Hans Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Wiec jest tak jest duron 1200. Jest problem z kreceniem tego "cuda" :wink: za chiny ludowe nie chce mykac stabilnie na fsb 133. Mnoznik odblokowany. Na 9x133 przy vcore 1,8 tak samo jak przy 1.775 i 1.75 wywala po jakiejs gdzinie blad qsort failed (test hot cpu tester pro). Procek pomyka jak szalony na fsb 110 przy mnozniku 12,5 ... mozna go katowac zwalniac wentyl i nic stabilny jak skala. Ale jednak wolalbym mniejszy mnoznik i wieksze fsb :wink:. A btw przy fsb 107 ram dziala na +33 i cl2 ... . Czyzby plyta sobie nie radzila czy moze procek jest kichowaty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 jakie masz memorki?? widze 384 czyli pewno 256+128mb. Zostaw jedna kosc na która jest lepsza (np. jak masz Kingstona to ją :) ). Ile ns masz te pamieci???. Ja bym rpóbował z jedną koscia na najlagodnieszych timmingach CL3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 tak dokladnie 128 + 256 jedne hjundaje drugie jakies TG - "certyfikowane" na cl3 przy 143 ... ok lookne na jednej kostce :) mam jeszcze gdzies w domu samsungi ;-) i kingston-y wiec bedzie maraton :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 mam d1200, no i no problem 10x140.. to co w configu to max, który wycisnąłem... memory to cl3, więcej nie da rady... seria AHLCA... hehe, 13 wynik na overclockers.com... nawet nie wiedziałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondiash Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Wiec jest tak jest duron 1200. Jest problem z kreceniem tego "cuda" :wink: za chiny ludowe nie chce mykac stabilnie na fsb 133. Mnoznik odblokowany. Na 9x133 przy vcore 1,8 tak samo jak przy 1.775 i 1.75 wywala po jakiejs gdzinie blad qsort failed (test hot cpu tester pro). Procek pomyka jak szalony na fsb 110 przy mnozniku 12,5 ... mozna go katowac zwalniac wentyl i nic stabilny jak skala. Ale jednak wolalbym mniejszy mnoznik i wieksze fsb :wink:. A btw przy fsb 107 ram dziala na +33 i cl2 ... . Czyzby plyta sobie nie radzila czy moze procek jest kichowaty. Morganowe Durony są nieprzewidywalne jak Polska zima :P Jedne pracowały bezproblemowo z FSB nawet 150, inne (patrz recenzja na Tweak)nawet nie drgnęły przy 133. Może trafiłeś na ten gorszy egzemplarz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Wlasnie skonczylem testowac ;-D jednak jedna kostka byla nie teges .. smiga to to teraz na 256 mb @ cl2 :) na fsb 133 bez problemu. Stabilnosc - rock stable narazie myka na 1333 bo w stresie osiaga 56 C w weekend bedzie nowy wentyl wiec ... Jednak fajny ten duron :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 mam d1200, no i no problem 10x140.. to co w configu to max, który wycisnąłem... memory to cl3, więcej nie da rady... Mhmm ladnie ladnie a mozna sie dowiedziec jaka masz temp a i jeszcze do szczescia wynik 3dsmarka :) Bo na tym so ja mam wykrecilem 5270 3d smarkow i nie wiem czy duzo czy malo :) (zaczynalem od 4500 - wszystko default duron tez ;D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 temperaturki mam 45 no stres i do 50 w stresie (q3) a tu link do 3dSmarka :lol: Compare URL: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5534851 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Wlasnie skonczylem testowac ;-D jednak jedna kostka byla nie teges .. smiga to to teraz na 256 mb @ cl2 :) na fsb 133 bez problemu. Stabilnosc - rock stable narazie myka na 1333 bo w stresie osiaga 56 C w weekend bedzie nowy wentyl wiec ... Jednak fajny ten duron :)no to wyczułem sprawe nie? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Bankowo ;-) sprawa obcykana w 10 . Kurcze pomecze tego durnia wysooko pewnie sie pochwale :)) zasadzam sie na >1400 (tylko ze musi byc full stable bo komp chodzi 24/7) btw temperatura radiatora na chipsecie wynosi 42 - tyle samo co temp proca w tej chwili :) mysle ze trzebaby cos aktywnego na niego zapodac ...co by fsb podbic tak pod 140 - 145 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Być może uda ci sie wyciagnąc 1400? Ja na poczatku moglem stabilnie własnie "tylko" tyle wyciągnąć. Było to latem i przy wartosci 1333 miałem 62 C na procku :oops: Minęło pół roku, temperatura otoczenia spadła i mam 1400MHz przy temp max 52 C. Wygrzejesz go troche to mysle ze tez ci przeskoczy. Cooler to jakis CoolerMaster z epoki lodowcowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 moj brat swojego durnia 750mhz bez problemów przestawil na 133fsb na pamieciach wilk.(napiecie durnia:1.95v:)) DUREN BYL KATOWANY PRZEZ 2 MIECHY NA PLYCIE ECS K7VZA:))))))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Być może uda ci sie wyciagnąc 1400?.... Cooler to jakis CoolerMaster z epoki lodowcowej.Heh on juz szedl na 1400 ;) tylko ze to bylo w czasach przed zasilka chiefteca (na codegenie napisze tylko 3,3V --> 3.00) Niestety mam duuzo sprzetu ii ii codegen umieral radosnie robil resecik (bogu dzieki ze sie nie zjaral) Ogolnie dwa codegeny byly deko za slabe :) no dobra jeszcze powalcze z tym zaatakuje chyba na WC :-D . Bo teraz jakis mikro cooler master z wentylem 60mm SUX :evil: ktory wiecej chalasuje niz dziala . ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 moj brat swojego durnia 750mhz bez problemów przestawil na 133fsb na pamieciach wilk.(napiecie durnia:1.95v:)) DUREN BYL KATOWANY PRZEZ 2 MIECHY NA PLYCIE ECS K7VZA:)))))))))))))nie ma sie co chwalić... :) jesli chodzi o kategorie ECS to D600@1000 :) a i D650@1180mhz :) oba 2.0V. Kolego musiał mieć 1.85V bo tyle max wyciska z mostków po polaczeniu. Chyba ze mial Vmoda w co watpie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...