny jak najtańsze TN, widoczny różowy zafarb w prawej dolnej części. Dodatkowo budowa piksela w nowych matrycach S-PVA jest dla mnie całkowicie nie do zaakceptowania. Więcej informacji opisałem w tym poście. Kilka fotek S2433W. Dzisiaj z kolei przyszedł dziabnięty o 1 cal, "słabszy" brat, model EV2333WH. Słabszy w cudzysłowie, bo niby to tylko biurowy cherlak, ale łoi skórę S2433 niemiłosiernie. Regulacja jasności kosmicznie szeroka, możliwość zejścia do około 40 nitów, wtedy obraz faktycznie jest dosyć ciemny. Równość niesamowita, całkowity brak zafarbu. Nic a nic. W sumie dawno nie widziałem "czystego" monitora, mój obecny HP oczywiście ma zafarbik i z czasem jakość przestałem aż tak zwracać na to uwagę. Co nie zmienia faktu, że jest on widoczny. Eizo pod tym względem czysty. Minimalnie na bokach ekran jest ciemniejszy na jasnym tle, ale przy normalnej pracy nie da się tego zauważyć, dopiero na planszach testowych. Czerń jeszcze do zbadania, bo na razie jest zbyt jasno, ale już wiadomo, że czerń jest smolista jak w żadnym z obecnie dostępnych na rynku monitorów. Zakres sRGB daje o sobie znać w postaci "słabszych" kolorów. Po prawie 2 latach pracy na szeroko gamutowym lp2475w widać różnicę, zwłaszcza, że nie wszystkie aplikacje umożliwiają zarządzanie kolorem. Dla mnie nie jest to problemem, bo mocne kolorki mi się podobają ( nie ma to wiele wspólnego z poprawnością kolorów, ale jak nie potrzebuję precyzji, to olewam ). Trafił się jeden piksel, ale dostał palcem po głowie i zniknął. Na razie czysto, zobaczymy. Kąty widzenia standardowe dla PVA, zmiana gammy w funkcji kąta, rozjaśnianie cieni. Na S-PVA ( przynajmniej 24" ) wypada to minimalnie lepiej. Budowa piksela całkowicie lita, zupełnie inaczej niż w S-PVA ( tutaj zastosowano nową matrycę C-PVA, charakteryzująca się super czernią, inną budową piksela i słabym czasem reakcji ). Dzięki temu, tekst jest super ostry, nie ma problemu ze złapaniem ostrości, zwłaszcza na szarym tle. Praca z tekstem nie stanowi żadnego problemu ( w zamieszczonym wyżej linku opisałem moje i nie tylko, problemy z tekstem na ips/pva ). Dodatkowego komfortu dodaje bardzo delikatna powłoka antyrefleksowa, nie ma typowego efektu śniegu, czy srebrzenia jak to ma miejsce w IPS. Monitor jest mega chudziutki jak na świetlówkowca. Na końcu postu będą fotki, to możecie sobie sami obejrzeć i porównać. Przez te małe gabaryty, waga jest stosunkowo niska. Nowy panel charakteryzuje się bardzo małym poborem prądu. Na nastawie 20% jasności, prawie nie czuć żadnego ciepła. Monit jest tak chłodny, że w lecie może robić za klimatyzator. ;) Praca jest cicha, nic nie brzęczy, syczy itp. Pełna kulturka. Dopalacz jest fabrycznie włączony na poziom standardowy. Przy całkowicie wyłączonym monitor smuży niemiłosiernie. W ogóle nie ma sensu wyłączanie. Na standardzie jest lepiej, ale bez cudów. Dopiero tryb Enchanced minimalizuje smugi na tyle, że nie przeszkadza to w normalnej pracy. Ale, o graniu w coś szybszego niż strategie można zapomnieć, chyba że ktoś lubi sprzętowy blur. :wink: Kilka fotek EV2333WH-BK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Witam Poszukuję monitora do do 800zł. Cel to gry filmy. Musi być złącze HDMI. Możecie coś polecić?? Pozdrawiam MONITOR LCD LG W2220P-BF e-IPS 16:10 HDMI DVI FV (1040032668) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Posiadam LCD Hazro HZ26wi właściwie WSi,bo kolor silver. Hazro HZ26Wi Review Matryca H-IPS LG. Kolor, kąty, jakość obrazu, odświerzanie(ms) rewelacja. Uwielbiam ten monitor. Polecam. Mam go z UK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Posiadam LCD Hazro HZ26wi właściwie WSi,bo kolor silver. Hazro HZ26Wi Review Matryca H-IPS LG. Kolor, kąty, jakość obrazu, odświerzanie(ms) rewelacja. Uwielbiam ten monitor. Polecam. Mam go z UK. Ogólnie monitory firmy HAZRO mają zrytą regulację jasności. Np. w tym modelu, by mieć max kontrast, trzeba by pracować przy jasności ustawionej na 50% a to oznacza jasność ponad 400 cd !!! Można zmniejszyć jasność do 0 ale w ten czas nadal mamy rażące ~300cd i niski kontrast 500:1 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Mam do was pytanie. Poniewaz nigdy nie mialem stycznosci z monitorem LCD (lepszym LCD) a moj komputer jeszcze sie sklada, to mam nastepujace pytanie. Na chwile obecna monitor mam podlaczony pod laptopa przez kabel VGA, ale jest minus. Nie moge ustawic natywnej rozdzielczosci. Moge max ustawic 2048x1152, czyli to za malo o 500/300px. Czy wynika to z ograniczen kabla VGA czy o co chodzi? Nie wiem jak w VGA ale HDMI/DVI single link może dać maksymalnie 1920x1200 dopiero DVI dual link/display port obslugują więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Ustawienia default były dlamnie napewno za jasne, ale regulacją menu+sterowniki karty mam takie jakie chciałem. "Zryte" w tym monitorze to są te przyciski dotykowe do poruszania się po menu. Oczywiście żre też więcej watt [W] jak TN. Pozatym jestem bardzo zadowolony. Kupiłem ten monitor z wadą - wydaje taki bardzo cichy buczący dzwięk. Mieszkam teraz w akademiku i nawet tego nie słysze, ale w domu czasem. Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Zasilacz jest zewnętrzny. Ogólnie monitory firmy HAZRO mają zrytą regulację jasności. Np. w tym modelu, by mieć max kontrast, trzeba by pracować przy jasności ustawionej na 50% a to oznacza jasność ponad 400 cd !!! Można zmniejszyć jasność do 0 ale w ten czas nadal mamy rażące ~300cd i niski kontrast 500:1 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Tomaszu.. ;] Zmień ten swój monitor i sprzedaj mi 2475 ;) Chyba już ostatnia sztuka na allegro, koniec serii czy co? :( Mam jedną prośbę do Was. Nie wiele rozumiem z opisów na tych zagranicznych portalach jak prad.de. A przeglądając temat wstecz zauważyłem że istnieje mniejszy brat, tj. LP2275W. Czy matryca, plusy i minusy są takie same jak dla LP2475W czy też różnią sięte monitory? Oba "wide gammut" tak? Robię foty w Rawie, chciałbym móc je porządnie obrobić i wywołać w Labie bez okrzyku przerażenia po odebraniu odbitek. Ten 2275w jeszcze cenowo idzie przełknąć, inna rozdzielczość niestety, ale cóż...gdyby chociaż nadawał się do amatorskiej grafiki tak samo jak większy i droższy brat to myślę że warto byłoby go przemyśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 2275W ma PVA, 2475W IPS. Można powiedzieć, że oba prezentują ten sam poziom, do poważniejszej pracy raczej nie za bardzo się nadają. Niestety zbyt szerokiej gamy produktów w zakresie cenowym do 2K po prostu nie ma. A i dołożenie większej kwoty ( patrz wyżej s2433w ) też nie gwarantuje że sprzęt będzie "igła". :wink: Ogólnie to tak, jak trafisz na model dosyć równy ( co nie jest takie łatwe ) + kalibracja programowa, to wyniki będą całkiem przyzwoite i do jako takiej pracy się nada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Przesadzili z tą ceną naprawdę :/ z 100-1600 do 2100 za LP2475w ! :/ Wylicytowałem U2410. Wysoka jasność mnie nie zabije a przynajmniej po starej cenie HP no i ładniejsze logo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Niedroga usługa kalibracji: Kalibracja Wrocław | Kalibracja monitorów drukarek projektorów - Cennik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Dell U2311H Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) Odnośnie kalibracji, to w takim U2410 (jeszcze nie przyszedł :/ ) wystarczy zrobić to raz i dostanie się jakiś tam profil pod niego, czy po każdej reinstalacji systemu czy zmianie kompa znów trzeba kalibrować? ::EDIT:: Więc to mial Toms83 na myśli mówiąc że Dell jest zbyt jasny...kurde :/ Rzeczywiście jest... :( Do tego martwy pixel prawie na środku ekranu, ale mi się kurnia trafiło do du*y ;] Edytowane 7 Czerwca 2010 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnspawn Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam , szukam dobrego monitora widescreen do gier z Full HD .Mozecie mi cos polecic tak do 1500zł - 1700zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Odnośnie kalibracji, to w takim U2410 (jeszcze nie przyszedł :/ ) wystarczy zrobić to raz i dostanie się jakiś tam profil pod niego, czy po każdej reinstalacji systemu czy zmianie kompa znów trzeba kalibrować? ::EDIT:: Więc to mial Toms83 na myśli mówiąc że Dell jest zbyt jasny...kurde :/ Rzeczywiście jest... :( Do tego martwy pixel prawie na środku ekranu, ale mi się kurnia trafiło do du*y ;] Kalibracja robi się raz ale można powtórzyć raz na roczek jeśli potrzebujesz ciągłej precyzji. Z czasem parametry świetlówek się zmieniają i trzeba to skorygować. Dostajesz profil i pliczek z korektą lut karty graficznej i loaderem ładuje się to wraz z systemem. No Dell jak to Dell, zazwyczaj bardzo jasny, choć model 2711 ma kosmicznie nie spotykaną regulację, zaczyna się w okolicach 50 nitów! Zmniejsz jasność kontrastem. Witam , szukam dobrego monitora widescreen do gier z Full HD .Mozecie mi cos polecic tak do 1500zł - 1700zł HP2475 ewentualnie zr24w ale to raczej taki średniak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...