Skocz do zawartości
lukmen

Seria Biostar Tforce Am2

Rekomendowane odpowiedzi

No to teraz ja ich nie rozumiem, co macie w profilu zamówień napisane obok biostara? W sumie dziś o 16 mają do mnie wysłać paczkę, więc zobaczymy. No i co tu robić jak nie będzie? Czyżby pracowały tam mało odpowiedzialne osoby skoro takie cuda się dzieją, co prawda prosiłem, żeby ktoś odp jak będą i dostałem "Witam, płyta w tej chwili jest dostępna, jeśli jest Pan dalej zainteresowany proszę brać puki są, gdyż nie znamy następnego terminu dostawy - Pozdrawiam ... "

Edit

Przed chwilą dzwonili z morele, hehe dodatkowo dostałem maila z przeprosinami za wprowadzeni w błąd, pozostają 2 możliwości asus albo foxconn i tego 2 zamawiam.

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aldam, bierz Foxconna :)

Coś nie mogę się do niego przekonać.

Jeszcze mam chwilę czasu i już postanowiłem albo biostar albo gigabyte g33. Najwyżej przeżałuję te 170 zł. Choć jak policzyłem to może sobie na chłodzeniu te 70 odbiję, ponieważ do gigabyte wejdzie Ninja, która jest tańsza od Thermalright Ultra-120 eXtreme. Więc te 100zł więcej jakoś przeżałuję. Zobaczymy, może jeszcze biostar będzie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wygląda to tak Foxconn + X2 3600+ Brisbane + 2x1GB kingston (dorwałem za 230zł :-P) trochę lipnie wyszło z tym Biostarem :-( jestem zawiedziony, ale przy najbliższej okazji sobie wymienie :wink:

Aldam co do chłodzenia kupujesz adapter termalright pod AM2 ( http://www.allegro.pl/item208326907_therma...koszyk_am2.html ) i możesz montować chłodzenia które moją zapinki pod 478, tak to wygląda http://img297.imageshack.us/img297/7532/hpim0774qy3.jpg

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wygląda to tak Foxconn + X2 3600+ Brisbane + 2x1GB kingston (dorwałem za 230zł :-P) trochę lipnie wyszło z tym Biostarem :-( jestem zawiedziony, ale przy najbliższej okazji sobie wymienie :wink:

A to mail ze sklepu ABAD

"Bardzo mi przykro ale w tym momencie nie ma ani jednej sztuki i dostawca

poinformował mnie, że są braki w Biostarze i nie jest znana data ewentualnej

dostawy:( Jak tylko będę miała jakieś informacje, od razu postaram się

skontaktować?"

Czyli wygląda na, że biostar nie wyrabia z zamówieniami.

Aldam co do chłodzenia kupujesz adapter termalright pod AM2 ( http://www.allegro.pl/item208326907_therma...koszyk_am2.html ) i możesz montować chłodzenia które moją zapinki pod 478, tak to wygląda http://img297.imageshack.us/img297/7532/hpim0774qy3.jpg

Wersja Thermalright Ultra-120 eXtreme jest już fabrycznie dostosowana pod Am2 więc na szczęście nie trzeba tych przejściówek.

TEST FOXCONNA

http://www.frazpc.pl/artykuly/545/FOXCONN/...zeglad/plyt/AM2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki takiej przejściówce możesz zamontować większość chłodzeń m.in. starszą wersję Ninja, którą można naprawdę tanio dorwać. Ja foxconna traktuje jako płytę przejściową no chyba, że coś ciekawego pokarze.

Z testu wynika, że to dobra płyta jeśli nie bierzemy pod uwagę oc hmm... mam nadzieje, że ktoś w końcu sprowadzi te biostary bo szkoda żeby proc się marnował :wink:

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje jej vcore, ale na standardowym napięciu brisbane lata 2700-2800mhz. A to i tak jest sporo.

W tym momencie bardzo mnie pocieszyłeś, dziś przetestuje dobrze pamięć, z tego co widzę na szybko to remarkowane elpidy i jak narazie 940@4-4-4-12 2,25V i chyba nie jest źle :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja propozycja foxconn jak narazie będą 2 z czasem może więcej więc to dobre miejsce.

Beka może zmień nieco nazwę topika żeby uwzględnić resztę płyt na 690G i będzie git, ostatnio niezły OT się zrobił ale cóż...

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem z Biostarem TForce AM2. Gdy wkładam 4GB RAM (XMS2 + GoodRAM PRO 900), płyta piszczy (jeden długi pisk, błąd pamięci). Ktoś wie, jak się tego pozbyć?

Crashone, jesteś z Białego? Jak tak to może piwko przy kombinowaniu, co tu zrobić z moim mobasem? :P

Edytowane przez kosa64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Białym studiuje i wynajmuje mieszkanie, ale niestety okres wakacyjny spędzam w domu, wczoraj przyjechałem hehe żeby trochę wcześniej to przy piwku można byłoby pokombinować.

Tak się dzieje na defaultowych ustawieniach? jakie to dokładnie corsarze?

Zdaje się, że wiem w czym problem corsarze maja napiecie 1,8-1,9V a gr 2.0~2.15V

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błąd. Pamięci poszły, zresetowałem CMOS, włożyłem, jedną, reset, drugą, reset, trzecią, reset, czwartą, reset, reset, reset (dla pewności). I jest dobrze :). Dzięki, pozdrawiam!

Mógłbyś dla mnie sprawdzić ile idą te goodramy na 2,00V?

Nie chcę robić moda na mobo :)

Timing`i bez znaczenia - może być 5-5-5-xx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że Oni tam mają napięcia rzędu ~2,35V.

Ja nie mogę bawić się w mody na płycie, bo nie jest moja (własność dzieci)

Memki zamówiłem, ale jak nie polecą 1000 na 2V (316*9,5; div=667) to będę musiał je opchnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że Oni tam mają napięcia rzędu ~2,35V.

Ja nie mogę bawić się w mody na płycie, bo nie jest moja (własność dzieci)

Memki zamówiłem, ale jak nie polecą 1000 na 2V (316*9,5; div=667) to będę musiał je opchnąć.

na cl5 powinny fiknąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi