_Mistrz_ Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Wiem, że już dawno miałem kupić ten zasilacz, ale wydanie 200zł jest dla mnie rzeczą nie łatwą, dlatego nie chcę popełnić błędu. Moje propozycje to: 1.HuntKey HK-350AP 2. TOP-400 P5 U12 OEM Który z nich? Czy może macie jeszcze inne propozycje? Cisza mile widziana, ale jednak na pierwszym miejscu stawiam jakość samego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Jeśli do tego konfiga w podpisie to oba stykaną z wielkim zapasem. A jakość zależy co masz na myśli. Wydajność czy wygląd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Zapomniałe o sprzęcie, nie sugerujcie się podpisem, on ma być kupiony do s939 jeśli się uda to na AsRocku i do tego oc na ile mi umiejętności lub sprzęt pozwolą (do tego barracuda 80GB GF 4400ti, docelowo 7300GT, jeden napęd). Później jeśli będzie kasa to do mocniejszego sprzętu z DDR2 na pokładzie. Mówiąc jakość mam na myśli raczej funkcjonalność tego zasilacza (nie chcę go wymieniać przy następnej zmianie sprzętu), chociaż za wygląd też się nie obrażę (ale w tej kwocie nie spodziewam się cudów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 No to Huntkey. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) A orientuje się ktoś co oznacza "ciche buczenie transformatora kiedy wyłączony" wypisane w wadach u zenfista? Jak komp nie działa to cały czas tak buczy? A są inne sensowne zasiłki w tej kwocie? Edytowane 28 Października 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) hmm... Ciche buczenie transformatora po wyłączeniu komputera - po wyłączeniu komputera z zasilacza dobiega ciche buczenie - słyszalne w nocy z odległości około 30cm - taka odmiana topowerowego cykania... co do wyglądu to się one jakoś za bardzo nie różnią ;D Sensownego... Huntkey, Topower, Seasonic, Tagan, Chieftec, Mode Com, Amacrox http://zenfist.pl/asr.php?k=&categorie...160&pto=200 Edytowane 28 Października 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 właśnie tydzień temu kupiłem tego ToPowera. Fajny cichy zasilaczyk:) Moc 400 W mi wystarcza :) Ja będe jeszcze wyciskał z mojego kompa "coś" i potrzebny był mi zapas mocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Chyba dokonam wyboru między Huntkeyem i Topowerem w sklepie, zobaczę sobie co i jak :wink: Z tych co podał Zenfist, nadal najbardziej podobają mi się właśnie te dwa. A zapytam jeszcze w ten sposób, czy jest między nimi duża różnica? Czy raczej podobne zasiłki i wybór jednego z nich nie ma większego znaczenia. Wiem, że Benito pisał, że Huntkey, ale chcę mieć pewność (200zł to dla mnie naprawdę dużo :cry: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 na twoim miejscu bralbym http://allegro.pl/item137300350_zasilacz_a...ctive_pfc_.html tylko sie spiesz bo jak inni skumaja te zasilacze to sie koles bardzo szybko ich ozbedzie powiem tyle jest to praktycznie ta sama zasilka co seasonic 430 tornado mega cicha i wydajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Huntek ma tą przewagę, że nie "głupieje" przy niesymetrycznym obciążeniu i ma nieco wyższą sprawność (nie grzeje się). Dodatkowo linia +12V jest uparcie stabilna. Jednak oba zasilacze są kostrukcjami bezpiecznymi i spokojnie poradzą sobie z większościa konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 czyli zen wycofujesz sie z tego co pisales wczesniej ze "w nowych rewizjach 400w oem topower sie juz z tym problemem uporal " ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) czyli zen wycofujesz sie z tego co pisales wczesniej ze "w nowych rewizjach 400w oem topower sie juz z tym problemem uporal " ??? Na tyle, że działają poprawnie na więkoszości konfiguracji. Jednak jeżeli rozważamy co jest lepsze, regulacja linii wypada niestety na korzyść hk. Seasonic jest również bardzo ciekawym zawodnikiem - pomimo "tylko" 330W ma bardzo stabilne napięcia. Tak jak napisałem wcześniej każdy z tych zasilaczy jest dobry. Najcichszy jest Seasonic - jednak i tu niektórym osobom przeszkadza terkotanie łożyska, więc wymieniają w nim wentyl na coś cichszego ;) Edytowane 28 Października 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Powinieneś się wycofać z tych bzdur, bo w Gdańsku zostało to udowodnione doświadczalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Huntek ma tą przewagę, że nie "głupieje" przy niesymetrycznym obciążeniu i ma nieco wyższą sprawność (nie grzeje się). Dodatkowo linia +12V jest uparcie stabilna. Jednak oba zasilacze są kostrukcjami bezpiecznymi i spokojnie poradzą sobie z większościa konfiguracji. Wyższa sprawność czyli po prostu marnuje mniej prądu? Dobrze rozumiem? Nie wiem czy słusznie, ale do Topower'a przekonuje mnie obciążalność linii (według specyfikacji :wink: ), wybór między combined i split i trochę wygląd, natomiast do Huntkey'a ogólnie jego opinie (tylko, że wolałbym wentyla 120mm). Zobaczę co wybiorę jak dojdzie do kupna (mam nadzieje, że niedługo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) dobrze rozumiesz:) mniej pradu idzie na ogrzanie zasilacza :) a co do zasilki ja bym bral seasonica 330w ale nowego. tego z allegro bym nie kupowal... Edytowane 29 Października 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Powinieneś się wycofać z tych bzdur, bo w Gdańsku zostało to udowodnione doświadczalnie. że w huntkey regulacja napięć jest lepsza? czy że w topowerze jest na tyle dobra, że komputery do które się je wsadzi działają poprawnie i nic sie nie pali, zawiesza? Gdyby faktycznie P5 tak źle spisywał się w realu to na forum mielibyśmy las userów narzekających na te zasilacze... a tego nie ma. Nie zastanawia Cię to dlaczego? Nie wiem dokładnie ile sztuk Michał z Angeli sprzedał w kraju TOP-400P5 OEM ale było tego wystarczająco dużo aby zniszczyć ich reputacje w przypadku złego działania tej serii. Owszem na platformie przy skrajnych ustawieniach obciążalność zachowuje się tak jak widzieliśmy - jednak komputer to nie platforma i obciążalność jest wystarczająca na każdej linii. A do wysterowania +12V na przyzwoity poziom wystarczało kilka A na +5V i odwrotnie. ;) Edytowane 29 Października 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 no dobra ale to poprawili cos czy nie? i czy da sie jakos spowodowac zeby zasilacz nie wydoil na kompie (jakis skrajny przypadek ze mu sie wszystko rozjedzie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 no dobra ale to poprawili cos czy nie? i czy da sie jakos spowodowac zeby zasilacz nie wydoil na kompie (jakis skrajny przypadek ze mu sie wszystko rozjedzie)? Tak, jest o wiele lepiej w stosunku do P5 EV, ciekaw jestem jak będa się zachowywały nadchodzące P5+. Jeżeli chodzi o przypadek aby zasilacz nie wydolił - teoretyzując byłaby to sytuacja z płytą na VIA bez gniazda +12V, bez wentylatorów, dysków twardych i bez napędów CD-Rom wtedy linia +12V poszybowałaby w okolice 13V, jednak nikt kogo znam nie używa kompa bez dysku twardego Tak więc jeżeli masz w miarę nowa konfigurację to wszystko będzie ok. Nie spotkałem sie na forum z przypadkiem aby ten zasilacz nie radził sobie z kompem. Nie twierdze, że jest to szczyt techniki ale za te pieniądze jest to jedna z lepszych możliwości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 hehe no ale wtedy to w sumie nie istotne bo nic nie czerpie z 12V. czyli dobrze rozumiac wystarczy cokolwiek na kazdej z linii i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Chodziło mi o to że mówiłeś że piątka się nie podnosi jak +12v zostanie obciążone i dokładnie wiesz co mam na myśli, mówiąc wprost Marcin "nie udawaj głupiego". Co do HK to wydajnościowo na linii +12v na pewno jest lepszy aniżeli Topower 400 P5 OEM, co do jakości montażu i ogólnego wyglądu niestety w przypadku Topowera jest lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja się nie znam, chce po prostu wiedzieć, który jest lepszy :wink: . Okna w budzie nie mam, w związku z tym może warto przeboleć ten gorszy wygląd Huntkey'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 bierz tego seasonica 139zl 24miechy gwary super ciagnie wszystko i jest tanszy od konkurencji a napewno tak samo wydajny na tabliczce 348wat na 12V ale dokladnego testu nie znam ja bym bral seasonica bo sam mialem i moge go polecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) A czy oba poradzą sobie w przyszłości z c2d (po oc także)? Chyba na stronie Zenfista w opisie tego HuntKey'a została dopisana treść o wentylatorze. Tyle, że w opsie HK350 jest mowa o HK400. Edytowane 29 Października 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 hk 350ap i 400ap to te same zasilacze a wszystkie sobie z c2d poradza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) hk 350ap i 400ap to te same zasilacze a wszystkie sobie z c2d poradza. To za co te dodatkowe 40zł, za inną nalepkę? Ale według opisu maxymalną obciążalność linii12V mają inną. Mają też inną ilość wtyczek. Edytowane 29 Października 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 To za co te dodatkowe 40zł, za inną nalepkę? Ale według opisu maxymalną obciążalność linii12V mają inną. Mają też inną ilość wtyczek. w modecomie MC tez doplacasz za inna nalepke ;] teraz mam w kompie HK350AP a kompa zaisla rzeczony wczesniej topower i ciezko wskazac mi ktora zasilka jest lepsza, co prawda na topowerze nie puszczalem SLI z 7900 a na HK i owszem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A czy oba poradzą sobie w przyszłości z c2d (po oc także)? Chyba na stronie Zenfista w opisie tego HuntKey'a została dopisana treść o wentylatorze. Tyle, że w opsie HK350 jest mowa o HK400. tiaa, sorki - mam lekką gorączke :/ zaraz poprawię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 W taki razie powiem bratu żeby we wtorek kupił mi tego Huntkey'a. Okna nie mam także lepszy wygląd topowera jest słabym argumentem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 bierz tego seasonica 139zl 24miechy gwary super ciagnie wszystko i jest tanszy od konkurencji a napewno tak samo wydajny na tabliczce 348wat na 12V ale dokladnego testu nie znam ja bym bral seasonica bo sam mialem i moge go polecic.a wiesz wogole skad sa te seasonici? jak na moje oko to jest kupowane na kilogramy w niemczech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 hm na kilogramy to moze nie bo one sa dosyc ciezkie wiec za drog by wyszlo, jakas europaleta chyba wchodzila w gre:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...