Skocz do zawartości
Puchacz1

V-mod

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem zrobić V-mod-a na mojej płycie głównej. Ponieważ niesety ona nie umożliwia zmiany napięć na procesor (standard 1.5 V niesety jak daje na 1.6 nie ma zmiany napięcia) i tu chciałbym prosić o jakieś linki do robienia v-modów na tej plycie lub jakieś porady. Ogólnie każda sugestja będzie dobra:)

Aha i jeszcze jedno. To nie wina zasilacza. Sprawdzane było to na 3 zasilaczach :)

1 - Megabajt 350 W

2 - Prokomp 350 W

3 - ToPower 400 W

Edytowane przez Puchacz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wgrywałeś może najnowszy BIOS do swojej płyty?? Zasilacz nic do tego nie ma. Zresztą raczej sobie na tej płycie raczej nie pokręcisz bo obsługuje tylko szynę 133/266. Vmodów do tej płyty raczej na pewno nie ma, bo nie jest to popularna płyta i nie ma jakiś szalonych możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym polecał drut moda. Jeśli chcesz v-mod poszukaj płyt na soc 478. I do nich v-modów, popatrz może znajdziesz podobne bloki zasialnia lub odpowiednik twojej płyty pod inną marką . Wtedy będziesz mieć baze do działania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drut mod ?? możesz zapodać jakiegoś linka lub coś w tym stylu ??

Ojciec elektronik więc może też coś doradzić

Już się irytuje bo ten SHIT wogóle napięć nie chce zmieniać. z 2.6 na 3.0 mi sie małpa nie chce podkręcić bo płyta napięć nie daje stabilnych. Już mam na nią nerwy. Mówicie, że update biosu może pomóc ??

Edytowane przez Puchacz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi