arek1313 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 luk1999, podniesienie napięcia jednak nic nie daje :wink: 385 na def też pójdzie, zależy od humora :wink: Nie wstaje za pierwszym razem na takim HTT... Chyba nic z tym nie można zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 kupiłem sobie dysk seagate 350gb na sataII i teraz mam pytanko czy jak zrobię moda na nforsie4 to od razu po podłączeniu wykryje mi dysk czy trzeba jakieś sztuczki robić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 kupiłem sobie dysk seagate 350gb na sataII i teraz mam pytanko czy jak zrobię moda na nforsie4 to od razu po podłączeniu wykryje mi dysk czy trzeba jakieś sztuczki robić ?? Ma wykryć :) Ja raz robiłem tego moda, jeszcze na AN8 i chyba mi nie wyszedł, bo dysku nie wykryło :wink: Ale spróbuj i napisz czy jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Własnie zrobiłem tego moda ale także coś nie keke może sie wypowie ktoś kto zrobił i mu sie udało. A i jeszcze jedno tez u siebie macie zasłonięte takimi kropkami niektóre punkty na chipie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Tak, trzeba toto zeskrobać przed łączeniem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Jutro sie jeszcze pobawię tym na razie nie chce mi sie rozkręcać machiny. Mam nadzieje że to zadziała bo szkoda tak ograniczać dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Ja już skończyłem walki o HTT :) Koniec sportu teraz trzeba zmienić dyscyplinę :D I tak osiągnięcie takich HTT rzędu 385 to nieźle :wink: Wiecie co? Znudził mi się ten TForce :wink: Nie ma przedemną tajemnic :-P Jak ktoś chce, to piszcie na PW. Sempa też tanio oddam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Tak, trzeba toto zeskrobać przed łączeniem :).A jak to bezpiecznie usunąć ?? Tak żeby czasem nie uszkodzić chipu. Bo to dziwnie zalakowane jest, mam to pilnikiem spiłować aż zobaczę czyste mostki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 A jak to bezpiecznie usunąć ?? Tak żeby czasem nie uszkodzić chipu. Bo to dziwnie zalakowane jest, mam to pilnikiem spiłować aż zobaczę czyste mostki ?? Zdrap to cyrklem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 właśnie dokonałem operacji i chyba sie udała bo bez zworki ruszył na 3Gb/s. Heh chore obudziłem sie o 6 i zamiast jak normalny człowiek kawka kanapka, to ja za śrubokręt spirytusik i pilniczek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 tak sobie oglądałem stronę biostara i... http://www.biostar.com.tw/t-series/product...uct_details.php niestety nie mogę znaleść nigdzie info na temat tego chipstu :? słyszał ktoś o tym coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 a ja mam do Was pytanie z innej beczki... macie problemy z zintegrowanymi sieciówkami? ale juz wyjasniam dokladnie o co mi chodzi w innym poscie poruszylem taki problem [w dziale windows] mam siec 512Kb/s co daje mi transwer 64KB/s niestety gdy wlacze np. BitComet wszystko inne jest praktycznie nie do uzytku prawie wogole nie wyswietlaja sie strony internetowe, radio int. ledwo zipie sprawa mnie o tyle denerwuje ze na starej platformie tego problemu nie mialem! zaznaczalem w opcjach np. "max download 20KB/s" i byl git [zmniejszenie upload tez nic nie zmienia] mozna bylo normalnie pracowac teraz to nie dziala poprostu jakby rezerwowal sobie 90% przepustowosci sieci a kozystal i tak tylko z jakiegos procentu np. dzis rano odpalam, sciaga 8KB/s i co??? nie moge onetu otworzyc! porazka zaznacze ze internet mi dosc szybko chodzi filmiki z netu praktycznie odpalam [smog.pl] odrazu bez buforowania zbytniego aha kiedys mialem 256KB/s i na starym kompie asus na s754 bylo git dalo sie wszystko odpalic nie mam pomyslu, chyba tylko jakis program do przydzielania łącza?? co myslicie? tu macie calosc http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2546459 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 w tej chwili mam plyte taka jak w podpisie i mam problem bo nie mozna zwiekszyc napiecia tzn 1,42 to max wartosc jaka mozna osiagnac a co za tym idzie, slabe oc zastanawiam sie teraz nad zakupem czegos z biostara z serii tforce i nie wiem co wybrac 6100 czy 550, ktora lepsza jesli chodzi o oc i mozliwosci ustawien w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 w tej chwili mam plyte taka jak w podpisie i mam problem bo nie mozna zwiekszyc napiecia tzn 1,42 to max wartosc jaka mozna osiagnac a co za tym idzie, slabe oc zastanawiam sie teraz nad zakupem czegos z biostara z serii tforce i nie wiem co wybrac 6100 czy 550, ktora lepsza jesli chodzi o oc i mozliwosci ustawien w biosie? widze ze masz HTT271 moim zdaniem wymien proca na jakies X2, nie ma sensu doplacac do plyty, z tymi plytami loteria, duzo osb pisze o HTT powyzej 320, ja np. mam max 285 ehh i duzo innych osob tak samo lepiej sprzedaj proca, kup lepszego, do tego doloz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 ale ja nie mam problemow z htt bo w clockgenie poszlo do 360(wiecej nie sprawdzalem) tylko to napiecie jest zablokowane mozna sie poruszac tylko od 1,35 do 1,42 czy praktycznie w biosie mozna zmienic o 0,05V a to nie duzo i nic praktycznie nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 (edytowane) ale ja nie mam problemow z htt bo w clockgenie poszlo do 360(wiecej nie sprawdzalem) tylko to napiecie jest zablokowane mozna sie poruszac tylko od 1,35 do 1,42 czy praktycznie w biosie mozna zmienic o 0,05V a to nie duzo i nic praktycznie nie dajeHeh,ja przekręciłem tą mobo,za duże v na memki(modzik) i padły jakieś kondensatory.Płyta na gware,po ponad miesiącu mobo wróciło.Nic nie mogę z nią zrobić bo gryzie się z moimi pamięciami. Htt max 270,załapałem się jeszcze na pierwszą(najlepszą rewizję pod oc).Model to oczywiście Tforce nf4.Ściany z htt,są uzależnione od pamięci.Ta płyta po prostu nie lubi tanich memek.Jeśli mobo nie odpowiadają pamięci,objawem na 99% jest ściana w oc. :mur: :mur: Jeśli ktoś ma max 270-280htt niech pokombinuje na innych markowych kościach,wtedy wszystko będzie jasne ;) pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2007 przez lukmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Też tak macie, że pamięci najlepiej się podkręcają przy niskim HTT? Na ustawieniach 9x200 mam 360MHz 4-4-4-11-1T, ale o takim wyniku przy wyższym HTT mogę pomarzyć :-| Wprawdzie, przy 9x300 mam pamięci na 380MHz 4-5-4-11-2T, no ale to żadna rewelacja... Powinienem obwiniać kontroler w procesorze, czy to może płyta ma takie fochy? No i jeszcze jedna dziwna rzecz... Przy ustawieniu w biosie na DDR800, pamięci ustawiają się na 720 :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 chyba sie troche nie rozumiemy, nie chodzi mi o to ze mam niski htt bo udalo mi sie dojsc do 360 ale o to ze nie mozna dac wiekszego napiecia dla cpu tzn w biosie mozna dac 1,55V ale i tak kazdy programik bedzie pokazywal ze jest 1,42V maksymalne napiecie i to jest moj problem z ta plyta a nie niskie htt, aha moja plyta to nie tforce tylko nforce myslicie ze na to napiecie tez moga miec wplyw pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Heh,ja przekręciłem tą mobo,za duże v na memki(modzik) i padły jakieś kondensatory.Płyta na gware,po ponad miesiącu mobo wróciło.Nic nie mogę z nią zrobić bo gryzie się z moimi pamięciami. Htt max 270,załapałem się jeszcze na pierwszą(najlepszą rewizję pod oc).Model to oczywiście Tforce nf4.Ściany z htt,są uzależnione od pamięci.Ta płyta po prostu nie lubi tanich memek.Jeśli mobo nie odpowiadają pamięci,objawem na 99% jest ściana w oc. :mur: :mur: Jeśli ktoś ma max 270-280htt niech pokombinuje na innych markowych kościach,wtedy wszystko będzie jasne ;) pozdrawiam szkoda, że tego nie wiedziałem przed kupnem kompa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 szkoda, że tego nie wiedziałem przed kupnem kompa ;)Ale z tego co widzę po twoim opisie to twoje memki raczej to "padak" nie należą :) Wiec w twoim wypadku raczej nie one są powodem tak słabego oc.Możliwe że masz procka lipnego,albo miałeś jakiegoś strasznego pecha co do tej mobo,chodż szczerze wątpie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 http://sg.vr-zone.com/?i=4726&s=1 Chyba mamy króla OC mATX AM2 :wink: Potężnie rozbudowany BIOS (znamy to), lepiej 'ułożone' opcje. Napięcie pamięci max 2,95V :blink: :blink: :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 http://sg.vr-zone.com/?i=4726&s=1 Chyba mamy króla OC mATX AM2 :wink: Potężnie rozbudowany BIOS (znamy to), lepiej 'ułożone' opcje. Napięcie pamięci max 2,95V :blink: :blink: :blink: :blink: No no no,ciekawe ile będzie kosztowała i kiedy będzie dostępna w polsce :) No i jak z konkrentym oc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 http://sg.vr-zone.com/?i=4726&s=1 Chyba mamy króla OC mATX AM2 :wink: Potężnie rozbudowany BIOS (znamy to), lepiej 'ułożone' opcje. Napięcie pamięci max 2,95V :blink: :blink: :blink: :blink: wg tego artykułu jest nieco inaczej: My only gripe about the board: despite having all the tweaking options available in the BIOS, the board can barely overclock. Even after I plop in a better cooler like the Scythe Mine with a 120mm fan, the board still refuses to budge even 5Mhz off stock HTT. Honestly speaking, I wouldn't expect this board to fare too well in overclocking as it's not the main purpose the board's designed for in the first place.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Ale z tego co widzę po twoim opisie to twoje memki raczej to "padak" nie należą :) Wiec w twoim wypadku raczej nie one są powodem tak słabego oc.Możliwe że masz procka lipnego,albo miałeś jakiegoś strasznego pecha co do tej mobo,chodż szczerze wątpie :)no toś mi na ambicje teraz wjechał :D w poniedziałek w takim razie kręcę dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 MacOSek, jestem w stanie zrozumieć te problemy z OC... Nowy bios pomoże, ten widocznie był zrobiony na szybko, żeby pokazać swoją płytę na nowym chipsecie :wink: Na www.biostar.com.tw nawet nie ma do niej jakiegokolwiek biosu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 No Panowie i Panie :D Mam HTT 400 KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Hehe, pierwsze 400HTT na TForce-ie 4U :) Mój 55o nie dobije aż do tylu, max 394 i freez. Zawsze można te wyniki rozpatrywać jako jakiś sport :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 No Panowie i Panie :D Mam HTT 400 KLIK Gratuluje wynik ciekawy ;) Kurde czemu mi sie takie kijowe memki znowu trafiły,,,,ehh zostałem przez Ciebie natchniony,walcze dalej ;) Gratki B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Walcz, walcz :D Musze się pochwalić B-) Patrzcie jak mi ładnie memki poszły ;] Było by więcej ale obawiam się że je płyta blokuje... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Walcz, walcz :D Musze się pochwalić B-) Patrzcie jak mi ładnie memki poszły ;] Było by więcej ale obawiam się że je płyta blokuje... :mur: Jak w biosie ustawileś opcje Comand Rate na 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...