krulowiec Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 witam mój problem jest chyba nietypowy :mur: składam nową platformę na socket 939 z athlonem 3500+, na DFI lan party Ultra D, nie mam jeszcze karty graficznej ale już postanowiłem złożyć co mogę. po wsadzeniu procka i odpaleniu wszysko ruszyło(wszystko co mogło czyli wentyl na procku i NorthBridge) po podpięciu dysku (seagate SATAII dysk nowy ze sklepu nie formatowany) nic się nie dzieje- diody na MOBO zapalają sie i gasną wszystkie nic się nie włącza. :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :oops: :oops: sprawdziłem jak sytuacja wyglada w podobnym przypadku na socket A wyjąłem grafę i odpaliłem- ruszył dysk i wentyl i były sygnały z MPBO sygnalizujące błąd. Co się dzieje czy mam powód do niepokoju że coś jest nie tak....???? czy wszystko jest ok z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiding Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Wydaje mi sie ze jest ok, ale moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 jeżeli dysk jest nowy i nie ma na nim systemu to logiczne ze komp nie ruszy ja odpalałem na asusie a8n-sli kompa z systemem na dysku i bez grafy to wsio sie uruchomilo bo mialem podpiete glosniki do kompa i slychac bylo jak sie winda uruchamia wniosek jest taki ze blędy związane z nieobecnoascia grafy sa na starszych chipsetach a na nowszych juz nie(na asusie nie bylo zadnego kodu dzwiekowego, poprostu komp odpalil normalnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A tak na marginesie , to chyba trochę nie ten dział ?? Podforum Sprzęt i Podkręcanie to nie to samo co Nie działa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) jeżeli dysk jest nowy i nie ma na nim systemu to logiczne ze komp nie ruszy ja odpalałem na asusie a8n-sli kompa z systemem na dysku i bez grafy to wsio sie uruchomilo bo mialem podpiete glosniki do kompa i slychac bylo jak sie winda uruchamia wniosek jest taki ze blędy związane z nieobecnoascia grafy sa na starszych chipsetach a na nowszych juz nie(na asusie nie bylo zadnego kodu dzwiekowego, poprostu komp odpalil normalnie) ja na msi 6950 odpalałem kompa bez monita i tez działa słychać ten dźwięk z windy :lol: a przecież płyta juz jest stara Edytowane 29 Października 2006 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Czepiasz sie szczegolow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...