Saitek22 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 A mam jeszcze takie pytanie do posiadaczy biostara Tforce4. czy w swoich kartach macie 6 kanałowa dzwiękówke, ja w swojej mam zwykła z jednym kanałem a co najlepsze na pódełku i we wszystkich opisach i instrukcji jest napisane ze powina miec 6 kanałów hmm coś mi tu nie hallo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) A mam jeszcze takie pytanie do posiadaczy biostara Tforce4. czy w swoich kartach macie 6 kanałowa dzwiękówke, ja w swojej mam zwykła z jednym kanałem a co najlepsze na pódełku i we wszystkich opisach i instrukcji jest napisane ze powina miec 6 kanałów hmm coś mi tu nie halloDzwiękówa jest zwykła,ja mam tylko 3 złącza a powinno być 5 ;). W sumie mnie to tito i tak mam SB live :P Tak na przyszłość to nie pisz postów jeden pod drugim bo % dostaniesz od adminów :P :wink: :wink: Co do wymiany,myśle że powinni Ci wymienic od ręki,masz 7 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny.Pozdr :wink: Edytowane 12 Listopada 2006 przez lukmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 lukmen ale on nie chce zwracac tylko wymienic na inna o ile sie nie myle ... (jak sie myle to mnei poprawcie ... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 lukmen ale on nie chce zwracac tylko wymienic na inna o ile sie nie myle ... (jak sie myle to mnei poprawcie ... )Niestety,w takiej sytuacji musiałby czekać 14 dni na wymianę albo nawet 21.Ja bym oddał płytę do sklepu,wkręcałbym im tam że się rozmyślilem itd,a za 30 min kupił bo inną :D Albo poszedłbym do innego sklepu.Ja teraz tez mam dziwny problem z tą płytą,gdyż po clear cmosie cały czas wyskakuje mi błąd floppa.Nawet jak nie mam go podpiętego.Jedynym rozwiązaniem jest wyłączenie go w biosie. Jak można rozwiązać ten problem? pozdrawiam :razz: :razz: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 no wlasnie trzeba go wylaczyc w biosie tak samo mam na MSI bo tam masz ustawione ze Flopp jest a Ty go niemasz to normalne ze sypie błedami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) I jeszcze duzo błedów mi w windowsie wywala ale niewiem czy to nie sprawa sterowników ale tak to płytka jest spoko nawet. I własnie chciałbym ja wymienic na taka samą bo co to 10 godzin nie mineło i sie popsuła. ehhh człowiek ma szczescie Jak narazie wyciagnełem 9x270 fsb porcka to daje jakies 2430. Wiecej niedaje rady powyzej tej wartosci windows sie nie włacza :( szkoda myslałem ze bedzie wiecej ale jeszcze popatrze :) mażeniem moim jest miec 2600 ;) Edytowane 13 Listopada 2006 przez Saitek22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 I jeszcze duzo błedów mi w windowsie wywala ale niewiem czy to nie sprawa sterowników ale tak to płytka jest spoko nawet. I własnie chciałbym ja wymienic na taka samą bo co to 10 godzin nie mineło i sie popsuła. ehhh człowiek ma szczescie Jak narazie wyciagnełem 9x270 fsb porcka to daje jakies 2430. Wiecej niedaje rady powyzej tej wartosci windows sie nie włacza :( szkoda myslałem ze bedzie wiecej ale jeszcze popatrze :) mażeniem moim jest miec 2600 ;) Może procek nie wyrabia ;) Obniż mnożnik i jedż z htt napewno pójdzie dużooo więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 i sproboj Vcore podniesc ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 podnosiłem wszystko co sie da nawet spaliłem kare sieciowa na płycie bo za duze napiecaia dałem. Niewiem czy ram mnie nie blokuje bo mam ramy na ddr2 samsunga, wiec 270 to max ile wycisne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 no to daj nizszy dzielnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) no to daj nizszy dzielnikWydaje mi się że w am2 nie da się zmienić dzielnika,tylko pamięci jadą równo z magistralą procka,nie wiem dlaczego tak jest,ale zmiana w biosie na taktowanie pamięci 400,533,667 niczego nie zmienia :P pozdr Edytowane 14 Listopada 2006 przez lukmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Wydaje mi się że w am2 nie da się zmienić dzielnika,tylko pamięci jadą równo z magistralą procka,nie wiem dlaczego tak jest,ale zmiana w biosie na taktowanie pamięci 400,533,667 niczego nie zmienia :P pozdr U mnie na Gigusiu bylo to samo.Tez nie bylo dzielnikow.Moglem tylko zmienic magistrale pamieci. Moze nowe biosy to zmienia. Jesli kolega ma slabe pamieci to beda bo trzymac.Ja mialem GoodRamy 667 i robily 390,wiec mozna bylo sobie powalczyc. Niech kolega @saitek sprobuje poluzowac timigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 I mam jeszczew jeden proble [ciach!]e wejscie zasilajace pozostawia jeszcze 4 piny wolne na płycie i to tak powino byc czy podłaczyc do tego jeszcze takie ustrojstwo pokazane na obrazku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) I mam jeszczew jeden proble [ciach!]e wejscie zasilajace pozostawia jeszcze 4 piny wolne na płycie i to tak powino byc czy podłaczyc do tego jeszcze takie ustrojstwo pokazane na obrazku ??Tak.A ile masz tych wtyczek 4 pin? Jeśli 2 to jedną dołącz do dużej wtyczki atx 20 pin.Widocznie twój zasilacz mo odpinaną wtyczke ;) pozdr Edytowane 16 Listopada 2006 przez lukmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 to zielone ustrojstwo podlacz do wtyczki 20 pIN bo na mobo masz 4 wolne widac wyraznie a tamta droga juz podlaczyles widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 to zielone ustrojstwo podlacz do wtyczki 20 pIN bo na mobo masz 4 wolne widac wyraznie a tamta droga juz podlaczyles widzeMod na Sata II działa na tej płytcie bez problemowo ;) V mod na napięcie pamięci powyżej 2,2v jest banalny,i działa :lol: :lol: .Za niedługo może zmuszę się do jakiejś minirecenzji dla użytkowników którzy myślą o tej płycie. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A to HTT340MHz to jest w 100% stabilne? Chodzi mi o to, czy przy takim ustawieniu z BIOS komputer włącza się zawsze, czy czasem ma problemy (cooldboty)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A to HTT340MHz to jest w 100% stabilne? Chodzi mi o to, czy przy takim ustawieniu z BIOS komputer włącza się zawsze, czy czasem ma problemy (cooldboty)?Stabilne :) Pracuje tak na codzień :P Wszystko w 1000% stabilne ;) Szkoda że chłodzonko i proc mnie ograniczają bo wynik ciekawy :lol: :lol: B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 @ Suchyjastrzab Czy tobie też się grzeją mosy koło proca, a jeżeli tak to do ilu i czym je chłodzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Nie grzeją się, ale to pewnie dlatego, że jadę na def. napięciach (poza prockiem - tu nie przekraczam 1,5V). Czekam na wypłatę - zmienię cooler na procu i wtedy może się jeszcze pobawię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Nie grzeją się, ale to pewnie dlatego, że jadę na def. napięciach (poza prockiem - tu nie przekraczam 1,5V). Czekam na wypłatę - zmienię cooler na procu i wtedy może się jeszcze pobawię. A właśnie czy będzie jakakolwiek możliwość żeby porównać ustawienia w biosie, bo może jeszcze coś źle robie że nie chce mi przekroczyć tych 380htt :mur: . Jaką masz rewizje płyty bo ja mam 1.1(czy to od tego też zależy jak płyta się kręci??) :unsure: Pozdro B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 własnie ja walcze z gorszym problemem moj komp niechce przejsc bariery 270x9 fsb na procu :( luzowałem ramy pożyczałem mocniejszy zasilacz i mam wrazenie ze na 2430mhz moj proc sie skonczył :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 a HT zmiejszyles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 A właśnie czy będzie jakakolwiek możliwość żeby porównać ustawienia w biosie, bo może jeszcze coś źle robie że nie chce mi przekroczyć tych 380htt :mur: . Jaką masz rewizje płyty bo ja mam 1.1(czy to od tego też zależy jak płyta się kręci??) :unsure: Pozdro B) Ja też mam ver. 1.1 - 1.3 podobno kręci się gorzej :blink: Screenów z biosu nie zrobię, bo nie mam jak. Co do bariery 380, to popróbuję po zmianie chłodzenia ( w ten weekend ) i wtedy napiszę co i jak jest poustawiane, jeśli w ogóle coś z tego wyjdzie. Teraz nawet nie mogę się zresetować - ważne sprawy komp załatwia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Zmniejszyłem nic nie daje. Chyba ze ja podniose mocno napiecie na procku 1,7~1,8 wystartuje ale w winie sie zawiesi przy 9x280 takie objawy wiec lipa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) @Saitek22 Moglbys sprawdzic max htt dla tej mobo :?: :rolleyes: ...Widze ze masz Antka to daj maly mnoznik i smigaj z HTT do oporu :P Jak jest w koncu z dzielnikami pamieci chodzi tylko 1:1 czy te dzielniki jednak poprawnie dzialaja :?: 1,7V-1,8V na AC to troche duuuzo :P Biostar Tforce4 ma tylko jedna rev :?: Moze ktos sie wypowiedziec jeszcze o ukladach zasilajacych :?: Tzn, jak dam z 1,7V na X2 to nie "wymiekna" :P :> :?: Edytowane 28 Listopada 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) @master_electronic Dalej nie dam rady :) skończyła się skala w clockgenie :angry: IMHO to kwestia pamięci:) czego my wymagamy od kompa za 1kPLN?? Dajcie mi ramy co robią 900@CL4 to wam pokaże :)) pozdro... Edytowane 27 Marca 2008 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Dobra jestem o krok od kupienia -> http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=...s2BioTforce4AM2 znajde gdzies taniej :?: I w koncu dzielniki dzialaja czy nie :?: Jeszcze jakies wazne info na temat mobo :?: Chyba w tej cenie nic lepszego nie dostane :?: (uzywki moga byc) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 @master_electronic Dalej nie dam rady :) skończyła się skala w clockgenie :angry: IMHO to kwestia pamięci:) czego my wymagamy od kompa za 1kPLN?? Dajcie mi ramy co robią 900@CL4 to wam pokaże :)) pozdro... O żesz!!! :? :-| Ja tyle nie pociągne na swojej X2( chyba ) :mur: Dziękuje postoję. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) No Ultra poszła o 20 złotych do góry, ładnie jadą z cenami.... Edytowane 30 Listopada 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...