Skocz do zawartości
Subvoice

G.skill 2x1gb Na Jakich Kościach? A Może A-daty? Chyba Na Elpidach.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie lubie zakładać takich tematów, ale już od 2 dni przekopuję to forum i nic konkretnego nie potrafię znaleźć. Czy Waszym zdaniem te pamiątki to dobry wybór? LINK sądząc po napięciu raczej nie sa to D9, a po cenie sporo gorsze od HZ. Za bardzo podobną cene mogę mieć nieoradiatorowane vitesty, też 800, tyle że bezpośrednio z hurtowni, więc z ewentualnymi reklamacjami łatwiej. Myślę co wybrać. Kręcę, ale nie ekstremalnie.

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bujać to my, ale nie Nas drogi kolego..... Wystarczy popatrzeć to tematu o Micronach D9 i wiedziałbyś , że GSKill pakuje D9GMH jedynie do HZ-tów od 6400 w górę.

W tych USU2 są Elpidy, choć bywają też D9, ale juz nie GMH/GKX.....

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe nigdy nie bujam. Zobacz kiedy sie zarejestrowałem a ile tematów założyłem. Niestety akurat dział pamięci jest ciut mało przejrzysty - wymieszane tematy odnośnie DDR i DDR2, nie zawsze odpowiednio opisane. Po prostu po 2 dniach czytania miałem dość i postanowiłem zapytać. W końcu aukcja się skończy ;) A temat o d9 przewałkowałem chyba 3 razy. Nie interesują mnie jednak HZty, bo wiem co tam siedzi (własnie z tematu o D9) tylko te g.skille z aukcji. Jeśli sa tam Elpidy to nie najgorzej. Dzieki za info. Czy ktos kupował może coś u tego gościa (Radoslaw7777)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W HZ z nowych serii nie masz już gwarancji, że trafisz na D9.

Mi się akurat trafiły prawdopodobnie Elpidy. Optymalnie pracowało im się na 2.2V.

Co do tych z allegro, to tak jak pisał Hanu, na 99%, to nie D9.

W tym wypadku brałbym Vitesty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi