Skocz do zawartości
Kobrowisko

Zalman Nbf-47 I 7900 Gt - Jak To Zmieścić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar zmienić chłodzenie chipsetu na płycie Gigabyte GA-K8NF9 X4 na której mam zainstalowaną grafe 7900GT z Galaxy.

Znalazłem coś takiego i teraz nie mam pojęcia czy mi sie to zmieści pod grafą...

Moze ktoś już to montował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego zalmana mozna roznie montowac, ew mozna go troche przyciac, na 90% bedzie pasowal(sam takiego mam, tyle ze mam krotka grafe i nie ma najmniejszego problemu z nim)

OK. Dzięki.

Byłby to duży problem dla Ciebie zmierzyć mi grubość tej podstawy (tzn od miejsca styku z chipsetem do "rozwidlenia" listków) ?

Byłbym bardzo wdzięczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dzięki.

Byłby to duży problem dla Ciebie zmierzyć mi grubość tej podstawy (tzn od miejsca styku z chipsetem do "rozwidlenia" listków) ?

Byłbym bardzo wdzięczny :)

mozliwe ze zrobie to rano. a czemu akurat ten wymiar Cie interesuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ze zrobie to rano. a czemu akurat ten wymiar Cie interesuje?

Ten wymiar dlatego że musze ten radiator wcisnąć miedzy płyte i grafe.

Końcówka grafiki w tej chwili wisi nad oryginalnym radiatorem Gigabyta i jest naprawde niewielki odstęp miedzy nimi.Zamierzam zamontować tego zalmana w ten sposób że PCB grafiki będzie między listkami Zalmana. No i właśnie dlatego potrzebna mi wysokość podstawy bo nie wiem czy w tym momencie grafika wejdzie cała do slotu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli żeberka oryginalnego radiatora mają co najminiej 5mm wysokości to mógłbyś wbić na radiator cichy wentyl 40 mm na gumowych kołkach. Ja tak mam na Złotym Zalmanie i jest cisza, tyle, że on ma jakieś 2,5 cm żeberka...

Albo jak wolisz pasywke to weź przytnij trochę skrzydełka wachlarza i po krzyku.

Edytowane przez Chris1981

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi