aldam Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 To dlaczego po 2 dniach wysyłali maila do crashone z informacją, że są dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 nie wiem, może do nich przedzwońcie ... ja jestem całą sytuacją lekko poirytowany, już mnie to męczy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) No to teraz ja ich nie rozumiem, co macie w profilu zamówień napisane obok biostara? W sumie dziś o 16 mają do mnie wysłać paczkę, więc zobaczymy. No i co tu robić jak nie będzie? Czyżby pracowały tam mało odpowiedzialne osoby skoro takie cuda się dzieją, co prawda prosiłem, żeby ktoś odp jak będą i dostałem "Witam, płyta w tej chwili jest dostępna, jeśli jest Pan dalej zainteresowany proszę brać puki są, gdyż nie znamy następnego terminu dostawy - Pozdrawiam ... " Edit Przed chwilą dzwonili z morele, hehe dodatkowo dostałem maila z przeprosinami za wprowadzeni w błąd, pozostają 2 możliwości asus albo foxconn i tego 2 zamawiam. Edytowane 28 Czerwca 2007 przez crashone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 witaj w klubie :) dzisiaj zestawik : Foxconn + X2 3600+ Brisbane + 1GB Goodram PRO 900 + dvd-rw od samsunga pojedzie do mnie :D co dokładnie bierzesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Przed chwilą dzwonili z morele, hehe dodatkowo dostałem maila z przeprosinami za wprowadzeni w błąd, pozostają 2 możliwości asus albo foxconn i tego 2 zamawiam.U mnie cisza. Ale pewnie zadzwonią więc straszna kicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Aldam, bierz Foxconna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Aldam, bierz Foxconna :)Coś nie mogę się do niego przekonać. Jeszcze mam chwilę czasu i już postanowiłem albo biostar albo gigabyte g33. Najwyżej przeżałuję te 170 zł. Choć jak policzyłem to może sobie na chłodzeniu te 70 odbiję, ponieważ do gigabyte wejdzie Ninja, która jest tańsza od Thermalright Ultra-120 eXtreme. Więc te 100zł więcej jakoś przeżałuję. Zobaczymy, może jeszcze biostar będzie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 ja już nie czekam , tylko składam to cholerne zamówienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) U mnie wygląda to tak Foxconn + X2 3600+ Brisbane + 2x1GB kingston (dorwałem za 230zł :-P) trochę lipnie wyszło z tym Biostarem :-( jestem zawiedziony, ale przy najbliższej okazji sobie wymienie :wink: Aldam co do chłodzenia kupujesz adapter termalright pod AM2 ( http://www.allegro.pl/item208326907_therma...koszyk_am2.html ) i możesz montować chłodzenia które moją zapinki pod 478, tak to wygląda http://img297.imageshack.us/img297/7532/hpim0774qy3.jpg Edytowane 28 Czerwca 2007 przez crashone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 ja już złożyłem zamówienie :) ale na weekend nie będę miał tego wszystkiego , w poniedziałek mi morelowcy wyślą , a zasilacz Delta 400 pewnie jeszcze później dojdzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 U mnie wygląda to tak Foxconn + X2 3600+ Brisbane + 2x1GB kingston (dorwałem za 230zł :-P) trochę lipnie wyszło z tym Biostarem :-( jestem zawiedziony, ale przy najbliższej okazji sobie wymienie :wink: A to mail ze sklepu ABAD "Bardzo mi przykro ale w tym momencie nie ma ani jednej sztuki i dostawca poinformował mnie, że są braki w Biostarze i nie jest znana data ewentualnej dostawy:( Jak tylko będę miała jakieś informacje, od razu postaram się skontaktować?" Czyli wygląda na, że biostar nie wyrabia z zamówieniami. Aldam co do chłodzenia kupujesz adapter termalright pod AM2 ( http://www.allegro.pl/item208326907_therma...koszyk_am2.html ) i możesz montować chłodzenia które moją zapinki pod 478, tak to wygląda http://img297.imageshack.us/img297/7532/hpim0774qy3.jpgWersja Thermalright Ultra-120 eXtreme jest już fabrycznie dostosowana pod Am2 więc na szczęście nie trzeba tych przejściówek. TEST FOXCONNA http://www.frazpc.pl/artykuly/545/FOXCONN/...zeglad/plyt/AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Dzięki takiej przejściówce możesz zamontować większość chłodzeń m.in. starszą wersję Ninja, którą można naprawdę tanio dorwać. Ja foxconna traktuje jako płytę przejściową no chyba, że coś ciekawego pokarze. Z testu wynika, że to dobra płyta jeśli nie bierzemy pod uwagę oc hmm... mam nadzieje, że ktoś w końcu sprowadzi te biostary bo szkoda żeby proc się marnował :wink: Edytowane 28 Czerwca 2007 przez crashone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 no właśnie ... ja bym sobie mojego X2 jakoś ładnie wykręcił ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Brakuje jej vcore, ale na standardowym napięciu brisbane lata 2700-2800mhz. A to i tak jest sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 no to w sumie na początek starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Brakuje jej vcore, ale na standardowym napięciu brisbane lata 2700-2800mhz. A to i tak jest sporo.W tym momencie bardzo mnie pocieszyłeś, dziś przetestuje dobrze pamięć, z tego co widzę na szybko to remarkowane elpidy i jak narazie 940@4-4-4-12 2,25V i chyba nie jest źle :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Może przeniesiemy dyskusje na temat foxconna do tematu beki? A może założymy temat o płytach na chipsecie ati 690G? Edytowane 28 Czerwca 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Moja propozycja foxconn jak narazie będą 2 z czasem może więcej więc to dobre miejsce. Beka może zmień nieco nazwę topika żeby uwzględnić resztę płyt na 690G i będzie git, ostatnio niezły OT się zrobił ale cóż... Edytowane 28 Czerwca 2007 przez crashone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 dobra, zmieniłem nazwę, chodźmy tam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) A ja mam problem z Biostarem TForce AM2. Gdy wkładam 4GB RAM (XMS2 + GoodRAM PRO 900), płyta piszczy (jeden długi pisk, błąd pamięci). Ktoś wie, jak się tego pozbyć? Crashone, jesteś z Białego? Jak tak to może piwko przy kombinowaniu, co tu zrobić z moim mobasem? :P Edytowane 30 Czerwca 2007 przez kosa64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) W Białym studiuje i wynajmuje mieszkanie, ale niestety okres wakacyjny spędzam w domu, wczoraj przyjechałem hehe żeby trochę wcześniej to przy piwku można byłoby pokombinować. Tak się dzieje na defaultowych ustawieniach? jakie to dokładnie corsarze? Zdaje się, że wiem w czym problem corsarze maja napiecie 1,8-1,9V a gr 2.0~2.15V Edytowane 30 Czerwca 2007 przez crashone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 A ja mam problem z Biostarem TForce AM2. Gdy wkładam 4GB RAM (XMS2 + GoodRAM PRO 900), płyta piszczy (jeden długi pisk, błąd pamięci). Ktoś wie, jak się tego pozbyć?Pamięci się gryzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Sprobowal bym w ten sposob, ze odpalilbym na gr podkrecil troche tak, zeby corsarze na 2V mialy co robic, nastepnie dolozyl corsarze, powinno zadzialac ps. po raz kolejny sorry za brak pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Błąd. Pamięci poszły, zresetowałem CMOS, włożyłem, jedną, reset, drugą, reset, trzecią, reset, czwartą, reset, reset, reset (dla pewności). I jest dobrze :). Dzięki, pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Błąd. Pamięci poszły, zresetowałem CMOS, włożyłem, jedną, reset, drugą, reset, trzecią, reset, czwartą, reset, reset, reset (dla pewności). I jest dobrze :). Dzięki, pozdrawiam! Mógłbyś dla mnie sprawdzić ile idą te goodramy na 2,00V? Nie chcę robić moda na mobo :) Timing`i bez znaczenia - może być 5-5-5-xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Może być problem, bo mam mało czasu, a za tydzień obóz. Ale mojemu kumplowi poszły około 1000 :). Dokładnej wartości nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Mógłbyś dla mnie sprawdzić ile idą te goodramy na 2,00V? Nie chcę robić moda na mobo :) Timing`i bez znaczenia - może być 5-5-5-xx. looknij tutaj, co prawda wysokie napięcia ale jakie wyniki :) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207347&st=570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Problem w tym, że Oni tam mają napięcia rzędu ~2,35V. Ja nie mogę bawić się w mody na płycie, bo nie jest moja (własność dzieci) Memki zamówiłem, ale jak nie polecą 1000 na 2V (316*9,5; div=667) to będę musiał je opchnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Problem w tym, że Oni tam mają napięcia rzędu ~2,35V. Ja nie mogę bawić się w mody na płycie, bo nie jest moja (własność dzieci) Memki zamówiłem, ale jak nie polecą 1000 na 2V (316*9,5; div=667) to będę musiał je opchnąć. na cl5 powinny fiknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Może ktoś z "zagramanicy" przetestuje? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...081&Tpk=560 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...