Arczi Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Czesc, wczesniej nie mialem takich problemow, otoz dzis rano kuzyn wyslal mi na gg jakis link, pomyslalem ze od znajomych to nic zlego, wszedlem na ten link i otworzylo sie okienko podobne do wiersza polecenia, zamknalem to okno i od tego czasu mam jakis dziwny problem z gg. Otoz jak ktos do mnie pisze to wiadomosci dochodzą, a jak ja do kogos cos pisze to wogole nic nie dochodzi.... nie wiem co jest grane. Bardzo prosze o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krysti@n Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Dostales bana, ot co. Po paru godzinach powinni ci go zdjac. Tez jakies 2 tygodnie temu mi sie cos takiego przytrafilo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Kiedys dostałem wiadomosc o tresci "Zobacz jak Patrycja jest rozwalona na tej imprezie" czy cos w tym stylu z jakims linkiem ale nie wchodzilem tam. Mogles zrobic to samo, teraz ci pozostaje skanowanko kompa jakims antywirem albo dla swietego spokoju format :lol:. Ale dziwne, zeby kuzyn ci takie rzeczy robil? Krysti@n - z tego co wiem to na gg dostaje sie bana za spam a nie za otwieranie linkow? ;) Edytowane 29 Października 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 ban na gg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) jak było ja_woll w tym linku czy jakoś tak to to wirus... Bo już dzisiaj od paru osób to dostałem. Edytowane 29 Października 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Też to dostałem:/ Mialem ochotę to otworzyc, kopiuję link. Babach-> 5 osob wali taką samą wiadomością- to mnie odwiodlo od otworzenia. To to w ogóle może być -_-' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krysti@n Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Hehe tez nie rozsylalem nic ale taki mail dostalem w odpowiedzi na swoj problem: Witam Konto Gadu-Gadu może mieć zablokowaną możliwość wysyłania wiadomości zgodnie z regulaminem serwisu Gadu-Gadu: "Zabrania się rozsyłania do nieznajomych użytkowników wiadomości reklamowych (spamu)." "Korzystanie z serwisu Gadu-Gadu jest dozwolone wyłącznie za pomocą programu Gadu-Gadu. Korzystanie z serwisu Gadu-Gadu za pomocą innych aplikacji, jak również za pomocą zmodyfikowanego programu Gadu-Gadu będzie traktowane jako naruszenie regulaminu." Używanie wtyczek wykrywających niewidoczność innych użytkowników - rozsyłają one często wiele pustych wiadomości, co powoduje uznanie użytkownika za spamera. Limity antyspamowe zostały założone po to, aby poprawić jakość oferowanej usługi zwykłym użytkownikom. Nękani oni byli bardziej lub mniej nachalnymi reklamami stron oraz linkami do wirusów. Aby ograniczyć to zjawisko zdecydowaliśmy się wprowadzić ostrzejsze ograniczenia - poprzednio takie ograniczenia również występowały, ale w znacznie łagodniejszej formie. Liczba założonych blokad jest znikoma - dotyczy nie więcej niż 0,01% użytkowników. Zdajemy sobie sprawę, że istnieje NIEWIELKA CZĘŚĆ UŻYTKOWNIKÓW, która MA PROBLEM Z BLOKADĄ WYSYŁANIA WIADOMOŚCI, MIMO ŻE NIE ROZSYŁA SPAMU. INTENSYWNIE PRACUJEMY nad takim rozwiązaniem, które skutecznie usunie spam z Gadu-Gadu a jednocześnie nie będzie ograniczało zwykłych użytkowników. Blokady zakładane i zdejmowane sa automatycznie. Czas ich trwania zalezy od popełnionego wykroczenia. Zazwyczaj jest to od kilku godzin do kilku dni. Proszę zatem uzbroić się w cierpliwość. Pozdrawiam Aleksandra Duda Gadu-Gadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 dokladnie Luk@s w nazwie bylo cos z ja woll, to co mam teraz zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 tez dostalem na gg link od nieznajomej osoby, mialem pozniej kupe bledow systemowych, zwiechy itp, pomogl format Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ale ja zwiech nie mam tylko ten problem z gg :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiding Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Jak widac nikomu nie mozna ufac... Ja tez kiedys tak mialem, ze jak wysylalem to wiadomosc nie dochodzily a ktos juz mogl do mnie pisac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 I po jakim czasie wszystko wrocilo do normy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiding Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 I po jakim czasie wszystko wrocilo do normy?Hmm. nie pamietam, ale drugiego dnia juz bylo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Też dostałem ten link, kliknąłem, ale nic się nei stało. I to już od kilku osób dzisiaj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 tylko, że to jest wirus/trojan/czy coś takiego... rozsyła się automatycznie (bez wiedzy usera) przez komunikatory Gadu-Gadu. dostałem to od paru osób. dziwnym trafem ja używając Mirandy takiego [ciach!]a nie rozsyłam (również osoby korzystające z Konnekta nie powinny mieć z tym problemów - pytałem znajomych). kolejny powód dla którego warto było zmienić całkowicie nie funkcjonalny, mułowaty i komercyjny komunikator na program niemalże idealny pod wszystkimi względami - Mirandę. p.s. link otworzył się w Operze 9.02 i nic nie zrobił. ale jak widać niektórzy dalej używają tych gorszych przeglądarek - IE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aramroth Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Z tego linka instaluje się spyware, który rozsyła się sam do wszystkich na liście kontaktów (stąd blokada - kilkadziesiąt/kilkaset pozycji na liście, do każdej jedna wiadomość), a potem muuuli system. Tak to jest jak się używa oficjalnego klienta GG i IE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 dokladnie Luk@s w nazwie bylo cos z ja woll, to co mam teraz zrobić?Niestety nie powiem Ci. Używam Opery i IE7 i Tlena, więc nie miałem jak tego złapać. Pewnie antywirus i tym podobne odsyfiacze by sięprzydały. Jak Ci się uda z tym poradzić to napisz, bo innym się zapewne to przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Też dostałem ten link, kliknąłem, ale nic się nei stało. I to już od kilku osób dzisiaj ...Bo pewnie masz normalną przeglądarke :lol: Pamietam gdy kiedys po [p]imprezie wrócilem do domku i tez dostalem wiruslinka na gg... Po % trudno sie myslalo i klikłem...FF mi sie zawiesił i tak sie skonczyło. Kumpel z klasy tez dostale tego samego linka i kliknął... Finiszem byl format:c ]]] Edytowane 29 Października 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 leborg to gratuluje kumpli :) u mnie to samo - 99% używa i Gadu-Gadu i IE... dla mnie jest to niepojęte. jak można używać czegoś gorszego, skoro istnieją dużo lepsze aplikacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Wiec z problemem sie juz uporalem, zrobilem tak: przeskanowalem kompa przez skaner on-line na mks, wszystkie zainfekowane pliki usunałem, potem włączyłem gg i juz dochodzą moje wiadomości. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) leborg to gratuluje kumpli :) u mnie to samo - 99% używa i Gadu-Gadu i IE... dla mnie jest to niepojęte. jak można używać czegoś gorszego, skoro istnieją dużo lepsze aplikacje? Ja używam windowsa+ie+gg i pomimo tego całego gadania nie mam wirusów, za to mam komputer stabilny jak skała, uptimy po 15 dni to normalka. Ale mam pytanie w związku z gg. Niezależnie od klienta rozłącza mnie codziennie o 6 rano, a gg nie łączy mnie wtedy ponownie. Wieczorami zapominam wejść na shella i włączyć ekg. Próbowałem używać konnekta, ale nie ma tam wtyczek, które mam w stronggg i wróciłem do gg. Edytowane 29 Października 2006 przez koti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Może o to chodzi http://www.wykop.pl/link/7561/lancuszkowy-atak-na-gg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 osz fak... Dostałem dzisiaj tego ja_wolla na gg i nawet otworzyłem ten link, ale wydał mi sie podejżany to szybko wyłączyłem okno i przeładowałem FF. Dziwnych objawów nie zauważyłem, może dlatego że siedze na konnekcie. Musze jeszcze system przeskanować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (...)Próbowałem używać konnekta, ale nie ma tam wtyczek, które mam w stronggg i wróciłem do gg.Jakich wtyczek brakowało Ci w Konnekcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Już nie pamiętam, bodajże inwigilatora. Oprócz tego potrzebna mi statystyka, nie wiem czy jest. Jeszcze kiedyś wkurzało mnie, że nie grupowało kontaktów alfabetycznie. Dawniej nie mogłem też sklonować konnekta. Edytowane 29 Października 2006 przez koti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 ja dostałem od R.i.Pa link z php na końcu, potem od jeszcze dwóch osób, otworzyłem ale Vista + FF + Konnekt nic sobie z tego nie zrobił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Już nie pamiętam, bodajże inwigilatora. Oprócz tego potrzebna mi statystyka, nie wiem czy jest. Jeszcze kiedyś wkurzało mnie, że nie grupowało kontaktów alfabetycznie. Dawniej nie mogłem też sklonować konnekta. inwigilatora? konnekt automatycznie loguje aktywnosc na liscie kontaktow. k.dodatki prowadzi jakies tam statystyki. O co dokladnie ci chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Chodzi mi tez o sprawdzanie, czy ma mnie ten ktos na liscie swojej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) nie no, ale po co Jin :* ta dyskusja, jedyne co ma GG a nie ma konnekt to reklamy :D wtyczka GetToKnow nie tylko poinformuję Cię o tym czy ktoś Cię ma na swojej liście czy nie - mało tego, zobaczysz osoby które mają Cię na liście, a których Ty nie masz B) niezły bajer co nie :> a teraz pędź i instaluj konnekta :rolleyes: Edytowane 29 Października 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Wie ktoś jak sobie z tym czymś poradzić? Bo żaden antywirus nie daje rady. :( To coś zabiera cały upload łącza. :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...