Skocz do zawartości
lukmen

Seria Biostar Tforce Am2

Rekomendowane odpowiedzi

mój Tata ma firmę, obojętnie czym się zajmuje :> ?? I jaka dokładnie cena ?

Ale przeczytaj możliwość rejestracji:

"Firma nie prowadzi sprzedaży detalicznej. Przyjmujemy rejestracje partnerów wyłącznie z branży informatycznej, dokonujących zakupów tylko do dalszej odsprzedaży."

@crashone

Jeżeli są na stanie to może zapytać jaki sklep brał od nich ostatnio te płyty?

Poza tym nie rozumiem , że ma już ich nie być na półkach :mur:

Przecież ta płyta jest na rynku od około 3 m-cy. Sprzedaje się świetnie i wszyscy ją bardzo chwalą. Obserwuję zachodnie fora i jeszcze nie spotkałem przypadku, że płyta padła. Więc to nasz &*%^@ kanał dystrybucji w PL zawala sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem, dlaczego tej plyty nikt nie chce sprowadzać, skoro schodzi jak ciepłe bułeczki :/

Żeby się jeszcze psuła to rozumiem.

Nic tylko się dopytać w yamo gdzie ją można kupić

A może zaproponować im zakup grupowy. Myślę,że kilka płyt byśmy kupili, co wy na to?

Edytowane przez aldam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby się jeszcze psuła to rozumiem.

Nic tylko się dopytać w yamo gdzie ją można kupić

A może zaproponować im zakup grupowy. Myślę,że kilka płyt byśmy kupili, co wy na to?

Można by spróbować, tylko ile osób byłoby chętnych na taki zakup, zwróciłem się ostatnio z prośbą do lokalnej firmy, aby mi ją sprowadzili i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie cena 320zł :?

edit

Za bardzo tego nie rozumiem większość pisze, że płyta jest dostępna u producenta ale nawala dystrybucja, jak pytam o kto jest bezpośrednim dostawcą na nasz rynek to piszą, że nie ma bezpośredniego na polskim rynku dystrybutora i sprowadzają na swoją rękę, więc o to tu chodzi?

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszę się na jedno takie mobo, ale nie później jak do początku lipca raczej

od znak.pl

niestety nie i nie znamy tez terminow dostaw ----------------------

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszę się na jedno takie mobo, ale nie później jak do początku lipca raczej

od znak.pl

niestety nie i nie znamy tez terminow dostaw ----------------------

spokojnie, nie ma co panikować, z moim monitorem było tak samo, a potem mega dostawa :)

jest jeszcze coś godnego uwagi na tym chipsecie (microATX)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wszędzie mówią, że nie wiadomo, kiedy będzie :(

co do płyty na tym chipsecie, to może coś od gigabyte ? S3H jest OK, ale to fullATX

a do kolesia ze znaka napisałem, żeby mi polecił coś od nich na tym chipsecie i co da mi pokręcić proca ;]

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest wykaz płyt matx z możliwościami OC.

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=900405

Wygląda na to, że nie ma innych dobrych płyt matx na 690g zdolnych do dobrego oc :-|

Jedno mnie zastanawia jak to jest , że w Yamo ją mają a w innych sklepach nie :?

PS . Przemyślałem sprawę i jeżeli do końca lipca nie będzie jej w sklepach to biorę Gigabyte GA-G33M-DS2R + e2160 + GR Pro 900 na D9 (które już kupiłem za 359 zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

In the end, we topped out at 232MHz

więc chyba dobrze nie jest ... S3H od Gigabyte robi 420 :D

zapraszam tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=237396. Foxconn na 690G z nadzieją na o/c

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry sorry za OT (chociaż myślę, że należy to umieścić w tym temacie), jak widać biostara nie ma (nikt nie wie kiedy i czy będzie :cry: ) a chciałbym coś złożyć do końca miesiąca i tu zwracam się z pytaniem co może go zastąpić :?: (zależy mi na stabilnej pracy, średnim oc i przemyślanej konstrukcji płyty, min 3 sata i oczywiście matx) obecnie na oku mam Abita an-m2 czy to dobry wybór? Aha wyżej wymieniona płyta odpada ze względu na konstrukcje i parę innych wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry sorry za OT (chociaż myślę, że należy to umieścić w tym temacie), jak widać biostara nie ma (nikt nie wie kiedy i czy będzie :cry: ) a chciałbym coś złożyć do końca miesiąca i tu zwracam się z pytaniem co może go zastąpić :?: (zależy mi na stabilnej pracy, średnim oc i przemyślanej konstrukcji płyty, min 3 sata i oczywiście matx) obecnie na oku mam Abita an-m2 czy to dobry wybór? Aha wyżej wymieniona płyta odpada ze względu na konstrukcje i parę innych wad.

Z przykrością to muszę powiedzieć ale nie ma alternatywy biostara TA690G, niestety. Ten Abit co wyczytałem to kicha, praktycznie w niczym nie przypomina świetnej wersji nview.

Polecałem ci kiedyś gigabyte g33. Jest jego tańsza wersja jest za 359,- Płyta ma ten sam bios, te same opcje OC (!) , brakuje jej raidu i ma 4 sata (zamiast 6). Więc naprawdę jest warta polecenia.

http://www.allegro.pl/item206885382_gigaby..._sa_ra_ddr.html

Procek najlepiej e2160 (315,-) lub e2140 (280,-)

Do tego najlepiej te pamięci:

http://www.allegro.pl/item207683801_hit_go...wieczna_gw.html

Choć to kwestia czasu i będzie więcej dzielników pamięci (jak w P5K-vm), więc możesz kupić tańsze.

Nawet przy 2.4ghz ten c2d bije x2 podkręconego do 2.9-3.0. Tutaj test:

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2906

Więc warto przemyśleć ten zakup.

Wiem, że taniej biostar, ale co zrobić jak sklepy puste. Sam wolałbym go kupić ale trudno

Ten zestaw, który podałem wyżej złożę dla siebie jeżeli nie będzie już biostarów. Pamięci już kupiłem te GR pro 900, aby móc wykręcić e2160 w okolice 2.9-3.0.

Edytowane przez aldam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co chyba nie będziesz sam, w foxconnie nie pasuje mi jedna rzecz ale cóż da się to przeżyć, 2 sprawa nie chce pakować kasy w intela, w sumie różnica nieduża bo ok 200zł, ale fakt jest to dopłata ponad 40% do zestawu amd, w tym wypadku wole dokupić ramu lub grafikę (choć w sumie nie mam czasu na gry ostatnio).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wiem gdzie mają biostara :) Niestety chcą za niego 289zł:(

ale niedługo ma byc ich więcej w cenie 275. Ale to mnie też nie zadowala. Może zaproponuję zakup kilku sztuk i coś taniej będzie. Kto chętny?

Edytowane przez aldam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa była prostsza niż myślałem. Po nitce do kłębka :)

Wychodzi na to, że yamo ściąga te biostary wykorzystując swój kanał dystrybucji. Yamo ma swoją sieć sprzedaży w detalu. Wysłałem kilka maili do tych sklepów (słownie 2) i dostałem odp.

Więc, jeżeli ktoś chce tego biostara na dziś to musi dać 289 . za tyle jest w jednym sklepie reactora. Natomiast w tym drugim mają być cyt. "wkrótce" za 275. Jeżeli byłby ktoś chętny (na razie wstępnie ja i crashone) to mógłbym pogadać o zniżce i powysyłać maile do większej ilości sklepów. Chyba że kogoś czas nagli to dam namiary na tą za 289.

Najważniejsze jest to, że płytka nie znikła z PL i będzie dostępna poprzez sieć sprzedaży Yamo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa była prostsza niż myślałem. Po nitce do kłębka :)

Wychodzi na to, że yamo ściąga te biostary wykorzystując swój kanał dystrybucji. Yamo ma swoją sieć sprzedaży w detalu. Wysłałem kilka maili do tych sklepów (słownie 2) i dostałem odp.

Więc, jeżeli ktoś chce tego biostara na dziś to musi dać 289 . za tyle jest w jednym sklepie reactora. Natomiast w tym drugim mają być cyt. "wkrótce" za 275. Jeżeli byłby ktoś chętny (na razie wstępnie ja i crashone) to mógłbym pogadać o zniżce i powysyłać maile do większej ilości sklepów. Chyba że kogoś czas nagli to dam namiary na tą za 289.

Najważniejsze jest to, że płytka nie znikła z PL i będzie dostępna poprzez sieć sprzedaży Yamo.

aldam, jak dobrze pójdzie to będziemy mieli niemalże identyczne zestawy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie warto poczekac zostala plyta i ram :)

Aldam a jakis przyblizony termin tak +/- tej dostawy, dzis dostalem kolejne maile ze znak.pl i morele.net i u nich na 99% juz nie bedzie.

Pytanie do posiadaczy biostara czy plyta jest wybredna co do pamieci? Rozwazam miedzy kingstonami a a-datami vitesta 2x1gb 667 ewentyalnie goodramy, dodam ze wszystkie sa w tej samej cenie 240zl, kingstony to wiem ze nie ma problemu, a jak z reszta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi