Skocz do zawartości
BorysVasiliev

Panoramka 20" A Gry

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z gra Pro evolution soocer 5/6.

Polega on na tym ze gierka skacze - tz jezeli pulpit mam ustawiony na 1440x900 na wide - odswiezanie mam ustawione 75Hz i nie moge zmienic- przez co gra skacze .

Jezeli pulpit ustawie na 1280x1024 odswiezanie zmienie sobie na 60Hz i to gra juz normalnie dziala.

Glupio jest za kazdym razem zmieniac rozdzielke w windowsie zeby gra plynnie dzialala.

Mozna to jakos obejsc?

Niechce miec rozdzielki 1280x1024 bo wtedy wszystko sie rozjezdza.

Pozdrawiam i prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jakiej rozdzialce grasz? I jak sie objawa skaknie gry, bo za bardzo nie czaje. ;] Ja w PES6 gram w 1680x1050, odswiezanie 60Hz (wymuszone w sterach v-sync) i jest gucio. ;] W PES 5/6 mozna sobie LOD mixerem ustawic przy rozdzielczosci panoramicznej poprawne aspect ratio (nic sie nie rozciaga oprocz HUD'a). ;] Giera wtedy jest jeszcze lepsza (wieksze pole widzenia). :D

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jakiej rozdzialce grasz? I jak sie objawa skaknie gry, bo za bardzo nie czaje. ;] Ja w PES6 gram w 1680x1050, odswiezanie 60Hz (wymuszone w sterach v-sync) i jest gucio. ;] W PES 5/6 mozna sobie LOD mixerem ustawic przy rozdzielczosci panoramicznej poprawne aspect ratio (nic sie nie rozciaga oprocz HUD'a). ;] Giera wtedy jest jeszcze lepsza (wieksze pole widzenia). :D

A wiec tak : jak w windowsie mam ustawione 1280x1024 moge wybrac odswiezanie 60Hz i gra pieknie smiga.

Jesli w windowsie ustawie 1440x900 to mam tylko 75Hz nie moge zmienic . I wtedy PES skacze.A wiedzisz to trzeba w sterach jakos wymusic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak : jak w windowsie mam ustawione 1280x1024 moge wybrac odswiezanie 60Hz i gra pieknie smiga.

Jesli w windowsie ustawie 1440x900 to mam tylko 75Hz nie moge zmienic . I wtedy PES skacze.A wiedzisz to trzeba w sterach jakos wymusic?

Mozna wymusic odswiezanie 60Hz dla roznych rozdzielczosci np. programem PowerStrip. ;] W jakiej rozdzielczosci grasz w PES6? U mnie smiga w 1680x1050 i jest plynnie (czasem zdarzaja sie zwolnienia, ale to wina mojego przestarzalego konfigu ;)), u Ciebie powinno chodzic non stop w 60 klatkach. ;] Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi