Skocz do zawartości
Dziuby

Wykup Płatną Subskrypcje

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznam się szczerze, że nigdy nie kilkałem na tego linka, ale dziś pomyślałem, że troszkę wspomogę świeże forum.

Wszedłem i koparka mi opadła 100 zł, trochę dużo. :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :unsure: :unsure:

Przecież małą łyżeczką też można się najeść

Za bańkę kupuje materiał i robię nowego moda. :D :D

Miałem ochotę na wysłanie 10 zł dziś, za tydzień może 3 zł, zawsze coś, ale nie mam wyboru.

Co ciekawe nastawiałem się na zasilenie waszego budżetu SMS-em łatwo tanio i szybko (chyba, bo nie wiem jak to jest z tymi wiadomościami tekstowymi).

Warto by pogadać na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe nastawiałem się na zasilenie waszego budżetu SMS-em łatwo tanio i szybko (chyba, bo nie wiem jak to jest z tymi wiadomościami tekstowymi).

Z sms to chyba marne pieniądze. Z tego co mi wiadomo to spora część idzie do operatora. Ale jakby coś takiego powstało to bardzo chętnie bym wysłał parę eskow w miesiącu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z sms to chyba marne pieniądze. Z tego co mi wiadomo to spora część idzie do operatora. Ale jakby coś takiego powstało to bardzo chętnie bym wysłał parę eskow w miesiącu.

Ponad połowe bierze operator i pośrednik.

Przykładowo z 1 SMSa za 1 PLN netto (czyli dla Was 1,22 PLN) dla nas było by 44 grosze.

Z jednego za 9 PLN netto - 4,3 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łatwiej byłoby założyć jakieś konto, na które można by wpłacać kasę.

(Na mnie niestety nie możecie liczyć, ale jak by było dość $$ to bym chętnie pomógł)

praktycznie na to samo wychodzi co z sms'ami, trzeba to wszystko ksiegowac, odpowadzic dziwne podatki, kupe zachodu o nic... a jeszcze jak sie pomylisz to dowala tobie taka kare, ze przez nastepny rok bedziemy zbierac na jej zaplate :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak na poważnie może by coś wymyślić żeby odkupić karę, np. coś przygotować jakiś referat itp.

A wiesz ile już było tematów z pytaniem "co zrobić, żeby zmniejszyć poziom ostrzeżeń?" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze? Przydałoby się takie FAQ z prawdziwego zdarzenia (Q:.. A:..) odpowiadające na bardzo często zadawane na tym forum pytania. Jakie pytania?

- dlaczego czas na forum mi źle wyświetla (czas letni i zimowy)

- jak zmniejszyć poziom ostrzeżeń

- dlaczego forum mi się źle wyświetla (tu chodzi o tryby wyświetlania: standardowy, drzewo, linearny)

- gdzie zgłaszać błędy forum

- dlaczego nie mogę dodać wyników 3dmarka do profilu (chodzi o te zera przed wynikiem, aby liczba była 5-cyfrowa)

- etc..

Wystarczy przewertować parę stron tego subforum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem coś takiego nieprawdopodobnego, jak operatorzy zarabiają

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

.........Wartosc Premium SMS/MMS......................Wynagrodzenie dla Usługobiorcy..............faktycznie wpłynęło

Premium SMS o wartosci 1 zł (1,22zł z VAT)...................0,44 zł (z VAT)........................................0,36

Premium SMS o wartosci 2 zł (2,44zł z VAT)...................0,93 zł (z VAT)........................................0,76

Premium SMS o wartosci 3 zł (3,66zł z VAT)...................1,40 zł (z VAT)........................................1,15

Premium SMS o wartosci 5 zł (6,10zł z VAT)...................2,34 zł (z VAT)........................................1,92

Premium SMS o wartosci 6 zł (7,32zł z VAT)...................2,80 zł (z VAT)........................................2,30

Premium SMS o wartosci 9 zł (10,98zł z VAT).................4,27 zł (z VAT)........................................3,50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem coś takiego nieprawdopodobnego, jak operatorzy zarabiają

Pisałem dokładnie to samo w poście numer 8.

Dla dokładności to nie tylko operatorzy.

Mamy cały łańcuszek:

Operatorzy (Plus, Era, Orange)

Operator platformy SMS (np Mobiltek)

Reseller dla klienta końcowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy nie dało by sie zrobić czegoś w stylu akcja px

Na bsdguru akcja dopiero ruszyła, a zainteresowanie nią jest nawet pokażne.

W skrócie - każdy może wykupić sobie kilka pikseli na stronce i w ten sposób wspomóc serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy nie dało by sie zrobić czegoś w stylu akcja px

Na bsdguru akcja dopiero ruszyła, a zainteresowanie nią jest nawet pokażne.

W skrócie - każdy może wykupić sobie kilka pikseli na stronce i w ten sposób wspomóc serwis.

Wyraże moje szczere zdanie - robienie popeliny żeby zgromadzić 25 złotych średnio nas interesuje ;>

Zwłaszcza, że wystawianie faktur na 1 PLN i obsługa takich płatności doprowadziła by mnie do białej gorączki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi